Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5966 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה שמתי לב שהטיפולים של רנו דיי יקרים בהשוואה לרכבים באותה הקטגורייה.

במיוקר רצועת התזמון.

למישהו יש הבנתה בנושא, ויכול להסביר למה על רכב כגון רנו מגאן בן 10, הטיפולים כאלו יקרים?

סה"כ רכב צרפתי ופשוט..על פזו הטיפולים יותר זולים.

ויש טיפולים אפילו במזדה ובהונדה יותר זולים מרנו.

פורסם

תביא הצעות מחיר לביצע עבודות דומות ממוסכים מורשים של יצרנים שונים.

כלומר תרשום, כמה עולה להחליף בלמים, טיימינג, שמן מנוע וכו במאזדה', ברנו, בפיזו, הסוזוקי וכו'.

תרשום גם, כל כמה זמן יש לעשות טיפול.

למשל, ברנו עושים טיפולים כל 30000 ק"ם, ובמאזדה כל 15000.

תעשה סקר מקיף, תעלה לכאן את התוצאות.

אחרת - כל זה דיבורים באוויר.

פורסם

פיגו סיטרואן זולים משמעותית לאחזקה מרנו,הונדה לא יותר זולה לאחזקה מרנו,ופולקסווגן יקר יותר לאחזקה מרנו.

פורסם

לפי דעתי: הטיימינג יקר מאוד מפני שבדגמים מסויימים של רנו אין גישה והעבודה היא למעשה הכסף הגדול , כנ"ל בטיפולים מסויימים והחלפת חלקים במתבלים או מתקלקלים.

סתאם לדוגמא: למשל בקורולה החיים הרבה יותר קלים: שנת 2000 להחליף טיימינג עולה 900 שקל כולל מותחן, במוסך מורשה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

קח את העצה שהוא נתן לך ברצינות ותתחיל להתעמק יותר במה עולה כמה ובאיזה תנאים לעומת שאר המכוניות,לאבא שלי יש רנו קנגו 2007 טורבו דיזל,והטיפולים לא כל כך יקרים,חוץ מהעובדה שזה דיזל שם יש לך טיפולים יקרים יחסית לבנזין ולא יחסית לשאר הרכבים בקטגורית הדיזל,למשל פילטר סולר איכותי עולה 500 שקל לפניי עבודה ומע"מ.(למרות שאם מכירים את האנשים הנכונים-אבא שלי מצא אחד כזה חדש וטוב+עבודה+מע"מ ב450 שקל.)

אבל זה לא משהו שמחליפים כל יום או כל טיפול,זה אחת ל60 אלף קילומטר.:wink:

פורסם

שי , שלום.

במיקרה היתה לי קנגו טורבו דיזל מודל 2007 במשך 3 שנים.

ואני כן חושב שהטיפולים במוסכי חברה יקרים.

טיפול קטן (אחרי 20 אלף ק"מ) עלה קרוב ל 1000 ש"ח - החלפת שמן, פילטר שמן ועוד כמה פריטים קטנים.

במוסך לא מורשה יבואן אותו הטיפול עולה חצי מזה.

את פילטר סולר מחליפים כל 40 אלף ק"מ ולא 60.

הסיבה למחירו הגבוה בכך שמחליפים את כל בית מסנן סולר ולא רק את הפילטר.

אבל גם כאן, המחיר במוסך רגיל לאותו פילטר המקורי היה 370 ש"ח במקום 500.

טיימינג לקנגו כזאת עולה 2500 ש"ח (כולל עבודה,חלפים ומע"מ) - לא זול בכלל.

במוסך לא מורשה יבואן - שליש פחות מזה.

אני חושב שהמחירים לטיפולים ברנו לא זולים בגלל התמחור של היבואן לחלפים מקוריים, בדומה לפולקסוואגן.

מחירי העבודה במוסכים מורשים של חברות שונות די דומים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אהלן,כפי שאתה רואה אמרתי שהיא זולה יחסית לשאר הדיזלים ולא לבנזין,כי דיזל מטבעו יקר מבנזין,למשל הסיטרואן והפג'ו למינהם מעט יקרות ממנה לאחזקה,אבל המחירים שציינתה מאוד גבוהים,טוב נו קצת קשה להשוות כי בכל זאת אבא שלי מטפל בה אצל מישהו שמכיר אותו,כל שהמחירים ממש בריצפה.

אל תשכח שעבור כל הפרמטרים של מוסך מורשה יבואן-אתה משלם בהתאם,נקי שם,כל חלק וחלק מקורי לפי הוראות יצרן,הכל מטופל לפי ספר,הכל מתחבר למחשב ונמדד בדיוק רב,עבודה מדוייקת שאין לה תחליף-בקיצור מסתכם בחור לכיס.

לאבא שלי הייתה אימפרזה 2006 לפניי הקנגו הזאת,הוא טיפל בה בזמנו במוסך מורשה יבואן כי עדיין היה את הסעיף שמחייב זאת כדי שלא יהיה בעיות עם אחריות היצרן,הוא יצא בנזק של 3500 שקל על טיפול תקופתי-מה תגיד על זה?הנזק הזה זכור לנו עד היום,אבל לא בוכים על חלב שנישפך.

היום יש חוק חדש-תטפל באיזה מוסך שבא לך,העיקר שיהיה מורשה משרד התחבורה,ויש לך את האחריות בכיס,לכן אני אישית אוותר על התענוג של טיפול במוסך מורשה יבואן,כי בנינו זה הוצאות כבדות וממש יקרות,והמחיר של הרכב כך או כך צונח בעשרות אחוזים בשלושת השנים הראשונות שלו על הכביש,הסובארו הזאת התחילה עם מחיר של 110 אלף שקל בערך,אחרי שעברה שנה השכרה ועוד שנתיים אצלנו היא הגיע ל55 אלף,בדיוק חצי!

אז לשלם רק על טיפוליים תקופתיים כל כך הרבה לא משתלם לדעתי,כדאי ללכת למוסך מורשה טוב ואמין שיתן לך בערך את אותה עבודה,בשליש מחיר:wink:

פורסם
אהלן,כפי שאתה רואה אמרתי שהיא זולה יחסית לשאר הדיזלים ולא לבנזין,כי דיזל מטבעו יקר מבנזין,למשל הסיטרואן והפג'ו למינהם מעט יקרות ממנה לאחזקה,אבל המחירים שציינתה מאוד גבוהים,טוב נו קצת קשה להשוות כי בכל זאת אבא שלי מטפל בה אצל מישהו שמכיר אותו,כל שהמחירים ממש בריצפה.

אל תשכח שעבור כל הפרמטרים של מוסך מורשה יבואן-אתה משלם בהתאם,נקי שם,כל חלק וחלק מקורי לפי הוראות יצרן,הכל מטופל לפי ספר,הכל מתחבר למחשב ונמדד בדיוק רב,עבודה מדוייקת שאין לה תחליף-בקיצור מסתכם בחור לכיס.

לאבא שלי הייתה אימפרזה 2006 לפניי הקנגו הזאת,הוא טיפל בה בזמנו במוסך מורשה יבואן כי עדיין היה את הסעיף שמחייב זאת כדי שלא יהיה בעיות עם אחריות היצרן,הוא יצא בנזק של 3500 שקל על טיפול תקופתי-מה תגיד על זה?הנזק הזה זכור לנו עד היום,אבל לא בוכים על חלב שנישפך.

היום יש חוק חדש-תטפל באיזה מוסך שבא לך,העיקר שיהיה מורשה משרד התחבורה,ויש לך את האחריות בכיס,לכן אני אישית אוותר על התענוג של טיפול במוסך מורשה יבואן,כי בנינו זה הוצאות כבדות וממש יקרות,והמחיר של הרכב כך או כך צונח בעשרות אחוזים בשלושת השנים הראשונות שלו על הכביש,הסובארו הזאת התחילה עם מחיר של 110 אלף שקל בערך,אחרי שעברה שנה השכרה ועוד שנתיים אצלנו היא הגיע ל55 אלף,בדיוק חצי!

אז לשלם רק על טיפוליים תקופתיים כל כך הרבה לא משתלם לדעתי,כדאי ללכת למוסך מורשה טוב ואמין שיתן לך בערך את אותה עבודה,בשליש מחיר:wink:

וואו,אם אתה לא ממש יודע על מה אתה מדבר עדיף שלא תתן ייעוץ מטעה,חד משמעית רכבי psa ביחד עם פיאט וטויוטה הם הזולים ביותר לאחזקה.,הרנו יקר משמעותית!!

• תוכן חדש...