Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דעתך נשמעת אבל אם לא תביעה אזי בודאי תלונה לאיגוד השמאים על חוסר מקצועיות,זלזול, אני אוקיע את האיש!!!!

מידע חם מהתנור: הרכב שלי, מרצדס 450 sl מודל 1980 נמצא בנמל בחיפה כ 3 שבועות, לפני שבועיים שילמתי ע"פ החשבונית ואגב החשבונית היא חשבונית מס, ביום רביעי שעבר תכננתי להגיע לנמל, מנהלת יבוא אישי ביקשה שאשלח לה בקשה מסודרת כדי לקבל אשור כניסה. ובכן, שלחתי בקשה דרך עמיל המכס וזו הונחה על שולחנה ביום חמישי, היום יום א הגעתי עם השמאי יצחק זריהן למכס בשעה 9 בבקר, מנהלת היבוא הודיע לי חגיגית כי עדיין אין אשור כניסה למתקן הגרעיני הסודי ביותר, שאלתי מתי אוכל להיכנס, אם לא איכפת לך אני אמתין, בחוצפה ענתה כי עדיין אין אשור. ישבנו איציק ואני כמו עניים בפתח עד שעה 1 בצהרים וכל איזה שעה אני מתקשר לשאול האם נוכל להיכנס, כל פעם ענתה אין אשור וביקשה שלא אטריד אותה, " מסכנה " כל העת עמיל המכס שבאמת היה לו איכפת הלך הלוך ושוב לבית המכס ממשרדו כדי לשכנעה לתת אשור אך נדה. הגענו לת"א בשעה כמעט 3 ואז מתקשר אלי עמיל המכס ומודיע לי שקיבל תשובה בזאת הלשון: כדי לקבל אשור כניסה לי ולשמאי אני מבקשת א. מי השמאי כל הפרטים האישיים כמקובל ובנוסף מספר חבר באגוד השמאים ושם העסק. ב. להסביר בבקשת אשור הכניסה מדוע אני רוצה להיכנס ובנוסף למה אני מעוניין לבצע שמאות לרכב מאיזו סיבה ומה מטרתה.

מיותר לציין שלא רצו לתת לנו להיכנס לפני שמגיע אתם יודעים מי, אך הנ"ל בושש ובנוסף על זה בחוצפה בלתי רגילה מבקשים ממני תשלום עבור אחסנה, קבוע בחוק באם המכס לא פנה ליבואן תוך שבוע ימים אזי עליו לשחרר את הרכב. לא דובים ולא חוק, החוקים זה רק המלצה עבורם. ניחה שהרכב עדיין בנמל ניחה שדורשים כסף עבור אחסנה אך אפשר להודיע לאזרח משלם המיסים שעשה צבע ולא משנה איפה נתן למדינה ועדיין נותן כי זה התהליך לשלוח מכתב או להודיע לעמיל המכס על לו"ז וההליך ולא לבזות אותנו לזלזל ולרמוס את כבודנו ובעיקר את זכותנו. כתוב בפרוש ימי קבלה הם מ יום א' עד ה' משעה 8 בבקר עד שעה 2 בצהרים, לא מדובר על אשור כניסה בקשות מכתבים וכו' ובכלל מה עניינם של המכס מה אני רוצה לעשות ברכב? שמאות? ללטף אותו? להגיד לו אני מברך אותך שעשית עליה לארץ ישראל ולצערי לא מגיע לך פטור ממיסים, לצלם אותו ולהראות לכולם איזה מכונית היית יכולה להיות לי אלמלא היה החוק מגיע גם למכס. מידע נוסף: עו"ד קרונפלד בא כוח של כמה עשרות יבואנים של רכבים חדשים תובע את המכס בבית המשפט שיכירו בחשבונית קניה, אגב יש תקדים בנושא זה שהמכס הפסיד ובית המשפט הכריח את המכס לקבל את חשבונית הקניה. צריך להבין שההליך והמדיניות שהמכס נוקט אינה חוקית. אני שוחחתי עם קרונפלד בנושא ומחר בערב אני נפגש איתו בעניין, מי שיש לו עניין ולא חשוב באם הוא בתהליך ייבוא רכב אספנות או לא שיתקשר. נ.ב. לא ניתן לתבוע את השמאי כי אינו מתפקד כשמאי אלא כיועץ, במקרה ותיק מגיע לבית המשפט אז ורק אז הוא מוציא שמאות. חשבתם פעם שאלה שמתעמרים ומזלזלים בנו שנהנים מחוזה קיבוצי כעובדי מדינה ואי אפשר לפטר אותם שואבים שרותים מאיתנו המגזר הפרטי, סתם מחשבה מעצבנת. כמה שאני כותב יותר אני מתרגז יותר לכן אפסיק פה. יוס

• תגובות 517
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יוסי

קח רגיעון כי בעצבים לא נפתור בעיות

אני פונה עכשיו למועדונים, עמותות שמתעסקות ברכב אספנות ושואל בקול רם בפורום

?מה עמדתכם לאור "ההתעללות" בחברים שרוצים לממש את חלומם בנושא

האם הקמתם בעניין וועד פעולה? האם אתם מתכוונים למעט מכתבים לרשויות לפעול? אם כן איך??

אני כותב זאת לא כביקורת אלא כביקורת בונה

הרי בסיכומו של עניין אם כל אחד מאיתנו ישחרר לאחר ייסורים את רכבו עצמאית, תמיד יזכרו שהמועדונים עשו מעט אם בכלל לכלל חובבי רכבי האספנות

ממתין לדיון רציני בנושא

דני

מירוצי מכוניות

פורסם

עדכון נוסף בנושא

אני צריך להכניס לדו"ח השמאי כמה היבטים משפטיים על מנת שיהיה "ברזל" (סלנג) לכן אני מעכב את הגשתו בכמה ימים.

למתעניינים בנושא ,צריך במקביל לשמאות הפרטית להוסיף מכתב דרישה לערעור,נימוקים,ורצוי שהמכתב יהיה מסוגנן נכון (עו"ד המלצה).

דני

מירוצי מכוניות

פורסם

אולי כדי לפנות לתוכנית TV אמנון לוי כולבוטק

או משהו אחר שמישהו שם יתן את הדין

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם
בשם מועדון זה חזק יותר

עדיין ממתין לתגובות בנושא

לדאבוני , נראה לי שאם לא תשלם את השלמונים למועדון , לא תזכה לתגובה ....

או כפי שנאמר פעם "ככה לא בונים חומה .."

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

ירון

שלמונים זו מילה קשה (בעברית שוחד) אני בטוח שלא התכוונת לכך.

כעקרון נרשמתי אתמול לשנת נסיון למועדון ה5

אני מחוץ למשחק הפוליטי אנא מכם.

מירוצי מכוניות

פורסם
לדאבוני , נראה לי שאם לא תשלם את השלמונים למועדון , לא תזכה לתגובה ....

או כפי שנאמר פעם "ככה לא בונים חומה .."

ירון

מועדון 5 פועל בעניין, אנני יודע אם פעלו יניב תוצאות אך הוא עושה משהו. העניין אינו פשוט, המכס החליט במדיניות גורפת בעניין רכבים חדשים ורכבי אספנות נכנסו לקטגוריה זו. הנמלים מלאים ברכבים חדשים שהמכס לא משחרר, המכס עומד על רגליו האחוריות בעקשנות ובצדק. לכאורה מדובר באי סדרים רבתי ע"י הייבואנים והמכס לא מוכן לוותר והולך על כל הקופה, רכבי אספנות עלו על העגלה בגלל כמה מקרים. העניין לא פשוט. נראה לי שעניין אחד קשור בשני, אנחנו צריכים לגרום להבדלה מוחלטת בין יבוא מסחרי לבין אספנות. זה נכון שהמכס הכליל והגזים איתנו האספנים כאשר אנחנו בזעיר אלפין לעומת ייבוא רכב חדש, אני חושב שהמכס מבין את זה אך קשה לו לעשות את ההבחנה במיוחד שאתה חם מאד על היבואנים. בכל מקרה אין זה אומר מאומה לפעלנו בעניין ואנני מרפה את ידינו, להיפך הוא הנכון, יש לנו יתרון מובהק ועל כן נמשיך להלחם בכל דרך אפשרית עד שהצדק יצא לאור.

פורסם
ירון

ירון,

אני מאמין, כי רק בטעות התגנבה לדבריך מילה שלא באמת התכוונת למשמעות שלה.

מצטרף לדבריו של דני, אני סמוך ובטוח כי לכולם אינטרס זהה ומטרה משותפת ומבורכת.

אנא, כולם, אל תשכחו זאת ושמרו על השפה המכובדת, הראויה והנכונה.

חמי

Hemi, זה השם. כמו ה-מנוע של קרייזלר.

פלימות' פיורי גראן סדאן הרדטופ 1973

פורסם
מועדון 5 פועל בעניין, אנני יודע אם פעלו יניב תוצאות אך הוא עושה משהו. העניין אינו פשוט, המכס החליט במדיניות גורפת בעניין רכבים חדשים ורכבי אספנות נכנסו לקטגוריה זו. הנמלים מלאים ברכבים חדשים שהמכס לא משחרר, המכס עומד על רגליו האחוריות בעקשנות ובצדק. לכאורה מדובר באי סדרים רבתי ע"י הייבואנים והמכס לא מוכן לוותר והולך על כל הקופה, רכבי אספנות עלו על העגלה בגלל כמה מקרים. העניין לא פשוט. נראה לי שעניין אחד קשור בשני, אנחנו צריכים לגרום להבדלה מוחלטת בין יבוא מסחרי לבין אספנות. זה נכון שהמכס הכליל והגזים איתנו האספנים כאשר אנחנו בזעיר אלפין לעומת ייבוא רכב חדש, אני חושב שהמכס מבין את זה אך קשה לו לעשות את ההבחנה במיוחד שאתה חם מאד על היבואנים. בכל מקרה אין זה אומר מאומה לפעלנו בעניין ואנני מרפה את ידינו, להיפך הוא הנכון, יש לנו יתרון מובהק ועל כן נמשיך להלחם בכל דרך אפשרית עד שהצדק יצא לאור.

יוס,

אני מסכים.

לדעתי אין כוונה גורפת של רשויות המכס להתעמר ביבואני הרכב התמימים וככל הנראה מדובר בקושי שלהן להתמודד עם המקרים האחרונים. יחד עם זאת, אני סבור, כי קושי טכני כזה או אחר אינו מהווה עילה, ובוודאי שלא צידוק, למדיניות שסופה בעונש קולקטיבי, גם אם לא לכך התכוונו אנשי המכס - שזו התוצאה כיום.

למה הדבר דומה בעיניי? למצב בו בשל אחוז מסוים מהאוכלוסיה אשר שולח ידו בהעלמות מס יבואו ראשי מס הכנסה ויאמרו - אין לנו יכולת לאכוף את החוק ולהבדיל רשעים מתמימים ולכן אנו מענישים את כולם. זה, כמובן, לא רציני.

אני מאמין שהן לרשויות המכס והן ליבואנים הפרטיים אינטרסים שאינם מנוגדים זה לזה ולכן - כי יש לשבת על המדוכה ולהבטיח, ביחד עם רשויות המכס, יישום של פתרונות הולמים ברמה הטכנית, אשר יאפשרו קיום הוראות החוק, שלי אין ספק כי כרגע אינן מבוצעות הלכה למעשה אלא בהיפוך מוחלט, תוך ביצוע גביית מס נכונה ואמיתית מחד והמשך היבוא מאידך.

חמי 

Hemi, זה השם. כמו ה-מנוע של קרייזלר.

פלימות' פיורי גראן סדאן הרדטופ 1973

פורסם
ירון

אני רוצה להבהיר שממש לא התכוונתי לשוחד , לכל מי שהבין כך ונפגע , אני מצטער

הכוונה היא לתשלום ....

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
ירון

סחטיין, עכשיו הוסף את סכום דמי החבר לחובות האבודים....

פורסם

ברכות על הצטרפותך למועדון החמש, ועכשיו הוסף את סכום דמי החבר ששילמת למועדון

לטור החובות האבודים אצל רו"ח שלך...פשוט.

• תוכן חדש...