Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי ניתק את הפלואנס שלי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באגירה.

אני מכיר 2 קרובי משפחה שלי.

שבוא נגדיר אותם בעדינות "חסכנים ומחושבים"

שניהם החליטו לרכוש רכבים היברידיים לאחר בדיקה מדוקדקת של עלות הדלק בנסועה היומיומית שלהם לעבודה וחזרה.

וכן הם נוסעים בפקקים בהלוך ובחזור.

האחד קנה את הסיוויק ההיברידית והשני את הפריוס.

שניהם טוענים שהחישובים שלהם היו מאוד פסימיים והם התבדו לטובה.

אני אומר ששניהם לא "ירוקים" , לא מכירים את המונח "ירוק" בהקשר של עצים וסביבה אלא במובן של $$. :-P

טוב שם טוב משמן טוב

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כנ"ל הוריי, שהחליפו מגאן בפריוס חדשה מטעמי חסכון בדלק. הם לא היו מוכנים לשמוע על דיזל (או שזה ידני, או שיקר מדי)

והיו צריכים מכונית מרווחת ונוחה לנסיעות ארוכות. קמצנים הם ממש לא, אבל היתרון בחסכון בדלק מבחינתם שבא לידי ביטוי

בשיפור של כמעט פי 2 לעומת המגאן (21-20 ק"מ לליטר מול 11 או 12 ביום טוב) באותם תנאי נסיעה, וגם במידה מסוימת

התועלת מבחינת זיהום אוויר בתוך העיר שכנעו אותם שהמעבר כדאי. אג'נדה ירוקה מטורפת או שיקולי אופנה לא היו כלל במשוואה.

נ.ב: לא לדאוג, המגאן עדיין במשפחה... אבל אצל אחי (ולא - אנחנו לא מדברים בבית כי הוא גר בבאר שבע :p)

פורסם
כך או כך, לערכתי התחלית של פרוייקט בטר פלייס חורגת מעומדני מחירי הסוללות כאלה ואחרים. המשקיעים בפרוייקט הנ"ל רחוקים שנות אור מלהיות פראיערים או חולמי חלומות, והם יודעים היטב להשתלט על נושא התשתיות.

לא ברור מה רצית להגיד פה.

הקישור שנתתי לעיתון ה Guardien אכן לא פועל מסיבה לא ברורה. צריך לעשות חיפוש באתר העיתון הזה כדי להגיע לכתבה.

הלינק שנתת מאוד מענין.

ולגבי הרכב ההיברידי. נניח כי תוך שנה הרכב חוסך 3000 ש"ח על הדלק. האחריות על הסוללות הינה 8 שנים. נניח שעם תיקונים קוסמטיים כאלה ואחרים הסוללות מחזיקות 10 שנים. אזי בתקופה המדוברת הרכב חוסך נניח 30,000 ש"ח. זה פחות או יותר המחיר של רכב משפחתי מבוקש מאוד בן אותו הגיל. אזי ניתן לזרוק את ההיברידי בחינם ...

הודות למשרד האוצר וההנחה במס מקבלים איבזור רב בחינם ורכב שנראה קצת יותר יוקרתי ממאזדה 3 באותן העלויות

החישוב שלך קצת אופטימי אבל אפשרי.

למה באותה העלות של מאזדה 3 ? מחיר ההיברידי הרבה יותר גבוה, אפילו לאחר הטבות המס הגדולות.

יהודה

פורסם
לא ברור מה רצית להגיד פה.

המשקיעים בפרויקט בטר פלייס ידועים כמתמחים בהפרטה של התשתיות הלאומיות: הצים, הנמלים וכדומה. לערכתי הגיוני מבחינתם לפזול גם לכוון החשמל. אני חייב להתוודאות שלפני זמן מה הייתי במפגש עם בכיר מבטר פלייס. הנושא העיקרי שעלה מדבריו היה דווקא הפקת החשמל, פחות הרכבים. כאשר חיברתי את הכל ביחד הגעתי למסקנה אשר הגעתי.

החישוב שלך קצת אופטימי אבל אפשרי.

למה באותה העלות של מאזדה 3 ? מחיר ההיברידי הרבה יותר גבוה, אפילו לאחר הטבות המס הגדולות.

יהודה

בתקופה בה רכשתי את סיוויק הייבריד המחירון הרשמי שלו היה 147 K ש"ח, אך המחיר בפועל היה 130 K. באותה התקופה המחירון של מאזדה 3 היה זהה עד האגורה האחרונה למחירה בפועל, 111 K ש"ח. ירידת הערך של מאזדה החלה מיד לאחר הרכישה. ואילו המחירון של הונדה הגיע למחיר הרכישה בפועל רק לאחר כשנה וחצי. דהיינו שנה וחצי של ירידת ערך נחסכה. מכאן ניתן להגיע לעומדן העלויות דומות של שני הרכבים. ועוד משהו... במאזדה של 111 K חוץ מהמושבים הצרים לא היה ולא כלום, ואילו הסיוויק מאובזר כמיטב רכבי המנהלים.

אגב העומדן לגבי החיסכון של 3000 ש"ח על דלק בשנה היה פסימי. בפועל החיסכון גדול אף יותר, במיוחד בתקופות של מחירי הדלק המזנקים. כנגד ניתן להעמיד את מחירי הטיפולים הגבוהים יחסית של הונדה והחתונה הקתולית עם המוסך המורשה. הדבר בתורו מתקזז עם ההנחה של כ-20% בביטוח מקיף עבור הרכב ההיברידי. כך או כך, החיסכון של 3000 ש"ח בשנה איננו מספר מופרך כלל וכלל.

פורסם

אה וכן תרשו לי להעלות נקודה מעניינת שאף אחד לא חשב עליה עדיין.

מה יקרה עם כל הגנבים למיניהם יחליטו לגנוב סוללות במקום ג'אנטים.

אני די צופה שיתחיל שוק לסוללות והביטוח ירקיע שחקים.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

דווקא לכך יש סיכוי נמוך. למי הם ימכרו את הסוללות כאשר יש רק גוף גדול אחד שמטפל בעניין? אגב, למיטב ידיעתי לא היה עדיין אף מקרה של גניבת רכב היברידי בארץ. כי הרי לגנבים אין הרבה מה לעשות אימו. יתכן כי בין היתר זו גם הסיבה לביטוחים הזולים במיוחד.

פורסם

א פ

מה שכתבת על הפקת חשמל ע"י "בטר פלייס" נראה ממש לא הגיוני (אם הבנתי מה שכתבת)

קנית סיביק היברידי ב 130000 ש"ח, כלומר פחות מהמחיר של סיביק רגיל? האם יכול להיות?

יהודה

פורסם

מה שכתבת על הפקת חשמל ע"י "בטר פלייס" נראה ממש לא הגיוני (אם הבנתי מה שכתבת)

נחיה ונראה.

קנית סיביק היברידי ב 130000 ש"ח, כלומר פחות מהמחיר של סיביק רגיל? האם יכול להיות?

יהודה

באותה התקופה המחירון של סיוויק רגיל היה 130 K, בפועל היה כמה אלפים פחות (ע"פ כושר המיקוח). הגירסה ההיברידית אכן יקרה יותר בחו"ל בערך ב-30%. אך כידוע בארץ ההיברידים זוכים בהטבת מס מרחיקת לכת (40% במקום כ-100%). כך שהגיוני יהיה שההייבריד ימכר בפחות מהרגיל, דבר שקורה אומנם לעיתים רחוקות. כבר זמן רב לא שמעתי על המבצעים הבובמבסטיים כגון "שנתיים דלק חינם". מעניין לבדוק האים בכלל יש כיום מכירות להייברידים לאחר הפרסומים שהיו.

• תוכן חדש...