Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי ניתק את הפלואנס שלי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וואוו, הקנגו הזאת מתאימה לי כמו כפפה ליד!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא ממש מצליח להבין את הדואליות הזאת.

את מי בכלל מעניין אגסי?

קרסו לא ייבאו רכבים חשמליים?

אני לא אוכל להכנס לסוכנות רכב, לרכוש רכב חשמלי חדש ולהטעין אותו בחשמל בייתי?

אז איפה בכלל המהפכה (חוץ מאולי המהפכה שיעבור חשבון הבנק של שי אגסי ומחזקי מניות החברה)?

למה אני צריך קבלן משנה בקניית הרכב שנמצא בסוכנות היבואן ולמה אני צריך קבלן משנה לקניית החשמל שנמצא אצלי בשפע ובזול בשקע בקיר?

פורסם

ססססססאמאק, חרה מדינה! :lol:

פורסם

אינני מאמין ברעיון של בטר פלייס. המציאות מורכבת בהרבה מי מה שהם מתכננים. כבר היום מזהירים אותם המומחים כי עומדני העלויות שלהם עלולים להיות שגוים. כך למשל הוכנסו לעומדנים מחירי הסוללות. החומרים שנדרשים לסוללות הנ"ל הינם נדירים. הגברת הביקוש תגרום לייקורם ולהפסדים למיזם.

ומה יהיה מצבו של מחזיק רכב של בטר פלייס? הוא יהפוך לאסיר של הרכב. הוא יתקשה לעמוד במצבים בלתי-מתוכננים. נניח הייתה תאונה בדרכו הביתה ונוצר פקק. הסוללה נגמרה ועכשיו צריך לחלצו מאמצע הפקק. מדובר באי-נוחות קיצונית למשתמש. או שנניח פתאום אימו חלתה והוא צריך לנסוע דחוף, אך הרכב עדיין לא טעון. למה המשתמש צריך לסבול מכל הנ"ל? הרבה יותר פשוט ומשתלם לו להחזיק רכב ליסינג רגיל, כזה שתמיד ניתן לסמוך עליו.

לדעתי אי-מתן האפשרות להתנעה עצמית לרכבים חשמליים מחוץ לעיר זו טעות אסטרטגית חמורה. המודל של וולט לדעתי מוצלח בהרבה, אך בשביל רכב כזה שמטעין את עצמו לא צריכים את בטר פלייס.

לדעתי גם הוולט לא בשלה לשיווק. הוצאות דלק, גבוהות ככול שיהיו, עדיין לא מצדיקות את מחירה הגבוה של המכונית (כי-40 K $ בארה"ב). אינני צופה להצלחה מסחרית לרכב זה.

נכון שצריך להכניס טכנולוגיות חדשות. נכון שהטכנולוגיות הנ"ל יקרות בתחילת הדרך. אבל מי יהיה הפראייער ועכבר הניסויים? הרשויות חייבות לקחת חלק פעיל יותר בקידום ומימון של הנושא. אחרת הוא יתקע לעוד שנים רבות.

פורסם
הרשויות חייבות לקחת חלק פעיל יותר בקידום ומימון של הנושא. אחרת הוא יתקע לעוד שנים רבות.

כרגע רק ביפן הרשויות באמת מקדמות את הרכבים החשמליים, לדוגמה הסיבסוד על מיצו I-MIEV שם הוא כ-20K פאונד שזה בערך מחצית ממחיר הרכב. כנראה כמו בהרבה דברים אחרים היפנים יהיו ראשונים לנסות את הטכנולוגיה החדישה הזאת. ובעוד כמה שנים, כאשר המחירים ירדו, בכל העולם גם יוכלו להנות מרכבים חשמליים (גם יותר מתקדמים ממה שיש היום).

פורסם

למיטב ידיעתי רנו לא מתכננים לאפשר את האופציה של שקעי טעינה מהירה בישראל. אני לא יודע למה, אבל מהם הסיכויים שזה לא קשור למונופול של בטר-פלייס?

אני קצת חצוי בעניין בטר-פלייס. בשביל לבצע כזו מהפכה תחבורתית, צריך גוף חזק עם השפעה פוליטית, וזה דווקא דבר טוב. מנגד, ברגע שהמכוניות כבר יהיו בשוק, נשאר כולנו תקועים עם גוף חזק עם השפעה פוליטית, שיתעלל בנו, יקבע במה ננהג, כמה נשלם ואיך נטען. אני לא מת על הסיפור הזה.

כל עוד תהיה שקיפות ולא נראה פרוטקציוניזם, זה יכול להיות חיובי ומועיל.

אולי זה סימן שאני מזדקן, אבל לא היה לי אכפת בכלל להחזיק בחניה משהו בסגנון סמארט חשמלית, כרכב סידורים, ולחסוך את השחיקה של הDSG ביתר הזמן. כמובן שהפלואנס העצומה (ועוד יותר בגרסה החשמלית, הבנתי שזה משהו לא רחוק ממונדיאו :shock: ) קצת מפספסת את הפואנטה כרכב עירוני, אבל ישראלים דווקא יקנו.

ועוד דרך אגב, עומדת שורת עמודי הטענה של בטר-פלייס ברחוב דרויאנוב בתל אביב (ליד בית כלל).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

הבעיה ביצירת מונופול כמו בטר פלייס, וזה בינתיים הכיוון מצד המדינה לפחות, זה שאם יום אביב אחד אגסי יחליט שזה לא רווחי מספיק,

יישארו כמה בעלי פלואנס עם יופי של אנדרטה בחניה אבל בלי תשתית הטענה פעילה.

לגבי האורך שלה אתה צודק - 475 ס"מ(!!) לעומת 462 ס"מ בפלואנס בנזין ורק שני ס"מ פחות ממונדיאו חמש דלתות או פאסאט :shock:

פורסם

סליחה אבל אני חושב שיש כבר אפשרות אלטרנטיבית ויעילה:

FUELCELL , נכון מדובר בתהליך שמפרק מימן אבל עובדה חברת ב.מ.וו יצרו אחת כזאת שעובדת יופי.

אפילו לבראד פיט יש אחת.

אז למה לא ?

הרי הבעיה העיקרית היתה בתחנות המילוי וגם את זה פתרו על ידי קירור המימן.

ושאף אחד לא יגיד לי שהרכב נפיץ כי הפתרון של ב.מ.וו כולל דוד שבבדיקות הפילו אותו מגובה רב והוא עדיין לא נסדק.

זה גם פיתרון זול [הפקת מימן בתהליך אלקטרוליטי ממים עולה גרושים]

וגם יעיל לסביבה.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
למיטב ידיעתי רנו לא מתכננים לאפשר את האופציה של שקעי טעינה מהירה בישראל.

מה זה שקע טעינה מהירה?

אתה מתכוון שקע ביתי?

אני מבטיח לך ששבוע אחרי שהפלואנס הראשונה נמכרת כאן, יהיה מי שיציע עבורה קיט להטענה משקע בייתי.

פורסם

שקע טעינה מהירה הוא שקע שמעביר כמות חשמל גדולה יותר וכפי ששמו מרמז - מטעין מהר יותר. זה דורש ציוד ייעודי

ולא ניתן לביצוע ישירות משקע ביתי. גם הכבל שמשמש לטעינת הרכב שונה וכמובן שהעומס על רשת החשמל גדול יותר.

לפי רנו טעינה מהירה תארוך כחצי שעה, אבל לא תהיה זמינה לפני 2012 או 2013, לעומת בין שש לשמונה שעות בטעינה

משקע 220V ביתי - שזה כמובן הסוג היחיד שבטר פלייס תציע בשלב הראשון.

פורסם

כבר לפני שני עשורים (שנת 90) GM הציגה מכונית חשמלית מלאה שנסעה ועבדה יופי. היא גם נמכרה לא רע (כלומר לאלו שיכלו להרשות לעצמם- בעיקר שחקני קולנוע).

למה לא שמענו אתם שואלים?

העולם הערבי איים בחרם על כל תוצרת GM במידה ולא תפסיק עם הדבר הזה. מתוך פחד שכל יהיה GM החזירה את כל (אבל כל) הרכבים האלו ופשוט הרסה אותם וכמעט את כל המסמכים שהיו מתוך אמונה שישכחו אותה.

מה שאומר דבר אחד- אנחנו לא נגיע רחוק בגל דבר אחד והוא.... פוליטיקה מגעילה!

נ.ב- אם מישהו רוצה עוד מידע בנוגע למיזם של GM, לפני מספר שנים יצא סרט שנקרא who killed my electric car (מי הרג את המכונית החשמלית שלי) והוא מספר על הכל.

עדיין לא ראיתי אותו אבל לפי תגובות דווקא נראה שזה סרט לא רע.

פורסם
לעומת בין שש לשמונה שעות בטעינה

משקע 220V ביתי - שזה כמובן הסוג היחיד שבטר פלייס תציע בשלב הראשון.

אז עד 2013 אתה תעצור באמצע יום עבודה בתחנה של ביטר טייסט ותיקח לך מנוחת צהריים של 6-8 שעות? :shock::lol:

• תוכן חדש...