Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה סיפור המעשה:

כארבע שנים אני נוהג בקליאו B 99 1.4 ידנית. הרכב הפגין אמינות מצויינת ונוחות. לפני כחודש הרכב הושבת בעקבות תאונה (חבר'ה, לשמור מרחק!...).

החלטתי שזו הזדמנות לשדרג למשהו קצת יותר אקזוטי (ובעיקר-קצת פחות סטודנטיאלי...). מאחר ולא הצלחתי לשים יש על 147, או A3 מטופלת ושמורה עם יד וקילומטראז' סבירים, לאחר קריאה בפורום החלטתי ללכת אולי לכיוון פיז'ו 206 XS משנת 2001 עם 110 כ"ס.

מבלי להלאות אותכם במשגים שעשיתי בבחירת הרכבים, ועל עיסקה שחמקה לי מתחת ליד נטו באשמתי, לאחר שנהגתי ב 2 אקזמפלרים של 206 XS, אומר את הדברים הבאים:

ה 206, מתומחרת כמשומשת בכ 50% יותר מהקליאו. אני אומר בהחלטיות: הקליאו הרבה יותר נעימה לנהיגה, בולמת זעזועים בצורה הרבה יותר טובה, ואחציף ואומר-לא הרגשתי גם שהיא נחותה דינאמית מה 206.

עם הקליאו ברוב המקרים לא הייתי מאט בכלל לפני פס האטה (אלא אם כן מדובר באמת במיני הר ...). הפיז'ו התרסקה על כל פס האטה שעליתי עליה. ביחס לקליאו-הרגשתי שמדובר ברכב בלי קפיצים בכלל...

למרות שרציתי לגוון לרכב קצת שונה (אני עדיין מחפש 147 או A3 ידניות למי שמעוניין למכור...), אני סבור כי לא אוכל לקבל תמורה טובה יותר לכספי לאשר לרכוש עוד קליאו. ואם כבר להתקדם, חשבתי לעבור לגדמים משנת 2001 המגיעים עם מנוע 16 שסתומים. אשמח לקבל אינפורמציה על ההבדלים בין המנוע של ה 75 כ"ס לבין הדגם עם ה 16 שסתומים-כמובן שידני בלבד (אמינות, גמישות, עלויות אחזקה וכו')

פורסם

75 כ"ס מנוע 1400 סמ"ק.

110 כ"ס מנוע 1600 סמ"ק.

שניהם 16 שסתומים.

ל 1400 יש נטיה לפרוץ אטם ראש מנוע באיזור 120K ק"מ בערך (מקריאה בפורום ומנסיון אישי), סדר גודל של 2000 ש"ח.

1600 מנועים אמינים שיכולים לנסוע גם 400K לפני שפותחים להם ראש.

לדעתי הסיבה שה XS הייתה לך נוקשה, זה בגלל זהיא מכוילת יותר ספורטיבי.

הייתה לנו בזמנו C3 ו 206 שהחזקנו בו זמנית. ה C3 הייתה משמעותית יותר רכה ומשככת מהמורות,

ה 206 הייתה עם מתלים נוקשים יותר מהסיטרואן, אופי טיפה יותר נמרץ וספורטיבי (כמה שספורטיבי יכול להגיע על מנוע כזה, אבל למרות ששתי המכוניות מגיעות עם מכלולים זהים של מנוע וגיר, ה 206 זינקה יותר מהר מה C3).

למרות שלא נסעתי על קליאו, אני יכול להעריך שזאת הסיבה להבדלים בשיכוך המהמורות.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

הקליאו היא באמת רכישה מוצלחת, המחירון הלאומי עשה לה עוול והיא מתומחרת נמוך משמעותית מהמתחרות שלה.

לגבי ההבחנות שלך מול ה 206, או שנפלת על שתי דוגמאות שלא ממש נשמרו עם השנים או שאתה פשוט רגיל לקליאו, אובייקטיבית, אין כאלה הבדלים לטובת הקליאו בוודאות.

ההבדל בין המנועים או כמו שאמרת, באחד 8 שסתומים ובשני 16, השני עם כ-20 כ"ס יותר.

את ההבדל בהספק תרגיש בעיקר בסל"ד גבוה יותר(שיא ההספק של ה-16V מגיע באזור ה 6000 סל"ד).

פורסם

מבלי להכיר את תכונותיהם של 2 הרכבים, אני רוצה לתת לך כיוון מחשבה.

את הקליאו אתה מכיר כבר 4 שנים. בהנחה שאתה לא אהבל גמור אתה מכיר את מגבלות הרכב, מבין את ההגה ויודע בדיוק איך היא תתנהג ותגיב כמעט לכל סיטואציה. (הפניית הגה פתאומית, בלימה, פס האטה, פנייה מהירה, כביש משובש, תגובת מצערת, יחסי העברה ("אורך" הילוכים), תחום יעיל של המנוע ועוד)

אני לא חושב שאתה יכול לקבל רושם נכון על רכב אחר מנהיגה של כמה דק', בטח שאתה לא מכיר את מגבלות הרכב.

אני לא אומר שה 206 אכן דינמית יותר (אני באמת לא יודע), אני אומר שאתה לא במצב לקבוע זאת.

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם

הרכבים שבחנתי היו שמורים ומטופלים עם היסטוריה מתועדת במוסך מורשה.

אני לא בא לומר שהקליאו עדיפה יותר מה 206, למעט הנושא של שיכוך המהמורות (או כיול המתלים-קראו לזה איך שתרצו. מבחינתי עם ה 206 מתרסקים בעל פס האטה, ומרגישים את כל תחלואי כבישי ישראל ועם הקליאו לא) שלגביו אני החלטי.

לא הייתי מעלה את העניין אלמלא ה206 הייתה יקרה ב 50% יותר מהקליאו. בהפרש כזה, העניין הופך להיות משמעותי הרבה יותר.

אשמח לקבל חוו"ד על המנוע 16 שסתומים 1.4 הקיים בקליאו משנת 2001

פורסם

206 גם עם כל הכבוד לקליאו,מתנהגת בצורה הרבה יותר ספורטיבית על המגבלות.

השאלה היא מה מתאים לך, רכב יותר מתנהג? או רכב יותר מאוזן מבחינת נוחות,ושיכוך מהמורות/בורות/מע"ץ.

פורסם

שאני לא חושב שעל בסיס השוואה ל206 משומשת אחת הוא יכול להכליל את כולן.

חבר טוב חיפש קאוואליר,נסע בשלי - ונסע באחרות חלק יותר חדשות.

וטען ששלי מרגישה יותר בריאה,אבל כל השאר מרגישות הרבה יותר נוחות ( בולמים מקוריים 250 אלף במצב גרוע ביותר...).

זה למה לדעתי,על בסיס השוואה ל206 משומשת אחת שהוא בדק - זה לא נכון להכליל את הרכב.

אולי אם הוא יסע ב 206 שמורה יותר הוא יחליט פתאום,שהקליאו שלו לא נוחה. יכול לקרות? אולי.

פורסם

גם אם הרכב מתוחזק כראוי ויש לו היסטוריית טיפולים מושלמת, עדיין יכול להיות שהבולמים עייפים ו/או לחצי האוויר בצמיגים באותו רגע לא נכונים.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

יתכן גם שההבדל נובע מסוג/מצב הצמיגים. רכב משומש שרכשתי לאשתי הגיע עם צמיגים בחתך נמוך מאוד. למרות שאין ספק שהצמיגים הנ"ל הוסיפו למראה הרכב, הנסיעה היתה בלתי נסבלת! ולכן החלפתי כמה שיותר מהר לצמיגים סטנדרטיים, ונוחות הנסיעה השתפרה פלאים.

פורסם

ה 206, מתומחרת כמשומשת בכ 50% יותר מהקליאו. אני אומר בהחלטיות: הקליאו הרבה יותר נעימה לנהיגה, בולמת זעזועים בצורה הרבה יותר טובה, ואחציף ואומר-לא הרגשתי גם שהיא נחותה דינאמית מה 206.

עם הקליאו ברוב המקרים לא הייתי מאט בכלל לפני פס האטה (אלא אם כן מדובר באמת במיני הר ...). הפיז'ו התרסקה על כל פס האטה שעליתי עליה. ביחס לקליאו-הרגשתי שמדובר ברכב בלי קפיצים בכלל...

)

קח בחשבון שלמרות שה206 xs איננה רכב ספורט, היא עדיין קשיחה יותר ומותאמת להתנהגות כביש יותר מלנוחות.

מלבד זאת ישנו הבדל בחתך הצמיגים מן הסתם דבר שתורם לעניין.

בנוגע לתמחור - אתה משווה רכב 1600 לרכב 1400, שבמקור (בחברה-רכב חדש) היה בניהם הבדל מהותי במחיר...

במידה והנוחות היא הקריטריון החשוב לך ביותר, אני מאמין שלא תמצא גם את ה147 לטעמך.

את הa3 אולי כן.

• תוכן חדש...