Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מעולם לא ענין אותם מה יש מתחת למכסה המנוע.

אריה

זה נכון מאד, כפי הנראה בכוונה, אינם מבינים את המשמעות של רכב אספנות, ברור לכולנו שאם נעשו תיקוני מרכב מתחת לרכב או החלפת ריצפה בהלחמת פח עקב חלודה וכו' אזי האוטנטיות והמקוריות נפגעת " אל חזור " והערך יורד באופן דרמטי, כנ"ל בכל מכלולי הרכב אבל במכס לא שמעו על זה ואולי לא רוצים לשמוע.

• תגובות 517
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברצוני רק להוסיף למומנט המתגבר, לעודד את כל הנוגעים בענין להתאחד ולעצור את ההפקרות. יש גבול לכל תעלול. לא ייתכן שמנגנון מכס במדינת חוק יתנהל כמו חצר עותומנית.

על הג'וליה שלי שילמתי יותר מכס כשהיא יצאה מישראל (בדיקת מכס 762 שח+מעמ) מאשר כשהיא נכנסה לבריטניה (10% מערך מוצהר).

פורסם

בנושא הערכת שווי לרכב אספנות, אכן כדאי וראוי לגשת לשמאי חיצוני ופרטי אשר יבצע חוות דעת וחקר מעמיק ומבחינה אובייקטיבית.

משרדי ששמו בדק מכון להנדסה ושמאות הנשען על מוניטין של 30 עוסק בתחום רכבי אספנות כולל מתן ייעוץ והערכות ושמאות,

כל שאלה ופניה תענה כולל ייעוץ ראשוני לפניה ישירה 03-6173010 פקס' 03-7256343 לאתר האינטרנט WWW.BEDEK.CO.IL

מומחה בדק איתך ברגע הקובע

פורסם

הצעה-

חבר'ס, אני מציע שבמקום להחזיר את הגלגל לאחור ננסה להוציא מתוק מעז.

עובדות-1 מעולם לא ענין את המכס מה המצב האמיתי של הרכב.-בדקו מראה חיצוני כללי

2- במככס גם מעולם לא היו בעלי מיקצוע שיכלו להעריך מצב רכב לאשורו.

3- ההערכות התבססו על הערכת מצב הרכב באופן כללי-חיצוני

קשה לי להאמין, אפילו עם כל ההיתלהמות והאיומים בתביעות שניתן יהיה להחזיר את הגלגל לאחור.

אז מה כן?

לנסות להשפיע על איכות בדיקת רכב. יש הגיון בכך שישתמשו במומחה לצרך הענין. אבל...אם כבר מומחה, נא להכניס לבדיקה את הפקטורים הבאים-

בדיקה רצינית של מצב מכני של הרכב. באמת..לא יתכן שיערכו רכב עם מנוע דפוק, אבל צבע יפה במחיר יקר. לא יתכן שיערכו צבע שניראה יפה אבל רקוב מלמטה במחיר גבוה. אם כבר הערכת מומחה, אז הערכת מומחה.

ניראה לי שיהיה קשה להתמודד עם טיעונים כאלה.

אריה

פורסם
שלום,

לדעתי הדרך היחידה לפעול במקרה כזה היא להעלות את הנושא על סדר היום הציבורי (למשהו יש קשרים בערוצי התקשורת) או בעזרתו האדיבה של ח"כ אשר מקורב לנושא. רק ככה יש סיכוי שברשות המיסים יפסיקו להתעמר בכולם... (לא שרמת המיסוי החוקית היא לא התעללות)

ירון

צודק. אנני מעוניין להכביר במילים וכדי שכולנו נדע שאנו לא היחידים בפורום ומכיוון שאנו בעיצומה של הגשת תביעות רבות בבת אחת נגד המכס ואריה זלטין באופן אישי ואל תשאלו שאלות אתם תראו ותקראו במדיות לכן כדי לצמצם כמה שאפשר ולא לתת להם אינפורמציה למרות שאין להם סיכוי ההוכחות הן מעל ומעבר. אתם יודעים שאנחנו חוסכים במשך שנים כדי לייבא רכב חלומותינו וכך קרה לחבר שלנו שחסך ולבסוף אריה זלטין העריך את רכבו ביותר מכפול החבר שלא אזכיר את שמו אתם מבינים נאלץ ללוות כספים כדי לשחרר את הרכב באין ברירה והיום הוא במצב כלכלי קשה ובבית לא משהו. נעשתה שמאות ע"י מומחה בארץ ומחו"ל ושניהם העריכו את הרכב ב 50% פחות וגם הדירוג רחוק ממה שקבע זלטין. היום החבר בהליך איסוף מסמכים כדי להגיש בקשה למשרד התחבורה שיאפשרו לו למכור את הרכב ובטוח הוא יפסיד הרבה כסף אך לפחות יחזיר את חייו בחזרה. תודה מר זלטין.

אנחנו מביאים רכב מתוך אהבה ולא למטרות רווח סחר וכו' וחבל שהמכס לא מפרגן לנו ועושה שימוש ציני בתקנות כדי לפגוע בנו על לא עוול בכפנו. ואם זלטין קורא את הכתוב אז אולי שכחת שכל מה שאדם אומר ועושה בחייו משפיע על אחרים ובכך מבסס את מהלך חייו לטוב ולרע, לך טוב שאתה מרוויח כסף משמאות מופקעת במכס ולנו רע. יש משפט באנגלית ואני אתרגם " אתה יכול לשטות באנשים חלק מהזמן אך אינך יכול לשטות באנשים כל הזמן " והנה הגיע הזמן לגמגם בבית משפט מכיוון שברור לך שתקבל זימון, ונראה אותך מתמודד אל מול אנשי מקצוע בארץ וגם מאמריקה כן כן אתה קורה נכון הלכנו על כל הקופה או שתובעים או לא, וחבל שבגללך לאחר תקדים בפסק דין המכס צריך להיפגע בתביעות נוספות מכל אחד שיחשוב ששילם יותר מידי בעבר, יש לזה טעם נפגם וחוסר אמון לממסד במקרה זה המכס וכן הוצאות להחזרי כספים ע"י המכס לתובעים למינייהם, והיכן תהייה אתה? שאלת את עצמך זאת? קשה לנו מאד ואנו ממש אחוזי תזזית מאז ההחלטה לתבוע, בכל פגישה ניכרת חוסר שביעות רצון והססנות אך לחצת אותנו לקיר חזק מאד השארת לנו ברירה אחת ויחידה ובלב כבד אנו משתמשים בה. אני מקוה אני בטוח שאני מדבר בשם כולם בעניין זה שלא נצטרך להגיש את כל התביעות כי בסך הכל זה נגד עצמנו. יוס

פורסם

....

אני מקוה אני בטוח שאני מדבר בשם כולם בעניין זה ....

שלא נצטרך להגיש את כל התביעות כי בסך הכל זה נגד עצמנו. יוס

למרות שהרכב שלי עדיין בדרך ויקח עוד מספר שבועות עד שיגיע

אתה בהחלט מדבר גם בשמי , ואשמח לעזור

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
צודק. אנני מעוניין להכביר במילים וכדי שכולנו נדע שאנו לא היחידים בפורום ומכיוון שאנו בעיצומה של הגשת תביעות רבות בבת אחת נגד המכס ו.....

אנחנו מביאים רכב מתוך אהבה ולא למטרות רווח סחר וכו' וחבל שהמכס לא מפרגן לנו ועושה שימוש ציני בתקנות כדי לפגוע בנו על לא עוול בכפנו. ....... יוס

לאור הכתבות הרבות היום באינטרנט :

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3391291,00.html

רצוי להוריד קצת פרופיל , יש מי שעשה עסקים לא כשרים והאחרים ישלמו ...

סמוך על הדודג' :-)

פורסם
לאור הכתבות הרבות היום באינטרנט :

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3391291,00.html

רצוי להוריד קצת פרופיל , יש מי שעשה עסקים לא כשרים והאחרים ישלמו ...

קצת קשה להוריד פרופיל למי שהרכב שלו כבר בדרך , משייט לו במימי האוקיינוס .....

יש פה בעיה כללית, תפסו כמה עבריינים (בנתיים 3 לרכבי אספנות ואחד לרכבים חדשים ) ועל פיהם קובעים את הכלל.

כאשר אני רוכש דירה , ומביא חוזה מעו"ד , לא ישר אומרים לי אתה שקרן , בא נביא שמאי , נעריך את הדירה ולפי זה נקבע את מס קניה / מס שבח וכד', למרות שגם שם אני בטוח שיש לא מעט רמאויות.

בד"כ אדם זכאי עד שלא הוכח אחרת , והבעיה היא שהגישה הולכת להשתנות שאדם אשם , ואז לך תוכיח שאין לך אחות...

את מי שתופסים , מצידי שנתיים מאסר או אפילו יותר , ואז אף אחד לא יחשוב להעלים כמה אלפי שקלים מס. בארה"ב למשל , העלמות מיסים זה 15 שנה בפנים... תראה לאן ברח מנכ"ל קומברס לשעבר בגלל עברת מס קטנה ....

וכל השאר (הרוב ) שהם בד"כ אזרחים שומרי חוק, יכולים לתכנן דברים מראש (למשל לדעת מה יהיה תשלום המס במועד הקניה של הרכב , ולוודא שיש לך מספיק כסף וכד')

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אינני מתכוון להוריד פרופיל,אני מצר על הגישה התבוסתנית שאומרת כי אם פרט חטא כל הקהילה תשלם

אני מתכוון להלחם עד חורמה (אם יהיה צורך כמובן) במידה ותיגרם לי עוולה

כעקרון אני מאמין כי אנשי המכס אולי חשדנים יותר היום ובצדק אבל בואו נבדוק זאת בשעת מבחן

אמשיך לעדכן בהמשך

מירוצי מכוניות

פורסם
אולי בנוסף על הרעיון המבורך , על מועדון החמש לפנות בצורה מכובדת אך תקיפה אל הנהלת המכס / רשות המיסים ולדרוש תשובה רישמית לגבי הנושא.

ובנוסף לחזק אותם בגיבוי מוחלט בלמצות את הדין לאלה המרמים ושאינם נמנים בשורותינו יוס

פורסם
אינני מתכוון להוריד פרופיל,אני מצר על הגישה התבוסתנית שאומרת כי אם פרט חטא כל הקהילה תשלם

אני מתכוון להלחם עד חורמה (אם יהיה צורך כמובן) במידה ותיגרם לי עוולה

כעקרון אני מאמין כי אנשי המכס אולי חשדנים יותר היום ובצדק אבל בואו נבדוק זאת בשעת מבחן

אמשיך לעדכן בהמשך

הערכת רכב אספנות, דירוג וקראוס: האם מישהו רכש או מכיר מישהו שרכש רכב ע"פ קראוס? שיקום... אנחנו משחקים לידי המכס פשוט מאד. המחירון הינו אלא הערכה מומלצת ולפי הדומאות הבאות לא משתמשים בו בעולם כפשוטו ומשמעו, להלן דוגמאות: מרצדס 450sl משנת 1972 עד 1980 בודי 107, דווקה בחרתי ב ebay רכב הנ"ל ברמה בין 4 ל 3 נמכר במחיר של 4000$ בממוצע ואני מדבר רק על רכבים שנמכרו המחיר בקראוס אני מעתיק, 450sl 1974 רמה 4 6600$ רמה 3 14850$ המחיר עד שנת 80 פחות או יותר זהה אני מבקש שמישהו יראה לי אדם אחד בעולם שרכש רכב כזה ברמה 3 ושילם מחיר ככתוב בקראוס, באם תסתכלו בהסברים של המוכרים ב ebay אז כך: אני צריך את החניה לכן אני מוכן למכור הרבה מתחת למחיר או זקוק לכסף או עובר דירה וכל התרוצים הרגילים שלהם, תפתחו ותסתכלו במו עינכם מכוניות יפות מאד נמכרות בסביבות 4000 ואם זה לא מספק תמשיכו לרכבים אחרים תעשו סקר וממוצע מחירים ואני מתנדב לענות לכתוב כל מחיר שאתבקש. במכס לפני זלטין אמנם היה להם את קראוס אבל לא השתמשו בו כלשונו והמחירים היו הוגנים, גם הם יודעים שהמחירון אינו ראה וקדש. גם מחירון של לוי יצחק הוא המלצה ואין אדם שיקנה רכב יפה וטוב כמה שיהיה במחיר מחירון וכולנו יודעים זאת. רבותי, מחירון קראוס לרמות 4 ומעלה יקר רצח ולא מציאותי! תבדקו ותראו, לכן אני ממליץ לרדת מזה ולהתמקד על חשבונית קניה חוקית ומקורית בלי משחקים אשר היא תקבע חלק גדול מהערכה ואו כולה באם לא חריג, אלה הן עובדות ותאמינו לי יש לי הרבה שעות על מנוע החפוש הזה יוס

פורסם
מי שחשב שהולך להיות קל יותר ....

הודעה מהיום מ the marker

http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=hr20100209_8653236

שוב על הונאת מכס ביבוא רכבי אספנות ....

צריך לכתוב מכתב למכס שאנו מגבים אותם ב 100% למצות את הדין עם העבריינים הללו שמשליכים רפש בצבור ישר ואמיתי. יוס

פורסם
רכשתי גרוטאת מרצדס ככל הנראה עם גיר תקוע, ומנוע גמור במגרש מכוניות בארה"ב ב-730$ דרך E-BAY המכס כמובן פסל לי את המחיר ודורש 4500% שזה 600% מעל למה שכתוב בחשבונית, יש לי חשבונית מזכיה במכרז E-BAY, האם לא עדיף שנילחם יחד?

אנחנו לא גנבים ולא נוכלים, החוק המוזר שקיים בארץ הוא שהמכס חייב להכיר בחשבונית שלך אלא אם היא מזוייפת או נגועה בפלילים, אבל נטל ההוכחה הוא עליך!!!

חברים בואו נרכז כוחות ונילחם בהם יחד,

פבזנר אלכסנדר 052-5574346.

ברוך הבא לקבוצה, תתקשר יוס

• תוכן חדש...