Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תחזוקת רכב לא זולה , ובטח יש כאלו שרוצים לחסוך , בוודאי לאור העובדה שמוסכים , ובייחוד , מוסכים רשמיים / מורשי יבואן

גובים מחירים ממש גבוהים.

להלן שיטה שאנחנו במשפחה נוקטים בה לחסוך בעלויות טיפולים שוטפים , ולדעתי , לא רק שלא פוגעת ברמת אחזקת הרכב ,

אלא משפרת את מצב הרכב , יחסית לשיטת אחזקה רגילה.

אני לא מדבר על אחזקה עצמית , שלא מתאימה לכל אחד , ולא למעבר למוסכים כלליים או למוסכי "מדרכה" שגם לא כל אחד

רוצה . השיטה טובה למי שמעוניין להמשיך לטפל במוסכי היבואן , אבל להוזיל עלויות ועוד להרוויח בהיבט נוסף.

מה אני ממליץ תכלס ?

כידוע , אצל רוב היצרנים המודרניים טבלת התחזוקה המומלצת / מחייבת נראית כך :

טיפול כל X ק"מ או Y זמן , מה שבא קודם. לדוגמא , טיפול כל 20,000 ק"מ או 12 חודשים , המוקדם מביניהם , או אפילו

טיפול כל 30,000 ק"מ , או שנתיים המוקדם מביניהם.

אתה מגיע לטיפול , משלם עלות עבודה של טיפול גדול , בו מתבצעות בקרות שונות והחלפת חלקים לפי המפרט או איתור תקלות.

לעיתים רבות יוצא שאתה משלם על 2-3 שעות עבודה (500-700 ש"ח) ובפועל החליפו לך רק שמן ופילטר , כי רוב הרכיבים

מחליפים במרווחים ארוכים (פלגים, מסנן אוויר ועוד).

מה אני מציע כתחליף ?

שלב 1 :

פעולת האחזקה החיונית ביותר , שבה אסור לחסוך , ושתשמור הכי טוב על האוטו , הינה החלפת שמן מנוע ופילטר שמן

לעיתים קרובות וכמובן בשמן ופילטר איכותיים. כאן דווקא יש לקצר במירווחים.

לבדוק מה כתוב בדיוק בספר הטיפולים של היצרן / יבואן. למשל, אם רשום החלפת שמן מנוע ופילטר כל 15,000 ק"מ או שנה

להגיע למוסך המורשה בחצי המרחק , כלומר כבר ב 7,500 ק"מ , ולבקש טיפול ספציפי של החלפת שמן מנוע ופילטר

בלבד. העלות נמוכה יחסית. בזמן שהרכב על הליפט גש למכונאי , תתיידד איתו ועל הדרך תעיף מבט על הרכב , או תבקש

ממנו להעיף מבט כללי אם הכל בסדר (לדוגמא , מצב גומיות בציריות, צנורות בלם, רצועות מנוע וכו').

אם אותרה בעייה נילוות - בדוק עלויות במוסך או במקומות אלטרנטיביים.

שלב 2 :

פעם בשנה בתקופת טרום החורף יש מבצע ארצי של "הכן רכבך לחורף" מטעם איגוד המוסכים . במוסכי היבואן הבדיקה

בד"כ בחינם או בעלות סימלית. גש לבדיקה כזו ותקבל בדיקת בטיחות מקיפה ללא עלות. כך תקבל בדיקה שנתית של בלמים ,

כולל פירוק והרכבת גלגלים , וכל מערכות הבטיחות , במקום לשלם עליה ביוקר במסגרת טיפול "גדול".

שלב 3 :

לבדוק היטב בספר הרכב מה מרווחי הבחינה / החלפה של רכיבים שונים , לנהל מעקב ו/או רישום ולהגיע למוסך לטיפול יזום

עם בקשות ספציפיות , ולא עם בקשה "טיפול גדול" או "טיפול 20,000" או "טיפול שנתיים".

לדוגמא, להגיד לבוחן - "הפעם אני רוצה שמן מנוע ופילטר שמן, החלפת מסנן מזגן, החלפת נוזל בלמים ,החלפת פילטר אוויר,

החלפת שמן גיר".

לפי הנוהל הרגיל - במהלך העבודה "תוציא" מהמכונאי בדיקות נוספות "חינם".

בד"כ בקבלת הרכב הבוחן ינסה להגיד לך - "טוב , אז בעצם נעשה טיפול "60,000 או טיפול שנתיים . סרב בנימוס ועמוד על

שלך.

המלצה נוספת - עם מפרט ספציפי כזה כדאי לבקש מראש , אפילו טלפונית , הצעת מחיר מהמוסך כולל חלקים ועבודה ומע"מ

ולהשוות מול אלטרנטיבות מקבילות .(תתפלאו אילו הבדלים יכולים להיות יש בין מוסכי יבואן שונים.)

אל תתביישו להגיד למוסך - אתה מבקש 800 ובמוסך X קיבלתי 620 על אותו דבר. בד"כ פתאום המחיר יורד...

במצטבר , לאורך זמן , חוסכים הרבה כסף , ובעצם לא מתפשרים על אחזקה חסרה , אלא חוסכים עלויות על דברים מיותרים ,

ומרוויחים רכב שמור יותר. (זוכרים את החלפות השמן והפילטר התכופות יותר...).

כל אחד יכול לעשות התאמות ספציפיות עבורו לפי נסיונו והיכרותו . (למשל, ליישם השיטה אצל מוסך כללי ספציפי שסומכים

עליו, או להביא בעצמך חלקים(איכותיים וזולים יותר) אם המוסך מוכן וכו').

פורסם

תתפלא, אני מחליף כל 5000 ק"מ שמן, וכל 10,000 פילטר שמן. לפי היצרן יש צורך להחליף כל 15,000.

אני לרוב מאמץ את הרכב, אז לקחתי מקדם בטיחות בשביל השקט הנפשי שלי.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

אני חושב שגם מהנדסי הרכב לקחו בחשבון שתאמץ את הרכב, זה לא שיש לך איזה FORD T.

לגבי הלבוא עם הרשימה של מה שצריך לעשות - לא תמיד זה קל להקיש מספר הרכב, הדברים הגדולים די ברורים, אבל למישהו ללא ידע מקצועי לא תמיד יבין.

חוץ מזה, עם השנים כל הזמן מגיעים כל מיני עידכונים לגבי האחזקה מהיבואן, משהו שמן הסתם לא מתעדכן בספר הרכב.

לכן, אין מה לעשות לפעמים במוסך יידעו יותר טוב ממך. כמובן שבזה אני לא אומר שיש להסכים לכל דבר שמנפיצים לך בטיפול כמו נוזל שמשות ו K44.

יואב

יואב :arrow:

פורסם
תתפלא, אני מחליף כל 5000 ק"מ שמן, וכל 10,000 פילטר שמן. לפי היצרן יש צורך להחליף כל 15,000.

אני לרוב מאמץ את הרכב, אז לקחתי מקדם בטיחות בשביל השקט הנפשי שלי.

כל 5000 ק"מ נראה לי מוגזם הרכב צריך גם "להתרגל" לשמן.

פורסם

ל d300 -

אני רוצה להבהיר את עצמי היטב. לא אמרתי שכלל ברזל חייבים להחליף שמן ופילטר כל 7,500 ק"מ. זו הייתה רק דוגמא .

מה שכתבתי זה שיש לבצע פעולה זו במחצית הקילומטראז' המומלץ ע"י הספר / יצרן / יבואן.

ולמה ? בעלות לא גבוהה זו הפעולה המשמעותית ביותר להארכת חיי המנוע ושמירת מצבו לאורך זמן.

בכל ספר רכב שראיתי , וזה היה בלא מעט , כתוב משהו בסגנון : " בתנאי נסיעה קשים החלף שמן מנוע בתכיפות גבוהה יותר מהנדרש בתכנית הטיפולים. תנאי נסיעה קשים הינם אם נעשה ברכב שימוש באחד ו/או כמה מהתנאים הבאים :

* דרכים מאובקות .

* נסיעות קצרות ומרובות בעיר.

* מנועים הפועלים בהילוך סרק תכופות .

* טמפרטורות גבוהות או נמוכות במיוחד."

ברור , כי תנאים אלו רלבנטיים לרוב המכוניות בארצינו החמה,מאובקת וצפופה בכבישים.

דרך אגב, בארה"ב , בלי קשר להמלצות היצרן , רוב האנשים במנטליות בריאה של לבצע ברכב LUBE (שמן ופילטר מנוע) כל

3000 מייל. (5000 ק"מ) -שם עושים זאת בתחנות סיכה במחירים מאוד נמוכים , ואפילו לא ניגשים לדילר.

פורסם

נראה לי שכל מה שמוצע כאן , אולי לא מתאים לכל אחד , אבל ממש נשמע הגיוני ומשתלם. כל הכבוד על הרעיון והפירוט

המעניין. אני חושב שהפואנטה ברעיון לקבל בפועל כל אלמנטי הטיפול , מבלי לשלם על דברים פיקטיביים. ("טיפול 80,000 -

4 שעות לפי מפרט יצרן"...)

לדעתי , המגרעת העיקרית בכך שבטח זה לא תופס בתקופת האחריות לרכב חדש - אם לא תיקח את ה"טיפול" המלא

של היבואן יגידו לך שהאחריות לא תופסת.

פורסם
תחזוקת רכב לא זולה , ובטח יש כאלו שרוצים לחסוך , בוודאי לאור העובדה שמוסכים , ובייחוד , מוסכים רשמיים / מורשי יבואן

גובים מחירים ממש גבוהים.

להלן שיטה שאנחנו במשפחה נוקטים בה לחסוך בעלויות טיפולים שוטפים , ולדעתי , לא רק שלא פוגעת ברמת אחזקת הרכב ,

אלא משפרת את מצב הרכב , יחסית לשיטת אחזקה רגילה.

אני לא מדבר על אחזקה עצמית , שלא מתאימה לכל אחד , ולא למעבר למוסכים כלליים או למוסכי "מדרכה" שגם לא כל אחד

רוצה . השיטה טובה למי שמעוניין להמשיך לטפל במוסכי היבואן , אבל להוזיל עלויות ועוד להרוויח בהיבט נוסף.

מה אני ממליץ תכלס ?

כידוע , אצל רוב היצרנים המודרניים טבלת התחזוקה המומלצת / מחייבת נראית כך :

טיפול כל X ק"מ או Y זמן , מה שבא קודם. לדוגמא , טיפול כל 20,000 ק"מ או 12 חודשים , המוקדם מביניהם , או אפילו

טיפול כל 30,000 ק"מ , או שנתיים המוקדם מביניהם.

אתה מגיע לטיפול , משלם עלות עבודה של טיפול גדול , בו מתבצעות בקרות שונות והחלפת חלקים לפי המפרט או איתור תקלות.

לעיתים רבות יוצא שאתה משלם על 2-3 שעות עבודה (500-700 ש"ח) ובפועל החליפו לך רק שמן ופילטר , כי רוב הרכיבים

מחליפים במרווחים ארוכים (פלגים, מסנן אוויר ועוד).

מה אני מציע כתחליף ?

שלב 1 :

פעולת האחזקה החיונית ביותר , שבה אסור לחסוך , ושתשמור הכי טוב על האוטו , הינה החלפת שמן מנוע ופילטר שמן

לעיתים קרובות וכמובן בשמן ופילטר איכותיים. כאן דווקא יש לקצר במירווחים.

לבדוק מה כתוב בדיוק בספר הטיפולים של היצרן / יבואן. למשל, אם רשום החלפת שמן מנוע ופילטר כל 15,000 ק"מ או שנה

להגיע למוסך המורשה בחצי המרחק , כלומר כבר ב 7,500 ק"מ , ולבקש טיפול ספציפי של החלפת שמן מנוע ופילטר

בלבד. העלות נמוכה יחסית. בזמן שהרכב על הליפט גש למכונאי , תתיידד איתו ועל הדרך תעיף מבט על הרכב , או תבקש

ממנו להעיף מבט כללי אם הכל בסדר (לדוגמא , מצב גומיות בציריות, צנורות בלם, רצועות מנוע וכו').

אם אותרה בעייה נילוות - בדוק עלויות במוסך או במקומות אלטרנטיביים.

שלב 2 :

פעם בשנה בתקופת טרום החורף יש מבצע ארצי של "הכן רכבך לחורף" מטעם איגוד המוסכים . במוסכי היבואן הבדיקה

בד"כ בחינם או בעלות סימלית. גש לבדיקה כזו ותקבל בדיקת בטיחות מקיפה ללא עלות. כך תקבל בדיקה שנתית של בלמים ,

כולל פירוק והרכבת גלגלים , וכל מערכות הבטיחות , במקום לשלם עליה ביוקר במסגרת טיפול "גדול".

שלב 3 :

לבדוק היטב בספר הרכב מה מרווחי הבחינה / החלפה של רכיבים שונים , לנהל מעקב ו/או רישום ולהגיע למוסך לטיפול יזום

עם בקשות ספציפיות , ולא עם בקשה "טיפול גדול" או "טיפול 20,000" או "טיפול שנתיים".

לדוגמא, להגיד לבוחן - "הפעם אני רוצה שמן מנוע ופילטר שמן, החלפת מסנן מזגן, החלפת נוזל בלמים ,החלפת פילטר אוויר,

החלפת שמן גיר".

לפי הנוהל הרגיל - במהלך העבודה "תוציא" מהמכונאי בדיקות נוספות "חינם".

בד"כ בקבלת הרכב הבוחן ינסה להגיד לך - "טוב , אז בעצם נעשה טיפול "60,000 או טיפול שנתיים . סרב בנימוס ועמוד על

שלך.

המלצה נוספת - עם מפרט ספציפי כזה כדאי לבקש מראש , אפילו טלפונית , הצעת מחיר מהמוסך כולל חלקים ועבודה ומע"מ

ולהשוות מול אלטרנטיבות מקבילות .(תתפלאו אילו הבדלים יכולים להיות יש בין מוסכי יבואן שונים.)

אל תתביישו להגיד למוסך - אתה מבקש 800 ובמוסך X קיבלתי 620 על אותו דבר. בד"כ פתאום המחיר יורד...

במצטבר , לאורך זמן , חוסכים הרבה כסף , ובעצם לא מתפשרים על אחזקה חסרה , אלא חוסכים עלויות על דברים מיותרים ,

ומרוויחים רכב שמור יותר. (זוכרים את החלפות השמן והפילטר התכופות יותר...).

כל אחד יכול לעשות התאמות ספציפיות עבורו לפי נסיונו והיכרותו . (למשל, ליישם השיטה אצל מוסך כללי ספציפי שסומכים

עליו, או להביא בעצמך חלקים(איכותיים וזולים יותר) אם המוסך מוכן וכו').

ברשותך הערה...

אני אפילו את מה שהזכרת בפרוט שלך לא הייתי חושש למשוך הרבה יותר,יש לי מעט נסיון בא י טיפול סדיר ברכב עם הזנחה גדולה מאוד ותאמין לי כלום לא קרה,גם זה שקנה ממני היה מרוצה מהרכב.

מה שהקפדתי הוא :

דסקיות בלם שלא יגמרו לגמרי

רצועת תזמון משכתי רק עשרים אחוז יותר מהוראות יצרן

קישורי הגה ובול גוינטים על זה עמדתי על הראש של המוסכניק

אבל כל מה שקשור בטיפול גדול או קטן (עאלק) מעולם לא הזכרתי ליד מוסכניק

• תוכן חדש...