Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 517
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
היום הייתי באשדוד עם שמאי פרטי שהזמנתי ועם עוד פגוע זלוטין שהצטרף

הנני להודיעכם שאני מאד רגוע

התברר כי מר זלוטין אינו קובע בשלב זה שומה הצהרתית (זו שעומדת בבית משפט (אלא מיטב שפיטה)

בבדיקה שנעשתה לרכב שלי הורמו שטיחים,פורק גלגל רזרבי,נבדקו כל קצוות השילדה,פחי סף ונמצא הפלא ופלא חלודות.(המון)

השמאי שהבאתי שהוא בעל נסיון רב בתחום קובע במפורש בבדיקה ראשונית שהרכב שלי עומד לפי קראוס בין 4 ל5

תוך ימים ספורים שאקבל את השמאות הכוללת מאות צילומים אגיש ערעור רשמי.

אני מציע לכל אלה שנפגעו,עומדים להפגע מזלוטין לא לוותר!!!!! כל וויתור מצידכם זו הודאה, ככה מסתכלים על זה.

אמשיך לעדכן בערב

דני

מידע חשוב! תודה!

האם אתה יכול לפרט מהו "מיטב שפיטה" לעומת "שומה הצהרתית"?

האם שילמת את הסכום המטורף שקבע זלטין וכעת אתה מערער, או שעדיין לא שיחררת את הרכב מהמכס עד לבירור הסכום הסופי שתידרש

לשלם אם וכאשר יתקבל הערעור שלך, ע"י המכס, או ע"י בית משפט?

אם לא מקובל על נישום סכום המכס שהוא נדרש לשלם ובסופו של דבר ערעורו מתקבל - האם עליו לשלם בכ"ז דמי אחסנה על הזמן שבו רכבו היה עדיין במחסני המכס?

פורסם

השמאי הוא יצחק זריהן,מומחה ברכבי אספנות,מכונאי לשעבר, מבין עניין, ממליץ בחום רב

הוא כמובן בדק לבקשתי את מצב המנוע ותיבת ההילוכים

לגבי השאלה אם המכס מתייחס למצב מכני? לא בטוח אבל לדעתי לא

מה שכן בבואך להעריך רכב ע"י שמאות רצינית אני בהחלט חושב שיש גם משקל למצבו המכני

איך יכול זלוטין לקבוע שרכב הוא במצב 1 או 2 בהנחה שמד האוץ מראה על 200,000 ק"מ ,נזילות שמן וריח שרוף של שמן גיר אוטומטי שנובע משחיקת דסקיות??

הרבה דברים תמוהים

מירוצי מכוניות

פורסם

לפיד

אני החלטתי לא להוציא את הרכב עד לקביעה סופית של הערעור או פסק הדין שיקבע אם הערעור לא יתקבל

ערבות בנקאית עולה הרבה כסף ומבחינה פיננסית החלטתי שעדיף לשלם אחסנה ולא להוציא את הרכב.

אינני יודע אם וכאשר ובעזרת השם אזכה בערעור אצטרך לשלם את האחסנה,אולי אתבע זאת במידה ואנצח בבית המשפט.

ימים יגידו

מירוצי מכוניות

פורסם

מיטב שפיטה של זלוטין זה כמה צילומים של הרכב ,פתיחת דלתות ודליית מחיר ממוח קודח, אח"כ ירצו ?יאכלו לא יאכלו? נראה.

שומה הצהרתית זה הכנת תיק מסודר לבית המשפט עם הרקורד,מאיפה, איך ולמה החלטתי,מגובה בצילומים,מידע,שאיבת אינפורמצייה.

תצהיר בשבועה ,יחי ההבדל הקטן.(גם כספית).

מירוצי מכוניות

פורסם

לא רוצה חו"ח לרפות ידים אבל למיטב ידיעתי וניסיוני, בבית המשפט בארץ מקבלים רק משפט ולא צדק.(גם כתוב מעל הקיר החיצוני שזה בית משפט ולא היכל צדק)

אנחנו מחפשים פה צדק (לעניות דעתי) שהתשלום מס ייגזר משווי אמיתי של הרכב.

שווי אמיתי הוא לאו דווקא מה ששולם בפועל למוכר בחו"ל.

לעיתים נרכש רכב במחיר גבוה ולבסוף התברר כי היה עוקץ, ואז אתה רוצה שהמס יהיה בהתאם לשווי הנמוך של הרכב

ולעיתים קנית ממש מציאה ובזול ואז אתה רוצה לשלם מס על פי שווי התשלום בפועל.

מה שלא יהיה, אתה בצרות.

בעסקי עתיקות המחירים לא ממש קבועים במסמרות ולכן קשה מאוד לקבוע את השווי.

רק חקיקה מסודרת למס יבוא אישי מותאם ומופחת (בכל זאת כשזה לא רכב חדש יש לקחת בחשבון שיש עלויות נוספות לבעל הרכב, חלפים עבודה וכו' שגם הם מביאים לקופת האוצר כסף רב מאיתנו), אולי תקל על המחירים.

בכל אופן, הבאתי לאחרונה רק פנס אחורי חדש לרכב ועושים לי את המוות כך שליבי באמת עם בעלי הרכבים ששותים להם את הדם.

Big-Block - I mean a realy Big, the Bigest

פורסם
מיטב שפיטה של זלוטין זה כמה צילומים של הרכב ,פתיחת דלתות ודליית מחיר ממוח קודח, אח"כ ירצו ?יאכלו לא יאכלו? נראה.

שומה הצהרתית זה הכנת תיק מסודר לבית המשפט עם הרקורד,מאיפה, איך ולמה החלטתי,מגובה בצילומים,מידע,שאיבת אינפורמצייה.

תצהיר בשבועה ,יחי ההבדל הקטן.(גם כספית).

דני,

מחזק אץ ידיך במאבק הצודק, נראה שאתה נושא את הדגל, בעל כורחך.

אם הבנתי נכון, זלוטין יורה מהמותן ואז, לאחר שירה את החץ, מסמן את המטרה ומקטלג את הרכב לרמה המופיעה במחירון קראוס כדי לקבוע את המחיר. האם כך הוא הדבר?

בהצלחה רבה,

חמי

Hemi, זה השם. כמו ה-מנוע של קרייזלר.

פלימות' פיורי גראן סדאן הרדטופ 1973

פורסם
השמאי הוא יצחק זריהן,מומחה ברכבי אספנות,מכונאי לשעבר, מבין עניין, ממליץ בחום רב

שמאי מעולה , ממשרד "אמות שמאים".. כל הכבוד על הבחירה המקצועית.

פורסם

חמי

אני לא בטוח שזלוטין בדק איזה קטלוג וקבע מחיר,המחיר שנקבע לי על ידו אינו מובן כלל ועיקר

בשוך הסערה אני לא אתאפק ואשאל אותו ,עכשיו אינני יכול לתקשר איתו ובוודאי אתה מבין למה

נושא הדגל" ?ממש לא לרוחי אבל כפי שציינת מחוסר ברירה"

אני עוד לפחות חי ומבין את התחום, אבל ליבי עם הרבה "פריירים" ששילמו

אני יודע על כמה שפשוט רפו ידיהם ,שילמו ובכך גרמו בעקיפין לחיזוק עמדת זלוטין וזה פשוט חבל

כל"החרמנים" שמתים להוציא את מרכולתם ,חכו ,כל תביעה,כל ערעור ידיר שינה מעיניהם

מכיוון שצריך להתכונן לתביעה ,מי מחברי הפורום מכיר עו"ד לוחמני? דינמי? זה השלב הבא

מ"פידבקים" שאני מקבל מאנשים שאיננני מכיר אני למד שזה הזמן שלכם ללכד שורות

משחקי הכבוד,חוסר הפירגון והדיעות השונות,הזרמים כל זה צריך לדעתי להיפסק לפחות בשלב הזה שיש לכוללללם אינטרס זהה.

מקווה שלא דרכתי על יבלות ,זו לא כוונתי ואנא ,אני מחוץ לפינג פונג הזה.

תודה

מירוצי מכוניות

פורסם

שווי אמיתי הוא לאו דווקא מה ששולם בפועל למוכר בחו"ל.

לעיתים נרכש רכב במחיר גבוה ולבסוף התברר כי היה עוקץ, ואז אתה רוצה שהמס יהיה בהתאם לשווי הנמוך של הרכב

ולעיתים קנית ממש מציאה ובזול ואז אתה רוצה לשלם מס על פי שווי התשלום בפועל.

מה שלא יהיה, אתה בצרות.

בעסקי עתיקות המחירים לא ממש קבועים במסמרות ולכן קשה מאוד לקבוע את השווי.

פה לדעתי אתה טועה , התקנות קובעות שבמידה וההפרש בין ערך הרכב לחשבונית עולה על 10% נלקח בחשבון ערך הרכב. הבעיה לטענת שלטונות המס היא קביעת ערך הרכב. אולם ישנם מספר מחירונים אשר מקובלים בכל העולם (בין השאר המחירון שמודפס בהוצאת קראוס )

הבעיה שהפורום מתרעם עליה היא שהשמאי קובע רכב ברמה 1 (רכב תצוגה מלוקק , שמשופץ עד הבורג האחרון שלא נוסעים עליו) לרכבים עם חלודה שהרמה האמיתית שלו הוא בין 3 ל 4.

אני חושב שאדם ישר צריך שתהיה לו היכולת לתכנן את ההוצאה הכספית שלו. וכל אחד בינו לבין עצמו יודע מה הערך של הרכב שלו (פרט למקרה של עקיצה , ואז אתה משלם את הערך של החשבונית , שזה מה שתכננת מראש)

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

מתוך מה שאני שומע וקורא, רק מזל משמיים הוא זה שבגללו הייבוא של הפורשה נעשה מזמן, והייבוא של הוגלדווינג לא הצליח...

קראתי כאן הרבה דעות סותרות, ישבתי וחשבתי איך אפשר להלחם במכה הזו.

ללכת ראש בראש עם המכס זה דבר בעייתי מהסיבה הפשוטה שזה גוף גדול, ממשלתי, ואף אחד לא ייתן דין וחשבון אם הגוף הזה יפגע. קשה מאוד לגרום לגוף כזה להתנהג בצורה שפויה כי אף אדם לא משלם את המחיר.

זה נכון במיוחד מאחר וכל הסיפור שהתחיל את הצרה הזו הוא סיפור המעצר של שני היבואנים. זה סיפור מוזר מאחר והם התחייבו על מחיר נמוך בצורה מפתיעה לפני שהרכב הגיע והיתה שומת מכס, המסקנה לכאורה מכאן היא שהרקבון היה בתוך המכס והפושעים האמיתיים היו אנשי מכס ששוחדו/שיתפו פעולה. כל מי שמכיר את המכס יודע עד כמה זה סביר והגיוני כי מדובר בגוף מושחת ומסואב עם קומבינות מכאן ועד להודעה חדשה. כרגיל אצלנו, התעסקו עם הש.ג. ומהר, כדי לא לגלות איפה הרקבון האמיתי נמצא.

מכל הסיפור הזה עולה שאולי יהיה אפשר לשנות דברים בצורה פרטית ע"י תביעות ושמאויות נגדיות, אבל המכס לא יזוז כי לא ממש אכפת לאף אחד, אף אחד לא נותן שם דין וחשבון, וזה המצב הרגיל בגופים ממשלתיים.

יש אדם אחד שכן יכול לתת דין וחשבון, והוא גם יכול להפגע מבחינה כספית ומבחינת מוניטין וזה השמאי.

השמאי הוא אדם פרטי שעושה לביתו, וכל עוד זה משתלם לו הוא ימשיך לפעול עם גיבוי של המכס. ברגע שיירדו לחייו יותר מידי הוא יפרוש או ישנה גישה כי זה לא ישתלם לו יותר. את זה צריך להבין ולכיוון הזה לפעול.

ההגיון אומר שהמכס משלם על כל שמאות, לא על כל הופעה בבית המשפט שבה הוא יצטרך לעמוד בחקירות שתי וערב תוקפניות שבהן הוא יצטרך להגן על השמאות שהוא עושה, על אמינותו בתור שמאי ועל שמו הטוב. יותר מידי מזה והוא יאלץ להתקפל ולפרוש, הוא רק אדם אחד, ואדם אחד תמיד פגיע.

אם זה יעשה בצורה טובה מספיק גם אף אחד לא ישמח לתפוס את מקומו, ואם כן, הוא יתנהג אחרת כי הוא ידע את התקדים ולא ירצה להכנס לצרה אליה נכנס קודמו.

ולכן אני מציע לא להתקפל ולא לוותר, אלא להגיע לבית המשפט ולצלוב את השמאי על הדוכן (בצורה חוקית כמובן), וכמה שיותר יותר טוב. זה יעלה לו בכל כך הרבה בזבוז זמן יקר וימי עבודה, ובתור אדם פרטי ובעל משרד שמאות ירושלמי יש לו עוד עיסוקים חוץ מהדבר הזה. מי שניהל פעם משפט ובזבז כמיויות בלתי נתפסות של זמן על כל דיון וכל עדות, יודע איזה עינוי זה. באחד או שניים הוא יעמוד, 50 תביעות שבכולן הוא יצטרך להעיד שוב ושוב ישברו אותו.

חוץ מזה, בכיוון התביעה וניהול החקירה הנגדית צריך להשתמש בכל דרך אפשרית כדי לקעקע את אמינותו כשמאי, ולאור מה שחברים מספרים כאן זה בהחלט אפשרי. מספיקות כמה קביעות בלתי חביבות בעליל של בית המשפט לגבי מקצועיותו ודרך התנהלותו, ובמיוחד אם אלו יתפרסמו במקומות הנכונים, בכדי לפגוע פגיעה משמעותית בפרנסתו ובשמו המקצועי, פגיעה שהוא לא יוכל לעמוד בה.

ראיתי שיש כאן גם לא מעט ספקנים לגבי היכולת לשנות משהו או להלחם בגוף כמו המכס, ואני מבין את הגישה אם כי היא איננה בריאה באופן כללי. ציבור גדול תמיד משנה דברים, אם כי מול גוף גדול זה קשה מאוד. אבל השמאי הוא לא גוף גדול, הוא אדם קטן (כנראה שתרתי משמע) ובאדם קטן לא קשה לפגוע גם אם יש לו לכאורה גב של גוף גדול.

ליבי ליבי לכל מי שנפגע

פורסם

ניתוח מעולה. מסכים עם כל מילה, אם כי במישור התקשורתי יתכן שאפשר להשיג לחץ על שכבת מקבלי ההחלטות במכס גם לפני שגוררים אותם לבית משפט על כל רכב אספנות שנקבעה לו שומת מכס מוגזמת.

יש דוגמאות לכך. הנה לא מזמן משרד התחבורה (נכון שהמכס לא שייך אליו אבל בכ"ז גוף ממשלתי)לאחר שהנושא נחשף לתקשורת ,נדרש לטפל בבוחני נהיגה בחיפה שסטטיסטיקת הכשלונות בטסטים אצלם היתה באופן חריג גבוהה מהמוצע הארצי..

וכאן , לנכשלים המסכנים אין כמעט בכלל אפשרות לערער. לנו לפחות יש אפשרות לפעול גם משפטית.

מה לגבי יוזמת כינוס מסיבת עיתונאים שיוזמנו אליה כתבים כלכליים ?

אני חושב שכתבה באחת מכתבות התחקירים שבה ירואיינו כמה מ"נפגעי זלוטין והמכס" יכולה לגרום למכס לשנות מדיניות.

זו נראית לי כפפה קלאסית שמועדון החמש יכול להרים. מה יותר מתבקש מאשר ארגון מכובד ורציני (ובלעדי!!) שייחלץ למען הגנה על התחום שלו מול איום כמו זה שניצב כעת מול מי שמנסה ליבא רכב אספנות?

פורסם

לא ניתן לתבוע את השמאי באופן אישי,זלוטין מועסק ע"י המכס כיועץ מקצועי (איך ,למה,כרגע לא רלוונטי)

התביעה באה כנגד המכס שדורש את הסכום.

ברור שאם נגיע למשפט (אני די סקפטי) אצטרך לזמן את האיש לדוכן העדים ושם לקעקע את שפיטתו

מירוצי מכוניות

פורסם
לא ניתן לתבוע את השמאי באופן אישי,זלוטין מועסק ע"י המכס כיועץ מקצועי (איך ,למה,כרגע לא רלוונטי)

התביעה באה כנגד המכס שדורש את הסכום.

ברור שאם נגיע למשפט (אני די סקפטי) אצטרך לזמן את האיש לדוכן העדים ושם לקעקע את שפיטתו

זה לא רק שזלטין יבלה הרבה בבתי משפט בכל רחבי המדינה , יכיר את כל השופטים וישמע הרבה נזיפות גם לרשות המכס ימאס להופיע בכותרות באמצעי התקשורת השונים ו..... להוציא צ'קים לבעלי הרכבים שנגזלו. אני אמנם לא נביא אבל "שלא תגידו שלא אמרתי לכם"

פורסם

חברים

לצורך ההערכות שלי ב"קרב" נגד המכס אאלץ להשאיר את הרכב בבונדד לתקופה

שאלה למתמצאים בתחום

1. האם אפשר להעביר את הרכב לבונדד אחר? אולי זול יותר?

2. האם ישנה אפשרות לשלם אחסנה חודשית? כיום רוצים יומית.

האפשרות השלישית לשלם 17000$ ולהוציא את הרכב אינה ריאלית.

שבת שלום

דני

מירוצי מכוניות

• תוכן חדש...