Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרייד 91, 1300 - ריח של דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במשך הנסיעה שאני פותח חלון אני מריח ריח (לא חזק) של דלק. שהחלון סגור(בנסיעה) אני מריח קצת ריח.

כשאני עוצר את הרכב, פותח את מכסה המנוע כשהרכב מונע ומנסה להריח ליד הקרבורטור ומסביב אני לא מריח כלום וגם כאשר אני נותן קצת גז.

מה יכולה להיות הבעיה שבגללה אני מריח דלק? דרך אגב מכסה טנק הדלק אוטם טוב כי מתי שאני עוצר לתדלק ופותח את המכסה אז רואים שחרור של לחץ.

פורסם

בדקתי מתחת לרכב גם ביום וגם בלילה עם פנס ולא ראיתי שום טיפטוף או סימן לנזילה.

יכול להיות שזה מתאדה כל כך מהר. כי הריח הוא רק בנסיעה ולא כשהרכב עומד.

פורסם

הייתה לי שרייד 93 1300 עם אותה הבעיה, אבל מעולם לא הייתה לי בעיה של נזילה או צריכה מוגברת.

אין לי הסבר מלומד אבל אני יודע שגם אצלי הריחו דלק לפעמים חזק יותר ולפעמים פחות, אגב יותר חזק בספסל האחורי מאשר הקדמי.

פורסם

כל עוד לא מדובר בריח חריף ממש לא תמצא סימן לנזילה בולטת לעין.

תניע את המנוע, תן לרכב לעבוד (אפשר גם בניוטרל) בסביבות ה4K סל"ד ל2-3 דקות, לאחר מכן תדומם ותעבור עם האצבע על כל החיבורים. אם הריח יותר חזק במושב האחורי אז כנראה מדובר באטימה המיכל דלק (זה לא חייב להיות עד כדי נזילה אלא למשל אני יודע שברוב הרכבים המשאבת דלק נמצאת מתחת למושב האחורי, אם זה המצב פה אז כנראה מדובר בבעיית אטימה של המשאבה).

פורסם

שלום רב !

משאבת הדלק היא מכנית, ולכן היא מורכבת על הבלוק המנוע, ולא מתחת לספסל האחורי, כמו ברכבים מוזרקים.

בשרייד קיימת תופעה של מכסה טנק דלק שאוטם לגמרי , ומונע אוורור חיצוני לטנק, עקב כך נוצר לחץ בצנרת גם במנוע כבוי, לכן במקרה של סדק בלתי ניראה לעין, תיתכן הזעת דלק, שתתגבר עם טלטולי הרכב בנסיעה, ובגלל הריח החריף, חודרת לתא הנהג.

קיימת תופעה נוספת של משאבת דלק שנוזלת מהחיבור ההרמטי של המשאבה, אך לא באופן סדיר וקבוע, ורק לעתים, ולכן יש להתמקד בצנרת יבשה, וממשאבת דלק החשודה כנוזלת.

בצע ניסיון, סע לנסיעת מבחן כאשר מכסה טנק הדלק לא מורכב, כדי למנוע לחץ תמידי בקו, ובדוק לאחר מספר נסיעות באם הריח נעלם, אם הוא נעלם, הצנרת סדוקה במקום כלשהו, והלחץ בו מגביר את הנזילה והריח הבא בעקבותייה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה צביקה אבל למה יש הבדל בין חלון פתוח לחלון סגור?

ואיך אפשר לראות באם יש בעיה בפקק של מיכל הדלק אשר יוצר לחץ על המערכת כאשר הוא לא נותן לאוויר לצאת? האם אפשר לתקן פקק כזה או שלקנות חדש?

פורסם

שלום רב !

בנסיעה עם חלון פתוח, הרוח בנביעה מאוורת את תא הנהג והריח נסחף לאחור .

בחלונות סגורים, הריח מגיע מפתחי האוור, מתא המנוע, או מאזור צינור הכניסה הראשית של טנר הדחק, בגלל חוסר אוורור לטנק.

קיים מחיר קטן לשחרור אוויר אטמוספרי במכסה, אך הוא לרוב סתום, ולכן בכל רכבי דייהטסו שרייד ואפלאוז, וסוזוקי סוויפט, נשמע תמיד רחש של שחרור אוויר, בעת מכסה טנק הדלק לאחק נסיעה.

בצע נסיעת מבחן ללא מכסה למשך מספר ימים וחזור לדווח האם חל שינוי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ברכב שלי (שרייד 93 1300), הריח נעלם לאחר ניקוי קרבוקטור .

לפני הניקוי היה ריח חזק ,במיוחד לאחר נסיעות קצרות.

"If you feel in control,you're not going fast anough"

Mario Anderetti

פורסם

צביקה צודק ואפילו אצלי עשיתי חור קטן(0.5מ"מ)במיכסה.לחץ אויר במכל דלק גורם לנזילות,הצפות דלק וסירחון.דיחום יש רק במטוסים.

• תוכן חדש...