Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כידוע,לחג הפסח כמה כינויים,חג האביב,המצות,וכו'. אך זהו גם חג הניקיונות,הצביעה,השלחת כל מיני שמוטס מהבוידם, ירדתי למטה למחסן שלי,ומצאתי שם חתיכת היסטוריה, אתם יודעים בדיוק שאתה צריך אתה לא מוצא, וכך בין מיון כלי מתכת,ופתיחת הארגזים,נתגלו לעיניי כל אותן חוברות, מנויילנות ומסודרות למופת,כפי שארזתי אותן לפני שנים, חוברות? כלומר גיליונות טורבו ממספר 1,ועד האחרונה שבהן.עיון בגיליונות שנשתמרו (כמעט) כמו חדשות,מראות לי ראשית,כמה הזדקנתי, ושנית את התפתחות המוטוריקה הישראלית,דרך דפי טורבו, טרום "אוטו", "הגה ", "מוטו ", "מכוניות", "רכב "וכו',

העורך? אדם עלום שם המכונה,רוני אהרונוביץ, מבחן הדרכים היה בין סובארו DL1.3 מול אלפא סוד 1.3, כתבה עם צילומים בשחור לבן, תחשבו על היגוי,אחיזה,רמות גימור,מידות צמיגים,הטכנולוגיה המוטורית, גיר (רגיל),מנועים ללא הזרקה, קבורטורים גבירותיי ורבותיי,קרבורטורים,אין מזגן, ח"ח,נ"מ,ABS, בקרות ממוחשבות,אזעקה(איתוראן), וכו', הביצועים של השניים תאמו את הפחות והיותר שנעו על כבישי הארץ,100-0 בסובארו 17 שניות לעומת 12.5 שניות באלפא,ותחשבו שהמהירות הסופית היתה, 145 קמ"ש בסובארו,לעומת 158 קמ"ש באלפא.

"מהפכת הטורבו - מהפכה חולפת או עתיד תעשית הרכב?", ואותה סיסמא, "מנוע אינו שותה- הוא נושם". תאונות דרכים? הכותרת זעקה "דם על הכביש". סיבוב בכורה פיאט פנדה , פולקסווגן גולף, (כמה מיקרי באוטומוטור 2004 ,הוצגו הפנדה , והגולף דור 5). כתבה קצרצרה על ABS, נדיר לתקופה,מה גם כי מעטים ממכוניות הפאר שיצאו עם מתקן זה בשם ABS, שלא לדבר על מכוניות עממיות, אשר המתינו למיתקן זה כעשור, וכן שלל כתבות מעניינות,נעים לקרוא,ולהסתכל בפרספקטיבה של זמן.

בכבוד רב

turbo

תמונה טורבו גיליון מספר 1   אוקטובר 1981.jpg

אילן פ ייביש - turbo

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נחמד....ממש נחמד.

אני עדיין אפילו לא הייתי זרעון בשנה הזו אבל אהבתי את הקטע של "מהפכת הטורבו"

עכשיו אנחנו חכמים.

תביא עוד כמה כאלה.יקרה לכל אחד מאיתנו,אני מקווה.

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם

אני זוכר את הגיליון הראשון של "אוטו", עם מבחן ל XT טורבו (עם צילומים איכותיים ומושקעים) וכמובן "פורמולה ממשלה": מכמונת מהירות של המגזין על כביש מס' 1 אשר לכדה את שרי הממשלה עולים לבירה בבוקר יום א' לישיבת ממשלה. אם אינני טועה, בפול פוזישן זכה משה שחל עם קרוב ל140 קמ"ש.

רוב המכוניות היו כמובן וולוו, אך היו גם כמה עם פיזו'...

אבל מה שמצא חן בעיניי יותר מכל הייתה הסיסמא המקורית שמלווה את אוטו מאז ועד היום:

"מגזין עם בנזין". אכן!

פורסם

אם למישהו מכם יש תמונה מתוך חוברת/כתבה/משהו על המכוניות פיאט 127 בגרסת 1050 סמ"ק שיובאו בין 84-87 או כתבות על רכבי פיאט אונו הדגם החדש שיובאו בין 90-96 מוזמן לצרף.

תודה מראש.

פורסם
פתאום אני קולט שהגליון הראשון של טורבו יצא כשז'יל וילנייב עדיין היה בחיים... :cry:

נכון .

אם זכרוני אינו , אהרונוביץ' הספיד אותו בטור העורך בגליון 9.

טורבו , יכול בבקשה לאשר , ואולי אף לסרוק עבורנו ?

would be highly appreciated...

פורסם

מה שיפה בכריכה הם כתבו פוסטר ענק ואם אני לא טועה וזוכר נכון זה היתה הרנו טורבו הצהובה של פרוסט .

את החוברת הראשונה רכשתי בגני התערוכה בתערוכת המכוניות דאז שהביאו פרארי BB512 ולמבורגיני קונטאש .

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

אני עדיין זוכר את התערוכה הראשונה שנערכה בספטמבר 81,ומחוץ לשטח התערוכה מכרו את הגיליונות הראשונים של טורבו ז"ל,וניסו למכור מנויים..טורבו היה חלוץ ירחוניי הרכב בארץ בתקופה שבה היה כמעט בלתי אפשרי להקים כזה דבר בישראל.הם לא היססו לשחוט פרות קדושות,זכור במיוחד טורבו 3 בו היה מבחן דרכים בין אולדסמוביל קטלס סופרים לפיזו 604,שהיסתיים בניצחון מוחץ לפיזו ,או טורבו 10 בו היה עימות בין האלפטא ל ב.מ.וו 316,מבחן שעורר הדים חודשים אחר כך.בסוף שנת 85 פרש אהרונוביץ מעריכת העיתון עקב לחצים שהופעלו עליו מידי מנהלי העיתון,חרם פירסומות שהוטל על העיתון על ידי כמה יבואנים שלא מצא חן בעיניהם בעיקר המדריך לרכישת מכוניות שהופיע בעמודים האחרונים,ולא היסס לקטול מכוניות רבות.יחד עם אהרונוביץ עזבו גם פורת ז"ל,טל שביט,רמי גלבוע ועוד.המגזין הלך והתדרדר,כשעת מקומם של אהרונוביץ,פורת וכו,תפסו חבורת גרפומנים וזבי עט,שדירדרו אותו לתהום.זכור במיוחד ה"מבחן"המאד מקורי בין האונו טורבו לראגטה 100...בו טוהרה הרגאטה כליל,והמודעות של פיאט חזרו,ובצבע..אותה חבורת פורשי טורבו הקימה בתחילת 86 את אוטו,שהמשיך את הקוו של טורבו,עד פרישתו של אהרונוביץ ב94,שוב בעיקבות לחץ שהפעילו עליו המו"לים,לצנזר ביקורות שליליות.גם אוטו התדרדר אחרי פרישתו של אהרונוביץ,כתבי החוץ נעלמו ברבות השנים,המדריך צונזר וכולי.חבל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ומי זוכר את תקופת המלחמה בין אוטו לטורבו?

את המאמרים באוטו על אדוארד אטלר, ואת העקיצות בטורבו על רוני אהרונוביץ'?

אחחח... איזו ביצה...

פורסם

למעשה לא היתה שום מלחמה בין אוטו לטורבו.אדוארד אטלר(במאי טלוויזיה בשנות ה70 ותחילת ה80,היה בעל טור בטורבו)היה תוקף ומשמיץ את אוטו בפרעות ממש,על מנת לגרור את אהרונוביץ להגיב וכך ליצור"תחרות" כביכול.למעשה התגובה היחידה של אהרונוביץ היתה לאחר פסק הדין במשפט הדיבה שהגיש נגדו אוטו ואהרונוביץ,בו ניגזרו על אטלר חצי שנת מאסר על תנאי וקנס כספי גבוה,עונש כמעט חסר תקדים בחומרתו.אגב אטלר,לאחר המשפט חזר לפולין לשנים ארוכות,ובשנים האחרונות חזר לארץ וכותב טור ב"מקור ראשון",עם אהרונוביץ הוא לא יתעסק יותר...

פורסם
למעשה לא היתה שום מלחמה בין אוטו לטורבו.אדוארד אטלר(במאי טלוויזיה בשנות ה70 ותחילת ה80,היה בעל טור בטורבו)היה תוקף ומשמיץ את אוטו בפרעות ממש,על מנת לגרור את אהרונוביץ להגיב וכך ליצור"תחרות" כביכול.למעשה התגובה היחידה של אהרונוביץ היתה לאחר פסק הדין במשפט הדיבה שהגיש נגדו אוטו ואהרונוביץ,בו ניגזרו על אטלר חצי שנת מאסר על תנאי וקנס כספי גבוה,עונש כמעט חסר תקדים בחומרתו.אגב אטלר,לאחר המשפט חזר לפולין לשנים ארוכות,ובשנים האחרונות חזר לארץ וכותב טור ב"מקור ראשון",עם אהרונוביץ הוא לא יתעסק יותר...

ואם זה באמת מעניין מישהו, יש לי את הכתבה הזו.

אם אני לא טועה היא הופיעה באחד הגליונות היותר מוצלחים, גיליון שהיה בו את הכתבה "למה כל אחד צריך מכונית ספורט" עם ה E-TYPE והסופר 7 בשער.

פורסם

סביר להניח שהוא רואה את הדיון הזה...בכל מקרה הוא חלוץ עיתונאי הרכב בארץ(אני זוכר עוד כתבות שלו משנות ה 70,מהתקופה שלפני טורבו)ועיתונאי רכב הטוב ביותר שהיה אי פעם בארץ.עיתונאי שהאתיקה המקצועית היא נר לרגליו.חבל רק שהוא נטש את העתונות הכתובה.

פורסם
סביר להניח שהוא רואה את הדיון הזה...בכל מקרה הוא חלוץ עיתונאי הרכב בארץ(אני זוכר עוד כתבות שלו משנות ה 70,מהתקופה שלפני טורבו)ועיתונאי רכב הטוב ביותר שהיה אי פעם בארץ.עיתונאי שהאתיקה המקצועית היא נר לרגליו.חבל רק שהוא נטש את העתונות הכתובה.

אני מקדים תרופה למכה , נא לא לפתח פה דיון לא רלוונטי לגבי אופיו של אהרונוביץ', תודה.

נ.ב

הוא ומס' גנים דפוקים אחראים על האהבה הכ"כ לא ברורה שלי למכוניות.

• תוכן חדש...