Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת אם יש חוש טכני אבל ידע אפסי בפירוק מערכות האוטו...

אם יהיה לי את הספר אפשר להתחיל לשבת ולפרק את האוטו ואחרי זה להרכיב אותו חזרה בלי הרבה בעיות?

אין לי איזה מערכת ספציפית שאני מדבר עליה אלא בכלליות רבה...

פשוט אני לא יודע עד כמה הספר טכני ומנחה..

כלומר הוא מראה רק איך כל מערכת מורכבת או גם ישנם איזה הנחיות לגבי פירוק והרכבה...

<-- דומה אבל... לא... :) [306 S16]

פורסם

המלצה חמה בשבילך...

קנה בכמה עשרות שקלים (100-150) מנוע של מכסכת דשא או חרמש מוטורי...

פרק אותו, תלמד איך הוא עובד ואז תעבור לחביב ליבך... האוטו שלך...

או לחילפין אתה יכול לרכוש איזה טוסטוס ישן (פיאג'ו C) בסכום של כמה מאות שקלים...

זכור! ישנם נזקים שנעשים בתמימות אבל עולים ביוקר...

אם יושבת לך האוטו, לא נעים ולפעמים יקר!

אם יושבת לך המנוע של המכסכת דשא שקנית ב100 ש"ח... ניחא...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

העניין הוא שאני רואה פה אנשים שמפרקים את המכוניות שלהם וזה מעניין אותי איך למשל ראיתי פה את המשאבת שפריצרים של הרמן שהוא פירק... דברים קטנים כאלה..

פורסם

זה בסדר SHADOWMASTER אצלינו לא הולכת המשאבת שפריצרים , הולך המנוע וישרים עצמו :) את זה אני יכול להראות לך איך מפרקים ... ואיך שאיציק אומר - בלאי טבעי

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ספרי היינס מפרטים פו"ה של מערכות שמפרקים בד"כ במוסך.

ההנחה של הספר היא שיש לך ידע כלשהו, לכן , דבר שמבחינת המכונאי יהיהו ברורים מאליהם, יהיו כתובים בתמצות או לא כתובים בכלל.

חוץ מזה, אם אתה ממש ממש מתחיל היתי ממליץ לקנות ספר של צ'ילטון,הם יותר ידידותיים למשתמש.

עם מנוף אי אפשר לסרוג סוודר { C }

פורסם
המלצה חמה בשבילך... קנה בכמה עשרות שקלים (100-150) מנוע של מכסכת דשא או חרמש מוטורי... פרק אותו, תלמד איך הוא עובד ואז תעבור לחביב ליבך... האוטו שלך... גילי

וברוח ההמלצה הזו האם יש אופציה דומה לגבי מנוע 4 פעימות ? כלומר מנוע 4 פעימות זול כלשהו (וקל להרמה, ניוד, פירוק וכו') ?

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

איזה סוג מנוע זה מנוע של מכסחת דשא? האם הוא דגם מוקטן של מכונית בדרך מסויימת או איך הוא בנוי בדיוק?

פורסם
ספרי היינס מפרטים פו"ה של מערכות שמפרקים בד"כ במוסך.

ההנחה של הספר היא שיש לך ידע כלשהו, לכן , דבר שמבחינת המכונאי יהיהו ברורים מאליהם, יהיו כתובים בתמצות או לא כתובים בכלל.

.

ספרי היינס מסבירים היטב איך לפרק.

ההסבר להרכבה בדר"כ מסתכם במשפט אחד:

refitting is a reversal of removal

ובמציאות זה לא תמיד כל כך פשוט....

בכל אופן, צריך קצת ידע בסיסי וידיים ימניות כדי להתחיל לעבוד על פי ספר של היינס.

אני מדבר על ידע בסיסי בתפעול כלי עבודה וכו'.

יש בכל ספר היינס כמה דפים שהישראלי הממוצע בוודאי מדלג עליהם, בהם יש פירוט על הדברים הבסיסיים שצריך לדעת, ערכת הכלים שצריך שיהיה ועוד כמה טיפים ועצות מועילות.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

איזה חנות מחזיקה בארץ ספרי היינס/צ'ילטון? או איזו הו"ל מייבאת אותם?

(חוץ מהתשובה הקלה שאפשר לייבא אותם דרך האינטרנט... איפה אפשר "להריח" ספר כזה ולהתרשם לפני שאני משקיע 150 ש"ח וקונה עותק באתר הרשמי שלהם)

באוטו דיפו כבר לא מחזיקים כאלה, ו"יאיר" ברח' החשמל בת"א נסגר... :cry:

עמית

פורסם

יש לך אוטו שאתה רוצה לטפל בו?

אם כן - אז אין שאלה בכלל - אתה צריך ספר ספציפי לרכב.

אם כל מה שאתה מחפש זה תמונות והסברים כלליים , אז יש ספרים כלליים של היינס וצ'ילטון.

לא, לא מכיר בארץ, לי יש שלושה ספרים, אחת מהוצאות הכסף החכמות ביותר שהיו לי. למרות שבשניים מהם אני כנראה כבר לא אשתמש, הם ישארו אצלי.

עם מנוף אי אפשר לסרוג סוודר { C }

פורסם
המלצה חמה בשבילך... קנה בכמה עשרות שקלים (100-150) מנוע של מכסכת דשא או חרמש מוטורי... פרק אותו, תלמד איך הוא עובד ואז תעבור לחביב ליבך... האוטו שלך... גילי

וברוח ההמלצה הזו האם יש אופציה דומה לגבי מנוע 4 פעימות ? כלומר מנוע 4 פעימות זול כלשהו (וקל להרמה, ניוד, פירוק וכו') ?

מנוע של מכסחת דשא... הוא מנוע 4 פעימות...

למרות שזה ממש לא משנה לך... 2 פעימות 4 פעימות... לדעתי תתחיל עם 2 פעימות, יותר פשוט, אין שסתומים לכוון, אין באלגן...

בכל אופן, הייתי ממליץ לך לא "להתאמן" על האוטו שלך, זה יכול לעלות לך הרבה כסף!!!

וזה מניסיון... לא פעם פרקתי איזה חלק, ולא פרקתי אותו עם שכל, ונישארתי עם איזה קליפס שבור, או משהו כזה...

חבל... תתאמן על משהו שלא ממש איכפת לך ממנו... כדי שתבין איך דברים בנויים.

הייתי ממליץ לך לרכוש איזה טוסטוס ישן ולפרק לא את הא?מא?מה שלו ולנסות להרכיב מחדש... לתקן וכו'.... ערך מוסף חשוב זה שאתה יכול לנסוע עליו (אם אין לו נירות או אין לך רשיון זו עברה פלילית, וחבל לגלות את זה בדיעבד, כמוני :lol: )

גילי

פורסם

גילי

באמת ? הייתי בטוח שזה 2 ... חוצמזה בטח שמשנה 2 או ,4 זה שונה לגמרי. ואני מעדיף את המסובך.

עכשיו איפה מוצאים כזה (נא לא לענות "במכסחת דשא") ?

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

גילי

באמת ? הייתי בטוח שזה 2 ... חוצמזה בטח שמשנה 2 או ,4 זה שונה לגמרי. ואני מעדיף את המסובך.

גיחה לירושלים, ואני מבטיח לך שאפילו תצא עם באגי שעשויה מחיפושית ב 2000 ש"ח :D

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

השאלה היא:"כמה כסף יש לך להשקיע בלימוד וכמה מקום"?

אם אתה גר במושב/קיבוץ/ווילה בסביון ואין לך בעית איכסון, לך על באגי (כמו שאמר Shmulik), זכור!!! זה לא ממש חוקי, אסור לנסוע אם זה, אבל מותר להחזיק את זה בגינה...

למה? ככה!

אם יש לך משהו בסביבות 1000 ש"ח אתה יכול למצא טוסטוס ישן (אפילו ב 200-300 ש"ח)...

אם יש לך חצר קטנה קנה מנוע של מכסכת דשא...

אם יש לך חדר קנה מכונית על שלט :-)

ברצינות עכשיו... מנוע של מכסכת דשא מישתמש כגלגל תנופה בלהבים שלו, כל התעסקות עם דבר כזה בצורה לא זהירה יכולה להיגמר ביד קטועה - במיקרה הטוב!!! זהירות...

אין לך מושג כמה יכול להיות מסובך מנוע שתי פעימות!!! בכל אופן, המטרה היא לא שתלמד לכוון שסתומים לבד, אלא ללמוד איך עובד מנוע, לאתר תקלות, ללמוד איך דברים בנויים - מבפנים (הרי מהנדסי רנו או פג'ו או יונדאי לא המציאו את הגלגל), לתקן ולכוון...

איפה קונים מנוע של מכסכת דשא? אולי נשאל את זה אחרת :"איפה אתה גר?"

אחרי זה חפש בדפי זהב בערך ציוד חקלאי, או גננות...

תגיד איפה אתה גר ונעזור לך...

חוץ מזה, בן כמה אתה? (אני לא שואל כדי לזלזל) אם אתה אחרי צבא , אולי תיגש לחפש עבודה באחד המוסכים (אני עשיתי את זה במשך חצי שנה)...

או תציע את עזרתך לחבר'ה מהפורום של הענתיקות, אני בטוח שיש שם מישהו שישמח לתקן את האוטו שלו בערב ושיהיה איתו מישהו לקשקש, באותו זמן אתה תוכל לראות איך מתקנים אוטו אמיתי (ולא כזה שעשוי מפלסטיק :lol: )

בהצלחה!!!

גילי

• תוכן חדש...