Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי ניתק את הפלואנס שלי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתם טוענים שהישראלי לא יקנה כי זה לא כאן ועכשיו, וצריך קצת להתפשר ולחשוב קדימה.

אבל יש יתרון אחד לאוטו הזה שאתם לא לוקחים בחשבון - הוא נוסע (כמעט) בחינם!!!

אם אתה מטעין אותו רק בבית, החשמל הזה לא עולה לך כמעט כלום, זה כמעט בלתי נתפס, רכב שאתה לא משלם עליו דלק!

לאנשים שחונים ברחוב זה בעייתי, אבל אם מישהו חונה בחניון תת-קרקעי או שיש לו בית פרטי עם חניה זה פיתרון נהדר. רק לא לשכוח להכניס להטענה בלילה!

סטארט-אפ שחשבתי עליו עכשיו: משטח הטענה לרכב. משטחי ההטענה הם משהו שתופס תאוצה עכשיו במכשירים קטנים כמו פלאפונים, תחשבו על חניה שרק צריך לחנות בה והרכב נטען...

Auto Emoción

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רועי צוקרמן איפה היית בשנה האחרונה?

מה פתאום נזכרת בסיפור המשעשע של בטר פלייס?

בטר פלייס משנים את ההגדה של מה שהם הולכים לעשות פעם בחודש.

לפי הפרסום האחרון לחברות שיש חניון לעובדים יהיו מטענים לכל הרכבים בחניון וזה יהיה הרווח של בטר פלס.

העובדים יוכלו לנסוע לעבודה וחזרה בלי בעיה.

לא יהיו יותר טיולי סוף שבוע עם רכב הליסינג.

יש פתרון לרכב עם מנוע חשמלי גם גיבוי.

chevy-volt-exterior_4.jpg

אייל

פורסם

מה שהופך אותה להיות סוג של מכונית היברידית...

הערך המוסף של המכונית החשמלית הוא אפס פליטת מזהמים, מה שקשה לצפות לו בוולט.

פורסם

הברידית יותר מתקדמת מפריוס. קודם כל היא אמורה לנסוע 60 ק"ם על חשמל בלבד, שזה מספיק עבור הרבה אנשים בשביל לנסוע הלוך וחזור לעבודה (אצלי זה 32 ק"ם כרגע), כך שהיא יכולה לתפקד כרכב חשמלי. הצריכת דלק שלה אמורה להיות כ-40 ק"ם לליטר, כך שאפשרי לעבור על הליטר הראשון כ-100 ק"ם בתאוריה. החיסרון המשמעותי יהיה מחיר יקר מאוד ולא משתלם כנראה

פורסם
מה שהופך אותה להיות סוג של מכונית היברידית...

.

הוולט היא מכונית חשמלית עם גנרטור קטן שמטעין את המצברים מתי שצריך.

מנוע הבנזין לא מחובר לגלגלים.

אפשר להגיע עם החשמלי לעבודה,לחבר להטענה בעבודה ולחזור הביתה בלי זיהום בכלל.

אייל

פורסם
רנו מדברת על טעינה ישירה משקע ביתי. איך נועלים תקע בשקע ביתי?

זה דווקא בדיוק מה שבטר פלייס (באופן מוצהר) לא רוצים. הם גם לא יקבלו את הרווח שלהם ממכירת אנרגיה וגם יעמיסו על התשתית הארצית. המערכת שלהם מכויילת כך שהיא מווסתת את העומס. ברגע שאתה חוזר מהעבודה ביום שרבי ומכניס את התקע לשקע, אתה פוגע במודל שלהם.

בטר פלייס מייצרת חשמל על-ידי תחנות רוח ותחנות סולריות... איפה הן בדיוק? :shock:

בדנמרק, ובמדינות יותר מפותחות מישראל מבחינת ניהול האנרגיה. לא הכל חייב להתרכז סביבנו :lol:

מזגן + אורות + מערכת שמע, ואתה גומר את המצבר די מהר - גם אם לא לגמרי, זה יקצר את טווח הנסיעה משמעותית. תוסיף לכך

תנועת זחילה בפקק של הבוקר, ולא אתפלא אם בחיים האמיתיים פלואנס תוכל לנוע פחות מ-80 ק"מ בין טעינות.

אל תשכח שכשיצרנית טוענת לטווח נסיעה מסוים (למעשה, דרך אחרת לתאר תצרוכת דלק), היא מתייחסת לתנאי מעבדה אידיאלים:

רכב עם נוסע אחד על משטח חלק בתנאים שלא קיימים בכביש ציבורי. אז אם מבטיחים טווח נסיעה בתנאי מעבדה של 160 ק"מ,

המצב בעולם האמיתי יהיה הרבה פחות טוב.

טל אגסי אמר לי מפורשות שטווח הנסיעה המדובר הוגדר בנסיעה "בתנאים סבירים" בישראל - כן, עם מזגן (שאלתי בפירוש), אבל לא בעליות יומיות לקסטל. הוא גם טען שבטר פלייס יתחייבו בחוזה מול הלקוח לאספקת 90% מטווח הנסיעה הזה.

פורסם

נכון להיום, הטכנולוגיה עדיין לא בשלה ולכן שיקלול הנתונים (מרחק נסיעה בין טעינות, משך טעינה וכו') הופך את הרכב החשמלי ללא רלוונטי לאנשים רבים.

מצד שני, אם ניקח אותי לדוגמא, גר בבית פרטי עם חניה פרטית ובעבודה יש לי חניה שצמודה לשקע (שרק למען הפרוטוקול, אני משלם את חשבון החשמל שלו).

נוהג כל יום 30 ק"מ לעבודה ו 30 חזרה,פעמיים! (זאת אומרת, הרכב עושה מינימום 120 ק"מ ביום).

תוסיפו בילויים וטיולים והגעתם בקלילות לחשבון דלק של 3000 ש"ח בחודש.

ברגע שמוכרים בארץ רכב חשמלי (שניטען משקע חשמלי רגיל), תזהו אותי לפי זה שאני הראשון בתור לרכוש אותו!

לטיולים ונסיעות ארוכות עדיין ישאר בבית רכב קונ\בנציונאלי נוסף.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באגירה, אני די בספק שבאמת תקנה רכב חשמלי בקרוב... הרי מתכוונים להתחיל בקרוב בשיווק של מיצו I-MIEV בארץ וניתן להטעין אותה משקע רגיל. אבל, הנה ציטוט מהמבחן שלה בכלכליסט:

"בבריטניה, שגם מעניקה הטבות מס למכוניות חשמליות, המיצובישי החשמלית עולה 38,700 ליש"ט. לשם השוואה, ניסאן מיקרה עולה באותה מדינה 8,600 ליש"ט בלבד"

עכשיו תדמיין כמה היא תעלה כאן.. אחרי הכל המיזם של בטר פלייס לא נראה כזה רע בשביל שאנשים יוכלו להתחיל להשתמש ברכבים חשמליים כבר בקרוב.

מצד שני, גם במכוניות של בטר פלייס יש אפשרות טעינה משקע רגיל במקור, יכול להיות (אני מקווה) שלא יסירו את זה בייבוא ארצה.

פורסם

אבל יש יתרון אחד לאוטו הזה שאתם לא לוקחים בחשבון - הוא נוסע (כמעט) בחינם!!!

אז זהו שלא.

לפי פרסומים פנימיים של חברת בטר פלייס מחיר "הק"מ לליטר " יעלה כמעט כמו רכב רגיל.

יהיו תעריפי זמן אוויר והנחות למי שלא ישתמש בהטענה מהירה.

וכן בתור התחלה לא תהיה אפשרות להטענה משקע רגיל [אחרת כל המודל העיסקי עף מהחלון.]

כאשר ביררתי להכניס את המיזם בחברה הקודמת שלי נפפגשתי לא מעט עם נציגי החברה.

הם מדברים להרים בחניית המשרד שקע לכל רכב [עם חשבון ומונה נפרד לכל רכב שישוייך ספציפית לעובד.]

וכן אם אתה גר בבית שיש לו חניה קבועה גם שם יארגנו לך על חשבונם עמדת טעינה עם מונה נפרד.

המחירים יהיו זולים בקצת מרכב פרטי ולי אישית זה לא מספיק לאור כל המגרעות.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
בטר פלייס מתכוונים לקנות חשמל בלילה כשהמחירים שלו נמוכים ולמכור אותו ביום כשהמחירים גבוהים. איך הם יאגרו את החשמל הזה לא ברור.

.

אחד החזונות של בטר פלייס זה להחיות את הבדיחה (הצה"לית?) על אבקת חשמל, הם יאגרו את החשמל בשקיות של אבקת חשמל.

תוכל לקנות חשמל ארוז ומוכן ל-TAKE AWAY (שמועות אומרות שמי שיקנה 2 שקיות אבקת חשמל יקבל בקבוק קולה 1.5 ליטר או לחם שום מתנה).

:lol:

ועכשיו ברצינות, מכוניות חשמליות נראה כמו משהו מעניין (עבור מה שאוהב לאכול דשא וכו'),אבל כרגע נראה שבטר פלייס מנסה לשווק רעיון שהם בעצמם יודעים שהוא כנראה לא יבשיל ב-10 שנים הקרובות.

לא מבין למה שמישהו ילך לקנות רכב חשמלי כל עוד אין פריסה מלאה של "עמדות תדלוק" לרכב בטווחי זמנים נורמלים, הרי תכל'ס, כשאנחנו צריכים להתעכב בתחנת הדלק מעל 5 דקות אנחנו כבר מתחילים להיות "קצרים" עם המתדלק, אז לשבת ולהמתין 30 דקות ?...

מישהו דיבר על נסיעה לאילת שתצריך 2 תדלוקים בדרך, נכון, אם תשים רנו פלואנס בתוך משאית קירור עם דיינו אולי תגיע לאילת עם 2 תדלוקים בפלואנס.

בפועל, בהנחה והנסיעה תיהיה ביום קייצי סטנדרטי, אתה תסע בחום מינימלי של 30 מעלות,מה שמקצר את אורך חיי הסוללות בכללי ואת משך הנסיעה הנוכחית בפרט, אתה תפעיל מזגן, מה ששוב יקצר עוד יותר את אורך הנסיעה, תיהיה רוח שתתנגד לרכב, מה שעוד יותר יקצר את טווח הנסיעה, אתה אולי תסע עם עוד אישה+2 ילדים וכלב,מה שעוד יותר יקצר את הטווח נסיעה, ובנוסף, אתה תגלה שבדרך אומנם יש ירידות,אבל ישנם גם עליות, מה ששוב יקצר לך את טווח הנסיעה.

בקיצור, או שתגנוב מצה"ל גנרטור ותחבר אותו עם גרר לרכב, או שתתכונן לעשות מינימום 4 עצירות תדלוק, מה שאומר שבנסיעה מנהלתית הדרך בין ת"א לאילת תמשך כ-7 שעות,שזה תענוג אמיתי, לך,שהגב שלך כבר קיבל את צורת המושב, לילדים,שמשתעממים למוות,ולאשה, שתצהיר שהפעם הבאה שאתה "מקבל" ממנה תיהיה אחרי שתחליף רכב למשהו עם מנוע בתוכו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן, אבל אף אחד לא טוען שהפלואנס הזו מיועדת לנסיעה לאילת! מדובר ברכב שמשמש ב-99% מהזמן לצרכים של אנשים כמו באגירה - נסיעה לעבודה וחזרה. הדבר הזה מאפיין 95% מאנשי הליסינג בארץ, שזה שוק בפירוש מספיק גדול. אין גם כוונה שתחכה חצי שעה בין תדלוקים - הרכב ייטען בזמן שאתה בבית או בעבודה, בהנחה ואתה לא צריך לנסוע יותר מ-160 (או נניח 100) ק"מ ביניהם. בשביל ה-20 פעם בשנה שאתה נוסע קצת יותר רחוק, יהיו עמדות החלפת מצברים בדרך.

ועדיין, אני מסכים, יש במודל הזה די הרבה בעיות מהותיות. עוד אחת שעדיין לא ציינתם היא שעבור משתמש הליסינג אין שום יתרון מהותי ברכב כזה - כי הוא ממילא משלם fixed price שבטח לא יהיה קטן משמעותית מסתם מזדה 3. במקרה כזה, המעביד שלו יצטרך "להכריח" אותו לקחת את הפלואנס (כי היא צריכה להיות זולה משמעותית עבור המעביד) וזה לא פשוט.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מכוניות חשמלית זה לחלשים - אנחנו מדינה חזקה. עם כל הציוד ששמים על הרכב למנגל + 3 ילדים + נסיעת גזברקס

לא בטוח שזה בכלל יצליח לצאת מהעיר (-:

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

• תוכן חדש...