Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיזוג לבית חדש.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עומד לפני קבלת החלטה על רכישת מזגנים לבית ההולך ונבנה.

ברור לי לחלוטין שלא אבצע מיזוג מרכזי אלא אתקין מזגנים קטנים לכל חדר , בעלי דירוג אנרגטי הטוב ביותר האפשרי.

האם ישנו הבדל בין מזגני תדיראן הקטנים לחדרים לבין אילו של אלקטרה ?

מחירי המזגנים של תדיראן טובים יותר ומסתכמים בכ 200 ש"ח ליחידה כאשר נדרשים לי 5...

לגבי השטח הציבורי , אני נדרש להתקין מיני מרכזי של 3.5 כ"ס , חשבתי להתקין אינוורטר, אך המחיר של זה כפול מזה של מזגן רגיל בדירוג A..

גם פה יש לי את אותה שאלה, מזגני תדיראן זולים משמעותית מאילו של אלקטרה, ובעלי דירוג אנרגטי A , ואילו התדיראן יקרים יותר ובעלי דירוג C ומטה..

האם יש הבדל ?

נאמר לי שהחשוב ביותר היא ההתקנה של המזגן, התקנה טובה תמנע את מרבית הבעיות.

דעתכם, המלצתכם ??

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אצלי בעבודה מותקנים מזגני אלקטרה ובבית תדיראן.

אין הבדל מהותי, לא בעבודה, לא בספיקה ולא בצריכת החשמל.

אחרי שקראתי על הדירוג האנרגטי הבנתי שאין גם בזה כל כך הרבה הבדל. המזגנים המודרניים נצילים בצורה יוצאת מן הכלל ולא משנה מה תחליט זו תהיה החלטה טובה. (למעט המותגי "בת" שהם הסוג ב' של הפירמות הגדולות)

לגבי התקנה, 100 אחוז מה שאמרת.

אם אתה מעוניין עצמאית, הייתי מציע שתתייעץ עם איציק PSA לגבי זה. הוא התקין אצלו בבית מספר מזגנים כולל הארכות, ניקוזים וכן הלאה.

בכל מקרה, אם אתה לא בטוח, אני אוכל להמליץ לך על מתקין לא יקר יחסית לשוק אבל ה"יוסי אלפיין" של המתקינים. אצלו החשיבות של התקנה נכונה, אסטתיקה ושירותיות הן מן המעלה הראשונה.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

ערב צח,

לשטחים ציבוריים בד"כ מומלץ לשים מזגן "רגיל" מאחר וברוב מהקרים התנועה בו ערה, יש הרבה סגירות\פתיחות של דלתות\פתחי יציאה ולרוב המזגן (כך טוענים "מומחים") לא מגיע מהר לטמפ' שבחרת - ודווקא בחדרים, מקום בו ניתן לסגור את הדלת כן כדאי לשים מזגני אינוורטר - שוב, כך טוענים המומחים.

עכשיו מגיעות השאלות האמיתיות שאתה צריך לענות עליהן וגם לשאול את עצמך:

1. השטח הציבורי -

א. האם מדובר בבית פרטי ?

ב. האם מדובר בתיקרה סטנדרטית (2.60) או בית פרטי עם מספר מפלסים "פתוחים" ?

ג. במידה ומדובר בדירה - האם מדובר בקומה ראשונה או אחרונה ? איך הבידוד שנותן הקבלן \ השתמשת בו ?

2. האם אתה מסוג האנשים שמשתמש בטרמוסטט האלקטרוני של המזגן או מאלו שמדליק את המזגן בקיץ על 16 מעלות (עד שאתה קופא מקור ואז מכבה את המזגן) או שאתה שם על 22-25 ונהנה מטמפ' אויר נורמלית ולא נוגע במזגן במשך שעות ? (כנ"ל לגבי חימום הבית).

3. האם אתה מוכן "להתגלח" על טכנולוגיית האינוורטר ? מחיר המזגנים יקר יותר משמעותית, עלות התיקונים יקרה יותר (מכשיר מורכב יותר) והמזגניסטים עדיין "ירוקים" בנושא.

4. מה אופן השימוש של מזגנים בבית ? האם אתה סובלים מחום\קור בצורה קיצונית ? האם המזגנים אצלכם עובדים בקיץ מסביב לשעון ? האם ישנים אצלכם בקיץ עם מזגנים פועלים בחדרי השינה ?

5. איפה עשויים להיות ממוקמים המנועים של המזגנים ביחס למיקום היחידה הפנימית בבית (מרחקים פלוס\מינוס) ?

תענה על השאלות ואז נתקדם.... :-)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם שקט זה משהו שחשוב לך אז לך על התדיראן.

אני שמתי אלקטרה אומנם אין תקלות אבל יש לו רעש מפוח חזק מדי לשינה.

את המנוע של התדיראן אני לא שומע כלל כשאני בתוך החדר והיחידה הפנימית גם שקטה יחסית וניתן לישון עם מזגן דולק (מבחינת רעש).

לי יצא שהתדיראן יצא זול יותר וגם איכותי יותר.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אם כבר אתה מתקין אינוורטר בשטחים הציבוריים, כדאי לך לשקול יחידת VRF, עם אינוורטרים גם לחדרי השינה.

אם אתה בונה בית פרטי, כדאי לך מאוד להתייעץ כבר בשלב התכנון ביועץ מיזוג, או יועץ של ספק המזגנים שתבחר, שיעזור לך גם בתכנון היחידות, וגם בעבודת התאום מול האדריכל והמהנדס, במקרה של תכנון מיקומי גרילים / תעלות, מעבר בהנמכות גבס, או מעבר מעל התקרה עם פתחים בתקרה עצמה.

לשאלתך, החשוב ביותר זה לא ההתקנה של המזגן, זה תכנון נכון שלו.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
ערב צח,

לשטחים ציבוריים בד"כ מומלץ לשים מזגן "רגיל" מאחר וברוב מהקרים התנועה בו ערה, יש הרבה סגירות\פתיחות של דלתות\פתחי יציאה ולרוב המזגן (כך טוענים "מומחים") לא מגיע מהר לטמפ' שבחרת - ודווקא בחדרים, מקום בו ניתן לסגור את הדלת כן כדאי לשים מזגני אינוורטר - שוב, כך טוענים המומחים.

עכשיו מגיעות השאלות האמיתיות שאתה צריך לענות עליהן וגם לשאול את עצמך:

1. השטח הציבורי -

א. האם מדובר בבית פרטי ?

מדובר על פנטהואז דו מפלסי בבית משותף.

ב. האם מדובר בתיקרה סטנדרטית (2.60) או בית פרטי עם מספר מפלסים "פתוחים" ?

תקרה סטנדרטית 2.6.

ג. במידה ומדובר בדירה - האם מדובר בקומה ראשונה או אחרונה ? איך הבידוד שנותן הקבלן \ השתמשת בו ?

מדובר על קומה רגילה + קומה מעליה אשר בהם יש 3 חדרי ילדים בהם יותקנו מזגנים קטנים וחסכונים לכל חדר.

לגבי הבידוד , מדובר על בניה מאיטונג, תקרת בטון יצוקה כ 20 ס"מ , שכבת בידוד ועליה רעפים טרקוטה.

2. האם אתה מסוג האנשים שמשתמש בטרמוסטט האלקטרוני של המזגן או מאלו שמדליק את המזגן בקיץ על 16 מעלות (עד שאתה קופא מקור ואז מכבה את המזגן) או שאתה שם על 22-25 ונהנה מטמפ' אויר נורמלית ולא נוגע במזגן במשך שעות ? (כנ"ל לגבי חימום הבית).

שלילי , המזגן בשטח הציבורי יעבוד על טרמוסטט של המזגן, בד"כ בקיץ אנו מרגישים בנוח עם 24-25 מעלות.

3. האם אתה מוכן "להתגלח" על טכנולוגיית האינוורטר ? מחיר המזגנים יקר יותר משמעותית, עלות התיקונים יקרה יותר (מכשיר מורכב יותר) והמזגניסטים עדיין "ירוקים" בנושא.

לא מוכן להתגלח , בדקתי את עלות החלפים, כל ניסוי ותעייה יכול לעלות לי מאות אם לא אלפים.

4. מה אופן השימוש של מזגנים בבית ? האם אתה סובלים מחום\קור בצורה קיצונית ? האם המזגנים אצלכם עובדים בקיץ מסביב לשעון ? האם ישנים אצלכם בקיץ עם מזגנים פועלים בחדרי השינה ?

אנחנו אנשים נורמאלים לחלוטין, לא סובלים מחום בצורה קיצונית , ובטח שלא ישנים עם מזגנים גם בקיץ (מאוור תקרה) .

5. איפה עשויים להיות ממוקמים המנועים של המזגנים ביחס למיקום היחידה הפנימית בבית (מרחקים פלוס\מינוס) ?

מנועים יותקנו על גג הבית (פנטהואז).

תענה על השאלות ואז נתקדם.... :-)

איציק

ההתלבטות היא בקומה התחתונה כיוון שבקומת הילדים למטה אני די סגור על מזגן לחדר.

הקומה התחתונה עם חדר השינה שלנו , ממ"ד ושטח ציבורי הכולל מטבח סלון ופינת אוכל בחלל פתוח , היא היא ההתלבטות..

אני די בכיוון של מזגנים קטנים לחדר השינה והממ"ד, ומיני מרכזי של 3.5 - 4 כ"ס לשטח כולל של כ 65 מטר..

מה אתם אומרים, מיני מרכזי 4 כ"ס עם דירוג אנרגטי A כמו תדיראן WIND 40 יעשה את העבודה ??

תודה מראש.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

בבית הקודם היה לנו תדיראן מיני מרכזי עם אפס תקלות בשש שנים.

בבית הנוכחי שמנו אלקטרה וב-4 שנים כבר פעמיים הלך לוח פיקוד (וזה יקר - עולה בין 1000 ל-2000 ש"ח).

מזל שבחרתי לעשות חוזה שרות ארוך טווח...........

אבל מבחינת אמינות מקרים הפרטיים לא יכולים להעיד על הכלל.

רק קח בחשבון שכל מה שהיה איתם לפני 10 שנים בכלל לא רלוונטי להיום - כי הכל השתנה מאז מבחינת מיקום ותהליכי הייצור.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

אתה בכיוון הנכון.

אם אתם לא משתמשי HARDCORE אפילו בקיץ אזי מזגנים "רגילים" יעשו את העבודה נהדר. מזגן לכל חדר עבור החדרי שינה בקומה העליונה ועוד מיני מרכזי בקומה התחתונה.

אם אתה מאלו שנרתעים מנושא הנמכות גבס וכל העניין הזה, אתה בהחלט יכול לשים 2 מזגנים עיליים בקומה התחתונה (כל מזגן של כ-2 כ"ס) ולסגור את העניין. אתה יכול להיוועץ עם איש מקצוע בתחום המיזוג - רק תיקח בחשבון שהוא ימליץ לך תמיד על מה שנוח לו (כלכלית ומקצועית). אל תפחד להעיז (ע"ע 2 מזגנים עיליים בשטח הציבורי) ואל תיסחף עם יותר מידי חוות דעת מקצועית (בסוף תתבלבל).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...