Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב-3 הטיפולים האחרונים הוחלפו דיסקי הבלימה + רפידות בהפרשים מאוד קטנים של קילומטראז'.

לפני 10,000 ק"מ הוחלפו 2 הדיסקים מקדימה, ובטיפול האחרון לפני שבוע בערך הוחלף שוב דיסק או שניים.

נראה לכם הגיוני? סה"כ הבלמים עוברים שימוש קצת יותר מאסיבי מהממוצע אבל עדיין לא בלימות מטורפות שיצדיקו החלפת דיסקים בתדירות כזאת.

אני מדבר על דיסקים ולא רפידות למי שיש ספקות.

הרכב מטופל במוסך מורשה של מאזדה בסגולה פ"ת.

באיזה תדירות אתם מחליפים דיסקים בספורטיביות שלכם? (מי שיש לו ספורטיבית כמובן).

תודה, אורון.

פורסם
באיזה תדירות אתם מחליפים דיסקים בספורטיביות שלכם? (מי שיש לו ספורטיבית כמובן).

תודה, אורון.

אל תשווה לנטיס למכונית ספורטיבית.

קודם כל יש דגמים מסוימים (למשל כריזמה למיטב זכרוני) שבהם הבלמים מוחלפים בתדירות גבוהה יותר מאחרים.

בנוסף, במכונית אוטומטית הבלמים עובדים יותר קשה, כך שהם מוחלפים יותר מהר.

בלנטיס בכלל הבלמים גרועים אז אני מאמין שצריך לאמץ אותם יותר בשביל לקבל תוצאות משביעות רצון, מה שמגדיל את הבלאי.

מצד שני לא זכור לי שבלנטיס שהייתה לנו (לאורך 30000 ק"מ) הוחלפו הדיסקים (אולי רפידות).

לצורך העניין - אצלי באוטו עברתי כבר 20000 ק"מ מבלי להחליף אפילו רפידות והרכב עדיין בולם מצוין.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אז זהו שאני משתמש המון בבלימת מנוע - ואני יודע שיעלו פה הרבה ויכוחים אם כדאי/לא כדאי, ככה אני רגיל ואוהב לנהוג. רוב הנסיעה שלי על הולד.

גם אבא שלי משתמש הרבה בהולד, ככה שאין הרבה עומס על הבלמים מהבחינה שהאוטו אוטומט. פשוט אנחנו נוסעים קצת יותר חזק מנהג לאנטיס ממוצע ומשתמשים קצת יותר בבלמים.

עדיין נראה לי מאוד תמוהה החלפה של דיסקים בתדירות כ"כ גבוהה.

פורסם

שלום.

דסקיות בלמים קדמים אצל נהג מיומן שנוסע רגוע יכולים להחזיק גם

50.000 ק"מ.

לצערי קימות שתי בעיות האחת הרגלי נהיגה והשניה מוסכי השרות.

במוסכי השרות הם נוהגים להחליף דיסקיות קדמיות או אחוריות ללא

הצדקה גם כאשר הם עדין טובים!!!

כאשר אתה במוסך תבקש שיגידו לך מראש אם הם מחליפים את הדסקיות

ותבקש לראות אותם ולקבל הסבר זו זכותך המלאה. בהצלחה

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני,

אני מכיר טוב מדי את התופעה הזו של החלפת דיסקים שלא לצורך.

אולי אתה יכול לפרט איך לבדוק אם הוחלפו הדיסקים בצדק / לא בצדק ?

בעיקר אני מחפש הוכחה טובה שהוחלפו לא בצדק ...

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

גם לי זה נשמע כמו מוסך שרוצה להרוויח...

בנוסף, יש אפשרות לחרוט אותם לשימוש חוזר, אז מדוע בכלל החליפו?

אני לא מאמין שאפשר לטגן בלמים ב10000 ק"מ, אולי רק אם כל ה10 אלפים ק"מ הם בירידה חדה

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני לא מאמין שאפשר לטגן בלמים ב10000 ק"מ, אולי רק אם כל ה10 אלפים ק"מ הם בירידה חדה

שלום.

מדברים על דסקיות לא צלחות דיסקיות לא חורטים!!! ואין שימוש חוזר.

ותאמין נהג אהבל יכול לשחוק דיסקיות קדמיות גם בה 5000 קמ" כבר ראיתי

כאלה מקרים.

בני,

אני מכיר טוב מדי את התופעה הזו של החלפת דיסקים שלא לצורך.

אולי אתה יכול לפרט איך לבדוק אם הוחלפו הדיסקים בצדק / לא בצדק ?

בעיקר אני מחפש הוכחה טובה שהוחלפו לא בצדק ...

בשביל לדעת אתה חייב להיות במוסך בזמן הטיפול. וכאשר מפרקים

את הגלגלים תבקש מהמכונאי שיראה ויסביר לך על הדיסקיות לפני

פרוקן מהרכב. (ניתן לראות את עובי הדסקיות במקומם) כמן כן תבקש שיראה לך

איך ניראת דיסקית בלם חדשה ואז תוכל להשוות את עובי הרפידה ולהבין אם יש

צורך בהחלפתם :D

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אורון שלום.

יש לי שאלה,האם אתה היית נוכח במוסך באותו הזמן שהחליפו לך את הדיסקים?

בזמן הטיפולים ברכב שלי,אני תמיד נמצא בטווח ראייה!!! בודק,רואה,מתרשם.

שהחליפו לי את הדיסקים ראיתי בדיוק איך זה נעשה ובאיזה מצב הם פורקו מהרכב שלי.

אחרי הכל משחק במע' הבלימה זה משחק עם החיים שלנו.

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם
אורון שלום.

בזמן הטיפולים ברכב שלי,אני תמיד נמצא בתווך ראייה!!! בודק,רואה,מתרשם.

הרכב הוא רכב עבודה של אבא שלי, הוא משאיר את הרכב במוסך וחוזר לעבודה כי אין לו זמן מיותר להיות במוסך. מה גם שזה מוסך מורשה של מאזדה אז הוא לא חושב שירמו אותו, אבל אחרי המקרה הזה הקו מחשבה משתנה קצת.

הוא דיבר על זה עם בעל המוסך, הם פתחו היסטוריית טיפולים ואפילו הוא בעצמו היה מופתע. הטיפול הבא שלנו הוא בעוד 5,000 ק"מ אז בעל המוסך אמר שנעשה מעקב עד הטיפול הבא ונראה באמת מה קורה עם הדיסקים בטיפול הבא. לי נראה שהוא קצת יהיה מופתע - כי לא נראה לי שיהיו איזשהם סימני שחיקה גדולים שיצדיקו את ההחלפות המרובות.

לדעתי או שהם סתם הם חיפשו משהו להשחיל בכל טיפול בלי שנוכל לשים לב אם זה באמת היה דורש החלפה, ועשו את זה בחוסר תיאום מוחלט בלי לבדוק מתי בפעם האחרונה הם החליפו את זה.

או שהם שמו חלקים משומשים/זולים שמתבלים מהר. מאודדד מהר.

פורסם
אורון שלום.

בזמן הטיפולים ברכב שלי,אני תמיד נמצא בתווך ראייה!!! בודק,רואה,מתרשם.

הרכב הוא רכב עבודה של אבא שלי, הוא משאיר את הרכב במוסך וחוזר לעבודה כי אין לו זמן מיותר להיות במוסך. מה גם שזה מוסך מורשה של מאזדה אז הוא לא חושב שירמו אותו, אבל אחרי המקרה הזה הקו מחשבה משתנה קצת.

הוא דיבר על זה עם בעל המוסך, הם פתחו היסטוריית טיפולים ואפילו הוא בעצמו היה מופתע. הטיפול הבא שלנו הוא בעוד 5,000 ק"מ אז בעל המוסך אמר שנעשה מעקב עד הטיפול הבא ונראה באמת מה קורה עם הדיסקים בטיפול הבא. לי נראה שהוא קצת יהיה מופתע - כי לא נראה לי שיהיו איזשהם סימני שחיקה גדולים שיצדיקו את ההחלפות המרובות.

לדעתי או שהם סתם הם חיפשו משהו להשחיל בכל טיפול בלי שנוכל לשים לב אם זה באמת היה דורש החלפה, ועשו את זה בחוסר תיאום מוחלט בלי לבדוק מתי בפעם האחרונה הם החליפו את זה.

או שהם שמו חלקים משומשים/זולים שמתבלים מהר. מאודדד מהר.

במוסך מדינה משה של פיג'ו ביהוד הם היו מחליפים לכל הרכבים צלחות-ואני לא ישכח את המראה של 4 ליפטים מורמים ובצדדים ימין ושמאל של של כל רכב מונחים על הארץ הצלחות שלו :!: ואני גם זוכר איזה אישה בת 40 שאמרה שהיא לא מבינה איך זה שהיא עושה טיפולים לפי זמן כי הרכב לא נוסע יותר מעבודה בית קניות וכל טיפול אומרים לא להחליף את הצלחות והרפידות אחרי שהיא נוהגת במשך שנים בשיא העדינות...-תמיד הם היו אומרים-"זה בטיחותי זה הברקסים-זה החיים שלך ושל הסובבים שלך" :twisted:

החלפתי מוסך לזה של חבר של אבא שלי והפלא ופלא הרכב עובר לפחות 30K על כל זוג צלחות-גם על אלה שהוחלפו במוסך ההוא של פיג'ו-בקיצור אני ממליץ לך בחום אם אחרי הטיפול הקרוב יגידו לך להחליף צלחות תעבור למוסך אחר...-יש בחולון מוסך טוב למאזדה אם אתה באזור-דוד שלי מרוצה שם מהטיפול בלאנטיס שלו.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

הלנטיס שלי (2.0L) נכנסה אתמול לטיפול 30 וכבר החלפתי רפידות בלם קדמיות, האוטו טיפה סובל מלחיצות חזקות חוזרות ונשנות אבל הדיסקים בסדר גמור.

המוסכניק אמר(מוסך מורשה) שרפידות מחליפים בטיפול הבא(45) אבל כנראה שהרפידות לא עומדות בלחץ. :roll:

:wink:

פורסם

בשנת 2000 קיבלתי לידי לאנטיס מודל 2001 חדשה. יומיים לפני טיפול 30000 היא הגיעה למוסך על גרר כי איבדה לחלוטין את יכולת הבלימה שלה וזה לאחר שאלבר התבקשו לטפל בבלמים בטיפול 15000. חשבנו שזה היה לא טוב עד שגילינו 8000 ק"מ מאוחר יותר בעיות בבלימה וחריקות. שוב הרכב נשלח לטיפול והוחלפו צלחות ורפידות. הריטואל חזר על עצמו כל 5000 ק"מ עד אשר נשברתי ואיימתי בתביעה. לא הייתי מוכן לקבל את הרכב. ואיימתי לפנות למשטרה ולמשרד התחבורה. למחרת הרכב הוכנס לטיפול והרי זה פלא הכל עבד שוב עד שהוחלף 10000 ק"מ מאוחר יותר.

דעתי האישית ללנטיס אין בעיות מיוחדות ככל הנראה קיימים תחליפים או חלקים משופצים שמורכבים שאיכותם ירודה.

לשם השוואה הסיויק שברשותנו עכשיו החליפה רפידות ודיסקים קדמיים לאחר 20000. ה 206 GTI מחליפה צלחות ורפידות (ברלינגו) כל 30000 ו אחוריות ב 45000.

זאב

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם

שלום.

מדברים על דסקיות לא צלחות דיסקיות לא חורטים!!! ואין שימוש חוזר.

ותאמין נהג אהבל יכול לשחוק דיסקיות קדמיות גם בה 5000 קמ" כבר ראיתי

כאלה מקרים.

:D

התשובה היא בגוף השאלה בני ל היקר :

אני מדבר על דיסקים ולא רפידות למי שיש ספקות.

.

דיסקים=צלחות

דיסקיות=רפידות

מי כמוך צריך לדעת את זה. :idea:

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
בני,

אני מכיר טוב מדי את התופעה הזו של החלפת דיסקים שלא לצורך. אולי אתה יכול לפרט איך לבדוק אם הוחלפו הדיסקים בצדק / לא בצדק ? בעיקר אני מחפש הוכחה טובה שהוחלפו לא בצדק ...

בשביל לדעת אתה חייב להיות במוסך בזמן הטיפול. וכאשר מפרקים את הגלגלים תבקש מהמכונאי שיראה ויסביר לך על הדיסקיות לפני פרוקן מהרכב. (ניתן לראות את עובי הדסקיות במקומם) כמן כן תבקש שיראה לך איך ניראת דיסקית בלם חדשה ואז תוכל להשוות את עובי הרפידה ולהבין אם יש צורך בהחלפתם :D
דיסקים=צלחות

דיסקיות=רפידות

אוקיי, שוב אני עומד נדהם מול נפלאות המוסכניקית המדוברת. דיסקיות = רפידות. לא ברור למה לקרוא לזה ככה, זה אפילו לא דומה בצורה לדיסקית, וזה מבלבל ... ולאור התגלית הנ"ל ההודעה של בני אכן נראית הגיונית (ניסיתי להבין אותה לגבי צלחות) ... דווקא לבדוק דסקיות (רפידות) אני יודע.

אם כך אני מעלה מחדש את השאלה שלעיל, כיצד לדעת האם הוחלפו הדיסקים (צלחות!) לצורך / שלא לצורך.

My responses are limited. You must ask the right questions

• תוכן חדש...