Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי ניתק את הפלואנס שלי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא צריך להגזים, הרי בטר פלייס מייעדים את המכוניות לאנשים שלא נוסעים יותר מ-160 ק"מ ביום (בוא נגיד 120 לצורך הדיון). אם התנועה שלך פרברית בעיקרה, ואתה חוזר בלילה הביתה - אין לך שום בעיה, כי בלילה הרכב ייטען לחלוטין. כמובן שזה מתאים רק לאנשים מסוימים, וכמובן שזה יהיה תחרותי רק אם הם יחסכו מספיק כסף לעומת רכב בנזין רגיל. בשביל זה - נצטרך לחכות ולראות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה שאומר דבר אחד- אנחנו לא נגיע רחוק בגל דבר אחד והוא.... פוליטיקה מגעילה!

זו דווקא סיבה מספיק טובה לבצע את הניסוי דווקא בישראל וגם זה חלק מהשיקולים של אגסי.

הוא מקבל פה דחיפה של המדינה כי זה אינטרס לאומי להוריד את התלות העולמית בנפט.

לגבי כל הדיבורים על העובדה שהרכב נוסע מעט וייתקע הרבה בדרך... הדבר היחידי, פחות או יותר, שבטר פלייס כביוכל מחדשים בו זה מערכת חכמה שמותקנת ברכב ומנטרת את הנסיעה שלך ואת נתוני המצבר של הרכב, ברגע שתגיע למצב בו המצבר עלול להיגמר התוכנה תמצא עבורך תחנה להחלפת המצבר שתהיה על מסלול הנסיעה שלך .

זה ופריסת שקעי ההטענה הם פחות או יותר שני הדברים היחידים שיש לבטר פלייס להציע וגם שם מדובר ב80 % תאוריה.

פורסם

הנה הדבר האמיתי:

http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1665265

150 ק"מ לליטר? נשמע דיי טוב.

גם אם יצליחו לייצר רכב שנראה כמו כל רכב אחר בכביש ולא חללית ועושה 100 ק"מ לליטר זו תהיי הצלחה מסחררת.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
בדנמרק, ובמדינות יותר מפותחות מישראל מבחינת ניהול האנרגיה. לא הכל חייב להתרכז סביבנו :lol:

לי אישית לא ברור איך הם הולכים לייבא חשמל ארצה. הם הולכים להטעין שם מצברים, ולסחוב לכאן דרך חצי עולם?

מצד שני, אם ניקח אותי לדוגמא, גר בבית פרטי עם חניה פרטית ובעבודה יש לי חניה שצמודה לשקע (שרק למען הפרוטוקול, אני משלם את חשבון החשמל שלו).

נוהג כל יום 30 ק"מ לעבודה ו 30 חזרה,פעמיים! (זאת אומרת, הרכב עושה מינימום 120 ק"מ ביום).

תוסיפו בילויים וטיולים והגעתם בקלילות לחשבון דלק של 3000 ש"ח בחודש.

ברגע שמוכרים בארץ רכב חשמלי (שניטען משקע חשמלי רגיל), תזהו אותי לפי זה שאני הראשון בתור לרכוש אותו!

לטיולים ונסיעות ארוכות עדיין ישאר בבית רכב קונ\בנציונאלי נוסף.

ומי שבר בבניין משותף ללא חניה צמודה, חונה ברחוב, נוסע כל יום 40 ק"מ בכל כיוון לעבודה שלא מספקת לו מקום להתקנת עמוד טעינה? אכן רכב חשמלי עם סוללה חלשה, וללא מנגנון טעינה עצמאי לא מתאים לכל אחד. לפחות עד שלא ימציאו מצברים קלים, קומפקטיים וחזקים מספיק כדי לתת לרכב טווח נסיעה זהה למשפחתית ממוצעת.

אז זהו שלא.

לפי פרסומים פנימיים של חברת בטר פלייס מחיר "הק"מ לליטר " יעלה כמעט כמו רכב רגיל.

יהיו תעריפי זמן אוויר והנחות למי שלא ישתמש בהטענה מהירה.

וכן בתור התחלה לא תהיה אפשרות להטענה משקע רגיל [אחרת כל המודל העיסקי עף מהחלון.]

אכן מבטל את כל הכדאיות. שמירה על איכות הסביבה היום זה לעשירים, לצערי.

דרך אגב, טעינת רכב חשמלי משקע ביתי, רגיל גם נוגדת את שאיפות הממשלה כי הם מפסידים מאות מיליונים במיסוי דלק שיוכלו לקבל אותו בחזרה רק ע"י שקעים מיוחדים

לטעינת רכבים שבהם החשמל ממוסה בצורה דומה לדלק.

למרות כל זה, אני משוכנע שגם אם זה יקרה, שבוע אחרי תחילת המכירה כבר ימכרו בארץ קיט הסבה לטעינה משקע בייתי :lol:

א) אני מניח שלא יהיה קיט אפטרמרקט להסבת רכב מבנזין לחשמל :brickwall:. וגם אם יהיה, הוא יוצא מחוץ לחוק בטענה שזה "לא בטיחותי"

ב) אם יהיה קיט כמו שאתה מדבר עליו, אז המדינה תגבה מחירי חשמל מופקעים, וכך אותם הקומבינטורים שחושבים שידפקו את המערכת, בפועל ידפקו אזרחים תמימים.

נקודה טובה שי... אם הפלואנס לא מתאימה למשימות משפחתיות אלא רק למשימות ליסינג (עבודה-בית) ואם זה רכב שמשמש עובד חברה לצורך עבודה?

אולי עדיף בכלל שבטר פלייס תשווק כאן קודם את הקנגו

השימוש היחידי שאני רואה לקנגו הנ"ל, זה עבודה בשטח סגור (לדוג' מפעל גדול), כשהעובדים שמשתמשים ברכב מתודרכים לשים אותו בטעינה בסוף יום עבודה.

סליחה אבל אני חושב שיש כבר אפשרות אלטרנטיבית ויעילה:

FUELCELL , נכון מדובר בתהליך שמפרק מימן אבל עובדה חברת ב.מ.וו יצרו אחת כזאת שעובדת יופי.

אפילו לבראד פיט יש אחת.

אז למה לא ?

הרי הבעיה העיקרית היתה בתחנות המילוי וגם את זה פתרו על ידי קירור המימן.

ושאף אחד לא יגיד לי שהרכב נפיץ כי הפתרון של ב.מ.וו כולל דוד שבבדיקות הפילו אותו מגובה רב והוא עדיין לא נסדק.

זה גם פיתרון זול [הפקת מימן בתהליך אלקטרוליטי ממים עולה גרושים]

וגם יעיל לסביבה.

שילוב מימן במנוע תבערה פנימית נשמע פיתרון עוד יותר טוב (גם גפ"מ נפיץ, ואותו משלבים, לא?).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

FAT BASTARD מימן במנוע בעירה פנימית זה חתיכת רעיון. אולי תנסה את זה ואז תספר לנו איך היה... בגלגול הבא שלך. זה לא סתם שמימן משמש דלק מצוין לטילים.

לפנטז זה נחמד בכל מקרה.

ואם נדבר על מימן כמקור למתח חשמלי - אולי בעוד 20 שנה.

פורסם
כבר לפני שני עשורים (שנת 90) GM הציגה מכונית חשמלית מלאה שנסעה ועבדה יופי. היא גם נמכרה לא רע (כלומר לאלו שיכלו להרשות לעצמם- בעיקר שחקני קולנוע).

למה לא שמענו אתם שואלים?

העולם הערבי איים בחרם על כל תוצרת GM במידה ולא תפסיק עם הדבר הזה. מתוך פחד שכל יהיה GM החזירה את כל (אבל כל) הרכבים האלו ופשוט הרסה אותם וכמעט את כל המסמכים שהיו מתוך אמונה שישכחו אותה.

אתה מתבדח? מענין שאי אפשר להיפטר מתיאוריות קונספירציה למיניהם.

הנה משהו יותר עסיסי בשבילך: המוסד הישראלי הוא האחראי לאסון מגדלי התאומים בניו יורק. עובדה שהיהודים שעובדים שם ידעו לא לבוא לעבודה באותו יום.

מתאים לך? אם כן אתה בחברה טובה. מיליוני ערבים מאמינים בזה.

נ.ב. בקשר למכונית החשמלית של G.M שסיפרת עליה , היא היתה יקרה מאוד ומוגבלת בדיוק כמו הרנו פלואנס של "בטר פלייס". הסוללה הגדולה והכבדה כל כך יקרה עד שאיך שתסתכל על זה אין כדאיות במכונית חשמלית.

יהודה

פורסם

yehuda-k שלום רב,

לפני שאתה אומר דברים, לפחות תסתכל ותראה אם ישנו היגיון- תבדוק. אולי הגזמתי אבל אכן ב-GM הרסו מכוניות וניסו למחוק את הפרויקט.

http://en.wikipedia.org/wiki/Who_Killed_the_Electric_Car%3F

הנה קישור בוויקיפדיה- אתה גם מוזמן לצפות בסרט. דרך אגב, מעולם לא טענתי שהרכב היה טוב בכל מובן. טענתי היתה שכבר שנות ה-90 היתה טכנולוגיה לייצר רכבים חשמליים מלאים אבל לא נעשה בטכנולוגיה זו שום שימוש (וגם שכבר היה בה שימוש הוא היה יקר להחריד וגם מפעלי הנפט מיד קפצו באיומיים). תחשוב שאם הכל היה בסדר היום כבר כמעט לכל יצרן היה רכב חשמלי, או בדרך, ולא כזה שנוסע 160 ק"מ בתיאוריה- אלא 160 ק"מ על הכביש (משנות ה-90 ועד עכשיו הטכונולגיה היתה מתפתחת, אני מאמין).

שלומי,

אני מקווה שאתה צודק.

בכל אופן אם מדובר במשהו שהוא יהיה באמת קפיצת דרך ולא סתם דיבורים בכדי להעשיר את הכיסים של בעלי החברה- וואלה טוב.

פורסם
FAT BASTARD מימן במנוע בעירה פנימית זה חתיכת רעיון. אולי תנסה את זה ואז תספר לנו איך היה... בגלגול הבא שלך.

ב.מ.וו. עשו ניסויים עם דבר כזה, אך משום מה זה לא קיבל תאוצה.

בכלל, בטוח שיש קונספירציות שבולמות את כל הפרוייקטים של דלק אלטרנטיבי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
כפי שרובכם בטח יודעים, השוק הישראלי יהיה אחד מהשווקים הראשונים בעולם שיזכה למכונית חשמלית מודרנית מיצרנית גדולה.

המכונית הזו תהיה רנו פלואנס (שתגיע לקראת אמצע 2011, זמן קצר אחרי ניסאן ליף). יהיה לה טווח נסיעה של עד 160 ק"מ,

וטעינה מלאה בשקע 220V תארוך בין 6 ל-8 שעות, או כ-30 דקות באמצעות טעינה מהירה בשקע ייעודי (לפי רנו, רק מ-2012

או 2013). אפשר יהיה גם להחליף מצבר ב"תחנת דלק" של בטר פלייס.

אבל.

מה יקרה אם תגיעו בערב מהעבודה עם מצבר מרוקן, תחברו אותה לנקודת הטענה ברחוב / בחניה משותפת, ובבוקר תגלו ש-15 דקות

מאוחר יותר עבר במקום ילד משועמם שניתק את התקע מהשקע סתם כי, ובכן, שיעמם לו?

אתם בבית, המצבר ריק, תחנת החלפה יש רק במרחק כמה קילומטרים (וכמובן שאי אפשר לנתק את המצבר לבד וללכת להחליף).

מתקשרים לעבודה להגיד שחליתם? רצים לאוטובוס?

attachment.php?attachmentid=197342&stc=1&d=1271772894

בפורומים של תחילת המאה הקודמת העלו אותה שאלה במקרה ולא יהיה דלק בתחנה ואתה רחוק מהבית...תודה לאל נפתרה מאז הבעיה.

פורסם

זו אכן נקודה מעניינת - המכוניות הראשונות זכו ללעג בגלל טווח נסיעה קצר, היעדר תחנות תדלוק ובעיקר ביצועים עלובים בהשוואה לסוס ועגלה.

אבל מאז עולם מכוניות הבנזין התקדם והרגיל אותנו שנסיעה של 1,000 ק"מ ביום היא מטלה אולי לא הכי נעימה, אבל בהחלט אפשרית.

האם זה אומר שלא תהיה לנו סבלנות לחכות עד שמכונית חשמלית תבשיל לאותה רמה? זו בדיוק השאלה. וגם השאלה האם הטכנולוגיה

הזו בכלל מסוגלת להגיע לרמת יעילות ונוחות של בנזין, או אפילו מימן (שגם הוא מתעכב בעיקר בגלל בעיות תשתית). את התשובה לזה נדע

כנראה רק בעוד הרבה שנים.

פורסם

לא כל כך הרבה שנים... תוך 10 שנים יהיו לנו מכוניות עם טווחים דומים לשל מכוניות מונעות בנזין, תוך 20 שנה כבר לא יהיה רוב למכוניות בנזין ותוך 30 שנה כבר לא יהיו תחנות דלק...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

תחנות דלק תמיד יהיו - קודם כל כי גם מכוניות חשמליות צריכות "תדלוק" (בין אם הטענה מהירה או החלפת מצברים).

בכל מקרה, אני בספק אם גם בעוד 30 שנה 100% מהייצור יהיה של מכוניות, מסחריות, משאיות ואוטובוסים חשמליים.

ועוד פחות מכך הסיכוי שמיליארדי מכוניות הבנזין שיוצרו עד עתה ועד אז, פשוט יורדו מהכביש. אז אולי תחנת תדלוק בבנזין

תהיה פחות שכיחה, אולי תחנות חשמל ותחנות מימן יהיו הרבה יותר נפוצות (מהיום או בכלל), אבל היעלמות מוחלטת של

הבנזין? ספק רב אם אתה או אני "נזכה" לראות את היום הזה.

פורסם

רוני,

אתה מהנדס?

כי אתה מזה חושב "בתוך הקופסא". :lol:

תוך 30 שנה אני מקווה שהמנועים ברכבים יהיו מנועי היתוך קר ויסעו על ניצולת של האויר האטמוספרי (זה הכיוון העתידי בכל מקרה).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
תחנות דלק תמיד יהיו - קודם כל כי גם מכוניות חשמליות צריכות "תדלוק" (בין אם הטענה מהירה או החלפת מצברים).

בכל מקרה, אני בספק אם גם בעוד 30 שנה 100% מהייצור יהיה של מכוניות, מסחריות, משאיות ואוטובוסים חשמליים.

ועוד פחות מכך הסיכוי שמיליארדי מכוניות הבנזין שיוצרו עד עתה ועד אז, פשוט יורדו מהכביש. אז אולי תחנת תדלוק בבנזין

תהיה פחות שכיחה, אולי תחנות חשמל ותחנות מימן יהיו הרבה יותר נפוצות (מהיום או בכלל), אבל היעלמות מוחלטת של

הבנזין? ספק רב אם אתה או אני "נזכה" לראות את היום הזה.

התכוונתי כמובן לתחנות דלק כמו שאנחנו מכירים אותן כיום. בכל מקרה, תן לי להזכיר לך שלפני קצת יותר ממאה שנה לא היו מכוניות או מטוסים בכלל ושלפני 30 שנה בערך אף אחד לא ידע מה זה אינטרנט או טלפון סלולרי. עכשיו תחשוב על ההתקדמות של תעשיית המטוסים מאז האחים רייט, או אפילו מאז שנות ה-60. תחשוב על התקדמות תעשיית הרכב בשלושה העשורים האחרונים, תחשוב על ההשתלטות האדירה של הטלפונים הניידים והאינטרנט על החיים שלנו ועל ההתקדמות ההיסטרית בתחום המחשבים בעשור וחצי האחרונים. מה גורם לך לחשוב שתוך עשרים שנה התחבורה לא תהיה שונה מאוד ממה שאנחנו מכירים כיום? אתה יודע מה - זה לא כל כך רחוק, פשוט נחיה ונראה :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לכל מי שחשב \העיר שטכנולוגיית המימן היא במנוע בעירה פנימית.

הטכנולוגיה מאוד פשוטה:

המנועים הינם מנועים חשמליים ,אבל ופה השוס לא צריך להטעין אותם שעות ע"ג שעות מהקיר ,כי הסוללה היא בעצם סוללה המורכבת ממימן ותוך כדי פירוק המימן [בהליך של אלקטרוליזה] מופק חשמל.

ד"א ישנם גם פרוייקטים אחרים שצוברים תאוצה בעולם, כמו חברה שוויצרית שמייצרת מנועים העובדים על אוויר דחוס.

הבעיה כרגע שהלחץ האגור במצבר לחץ יכול להניע מנועים קטנים ובהספקים של 38 כ"ס בקירוב.

ישנו ניסוי שאם יצליחו בעולם אולי נמלא אוויר דחוס במכוניות העתיד שלנו.

טוב שם טוב משמן טוב

• תוכן חדש...