Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב ליסינג זה הכללה. והסרטון בן 10 הרבה השתנה מאז.

אני משלם על דלק (מעל מכסה), כל נזק למרכב תחתון הוא עלי, משלם השתתפות עצמית על תאונות באשמתי.

הרכב הפרטי יותר מלוכלך מהרכב ליסינג

נכון שרכב הליסינג עושה את טיולי סוף השבוע ולא הרכב השני.

הטיפולים נעשים בזמן ובחלפים תחליפיים.

תיקוני תאונות קלים נעשים בצורה חאפרית ביותר והחזרתי את הרכב 3 פעמים אחרי תיקון לשיפור האסתטיקה.

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כאחד שהחזיק ליסינג תקופה ארוכה מאד.

אופן הטיפול ברכבים שונה לפעמים מהותית בין חברה לחברה.

ולמעשה נאמרו פה דברים די נכונים. יש חברות שמזלזלות מאד, ויש אמנם לפחות אחד שאני יודע שביצעה את הטיפולים במוסך מורשה יבואן, אמנם איני יודע אם החלפים שהוחלפו הם מקוריים או לא.

כאחד ששמר על רכבו, ודאג להיות ער אליו, ולדרוש טיפולים ותקונים, אני יכול להגיד לך שברמה העקרונית יש פער בין איך שהישראלי המצוי מתיחס לציוד שלו שעל חשבונו, לעומת איך שמתיחס לרכוש שאינו שלו ששולם כבר מראש (וביוקר).

נכון שיש את עניין התחזוקה, כשגם בשוק הפרטי הדברים הם לא תמיד זהב נוצץ. ושגם שם אנשים מנסים לקמץ בעיקר מתוך בורות. ומה לעשות ועלות התחזוקה לאדם הפרטי לרכב מאד יקרה, ומה שעולה לחברת ליסינג X ש"ח לתחזק, לאדם הפרטי יעלה עד 10X.

אני רוצה להעלות פה נקודה אחרת, חברות הליסינג לרוב לא מבוטחות מקיף, למעשה הן מבטחות את עצמן, ומתקנות באופן עצמאי, זה משתלם יותר עבורן, וזהו פתח להרבה קומבינות שאין לגביהן תיעוד מסודר. ברכב פרטי לרוב ישנה התערבות ביטוחית, ומכאן שיש תיעוד מסודר של הארוע, שאם עושים שעורי בית נכונים ניתן להתחקות אחריו. בחברות הליסינג המשימה הזו קשה יותר, כי ניתן לאמר שאצליהם למעשה כל רכב שעבר תאונה מתוקן כפי שנהג פרטי בעל קשרים יקח את רכבו לשטחים ויתקן עצמאית עם חלפים מפירוקיות, מה שחריג אך מצוי בשוק הפרטי זה למעשה השיטה בליסינג.

לסיכום, חברות הליסינג הטובות דואגות שהרכב יטופל בזמן, הם אמנם חוסכים בתחזוקה, אך לא חושב שתמיד זה הבעיה העקרית (ברוב החברות, עניין הצמיגים לדוגמא לא פוגעת באיכות הרכב, בסכום פעוט מחליפים צמיגים, מה גם שמעטים הרכבים שנדרשים להחליף צמידים בשלוש שנותיהם הראשונות, כמוכן, לרוב הם מטפלים בשמנים סבירים, זה עולה להם פחות). אני מדבר כמובן על טיפולים. הבעיות הגדולות זה באופן שמטפלים בתיקונים גדולים יותר, כגון תאונות, שם רמת הקומבינה גדולה ואיכות התיקון נמוכה משמעותית מתיקון במסגרת פרטית.

והפער המשמעותי טמון באופי הנהיגה, בהתיחסות הכללית וברמת העירנות והאכפתיות לבעיות ברכב כשהן מופיעות על ידי הנהג עצמו.

פורסם

יותר נפוץ למצוא:

תחזוקת שבר, רמת תחזוקה נמוכה, שימוש בחלפים תחליפיים, צמיגים מסוג זול וכו'.

רמת אבזור נמוכה, גם בטיחותית (מספר כריות אויר ואבזור נוסף).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

רוב האנשים שאני מכיר דווקא שומרים היטב על רכבי הליסינג שלהם ולא מתעללים בהם (למעט קילומטרז' גבוה). גם בחברה הקודמת שעבדתי בה וגם בנוכחית, הרבה אנשים קונים את הרכבים שלהם בסוף התקופה (או ממליצים לקרוב משפחה\חבר לקנות).

אחד היתרונות של רכבי ליסינג זה שעל כל שטות אפשר מיד לפנות לאחראי ולבקש שיתקנו מיד, והשטיפה היא בחינם, ושניהם נעשים על חשבון זמן העבודה, לא צריך לנסוע לשום מוסך או תחנת שטיפה. אז דווקא רכבי הליסינג לפעמים מטופלים ונשטפים בתדירות גבוהה יותר.

Fiat Uno 1994 - Mazda 3 2005 - Volkswagen Jetta 2011 - Seat Leon 2013 - Subaru XV 2018

פורסם

לא קראתי את כל התגובות, אבל חשוב לי להוסיף את זה-

גם אם יש לך רכב ליסינג ואתה שומר עליו זה לא מספיק. בזמן שהרכב נכנס לטיפולים, לא תמיד מטפלים בו כמו שצריך וחוסכים עלייך עלויות. ושלא נדבר על איכות החלקים החליפיים והשמנים באיכות הנמוכה...

פורסם

מחזק לגביי הטיפולים.

אגב הנושא נטחן פה כמה וכמה פעמים כמו בשרשור הזה משנת 2009:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?295657-%D7%9C%D7%9E%D7%94-%D7%9C%D7%90-%D7%9C%D7%A7%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%9E%D7%94%D7%A9%D7%9B%D7%A8%D7%94-%D7%9C%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%92/page3

במיוחד עם התגובה הבאה:

אני נשבע לכם שאם היה לי רכב מהחברה הייתי קורע לו את התחת כמו לזונה ב-30 שקל בתחנה המרכזית הישנה. דווקא הייתי לוקח רכב צרפתי כדי שיתפרק יותר מהר. שהחברה תשבור את הראש מה עושים עם הגרוטאה הזאת אחר כך.

לא שהשוק הפרטי יותר טוב, גם בשוק הפרטי מחפפים, אבל כשאני מחפש רכב פרטי אני ניגש איתו למוסך המורשה ובודק היסטוריית טיפולים ואם השתמשו בחלפים מקוריים, מתי הטיפול הבא, כמה הוא עולה וכו' (חוץ מבדיקה במכון בדיקה).

פורסם
לא קראתי את כל התגובות, אבל חשוב לי להוסיף את זה-

גם אם יש לך רכב ליסינג ואתה שומר עליו זה לא מספיק. בזמן שהרכב נכנס לטיפולים, לא תמיד מטפלים בו כמו שצריך וחוסכים עלייך עלויות. ושלא נדבר על איכות החלקים החליפיים והשמנים באיכות הנמוכה...

אפשר לחשוב שבעל רכב פרטי שמכניס אותו למוסך, המוסכניק מתקשר אליו, השיחה מתנהל ככה:

"שלומי, איזה שמן לשים לך? LM ב 100ש"ח, או דלק ב 20?"

"יוסי, בוודאי ש LM!!! איך אתה בכלל מאז לשאול!"

"שלומי, מצטער. ומה עם בלמים? יש לי מקורי ב 900 וחולפי ב 300?"

"יוסי, אתה ממש מצחיק היום, כמובן שמקורי ב 900. ובבקשה תמלא לי אוקטן 98 ותעשה פוליש ווקס, שכחת שהכסף אצלי גדל על עצים?"

הסתכלות העולם שלכם מוגבלת, כי אתם נמצאים בפורום של חובבי מכוניות וכנראה מוקפים באנשים שאוהבים רכבים, שבישבילם יותר חשוב לדעת איזה חלקים נכנסים לרכב שלהם ואיזה יוצאים. בן אדם ממוצע לא יודע בכלל איזה בלמים יש לו, מקורי, חלופי, או סיני. חשוב לו כמה זה עולה וכמה זמן זה יסע. והיחס הוא לרוב: שיעלה כמה שפחות ויסע כמה שיותר הרי "שמע אני בכל מקרה עוד שנה מתכוון למכור את הרכב, אז תעשה ככה שיסע עוד שנה ומשם זה כבר לא בעיה שלי".

פורסם

האם שימוש בחלקים תחליפיים לא מבטל את האחריות יצרן?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מבטל את האחריות. אבל בד"כ הרכבים נמכרים ללקוחות פרטיים אחרי תקופת האחריות אז אם לא היו בעיות בתקופת האחריות זה לא באמת מזיז למישהו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אז באמת זה ככה?

אם יש לי רכב ליסינג אני יכול להשתמש בו כג'יפ להרוס מכלולים והחברה לא תחייב אותי? זה נשמע "קצת" הזוי.

האמת שאני מופתע מאוד מהתגובות, אני אישית מכיר אנשים נורמלים שרוצים להנות מהרכב אפילו שהוא מהעבודה. גם אם לא מבצעים וקס כל חודשיים (ובנינו אני לא מכיר הרבה אנשים שעושים את זה לרכב הפרטי שלהם) לא "משתדלים" להרוס אותו. אבל אם אני טועה

זב בושה וחרפה למערכת החינוך. (מה גם שבד"כ רכב מהעבודה לוקח זמן לקבל. בד"כ זה אנשים בגיל30 שהגיעו לתפקיד נחמד ואמורים להיות מיושבים בדעתם)

אבל עדיין-

נזקי מרכב ושלדה זה דבר שניתן לבדוק.

בוצה במנוע גם אפשר לבדוק.

מצב גיר אפשר להעריך בנסיעה.

וחוץ מזה רכב שמקרטע לא קונים.

פורסם

נקודה חשובה שלא התייחסו אליה:

למה לקנות רכב ליסינג כשרכב פרטי עולה כמעט אותו דבר?

כשאתה מגיע לחברות הליסינג ומדבר איתם הם אולי מחשבים מחירון כולל הפחתה, גם זה לא תמיד, ודורשים מחירון.

מצב שוק היד 2 הוא פשוט על הפנים. אלה אם מדובר בהונדה ג'אז או טויוטה כמעט כל בנאדם פרטי שאתה מדבר איתו יורד במחירון, ואלה שלא אחרי שבועיים מבינים את הרמז ויורדים.

ההפרשים הופכים לכל כך קטנים שרכב ליסינג פשוט לא משתלם לקניה.

לפותח השרשור הבאת דוגמא טובה, ולא טובה.

למה לא טובה? כי קנית B4 רכב עם שוק אשפה כמו כל מכוניות המנהלים מה שמסביר את ההנחה הגדולה שאתה מתגאה בה.

למה טובה? אם היית יושב קצת על השוק הפרטי מבטיח לך שהיית משיג עיסקה במחיר דומה אולי אפילו טוב יותר, ומוכיח את הנקודה שלי.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כל עוד אין נזק שאפשר לראות ושצריך לתקן, אף אחד לא יגיד כלום. אתה יכול ללכת למגרש חצץ, לעשות שם שעתיים דריפטים, לשטוף את הרכב ואף אחד בחברה לא ידע.

כל מי שיש לו ליסינג עושה את זה? ברור שלא. אבל יש כאלה שכן ואי אפשר להגיד להם כלום.

פורסם

אומנם מדובר כנראה ברכב השכרה, אבל התמונה הזו לעולם לא תצא לי מהראש.

אני והמ"פ שלי נסענו בשטח ליד מטולה מתחת לרכס רמים. עלינו שם עליה כלשהי עם הסופה. לא משהו שסופה צריכה להתרגש ממנה אבל עדיין פה ושם סלעים, מדרגות קטנות. בקיצור לא מקום לרכב פרטי.

פתאום נגלה לפנינו מחזה מדהים, יונדאי גטס, בתוכה 3 גברברים חרדים ומאחוריה עוד 3 גברברים חרדים לא פחות שדוחפים אותה בעליה תוך שהיא משמיעה זעקות שבר ואונס בגילוח סלעים וקריעת המנוע.

הם סיימו את העליה... זה היה המקרה הכי קיצוני שראיתי של שימוש של אדם ברכוש של אחר.

למי שלא מסתדר 6 גברברים חרדים בתוך גטס אז איכשהו זה כן מסתדר.

רכבי ליסינג בשבילי קק"ל או רכבי ליסינג שעוקפים פקק דרך דרכי כורכר זה כבר מחזה הרבה פחות נדיר.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ד"א, שלא תחשבו שרק היהודים בארץ הקודש מתעללים במכוניות לא-שלהם.

• תוכן חדש...