Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ברשותי פורד פוקוס 2006 והיום הכנסתי אותה למוסך לטיפול 60000.

במוסך (מורשה כמובן), בנוסף לטיפול הרגיל, נאמר לי שהבלמים שחוקים לגמרי, ובאחד הגלגלים הקדמיים המזריק שמן לא טוב וצריך להחליף.

הבעיה היא שהמחירים שאמרו לי נראו לי מוגזמים לגמרי:

החלפת בלמים - 800 ש"ח לפני מע"מ למקורי בלבד (מסרבים לשים בלמים לא מקוריים).

החלפת מזריק שמן - 1250 ש"ח לפני מע"מ למקורי, 850 ש"ח לחליפי.

הבלמים הוחלפו לפני שנתיים כאשר הרכב היה עם מד מרחק 35000 ק"מ.

אני רכשתי את הרכב לפני שנה עם מד מרחק 47000 ק"מ.

כשרכשתי את הרכב, הבלמים נבדקו ע"י אותו מוסך מורשה הנ"ל, ויש לי מסמך שאומר שהם תקינים.

בשנה זו נסעתי ברכב 6000 ק"מ.

האם זה הגיוני שהבלמים נשחקו כך שצריך החלפה עכשיו? או שמסבנים אותי?

פורסם

הכל תולי באופי הנהיגה שלך.

גש למוסך נוסף על מנת לקבל התרשמות נוספת.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

מה זה מזריק שמן ואיך הוא הולך כ"כ מהר ברכב של 4 שנים על הכביש?

איך אחרי 6000 ק"מ צריך לעשות עוד פעם ברקסים?

אני הייתי הולך למקום שמתמחה בברקסים,לא אומר להם כלום,נותן להם לעשות סיבוב ואמר לי מה צריך לעשות .

יש מקום כזה בצפון שנקרא "המלטש" (קרית אתא) ,אנשים ישרים שעובדים מהלב ולא רק כסף,פותחים ,בודקים ואמרים לך מה צריך וגם יראו לך תכלס מה לא טוב אם בכלל.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
שלום

הרכב עבר 12K אני מאמין שעם ברקסים סינים סוג ז', במידה והנסיעה היא עירונית אז בהחלט יכול להיות שהברקסים גמורים.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

ברכב יש בלמים מקוריים, כי הוא היה בטיפולים רק במוסכים מורשים.

איפה יש מי שמתמחה בברלמים בת"א?

פורסם
שלום

ברשותי פורד פוקוס 2006 והיום הכנסתי אותה למוסך לטיפול 60000.

במוסך (מורשה כמובן), בנוסף לטיפול הרגיל, נאמר לי שהבלמים שחוקים לגמרי, ובאחד הגלגלים הקדמיים המזריק שמן לא טוב וצריך להחליף.

הבעיה היא שהמחירים שאמרו לי נראו לי מוגזמים לגמרי:

החלפת בלמים - 800 ש"ח לפני מע"מ למקורי בלבד (מסרבים לשים בלמים לא מקוריים).

החלפת מזריק שמן - 1250 ש"ח לפני מע"מ למקורי, 850 ש"ח לחליפי.

אני רכשתי את הרכב לפני שנה עם מד מרחק 47000 ק"מ.

כשרכשתי את הרכב, הבלמים נבדקו ע"י אותו מוסך מורשה הנ"ל, ויש לי מסמך שאומר שהם תקינים.

בשנה זו נסעתי ברכב 6000 ק"מ.

שלום

הבלאי של בלמים ברכב הוא בהחלט תוצאה של הרגלי נהיגה, בכל מקרה אם את רוצה להיות בטוחה שאכן צריך להחליף את הבלמים הכנסי למוסך אחר שאפשר לסמוך עליו ובקשי חוות דעת. זה לא מוכרח להיות מוסך מורשה. את מוזמנת אלינו, הבדיקה

לא תעלה לך כסף. אין דבר כזה מזריק שמן לגלגל, כנראה לא הסבירו לך נכון מה צריך לעשות בנוסף.

שיהיה חג שמח

פורסם

או שהסבירו לה לא נכון,או ש....ניסו לעשות סדר פסח 2 על חשבונה,הכל השערות כמובן.

כנסי למוסך אחר,אל תאמרי כלום, ותבקשי לעשות בדיקת ברקסים.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

מסתבר שזה לא מזריק שמן לגלגל אלא הבולם זעזועים לגלגל הקדמי יש לו נזילת שמן.

ולכן צריך להחליף בולם זעזועים.

זה נכון שכדאי כבר להחליף 2 בולמי זעזועים קדמיים? או שאפשר להחליף רק אחד?

יש מוסכים שמוכנים שאני אקנה את החלקים והם יעשו רק את העבודה?

פורסם

גם אם כן אני לא חושב שכדאי לך ...אם המוסך ישר ...והוא לא ירמה אותך במחירים .למוסך יש הנחה משמעותית בהשוואה אליך ועוד משהו אם את קונה את החלקים לא תהיה לך אחריות על העבודה

פורסם

אני עובד שנים רבות עם דגמים אלה ודעתי היא :

1. הגיוני יותר שדיברו איתך על בולם זעזועים או מחזיר שמן (לפי המחיר אני נוטה להאמין שמדובר בבולם זעזועים) . במקרה כזה יש כאלה שמעדיפים להחליף זוג מכיון שתפקוד הבולם הישן בצד אחד תהיה חלשה מהתפקוד של החדש בצד השני .

לדעתי , יש להחליט רק לאחר בדיקת הבולם השני אם יש צורך בהחלפה של בולם אחד או זוג .

2. אם חישבתי נכון את מרחקי הנסיעה שציינת , הבלמים החדשים עבדו ברכב כ 18000 ק"מ . מידת הבלאי תלויה מאד בסגנון נהיגה ובמידת השימוש בבלם אך מנסיוני עם דגם זה , יכול להיות שרפידות הבלם הקדמיות נשחקו לאחר מרחק נסיעה כנ"ל . ניתן לקבוע ע"ס בדיקה ויזואלית / מדידה בלבד .

אשמח לסייע בחו"ד נוספת .

• תוכן חדש...