Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבטת בין נפח 1400 ל-1600

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, עד היום היו ברשותי רכבים ידניים נפח 1400 הייתי מרוצה (חסכוני), אך הבלאי מתחיל בק"מ נמוך.

מעוניינת לרכוש רכב עד 30 ש"ח, מצד אחד ממליצים לי לעבור לנפח 1600 לטויוטה קורולה 98/ סובארו אימפרזה 99

ומצד שני ממליצים להישאר בנפח 1400 פורד פיאסטה 05/אופל קורסה 02 ידני

בבקשה, אשמח לקבל קצת הכוונה.

מחפשת אמינות וחיסכון.

פורסם

לא הבנתי מדוע לרכב 1.4 ל' ידני יש יותר בלאי מרכב 1.6 ל' אוטו'? מה הקשר?!!

כנראה שאין...

אני לא מצליח להתחבר לסופר מיני עם מנוע 1.4 ואוטו'. או ידני או שהולכים על משפחתית קומפקטית.

לגבי נפח מנוע, כמו שכתבו לפני, תלוי מה אופן הנסיעות שלך. אם זה בעיקר בעיקר - קחי מנוע קטן וכן - גיר ידני.

אם זה 50/50 לפחות, עם נסיעות בין-עירוניות, אז את יכולה לחפש משפחתית קומפקטית, מנוע 1500 או 1600, אשר בד"כ יבוא עם תיבה אוטו'.

פורסם

אופן הנסיעות שלי הן 50/50,

כרגע נוהגת בסקסו ידני, עשיתי איתה בסביבות 15,000 ק"מ בשנה.

מה לגבי הרכבים שהמליצו לי הטויוטה/סובארו, פיאסטה/קורסה?

פורסם

אני הייתי שם לב לפער בשנתונים.

מחד קורולה בת 12 ומאידך פיאסטה בת 5. זה הבדל משמעותי. אל יקל הדבר בעיניך, גם אם אין לקורולה ק"מ מופרז. יש סימן שאלה לגבי הבלאי של הרכב, כמובן הגיר האוטו' שלו. מדוע כזה הבדל בשנתונים?

פורסם

אין פיאסטות 2005, יש עד שנת 2004 ומשנת 2009. כאשר ב2003 ו2004 הרכב עבר שינוי משמעותי.

בתור אחד שהיה בעליה הגאים של פורד פיאסטה 2004, אני יכול לומר לך רק דברים טובים על הרכב (גם על הגיר הרובוטי שלו).

אנשים פה קטלו אותו על ימין ועל שמאל, "לא תמצא חלפים", "לא ידועה אמינות" ושאר ירקות.

הרכב היה אצלי 3 שנים בתור רכב שני במשפחה, אני נהגתי עליו בעיקר, חוץ מבעיית זיוף מנוע שתוקנה באמצעות ניקוי מערכת דלק (מזרקים) לא הייתה שום בעיה ברכב.

הרכב מאוד חסכוני, בערך 1 ל14.5 בממוצע, הגיר הרובוטי די נחמד ואחרי שבוע מתרגלים ולא מרגישים שום חוסר נוחות.

הרכב מציע תא נוסעים מרווח יחסית לשנתון ולגודל הרכב.

יש חלפים רבים, החלפתי פגוש אחורי לרכב (אחרי שאיזה טמבל נכנס בי בחנייה ולא השאיר פרטים) בקלות יחסית ולא ביוקר.

בקיצור הרכב מומלץ, מאחד שהיה לו אחד כזה מספיק זמן.

אני ממהר לקראת המוות במהירות של שישים דקות לשעה

פורסם

הייתה לי קורולה 98 אוטומטית, רכב אמין בצורה בלתי רגילה. שירת אותי 11 שנים ועשה 270000 ק"מ בלי שום תקלה (חוץ משחיקה טבעית). בנסיעות שלך עמורה לעשות 10/11 ק"מ לליטר. רכב מספיק מרווח מקדימה, אבל צפוף מאחורה.

פורסם
אופן הנסיעות שלי הן 50/50,

כרגע נוהגת בסקסו ידני, עשיתי איתה בסביבות 15,000 ק"מ בשנה.

מה לגבי הרכבים שהמליצו לי הטויוטה/סובארו, פיאסטה/קורסה?

ומה רע בסקסו ידנית 1400?

מילא אם היא שחוטה לגמרי ולא שווה להשקיע בה, היתרון ברכב בבעלותך שאת יודעת בדיוק מה ההיסטוריה שלו, ומה בדיוק צריך לעשות לו,אם כל הבעיה ברכב זה שהבולמים חלשים, או צריך להחליף משולשים / ציריות / מצמד או סתם חלקים של בלאי טבעי, היה עדיף להשקיע אפילו 5000 ש"ח במקום להכנס להרפתקאה חדשה, לשלם בדיקה 400 ש"ח כדי שיגידו לך שהרכב בן 9 ויש בלאי טבעי, והגיוני שצריך אחרי 180K ק"מ לעשות יישור קו שיעלה לך כמה אלפים.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

אני אוביקטיבי:-)

יש לי סופר מיני דייהטסו YRV, ויש לי מזדה לנטיס 1800

שתי המכוניות שונות לחלוטין למרות מוצאן היפני.

משותף:אמינות מופלאה-מזדה לנטיס 140K אצלי ,תיקון 1 החלפת אלטרנטור בלבד.

אוטו כבד יושב על הכביש בצורה טובה יחסית ,מושבים בינוניים בנוחותם.

צריכת דלק 1.10 מנוע שנותן כח מצוין.

דייהטסו YRV -חסכון בדלק 1.14 אמינות גבוהה מאוד, שאינה נופלת מהלאנטיס,

רכב קל יותר ,מושבים נוחים מאוד ,אחיזת כביש בינונית.

אם אין לך משפחה ואת נוסעת לבד בזוג-קחי סופר מיני יפנית,-YRV, יאריס

מזדה דמיו,סיריון ותהני מאמינות מצוינת וחסכון בדלק.

אם יש לך משפחה ואת צריכה תא מטען גדול מאחור -מזדה לנטיס טיוטה או סובארו יספקו את הסחורה.

אמינות,מרווח למטען ולנוסעים ויותר "אוטו" מהסופר מיני.

מבין המכוניות שציינתי אין הבדל מהותי העיקר שהרכב שתקני קחי לבדיקה במכון מורשה ,

ודאי שהאדם מולך מחזיק ברכב כמה שנים ולא סוחר ממולח ו...בהצלחה!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

הסקסו אצלי כ שנה וחצי, 22000 ק"מ, החלפתי כבר: בלמים קדמים, גלגלים קדמים, מייסבים(לא זוכרת כבר איזה), אטם ראש(אחרי זה היתברר שנעשה חלקית-החלפת גומיות בלבד), גומיות בשסתומים(הכל כי היה נעלם שמן), רצועת טיימינג, הודיעו לי במוסך שיש שמן במים(לא ידוע אם מלפני/אחרי שנעשה אטם ראש-חלקי) אז צריך לשטוף רדייטור, יש כרגע: להליף מייסב למדחס מזגן, והממיר הקטליטי מולחם חלקית לאגזוז.

כן, אל תצחקו!!!

הרכב עלה לי כפול ממחיר הקנייה והיד עוד נטויה. כן, יודעת, לא עשיתי בדיקה לפני, "הידענים" אמרו רכב שעולה 8,500 חבל על כסף הבדיקה!...

אז לא חבל, עדיף בדיקה ב 400 ש"ח ולהיות רגוע!

לסיכום מבינה ממכם: שאם נוסעת הרבה בעיר 1400, אם יש יצורך בבגאז' ונסיעות בין-עירוניות 1600

ומבחינת אמינות וחיסכון- כמעט כל הרכבים שציינתי(טויוטה, סובארו, קורסה, פיאסטה) עונות לנושא, אז עדיף ללכת על שנתון?!

פורסם

כל הדברים שציינת אינם תקלות, הן בלאי סביר לרכב בגיל הזה, להוציא אולי האטם. גם ברכב יפני תצטרכי להחליף צמיגים (וודאי), בלמים (מה לעשות, עובדים ונשחקים) וכו'.

במקומך הייתי הולך על רכב קטן וחדש יותר ושם דגש על אחזקה זולה (טיפולים/חלפים/דלק).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לסיכום מבינה ממכם: שאם נוסעת הרבה בעיר 1400, אם יש יצורך בבגאז' ונסיעות בין-עירוניות 1600

ומבחינת אמינות וחיסכון- כמעט כל הרכבים שציינתי(טויוטה, סובארו, קורסה, פיאסטה) עונות לנושא, אז עדיף ללכת על שנתון?!

לא מדויק. פיג'ו 206 מנוע 1400 גם חסכונית בעיר, וגם נוסעת בין עירוניות בשקט.

גם סיריון, גם פונטו , גם C3 , גם איביזה.

כולן מגיעות (גם) עם מנועים בנפח 1400, וכולן יעשו נסיעה שקטה בכביש בין עירוני. כל אחת ורמת הנוחות והאבזור שלה,

יש פלוסים ומינוסים לכל דגם, ומפה אלו כבר שיקולי עלות תועלת.

היום כמעט כל הרכבים אמינים, אבל הכל זה פונקציה של הקמצנות הישראלית. רכב שטופל בצורה חפיפית כדי לחסוך 200 ש"ח בטיפול ובמקביל עשה "נסיעות שטח" , לא יפגין אמינות גבוהה לאורך זמן.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

אני חושב שאם רוב הזמן את נוסעת לבד והמושב האחורי מיותם, ואת לא זקוק לבגאז' גדול - אז כל סופר מיני מודרנית תשרת אותך נאמנה.

אני מחבב מאוד את הפונטו ספייס למיניהן, אבל יש עוד אופציות.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

לדעתי,

מאחר וכבר טיפלת בהמון דברים שמהווים בלאי טבעי וככל הנראה תצטרכי לעשות גם ברכב יד שניה אחר, קחי את הרכב למוסך טוב (תבקשי הצעות מחברי הפורום למישהו שמתמחה ברכבים דומים לשלך) שיבדוק בדיוק מה צריך לעשות עם הרכב ואחרי זה תחליטי.

לי נראה, שכדאי לך לשים עוד כמה אלפים בודדים על הרכב ולדעת שהוא יכול לשרת אותך זמן ארוך, מאשר להיכנס להרפתקאה חדשה נוספת.

ואת צריכה לדעת שמכון בדיקה אינו ערובה לרכב תקין ! (ולרוב האחריות שלהם שווה לת*ת)

51 קג"מ :shock::lol:

• תוכן חדש...