Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סאונד וויב ורפאל אזי בקשר B&W זה מערכת פצצה אתם לא מאמינים אני חולם על הסאב בלילה מעל 20 אלף שקל רק לזוג קידמיים סנטר ענק וזוג אחוריים. (המערכת מארה"ב)

הסאב!!! חלום!!!!!! 15 אינצ' מפלצת של חברה בשם defenetive אני לא יודע אם ככה רושמים את זה.. מי שמבין יודע !!

יצא במכרז בסכום של משהו כמו 900 דולר אם אני לא טועה וזה עוד מכרז

המערכת מדוייקת כל כך שאי אשר לתאר את זה זה פשות לא יאומן .. אם סאונד כזה באוטו.... פייייייייי איפה היינו היום??!!

מוכר את המערכת רמה גבוהה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2685354#post2685354

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לגבי ההוכחות:

אני רוצה לראות את כל הדוגלים בזה שאין שום הצדקה לכבלים עבים ישימו ברכבם חוטים לרמקולים כאלה שמקבלים עם הקופסאות של הטוויטרים ב15 ש"ח (כולל את הסאב) ואז נראה...

זה לא יוכח זה יותך!!!!

"תחי מדינת ישראל- וכל הכבוד לצה"ל....."

פורסם

DRS יקירי.. בכל תחום האודיו ובהרבה אחרים, אם תחפש את האיכותי באמת, הוא לא יהיה כל כך זול.

סאב במחיר של 900$ זה זול מאד למה שאתה קורא "מערכת ברמה"

אני לא רוצה להכנס יותר מדיי לפרטים לגבי התמונה הבאה, אבל קח מושג כללי מה זה "סט"

רמקולים איכותי באמת, בטכנולוגיה שנחשבת להכי מתקרבת לשלמות בסאונד כיום:

shivadipole.jpg

עד כמה שאני יודע B&W לא מייצרים כאלה רמקולים.

ישנם רק 2 חברות שמיצרות רמקולים מסוג זה, אחת מהם זאת מרטין לוגן אם שמעת..

shivadipole.jpg

פורסם

לעשות מבחן של איזה מבין כמה כבלים ישמע יותר טוב זה דבר טיפשי.

מי שמבין חשמל בסיסי אמור לדעת שכבל, התפקיד שלו בסך הכל זה להעביר אלקטרונים ממכשיר למכשיר והוא לא עושה שום דבר בעריכת הסיגנל, שינוי הסיגנל או הגברה שלו.

כל מי שמשקיע כסף במערכת שלו צריך לדעת את הדבר הבסיסי הזה.

ואם כבלים באמת היו מסוגלים לשפר איכות שמיעה אז למה שלא היינו משתמשים בכבלים כמה שיותר ארוכים כדי שהמוסיקה תפיק תועלת מהם ותשתפר? :D

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

loudguy...

נכון שתפקידו של כבל הוא להעביר אלקטרונים, או יותר נכון לאפשר זרימה של אלקטרונים.

אך כמו לכל רכיב במעגל חשמלי, גם לו יש תכונות שמפריעות לאלקטרונים לזרום בצורה האידיאלית.

כשמדובר באודיו, או יותך נכון בזרם/מתח AC, הכבל מתחיל גם לקבל תכונות של קיבוליות והתנגדות. וזאת הבעיה העיקרית והויכוח הגדול לגבי סוג הכבל.

בגדול, כבל ארוך יותר - קיבוליות גדולה יותר - וההיפך,

כבל דק יותר התנגדות גדולה יותר - וההיפך.

כמו שקיקר ציין, כבל דק מדיי יותך בגלל ניסיון למעבר גדול של אלקטרונים והתנגדות יחסית גבוהה של הכבל שלא עומד בזרם וניתך... מכאן גם נגזר השם של הפיוז או בעברית -נתיך.

לגבי קיבוליות, כבל ארוך מדי "סופג" את זרם האלקטרונים ומשחרר אותו אחרי פרק זמן מסוים וכך נוצר מצב שהוא "מגיע בדיליי" לצידו השני.

מקווה שהבהרתי כמה נקודות שלא היו ברורות ממקודם...

פורסם

כל מה שאמרת מתקשר לנפילת מתח בכבל, זה ברור שאם תשתמש בכבל דק מידי, ההתנגדות שלו תיהיה גבוהה ותגרום לנפילת מתח, אבל איכות המוסיקה תמיד תישאר אותו הדבר.

ובשביל להגיע למצב שכבל יותך, אתה צריך כבל בעובי של שערה...

הכל תלוי במגברים שמשתמשים בהם, אם משתמשים במגברים שמוציאים הספקים גבוהים מאוד, יש צורך בהחלפה לכבלים עבים יותר.

להתיך כבל עם החוטים הקיימים באוטו אתה לא תתיך אל תדאג, אבל תיהיה לך נפילת מתח שתגרום לירידה בעוצמה.

כל המטרה שלי בהודעה הקודמת היתה להבהיר שכבל לא יגרום לשיפור השמיעה או כל דבר אחר, כי זה לא התפקיד שלו.

ועוד דבר אחד, כבל לא סופג אלקטרונים, הם פשוט קיימים בו, וכשזורם זרם חשמלי בכבל האלקטרונים ינועו.

וגם לא יהיה שום "דיליי".

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

תקשיב למה שאתה אומר .....

מפל מתח =שינוי בתדר\עוצמה\דיליי כל אלה מעוותים את הסאונד לא???? אז על איזה איכות אתה מדבר?

ואפשר להמשיך הלאה ....התנגדות גבוהה יותר=העוצמה משתנה

התחממות הכבל =ירידה בהתנגדות=שוב עיוות.

בלהתווכח כולם חכמים...בואו נראה אותכם שמים חיווט דק אצלכם ברכב!

פורסם

שינויים בתדר? דיליי? התחממות הכבל? תגיד לי על מה אתה מדבר???

אתה צריך להשים כבל בעובי של שערה בשביל שדברים כאלה קיצוניים יקרו.

בקשר לירידה בעוצמה אני מסכים.

פורסם

מה עם הסיכוך של ההפרעות החיצוניות, שכחתם? כבלים איכותיים נועדו להעביר את המידע החשמלי עם מינימום הפרעות לאות השמע. יש חשיבות רבה לאיכות המוליך בגלל התכונות החשמליות שלו והמבנה שלו, לציפוי שלו גם כן (זהב מיועד לתדרים גבוהים). השאלה היא האם הבדל איכות כבל ברמה גבוהה ישפיע על השמיעה ברמה קיצונית מאיכות כבל ברמה בינונית.

אבי

פורסם
מה עם הסיכוך של ההפרעות החיצוניות, שכחתם? כבלים איכותיים נועדו להעביר את המידע החשמלי עם מינימום הפרעות לאות השמע. יש חשיבות רבה לאיכות המוליך בגלל התכונות החשמליות שלו והמבנה שלו, לציפוי שלו גם כן (זהב מיועד לתדרים גבוהים). השאלה היא האם הבדל איכות כבל ברמה גבוהה ישפיע על השמיעה ברמה קיצונית מאיכות כבל ברמה בינונית.

אבי

או........ דבר אחד אמרת והוא נכון, זה היכולת של כבל להעביר מוסיקה מבלי לספוח רעשים חיצוניים, זה הדבר שצריך לבדוק מתי שקונים כבל, ולא אם הוא עשוי מזהב או מנחושת או מברזל כי האוזן שלנו לא מבדילה בין מוזיקה שעוברת במתכות שונות.

בקשר לזהב שמיועד לתדרים גבוהים זה שטות.

כבל שקט שלא יוסיף רעשים חיצוניים למערכת הוא כבל UTP, שזור.

פורסם

עופר לא מדובר רק על חיווט דק שכאן יכולה להיות חשיבות ליכולת ההולכה. רוב החברות שמוכות כבלים לא מדברות בכלל על העובי של החיווט אלא על איך החיווט שלהם נשמע. הוא יכול להיות אפילו דק אבל לפיהן החומרים שממנו הוא עשוי גורמים לצליל להישמע בצורה מסויימת. יש RCA במחיר של 30000$, אתה חושב שהוא נשמע טוב יותר מכזה ב200 שקל?

אני חושב שלא, אבל לכל אחד יש זכות להאמין במה שהוא רוצה.

פורסם

נו אז אולי תענה לי על שאלה אחת loudguy איזה חיווט יש לך ברכב???

על המערכת שאתה מצהיר עליה ומתגאה בה?

2000 Honda Civic Hatchback

Headunit: Pioneer DEH-P560MP

Front Stage: Kicker Resolution RS6

Front Stage amp: JBL P180.2

Sub: Pioneer TS-W305 ported 33Hz

Sub amp: JBL P180.2

Dynamat Xtreme

ולאייל ידידי הטוב אני לא מתכוון לחווט ב200 ש"ח אלא אפילו יותר זול-בוא נגיד RCA ב 5.5 ש"ח????

יעבור את מבחן השמיעה?

ואם נשים חוט לסאב בעובי של 1מ"מ????

פורסם

יש לי את החיווט ההכי פשוט שיכול להיות, 8 גייג' מריץ את המגבר של הקומפ, 4 גייג' מריץ את המגבר של הסאב, 16 גייג' לסאב ולקומפוננטים.

השקעתי פחות מ-100 שקל על הכבלים האלה, שום פירמה שום נעליים.

על כבל RCA לעומת זאת, השקעתי, ולא בגלל שרציתי שהמערכת שלי תישמע טוב יותר, אלא בגלל שרציתי שלא יתווספו רעשים חיצוניים לכבל, ושתיהיה לי מערכת שקטה מרעש אלטרנטור.

הכבל הוא Monster Cable Micro-XLN.

מחיר 300 שקל.

גם RCA של חצי שקל למטר יעבור את מבחן השמיעה, קח חוט לטלפון ואני מתערב שהוא יעבור את מבחן השמיעה.

וזה ברור שאם תשים חוט של 1 מ"מ לסאב יהיה בו מפל מתח רציני, אני עדיין לא מבין על מה אתה מתווכח פה?? שים כבלים נורמליים 16 גייג' בערך והכל יהיה בסדר אלא אם כן אתה מביא לסאבים שלך 2000 וואט RMS.

פורסם

אם אתה מוכן לשים כל כך חוט טלפון, אז שתדע שמבנה של חוט משפיע על העברת תדרים שונים והנחתה שלהם. למשל חוט טלפון, יש לו רוחב פס מאד צר שמאפשר להעביר אותות עד עשרות קילוהרטץ. לכל קו יש עיוותי ניחות שונים, כלומר אם תספק 1 וולט לקו בתדרים שונים תראה שבכל תדר העוצמה של המתח שתגיע תהיה קטנה מ-1 וולט ובעוצמה שונה לגמרי לכל תדר. יש גם עיוותי השהיה, אבל הם זניחים כי אורך הקו באוטו הוא מאד קצר ואין כמעט השפעה (אם היה מדובר על קילומטרים אז זה כבר סיפור אחר). יש מדע שלם מאחורי העברת אותות חשמליים בקווים ואל תזלזלו בזה! יש חוטים רגילים, שזורים וקוקסיאליים ולכל אחד יש נתונים שונים לגמרי. באוטו העיקר הסיכוך של החוטים להתמודדות עם הרעשים החיצוניים, למשל חוטים קרובים אחרים (למה הרי לא מעבירים חוטי מתח ליד חוטי ה-RCA), העברת העוצמה והעברה איכותית של התדרים של המוזיקה. כבלים קוקסיאליים הם הכי איכותיים כי הם חסינים מאד להפרעות חיצוניות, אחרי זה החוטים השזורים ולבסוף צמד חוטים רגיל.

פורסם

במערכת הביתית שלי יש לי כבל RCA שעשוי מ -4 מוליכים שהם חוטי טלפון ואני לא מפספס שום תדר.

זה לא הרוחב פס של החוט צר :D חברות הטלפון משתמשות ברוחב פס צר על מנת לאפשר שיחות למרחקים גדולים יותר, והתדרים שנשלחים מוגבלים ל 3000hz בערך.

כל התדרים בקול שלך מתחת ל400hz ומעל ל 3000hz נחתכים, בגלל זה הקול בטלפון נשמע שונה.

באוטו הבעיה היא לא מכך שהעברת חוטי RCA ליד מתח.

מה הטעם להעביר חוטי RCA בנפרד מכבלי מתח אם הם עוברים על השילדה שבה עובר בדיוק אותו הזרם כמו בכבל המתח (ובנוסף גם הזרמים של כל המכשירים החשמליים שעובדים באוטו)?? וגם אם יש לך רעש אלטרנטור באוטו תעשה בדיקה פשוטה ותשים את הווליום על 0, תלחץ על הגז ותשמע את הרעש - כמה זרם זורם בכבל המתח כשהווליום על 0? אם תבדוק תגיע למסקנה שזה פחות מ 1 אמפר.

כבל קוקסיאלי מסוכך לא מתאים לשימוש ברכב.

אם יש לך הפרעות חיצוניות של RF - גלי רדיו (תדרים גבוהים מאוד) אז סיכוך יתאים, אבל הסוג של הרעש הזה הוא לא הבעיה במכונית, בגלל זה סיכוך אף פעם לא יעבוד במכונית.

תפתח רדיודיסק, מגבר, אקולייזר, אתה רואה בפנים חוטים מסוככים? יש להם בעיות?

הרעש שאתה שומע באוטו הוא באותו תחום התדרים של המוסיקה, ובגלל זה הרעש יכול להתווסף לכבל בקלות.

תשתמש בכבלים UTP ברכב...

• תוכן חדש...