Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי ניתק את הפלואנס שלי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא כל כך הרבה שנים... תוך 10 שנים יהיו לנו מכוניות עם טווחים דומים לשל מכוניות מונעות בנזין, תוך 20 שנה כבר לא יהיה רוב למכוניות בנזין ותוך 30 שנה כבר לא יהיו תחנות דלק...

קראתי שבעשור האחרון העלות של מצבר ליתיום-יון כמעט שלא ירדה. אם נשפוט לפי העבר ( שיטה גרועה, אבל אין שיטה יותר טובה) אז גם בעשור הקרוב לא תהיה ירידה משמעותית במחיר. זה לא דומה למה שמתרחש באלקטרוניקה ובמחשבים.

אם מסתכלים על תחזיות מלפני כמה עשורים של עתידנים למיניהם , היינו כבר אמורים להשתמש במכונית שגם יכולה לטוס.

בזמן משבר האנרגיה שלאחר מלחמת יום כיפור, ארה"ב השקיעה מאמץ גדול במחקר על כור אטומי מסוג היתוך ( fusion) שהיה אמור לפתור את בעית האנרגיה העולמית תוך מספר שנים.

יש עוד הרבה דוגמאות של תחזיות לקפיצה בטכנולוגיה שלא התגשמו.

למרות השאיפה הטבעית שלנו לקוות לפתרון של זבנג וגמרנו, סביר שצמצום צריכת האנרגיה יושג ע"י אוסף של המון צעדים קטנים, חלקם טכנים וחלקם ארגוניים, כפי שקרה בעבר.

הצעדים הטכנים יכללו שיפורים זוחלים ומתמידים במנועים ובהורדת משקל הרכב. ניקח למשל את הטויוטה פריוס, ונניח שיהיה לה גירסה שכולל את אותו מנוע בנזין, אבל בלי החלק ההיברידי (מנוע חשמלי, מצבר וכו'). לרכב כזה יהיה מחיר רגיל, צריכת דלק בין עירונית נמוכה (וזהה לפריוס ההיברידי) , צריכת דלק בעיר קצת יותר טובה מרכב בנזין רגיל וזיהום נמוך. עם קצת אפלית מס לטובה ( ולא אפליה ענקית שדרושה לרכב היברידי כדי שמישהו יקנה אותו) יקנו הרבה מכוניות כאלה וצריכת הדלק של המכוניות בארץ תרד בכמה אחוזים טובים.

הצעדים הארגונים כבר פועלים ברובם בארצות אחרות. בפריז \ לונדון אף אחד לא קונה רכב כדי לנסוע לעבודה כי יש תחבורה ציבורית יעילה וזולה. תחבורה יעילה לא זהה בהכרח לרכבת \ תחתית, כפי שניתן לראות בעיר קוריטיבה בברזיל.

בלונדון מטילים מס על רכב שנכנס למרכז העיר. עם הזמן המס יגדל עוד.

התוצאה תהיה שהרבה משפחות יוותרו על רכב שני, ואולי אף על רכב ראשון.

מה שבטוח שגם בעוד 10 שנים ו 20 שנה יתוכחו בלהט אם רכב יפני או רכב אירופאי יותר אמינים.

יהודה

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בכל מקרה, תן לי להזכיר לך שלפני קצת יותר ממאה שנה לא היו מכוניות או מטוסים בכלל ושלפני 30 שנה בערך אף אחד לא ידע מה זה אינטרנט או טלפון סלולרי. עכשיו תחשוב על ההתקדמות של תעשיית המטוסים מאז האחים רייט, או אפילו מאז שנות ה-60. תחשוב על התקדמות תעשיית הרכב בשלושה העשורים האחרונים, תחשוב על ההשתלטות האדירה של הטלפונים הניידים והאינטרנט על החיים שלנו ועל ההתקדמות ההיסטרית בתחום המחשבים בעשור וחצי האחרונים. מה גורם לך לחשוב שתוך עשרים שנה התחבורה לא תהיה שונה מאוד ממה שאנחנו מכירים כיום? אתה יודע מה - זה לא כל כך רחוק, פשוט נחיה ונראה :wink:

הבעיה היא שהיו משתמשים ברוחב פס ויכולות תעבורה של רשתות גלובליות בדי לגלוש לאתרי פורנו ולשחק משחקים, חיישני תאוצה מדוייקים ביותר משמשים כדי להזיז ציצים בתמונה, ומחשבים מהמאה ה-21 מחברים למנוע תבערה פנימית בן 150 שנה. כל זה כשלירח טסו בפעם הראשונה והאחרונה לפני 40 שנה, ולא נראה לי מתכוונים לטוס יותר.

אז עם סגנון החיים ההדוניסטי של היום, אני לא חושב שעוד 30 שנה ייקרה מה שאתה אומר שיקרה. יותר נראה לי שאנשים ידפקו מסמרים עם אייפון 7485G.

סרט "אידיוקרטיה" ראית?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

טוקיו: הושקה עמדת החלפת הסוללות הראשונה לשימוש צי רכב פעיל

חברת "בטר פלייס" השיקה את עמדת החלפת הסוללות הראשונה בעולם שתשמש צי רכב פעיל.

העמדה תשרת את תחנת המוניות הגדולה בטוקיו, "ניהון קוטסו", שתעמיד ארבע מוניות לצורך ניסוי שנערך עבור ממשלת יפן. הניסוי יימשך שלושה חודשים, ואם יסתיים בהצלחה תיתכן הרחבת השימוש במוניות חשמליות בטוקיו, כמו גם בערים נוספות ביפן ובעולם.

ynet

אייל

פורסם

בשעה טובה, עכשיו נשאר רק לחכות לתוצאות.

למה בניו יורק זה נכשל בגלל טמפ'?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

תקרא, באותה כתבה מפרטים שבגלל הטמ' הנמוכות בניו יורק הרכבים נסעו הרבה פחות מהמצופה. :oops:

כלומר הסוללות נגמרו מהר מדי.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

אז זה אומר שפה בארץ בגלל הטמפ' בחמות אנחנו ניסע הרבה יותר מהמצופה? :shock:

היה די ברור (לדעתי לפחות) שהרכבים יסעו הרבה פחות מהמצופה ולכן אין הפתעות (שוב, מבחינתי), מעניין איזה עוד גורמים הם לא לקחו בחשבון.:|

פורסם

כמובן שלא. סוללות (ובכלל, מוצרים חשמליים) לא מסתדרות עם טמפ' קיצוניות לכאן ולכאן. קר מדי זה לא טוב וגם חם מדי. העניין הוא שאגסי ושכמותו צריכים להבין שבמוצר כזה, בו הטווח הוא פשוט קריטי, אי אפשר לחפף ולזרוק נתוני מעבדה. זה לא איזה אייפוד שאתה יכול להגיד שהוא מחזיק 20 שעות ואם הוא יחזיק 15 לאף אחד לא יהיה אכפת באמת. זו הבעיה מבחינתי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני חוזר לרגע לעניין ניתוק הכבל מתחילת השרשור - אותו ילד יכול גם להוציא את האויר מהגלגלים של רכב בנזין (אם מישהו כבר אמר אני מתנצל, דילגתי על חלק ניכר מהשרשור - הוא ארוך)

לגבי בטר פלייס - אין ספק שבסוף החשמל ינצח, יש לו יותר מידי יתרונות פיזיקליים על הקיים מכדי שיפסיד. הבעייה שלי (שלנו?) עם בטר פלייס זה שהיא פותרת את הבעייה הכלכלית שעדיין קיימת בפתרון החשמלי על חשבוננו.

מר אגסי דאג לכך שהמיסוי על מכוניות חשמליות בארץ ישאר קרוב ל-0, ולכן יכול למכור (או להשכיר, או למכור ק"מ, זה לא משנה) מכונית שעולה כפול במחיר של מכונית רגילה. נניח שזה יעבוד וכולם ירצו כזה במקום בנזין. המדינה תסכים לוותר על כל הכנסותיה ממיסוי על רכב חדש? כנראה שלא, ואז הוא (ושאר המחושמלות) יצטרכו להתמודד בשוק במחירן האמיתי. השאלה היא האם עד אז יצליחו להוזיל את עלות המצברים מספיק (=עיקר תוספת העלות ברכב חשמלי) כדי שזה יהיה משתלם גם עם מיסוי.

ודבר נוסף - מי שזוכר - כל הבאז הראשוני סביב בטר היה בעניין החלפת המצברים בתחנות של החברה (פתרון די מטופש לטעמי האישי, שכל מטרתו הייתה להחזיק באופן מלאכותי את המודל העסקי של בטר למכירת ק"מ ולא מכוניות), נושא שנדחק ולא במקרה לשולי הפרסומים של החברה, וסופו שימות סופית, על אחת כמה וכמה אחרי שיופיע הוולט בו הפתרון לטווח נסיעה יומי גדול הוא פשוט הרבה יותר ומתאים לתשתית הקיימת.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

בקיצור, עד שתכנולוגיית הטעינה המהירה לא תהיה כזאת שטעינה מלאה תיקח 5-7 דקות, עד שטווח הנסיעה לא יוכפל ועד שמחירי הסוללות החליפיות לא ירדו בצורה משמעותית, אין לאן למהר. שהאמת, אותי אישית זה די מבאס.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

שזה אני בעיקרון אבל כשרק אגסי מוכר את המכוניות תמורת חבילת טעינה ולא ניתן לטעון משקע בייתי, שילכו לחפש...

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
ועד שמחירי הסוללות החליפיות לא ירדו בצורה משמעותית.

מחירי הסוללות נקבעים ע"י מחירי הרכיבים הכימיים. אלה לא צפוים לרדת, אלה רק לעלות ככול שהביקוש יגבר. כי הרי המקורות יסוד נדיר כגון ליטיום הינם מוגבלים מאוד (למשל בצ'ילה) ולא ניתן להגביר את ההספקה בצורה משמעותית במסגרת התהליכים הקיימים. אומנם אם הביקוש יהיה היסטרי, ניתן יהיה להכניס תהליכים חדשים, למשל הפקת הליטיום מתמלחת הימית, אבל אז המחיר יהיה אסטרונומי, במיוחד בשנים הראשונות. בכלל המגמה העולמית הינה הייקור של חומרי הגלם, אם זה מדובר בפלדה, אלומיניום, הנפט וכו'. אגב, הביקוש גובר לאו דווקא בגלל הרכבים, אלה בעיקר בגלל המחשבים הניידים, הטלפונים הסלולריים וכו. עליית מחירה של הסוללה למחשב נייד נניח ב-10-20% לא תשנה ולא כלום בשוק הרלוונטי, כי הרי יהיה מדובר בעשרות דולרים בלבד. ואילו במקרה של הסוללה לרכב יהיה מדובר באלפי דולרים, דבר שעלול לשנות את העומדנים מקצה לקצה.

ונניח תפרוץ המהפכה הטכנולוגית ויבוא לעולם מפרט אחר לגמרי של הסוללות. האים המודל העיסקי של בטר פלייס יהיה רלוונטי גם אז?

דעתי היא כמתחילת הדרך היה מדובר במסע יחסי הציבור מצד המשקיעים. לערכתי רווחיהם מכל הסיפור עלולים לבוא מכוונים אחרים ובלתי צפויים. למשל הייתי חושב על הכניסה לשוק הפקת החשמל ויצירת התחרות לחברת החשמל הבלתי-יעילה.

פורסם
לגבי בטר פלייס - אין ספק שבסוף החשמל ינצח, יש לו יותר מידי יתרונות פיזיקליים על הקיים מכדי שיפסיד.

למה אין ספק שהחשמל ינצח? רוב יצרני הרכב בעולם לא חושבים כך. האם תוכל לפרט?

מר אגסי דאג לכך שהמיסוי על מכוניות חשמליות בארץ ישאר קרוב ל-0, ולכן יכול למכור (או להשכיר, או למכור ק"מ, זה לא משנה) מכונית שעולה כפול במחיר של מכונית רגילה. נניח שזה יעבוד וכולם ירצו כזה במקום בנזין.

גם עם המיסוי הנמוך מאוד , נראה שהמודל הכלכלי של אגסי פשוט לא עובד. אני מופתע באיזה קלות עידן עופר הולך בעקבות אגסי וממשכן את העתיד שלו. רק לאחרונה הודיעו שעידן עופר היה צריך להגדיל את האחוזים שלו במיזם למרות שלא תכנן כך מראש. כנראה קשה לאגסי למצוא עוד "פריארים" שישקיעו בגירסה הזו של "בגדי המלך החדשים".

• תוכן חדש...