Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצערי מרבית הנהגים שאני מכיר שנוסעים ברכבי ליסינג נוסעים בפרעות, נעילות חזקות של הגה, מדרכות - בקיצור רכב שלא הייתי רוצה לרכוש

Golf MK4 TDI 1999

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

^ אתה דוגמא רעה לנהג ליסינג :lol:

את האמת אני נדהם כל פעם מחדש כשאני נתקל ברכב ליסינג חדש שננהג ברוגע.

זה לא קורה ב 95% מהמקרים!

יש לי לא מעט חברים ועמיתים לעבודה שלא מרסקים את הרכב, אבל פשוט לא אכפת להם איפה הם מחנים אותו, ומה אוכלים בתוכו!!

כי בתום החוזה הם מעיפים אותו קבינימט ומקבלים חדש.

לעומת זאת, מפגרים כמוני מסוגלים לחפש חניה רחוקה וללכת בחום ובגשם כמה צעדים בשביל לא לדחוף את קופסת הפח שלהם לכל חור..

לך תבין ..

Mazda CX5

Škoda FABIA

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עם רכבי ליסינג שהיו אצל נהג יחיד אין בעיות מיוחדות מעבר לק"מ גבוה יחסית מהממוצע.

כמובן שאין מה לצפות ליחס מיוחד מבחינת קוסמטיקה ושמירה על הצבע.

רכבי השכרה זה סיפור אחר לגמרי, ולא תמיד אפשר לדעת מה היה בהשכרה ומה בליסינג.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בתפיסה הרווחת של אנשים, מי שנוהג בליסינג מצמיד כל היום את דוושת הגז לפח, אוכל שווארמה ומטפטף טחינה על המושבים, מפליץ בקצב על המושבים, חונה בכוונה מתחת לעץ איפה שיש מלא יונים או מעמיס וולדות בבגאז' ככה בשביל הכיף.

לעומת זאת בעלים של רכב פרטי עושה לו ווקס שלוש פעמים בשבוע, עובר חיטוי יסודי לפני שהוא מכניס מישהו לרכב, לא אוכל באוטו שום דבר חוץ אולי מאגוזים פרו-ביוטיים אורגניים, מתדלק רק בתחנות הדלק הכי יקרות ובדלק הכי יקר איכותי שיש ומכניס את הרכב למוסך פעם בחודש סתם שיבדקו שהכל בסדר ככה ליתר ביטחון.

בפועל יש אנשים שיש להם רכב ליסינג והם דואגים לו כמו לרכבם הפרטי. כי אמנם יחליפו להם רכב, אבל זה יהיה בעוד 3 שנים ועד אז זה יהיה הרכב שלהם ולא נעים להם לנסוע בג'יפה. מי שלא מאמין שהם קיימים מוזמן לבוא לראות את הטויוטה ליסינג של אבא שלי.

בפועל יש אנשים שיש להם רכב פרטי והוא נראה כמו הג'יפה של הג'יפה. מלא פרורים של במבה מאחורה, כתמים של לשלשת יונים על הגג ותדלוקים בתחנות לא תחנות. הם גם לוחצים חזק על הגז ועומדים שעות עם מנוע עובד בסרק. מי שלא מאמין שהם קיימים מוזמן לבוא לראות את הגולף של השכן שלי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם (נערך)

כנראה אני לא מקרה מייצג אבל אני שומר על רכבי הליסנג שלי בקנאות מכמה סיבות:

1. כבוד לרכב ולמקום העבודה שלי. מבחינתי מדובר ברכוש חברה שקיבלתי כפיקדון אפילו שהחברה משתמשת בצד שלישי - חברת הליסינג.

2. אופי\חינוך שהגיע מהבית.

3. הרכב משמש את אשתי יותר מאשר אותי (אני מגיע עם רכב פרטי לעבודה) ולכן חשוב לי שהרכב יהיה מתוחזק ברמה גבוהה.

דוגמאות: נהיגה סופר רגועה של אשתי, שטיפה ידנית פעם בשבוע, בדיקת שמן ואוויר אחת לשבועיים, טיפולים בזמן ואפילו לפני, ק"מ נמוך מאוד באופן יחסי, כיסוי השמשה הקדמית בשמש חזקה ועוד ועוד...

השאלה הגדולה היא כאשר הרכב מסיים את החוזה שלו איך למצוא אותו בין ערימות הרכבים במגרשים.

אני מניח שסוכני המכירות שומרים את הרכבים הטובים למקורבים בלבד.

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם

אני מכיר כמה דוגמאות של רכבי ליסינג שפשוט נאנסו ע"י הבעלים שלהם. פוקוסים שעשו מירוצים בשטח עד שהמיגון של המנוע מלמטה פשוט נגרר אחרי אחד הרכבים, החלקות בלם יד קבועות עם הרכב ביומיום, הרמת בלם יד ברמזור ולחיצה על הגז ב-D כדי שהרכב יקפץ במקום בקצב של השיר שמתנגן ברדיו, נסיעה ממושכת בניתוקים בלבד ועוד דוגמאות שאולי אזכר בהם אח"כ.

כשמשהו מתקלקל למצב שהרכב מושבת, פשוט שולחים אותו למוסך ומקבלים חלופי עד שהוא יתוקן. ואז ממשיכים להרוס את הרכב עוד עד שמזדכים עליו.

יש אנשים ששומרים על הרכב כאילו הוא פרטי שלהם, זה נכון.

מצד שני, השיטה מאפשרת לאנשים מהסוג הפחות מתחשב לעשות כל מה שבא להם עם הרכב. ורכב שעבר התעללות בסופו של דבר יגיע לידיים של מישהו ואז יקרוס בגלל הבלאי הלא פרופורציונלי שנגרם לו.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אל תשכחו את החברות ליסינג עצמן, שמחפשות איפה לעגל פינות, ולטפל במחיר הכי זול שאפשר (לא יודע עד כמה הסיפורים של החלפת שמן בין הרכבים נכונים, אבל לא אתפלא אם כן).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הרכבים לא מטופלים. רכבים בני שנתיים עם בוצה מאסיבית במנוע. עוד לא עברו 80 אלף וכבר פתחו להםמגיר.

חברות הליסינג חוסכות ו המכוניות בכלל לא תקינות.

פורסם

שכחת לציין שאחרי שהרכב מגיע למוסך החברה \ מחזיק הרכב מקבל חשבון עם חמש ספרות על תיקונים, סיפורי השטח נגמרו מזמן, כל נזק לגחון שילדה מלווה בקנסות מסיבים.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אין שום בעיה ברכב ליסינג, כל מכירה צריכה לעמוד בזכות עצמה ולא בגלל מוניטין כלשהו.

נכון, יש כאלה שקורעים את הרכב ויש כאלו ששומרים עליו.

אין תשובה אבוסולטית, תגיע למגרש/רכב מעלות פרטית/סוחר תבחן את הרכב בשבע עיניים.

אל תסמוך על שום דבר שאומרים לך,תבדוק בעצמך !

ראית כי טוב,שיהיה במזל טוב.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם (נערך)

1) תיכנס לפורום "ייעוץ ברכישת רכב ותראה כמה אנשים לקחו רכבים לבדיקה שאמרו להם שאין שום דבר לרכב והציגו בפניהם בדיקה נקייה ואז כשלקחו לבדיקה גילו מכות בשלדה (אני יכול להביא לפחות כמה שרשורים כאלה אם אתה רוצה).

2) חברות הליסינג (רובן, לא כולן) משתמשות בחלקים הכי זולים בדרך כלל, לפעמים אפילו לא מטפלות בכלל ומדלגות על טיפולים, וכביכול מראים לך איזשהוא פלט יפה של מחשב שלא שווה כלום. אצלי ביונדאי למשל לא החליפו מסנן מזגן שעולה 30 שקל. למה? כי 30 שקל כפול 1000 רכבים....תבין לבד...אז ככה שאם על מסנן מזגן התקמצנו אני בטוח שבדברים חשובים יותר גם התקמצנו.

3)עוד כתבה מעניינת:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4390878,00.html

4) עוד כתבה ישנה בנושא:

[video=youtube;K-s9OL4hyos]

סיכום: יש חברות ליסינג טובות ויש כאלו שלא. צריך לבדוק ולאמת את הנתונים שהרכב עבר טיפול לפי הוראות יצרן במוסך ולא להסתמך על הפלט מחשב שלהם. לקחת את הרכב לבדיקה מטעמך- בדוואי שכן.

זה בדיוק כמו אחד שקנה עגבניות ב 2 ש"ח לק"ג כשכולם מוכרים ב 15 ש"ח לק"ג ובטוח שהוא דפק את הסופר, אבל הוא לא יודע שהסופר כבר העלה את כל המחירים של המוצרים האחרים בכמה אג'/שקלים כדי לכסות על ההפסד במכירת העגבניות וככה יצא שהוא שילם אתו הדבר, אפילו יותר יקר.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

אני חושב שהדוגמא הכי טובה היא נסיעות לטיולים. גם אנשים ששומרים על רכב הליסינג שלהם באופן יחסי לאחרים - ויש כאלה - נוסעים מהר יותר מבעלי רכבים פרטיים על שבילי עפר נניח. מחנים היכן שבעלי רכבים פרטיים לא חונים. הנזק הוא לא מיידי, הוא מצטבר. בנוסף, בעליות נניח, הם באמת Pedal to the metal, משום שהם לא משלמים על הדלק (עיוות נוסף של הליסינג) או על תיקונים. לא שכל נסיעה בעליה גוררת תיקון, אבל שוב - זה יחס מצטבר. ברור שאם נהג הליסינג הוא סבא בן 70, הוא כנראה יתייחס שונה לרכב, אבל אם אני מסתכל על חבריי בעלי רכבי ליסינג, גם המתונים שבהם יירדו עם הרכב לשבילים שאני בלי ה- XV הייתי מהסס.

בנוסף, חברות ליסינג חוסכות בתיקונים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בחול המועד אשתי ואני הלכנו למסלול אופניים במוך לנחל תנינים. כשהגענו לנחל ראינו הרבה אנשים שהיגיעו לשם עם רכב פרטי (לא ג'יפ!)

ולמרות שלא מדובר בשטח קשה מדובר בשבילים עם המון אבנים. רוב המכוניות היו עם מדבקה של "איך אני נוהג".

עכשיו תבין לבד...

• תוכן חדש...