Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

לאחר שקניתי רבעיית ג'אנטים משומשים, מקוריים של הקונצרן אך לא של הרכב, במידה מתאימה כמובן לרכבי, וביצעתי פעמיים איזון גלגלים, עדיין יש רעיולת מעצבנות במהירות נמוכה, רעשי כביש חריגים ורעשי בלימה חריגים. אחד הג'אנטים עקום מעט, ורציתי לדעת אם אלו ההשלכות?

העניין הוא שנעשה פעמיים איזון ואני מעוניין להבין - אם ג'אנט מעט עקום עובר איזון, והמכונה מראה שהוא מאוזן, יכולות להיות איתו עדיין בעיות? כלומר האם המכונה מראה שהצליחה כביכול לאזן את הג'אנט, האם יש צורך לבדוק אותו אצל מכון ליישור ג'אנטים? או שמא ברגע שהמכונה מצליחה לאזן אותו המצב תקין וזה אומר שהעיקום חסר משמעות באופן כללי?

אציין רק שעל הג'אנטים המקוריים של הרכב לא היו שום תופעות לוואי וזה החל רק מההתקנה.

קראתי פה על טבעות מרכוז - האם יש צורך בהן במידה והג'אנט מקורי של היצרן?

האם צמיג בעל בטן (יש לי אחד כזה, אני אחליף בקרוב) עלול לגרור כאלה תופעות לוואי? אם כן, איך זה שהן לא היו עד ההחלפה לגלגלי מגנזיום.

אציין רק שהאיזון נעשה בשני מקומות שונים, ואחרי הראשון היו רעידות בהגה במהירות גבוהה ואחרי האיזון השני הן נעלמו. כמו כן אחרי האיזון השני במשך בעך יממה הרכב נסע חלק ואז כל תופעות הלוואי חזרו שוב, למעט רעידות ההגה במהירות גבוהה, מה שרומז לדעתי שהאיזון השני תקין ותופעות הלוואי אינן בגלל איזון לקוי.

אשמח לפתרונות

פורסם

חיים, לפי דעתי עלייך להמתין לתגובתו של דניאל או חבר פורום וותיק שפרש מהפורום נהג המרוצים מוטי מיאטה (אולי הוא זמין בהודעות פרטיות).

Moti - Miata R

כמו כן קרא את המסמך בקישור:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2468563&postcount=9

איזה כייף לי :)

פורסם

בוקר טוב,

תודה על כל הנסיונות לעזור.

אני חושב שאני אספוג את ההפסד הכספי, ואחזור לג'אנט "ברזל". חבל אבל מה אפשר לעשות.

את הג'אנטים הקודמים שלי פשוט טהשארתי בפנצ'רייה. יש לי מכר עם גולף 6, שהחליף לא מזמן גם הוא לגלגל מגנזיום והוא מעוניין לתת לי את שלו (את הג'אנט ברזל המקורי) במידה ואצטך להחליפם.

רציתי לדעת אם הג'אנט של הגולף החדשה והג'אנט ברכבי הוא אותו ג'אנט - אחד לאחד, מבחינת גודל רוחב וכו'.

תודה על העזרה מרק, אני מאוד מעריך זאת

פורסם

לי הייתה בעיה דומה לאחר החלפת ג'נטים +צמגים (באו יחד עם הג'נטים) הבעיה אצלי הייתה צמיג עקום

כלומר בליטה בצמיג שגרמה לרעשים ולרעידות קלות

בברכה ליאור.

פורסם

איזון גלגלים מתבצע על מכשיר שמודד את סטיות משקל של הגלגל כאשר הוא מסתובב באויר וללא עומס ויתכנו המון בעיות עם הצמיג או החישוק שלא יתגלו בדיקה שטחית זו.

יש פנצ'ריות בעלות ציוד יותר מתוחכם, מכשיר שמריץ את הגלגל על גלגלת נגדית שמהווה הדמייה לנסיעה על כביש ויש סיכוי סביר שלאחר בדיקה עם מכשיר כזה תפתר הבעיה. מצד שני, חישוק סגסוגת קלה מעוות/עקום/סדוק יש להחליף, כך גם צמיגים בעלי בטן, בליטה וכדומה.

פורסם

חיים, כדאי לבדוק גם את התאמת קוטר החלוקה של ברגי החישוק ומספר הברגים בין החישוק של גולף דור 5 ל-6.

האם הרכבת ברגים חדשים המתאימים לחישוקי מגנזיום ?

פורסם
מידות החישוק תלויים ברמת הגימור של הרכב שחברך רכש, תוכל לבדוק מידע זה בעלון הפירסום של גולף דור 6.

http://vw.beta.comrax.com/sites/vw.beta.comrax.com/files/golf.pdf

מרק, היי

הגולף היא 1.6 ברמת הגימור הבסיסית. אני יודע שקוטר הצמיג והחתך זהים, אך האם יש הבדל עדיין? או שהג'אנט זהה?

לי הייתה בעיה דומה לאחר החלפת ג'נטים +צמגים (באו יחד עם הג'נטים) הבעיה אצלי הייתה צמיג עקום

כלומר בליטה בצמיג שגרמה לרעשים ולרעידות קלות

גם לי יש בליטה בצמיג, אך מה שאני לא מבין הוא איך רק לאחר ההחלפה מג'אנט הברזל למגנזיום הבליטה לכאורה מורגשת - וזאת במידה והיא הגורם לבעיות שתיארתי.בגלל זה אני לא יודע כ"כ איך להתחיל לבדוק.

איזון גלגלים מתבצע על מכשיר שמודד את סטיות משקל של הגלגל כאשר הוא מסתובב באויר וללא עומס ויתכנו המון בעיות עם הצמיג או החישוק שלא יתגלו בדיקה שטחית זו.

יש פנצ'ריות בעלות ציוד יותר מתוחכם, מכשיר שמריץ את הגלגל על גלגלת נגדית שמהווה הדמייה לנסיעה על כביש ויש סיכוי סביר שלאחר בדיקה עם מכשיר כזה תפתר הבעיה. מצד שני, חישוק סגסוגת קלה מעוות/עקום/סדוק יש להחליף, כך גם צמיגים בעלי בטן, בליטה וכדומה.

דניאל, אתה מכיר במקרה מקום שמבצע בדיקות כאלה?

תודה

פורסם
בדקתי את כול המידות והחישוקים דומים בשני הדגמים.

האם החלפת את הברגים ?

מרק,

לא, לא החלפתי ברגים, הברגים הם המקוריים שהגיעו עם הרכב. בגולף 6 הם שונים?

אם לא בעיקרון אני יכול להחליף את החישוקים ללא חשש? הג'אנט זהה אחד לאחד בשני הדגמים?

אני פשוט לא רוצה להתעסק עם זה. אין לי סבלנות להתחיל להתרוצץ, ליישר, לפרק להרכיב... לשלם עוד על משהו שסך הכל התחיל כרעיון נחמד... בעיקרון כמו שכבר פרסמתי אני מחליף גם צמיגים, אני מתלבט אם להחליף זוג או רביעייה, אני נוטה לרביעייה איכותית, משהו בכיוון קונטיננטל פרימיום קונטקט. אני אחליף צמיגים וג'אנטים לרגילים ואסע לי לשלום כמו שאומרים, בתקווה שפה הסאגה תיגמר... כי יצא לזה כבר הטעם.

אז שוב תודה, מרק

אם אכן תאשרר סופית :-) שאפשר להחליף לג'אנטים של הגולף 6 אני אחזור ואעדכן

שבת שלום

פורסם

לפי מידע שברשותיי אין בעיה להתקין חישוק של גולף דור 6 בגולף דור 5.

לפעמים יש צורך בראש בורג מעט שונה עבור חישוקי מגנזיום ולצערי אין לי מידע לגבי התאמה של ראש בורג של חישוק רגיל למגנזיום.

בגולף דור 5 אין בעיה מכיוון שהברגים עבור חישוק רגיל וחישוק מגנזיום דומים.

פורסם
לפי מידע שברשותיי אין בעיה להתקין חישוק של גולף דור 6 בגולף דור 5.

לפעמים יש צורך בראש בורג מעט שונה עבור חישוקי מגנזיום ולצערי אין לי מידע לגבי התאמה של ראש בורג של חישוק רגיל למגנזיום.

בגולף דור 5 אין בעיה מכיוון שהברגים עבור חישוק רגיל וחישוק מגנזיום דומים.[/QUOT

מרק בוקר טוב

אם כך יג'אנט ברזל מקורי של גולף 6 החדשה יתאים לרכבי שלי, אך ייתכן והברגים יהיו שונים?

האם רכישת ג'אנט ברזל מפירוקיה מומלץ?

פורסם

עדכון:

הוחלפה רבעיית צמיגים - שבין כה תכננתי להחליף, אמרתי לעצמי שננסה להחליף על הג'אנט הקיים ואולי אולי תיפתר הבעיה - אז היא לא נפתרה.

הצמיגים הינם קונטי-פרימיום קונטקט 2 , אצל אנטון ביפן בעלות של 375 ש"ח לצמיג. הצמיגים יוצרו בתחילת ינואר השנה.

סגרתי איתו שאם הבעיה לא תיפתר אני אחזור אליו ואחליף חזרה לג'אנט ברזל את כל הרבעייה והעבודה תהיה עליו.

שאלתי היא מה לדעתכם כדאי לעשות, ללכת ולהחליף כבר לרבעיית ג'אנטים מברזל או בכל זאת לנסות וללכת למכון שיישר את הג'אנט.

אשמח לתושובת , תודה

פורסם

אני לא ממליץ על רכישת חישוקים משומשים.

אולי תנסה לבקש בחזרה את החישוקים המקורים שהיו אצלך ברכב ולהתקינם ולשכוח מהבעיות (אני מקווה) או לבקש מחברך את החישוקים שלו מגולף דור 6.

• תוכן חדש...