Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה ידנית - זקוק לרענון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

ראשית אתחיל בשבחים לפורום. קראתי כאן הרבה לפני שרכשתי את הרכב הראשון שלי ובינתיים אני מרוצה.

החלטתי להצטרף ואני מתחיל עם נושא שאולי רוב הישראלים שכחו - הגיר הידני.

החלטתי ללכת על רכב ידני (רנו קליאו 1.4 דגם 2004) היות ומאוד מושכת אותי הנהיגה הזאת!

לא הופעתתי שאחרי 5 שנים שלא נהגתי בידני (מאז הטסט למעשה) אני נתקל בקשיים.

אשמח לקבל ממכם קצת טיפים לנהיגה נכונה (נהיגה נוחה וחסכנית בבלאי/דלק) עם גיר רגיל!

כמה שאלות לדוגמא שעלו לי-

נסיעה איטית בפקק עם חצי קלאצ' ובלי גז, זה בריא?

העברה לניוטרל תוך כדי נסיעה בשביל לא לעצור את הרכב זה חוקי?

מה לגבי העברת הילוכים בטורים נמוכים? (להגיע ל5 ב60 קמ"ש למשל)

תודה לעונים!

פורסם

ערב טוב.

קודם כול ברוך הבא ותתחדש על הרכב.

נסיעה נכונה על ידני.

להשתמש בגז בעדינות לא בפרעות העברת הילוכים בין 2500-3000 סל"ד.

החזקת חצי קלאץ זה לא בריא גורם לבלאי מואץ לקלאץ, אני משתמש בשיטת ה"לתפוס מרחק מהרכב שלפני עוזב קלאץ לגמרה בראשון ונותן לרכב להתגלגל לבד.

העברת הילוכים בטורים נמוכים גורמת לעומס על המנוע, הכי בריא לרכב לא להשתמש בגז בעצבניות אלה בעדינות החלפת הילוכים כמו שכתבתי למעלה.

ככה תחסוך כסף על דלק נסיעה רגועה וחסכונית.

בברכה טל

צרפתיה היא כמו אישה, אתה מוציא כרטיס אשראי רק בשבילה:brickwall: :brickwall: :brickwall: :brickwall: :brickwall:

פורסם

אני למשל תמיד נתקל בוויכוח איך להתחיל נהיגה בראשון, יש את תיאוריית התן מעט גז, חפש את הנקודה ומשם נדנדה

יש את שיטת החזק את האוטו עם הנקודה ורק משם שלב דלק.

בקיצור אשמח לשמוע את התיאוריה ששומרת על הקלאטצ'

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

כמה שאלות לדוגמא שעלו לי-

נסיעה איטית בפקק עם חצי קלאצ' ובלי גז, זה בריא?

ברכב בנזין זה לא אפשרי להתחיל נסיעה בלי גז הרכב יכבה,בניגוד לדיזל שסביר להניח שעליו למדת נהיגה שונה מבנזין.

זה לא בריא להחזיק מצמד בנקודה יותר מידי זמן ולתת גז,המצמד ישחק מהר יותר.

העברה לניוטרל תוך כדי נסיעה בשביל לא לעצור את הרכב זה חוקי?

כל עוד אתה במישור אין עם זה בעיה,אם אתה מתכוון לעצור אפשר סתם ככה די מיותר.בירידה לא מומלץ לנסוע בניוטרל וגם פחות חסכוני.

מה לגבי העברת הילוכים בטורים נמוכים? (להגיע ל5 ב60 קמ"ש למשל)

להעביר בטורים ממש נמוכים גם לא בריא תמושך הילוך לאזור 2500.

תודה לעונים!

עד לפני כמה חודשים היית בדיוק במצבך,5 שנים רשיון ונהיגה רק על אוטומט,לוקח זמן להשתפשף אבל בסוף תתרגל.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם
.

נסיעה איטית בפקק עם חצי קלאצ' ובלי גז, זה בריא? לא. אין דבר כזה "חצי קלאץ'", אלא רק בזינוק מהמקום ובנסיעה ברוורס. בגלישה בפקק אתה צריך להיות בהילוך ראשון, וקלאץ' משוחרר. כשיש צורך להאט, תלחץ קלאץ' עד הסוף.

העברה לניוטרל תוך כדי נסיעה בשביל לא לעצור את הרכב זה חוקי? חוקי או לא, זה לא משנה. אתה צריך להיות תמיד עם הילוך משולב, כשההילוך מתאים למהירות הנסיעה באותו זמן. מטרים ספורים לפני העצירה המוחלטת אפשר להעביר לניוטרל.

מה לגבי העברת הילוכים בטורים נמוכים? (להגיע ל5 ב60 קמ"ש למשל) לא טוב. קח בחשבון, שלמנוע יש יכולת משיכה סבירה רק באיזור 2500 סל"ד ומעלה. הילוך חמישי ב 60 קמ"ש זה בערך 1700 סל"ד, ובתחום זה אין למנוע יכולת להאיץ את הרכב. אם אתה נותן הרבה גז, אתה מעמים על המנוע עומס מיותר, וגורם להרבה יותר בלאי, לעומת האצה מאותה מהירות בהילוך שלישי.

תעביר הילוכים באיזור 3000-3500-4000 סל"ד. כשאתה צריך האצה חזקה, או עולה בעליה - תגיע לסל"ד גבוה יותר בכל הילוך.

בנסיעה רגועה במישור אפשר להעביר מוקדם יותר.

בכל מקרה, הילוך חמישי לא לפני 80-90 קמ"ש.

טיפים נוספים -תתרגל לעמוד בהמתנה לרמזור עם גיר בניוטרל וקלאץ' משוחרר, ולא כמו שמלמדים בשיעורי נהיגה, עם הילוך ראשון משולב וקלאץ' מופרד.

תתרגל להניע את המנוע, במיוחד בבוקר, עם קלאץ' לחוץ. פחות עומס על המצבר.

תתרגל להחנות בעליה/ירידה עם הילוך ראשון או רוורס משולבים.

תתרגל לא להניח את היד על מוט ההילוכים, פרט לרגעים בהם אתה ממש מעביר הילוך.

תתרגל לא להניח את הרגל על דוושת הקלאץ' פרט לרגעים, בהם אתה ממש מפעל את הקלאץ'

אל תהסס להגיע לסיבובי מנוע גבוהים, כשאתה נדרש לעקיפה מהירה, או עולה בעליה תלולה.

הרי גיר אוטומטי "מחזק" הילוך ולא מעביר, כשהוא מזהה לחיצה בריאה על הגז. הרבה נהגים על ידני שוכחים את העיקרון הזה, וגם כשצריך כוח, משלבים להילוך גבוה מוקדם מידי. 5000 סל"ד לפרקי זמן קצרים לא יהרגו את המנוע, והילוך שליש יכול למשוך עד 100 קמ"ש, כשצריך.

בהצלחה עם הרכב.

פורסם

מתעלק בקשר לשאלה לגבי העברה להילוך גבוה במהירות נמוכה.

אם לדוגמא כמו שפותח השרשור כתב, בנסיעה עירונית של 40 קמ"ש אני נוסע בהילוך רביעי, הטורים ממש נמוכים ואני לא מתכוון להאיץ אלא להשאר במהירות הנוכחית, זה לא בריא למנוע? (תתעלמו בבקשה מהפן הבטיחותי לרגע, אני מדבר מבחינת בלאאי ותצרוכת דלק נטו).

פורסם

היה פה דיון ארוך, מטורף ומלמד על כך שאין שום סיבה לנסוע 40 על רביעי ב- 1200 טור כשאתה יכול לנסוע 40 על שלישי ב- 2400 טור ולמעשה ישנה אותה צריכת דלק כי המזרקים לא מזריקים.

בקיצור סע בשלישי :p

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם
טיפים נוספים -תתרגל לעמוד בהמתנה לרמזור עם גיר בניוטרל וקלאץ' משוחרר, ולא כמו שמלמדים בשיעורי נהיגה, עם הילוך ראשון משולב וקלאץ' מופרד. האמת שבהתחלה עדיף שיתרגל קודם לקלאצ' בכדי שהרכב לא יתכבה לו יותר מדי עדיף שבשבוע הראשון יתרגל לעמוד ברמזור עם חצי קלאצ' והילוך ראשון משולב. זה מקל בתחילת נסיעה וגם מרגיל תרגל (צריך הרבה רגש ברגל שמאל) ללחיצות על הקלאצ'.

ככה אני לפחות עשיתי אחרי שלא נהגתי על ידני 3 שנים

תתרגל להחנות בעליה/ירידה עם הילוך ראשון או רוורס משולבים.

והכי חשוב בהנעה של הרכב לא לשכוח להחזיר לניוטרל כי אז הרכב מזנק ונכבה

תתרגל לא להניח את היד על מוט ההילוכים, פרט לרגעים בהם אתה ממש מעביר הילוך.

תתרגל לא להניח את הרגל על דוושת הקלאץ' פרט לרגעים, בהם אתה ממש מפעל את הקלאץ'

אל תהסס להגיע לסיבובי מנוע גבוהים, כשאתה נדרש לעקיפה מהירה, או עולה בעליה תלולה.

הרי גיר אוטומטי "מחזק" הילוך ולא מעביר, כשהוא מזהה לחיצה בריאה על הגז. הרבה נהגים על ידני שוכחים את העיקרון הזה, וגם כשצריך כוח, משלבים להילוך גבוה מוקדם מידי. 5000 סל"ד לפרקי זמן קצרים לא יהרגו את המנוע, והילוך שליש יכול למשוך עד 100 קמ"ש, כשצריך.

בהצלחה עם הרכב.

אל תיכנס לפאניקות יותר מדי

תוך שבוע - שבועיים אתה בעיינים ואם ממש איבדת את זה תמיד אפשר לעשות שיעור או שניים עם מורה נהיגה

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

נהיגה קשה ללמוד בהתכתבות.

אתה הולך להוציא 25-30K על רכב. אל תתקמצן וקח שיעור/שניים אצל מורה נהיגה על גיר ידני (אם תתקמצן, החלפת קלאץ'/השתתפות עצמית תעלה לך פי 5 לכל הפחות)

לגבי מה ששאלת:

חצי קלאץ'- לא ברמזור ולא בכלל. אך ורק בזינוק בעלייה.

נסיעה בניטרל- אף פעם. תמיד (מישור, עליה, ירידה) הילוך משולב (מלבד עמידה ברמזור, שם באמת עדיף להעביר לניוטרל).

התנעה עם קלאץ' לחוץ- מצטרף לבוקי.

סל"ד העברת הילוך- לכל רכב יש עקומת מומנט שונה ולכן הסל"ד שבו מעבירים הילוך שונה. מישהו שהינו בעלים של רכב זהה יכול לייעץ לך בעניין.

פורסם

מה ההבדל בין קלאצ לחוץ לבין לא לחוץ והגיר בניוטרל?

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

יש הבדל, אבל מינורי. כמה ק"ג של גל המבוא עם הגלג"שים שעליו.

על אותו משקל עדיף לא להפעיל רדיו כשהרכב כבוי, וכדומה..:-D

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

למי שלא הבין - כשהקלאץ' מופרד, הסטרטר לא מסובב את הגל הראשוני של הגיר.

בגדול ההבדל אכן קטן.

אבל, בהתנעת בוקר בחורף, כששמן הגיר קר וסמיך יותר, ואם המצבר שלך קצת חלש, זה יכול להיות ההבדל בין להניע עם סטרטר לבין לדחוף את האוטו.

אגב, רדיו רגיל, ללא מגבר ועם 2 רמקולים פשוטים, מרוקן את המצבר, אם משאירים אותו דלוק בלילה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...