Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן שאתם עסוקים בדיונים תיאורטיים אפשר גם לעשות משהו מועיל. מישהו רוצה לעשות בדיקת דיינו ? נראה לי הכי פשוט לעשות זה לקחת שתי קליאו, אחת ששתתה 95 ושניה ששתתה 98 לאורך זמן ולראות אם יש הבדלים משמעותיים. אפשר גם לתדלק את ה- 95 ב- 98 ולראות אם יש שיפור. אני מוכן לשים חלק מהכסף בעבור בדיקה כזו.

מישהו מעוניין להרים את הכפפה או שזה ישאר בגדר ויכוח תיאורטי ?

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
  • תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עזוב שיפור לא שיפור, דטונציות אם יש תחת שימוש ב- 95 זה נזק, פוטנציאל לניקוב בוכנה או שבירת טלטל במקרה קיצוני.

יחס דחיסה גבוהה ברמות של ה- 172 חיוני דלק באוקטן גבוהה, 95 זה לא גבוהה.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

אוקיי אז אתה בעצם מציע בדיקה של תיקוני הצתה?

חיבור הרכב למחשב ובדיקה פעם 98 פעם 95?

* טעמה המר של איכות ירודה נשאר זמן רב לאחר שפג טעמו המתוק של המחיר הנמוך.

* ההתפשרויות של היום, הם הנורמה של המחר

פורסם

אם אתה יכול בצע מדידות הספק ומידת איחור הצתה כאשר הרכב על 95 (לא מעורבב גם וגם)

בהמשך עבור ל- 98 (שוב לא מעורבב) וחזור על הבדיקה.

התוצאה אמורה להראות ירידה ברורה בהספק ובמומנט כתוצאה מאיחור בהצתה עד לביטול צילצולים או המכסימום האפשרי ע"פ התוכנה.

הספק ומומנט נמדדים עם מצערת פתוחה לחלוטין כמובן.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

אם מישהו רוצה להעמיד את האיביזה שלו שמתודלקת 95 מול שלי אני מוכן.

יש לי ואג קום בבית, אפשר לחבר את המחשבים ולבדוק תיקוני הצתה בכמה לחיצות

ולא בניוטרל כפי שנבדק פעם שעברה.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם
אם אתה יכול בצע מדידות הספק ומידת איחור הצתה כאשר הרכב על 95 (לא מעורבב גם וגם)

בהמשך עבור ל- 98 (שוב לא מעורבב) וחזור על הבדיקה.

התוצאה אמורה להראות ירידה ברורה בהספק ובמומנט כתוצאה מאיחור בהצתה עד לביטול צילצולים או המכסימום האפשרי ע"פ התוכנה.

הספק ומומנט נמדדים עם מצערת פתוחה לחלוטין כמובן.

אשמח לדעת מהן מידות הצתה נורמטיביות ומה נחשב כחריגה.

השאלה הגדולה, תדלוק אוקטן 95 לדעתך יגרום לנזק למנוע?

הרי עניין ההספק והמומנט כבר אמרנו שברור לנו שהם לא יהיו אותו דבר בין שני האוקטנים

ולכן זהו לא הנושא (לדעתי)

* טעמה המר של איכות ירודה נשאר זמן רב לאחר שפג טעמו המתוק של המחיר הנמוך.

* ההתפשרויות של היום, הם הנורמה של המחר

פורסם

מסכים עם OferH, על מנת לצאת מתיאוריות ולהוכיח טענה לפה ולפה יש לבדוק ואם יש הבדלים אז כמה הם משמעותיים.

רק עוד דבר אחד לקחת בחשבון, איך נדע שה98 שתידלקתם הוא 98 "מקמח מלא"? או לחילופין ה95 הוא לא מהול?

הרי אנחנו יודעים שהתחנות עושות פויילהשטיקים בדלק.

פורסם

יכול להיות שזה אפשרי,

אבל אני מניח שכלכלית הכי משתלם יהיה לקנות את הדלק בעל האוקטן הכי גבוה שניתן למצוא בתחנת הדלק (קרי 98 ) ואותו לתסף.

פורסם

מה עם הוספת אצטון?

לגבי צריכת הדלק ידוע שהוספת כ60 מ"ג למיכל מועילה לצריכת הדלק ייתכן שזה גם הכיוון להעלאת אוקטן הדלק עצמאית

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם
לדעתי הבדיקה צריכה להעשות על רכב אחד, לתדלק 98 ולמדוד, ולאחר 2 תדלוקים לפחות של 95 לחבר שוב וואג קום.

פיליפ צודק, חייבים רכב אחד כי עלולים להיות משתנים שאינם קשורים לדלק ומשפיעים על ההספק בין 2 רכבים שונים (בלאי, שמן, פילטר אוויר ועוד...).

לצורך העניין, אני מוכן לנדב את הקליאו שלי ששותה רק 98 ולערוך בדיקה קצרה על 95.

בנוסף מכיוון שהעניין עולה כסף לדעתי כדי שתתארגן קבוצה קטנה וכל אחד יוציא מכיסו סכום שלא יעלה על 40 ש"ח (לאפה וחצי).

אם מישהו מוכן לקחת על עצמו את הארגון, בכיף.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

מוכן להשתתף. מישהו מכיר מקום שעושה דיאגנוסטיקה ?

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם
עזוב שיפור לא שיפור, דטונציות אם יש תחת שימוש ב- 95 זה נזק, פוטנציאל לניקוב בוכנה או שבירת טלטל במקרה קיצוני.

יחס דחיסה גבוהה ברמות של ה- 172 חיוני דלק באוקטן גבוהה, 95 זה לא גבוהה.

אמן!

עוד אוסיף שלכאורה ישנו פיקוח על האוקטן , אבל בפועל תידלוק באותו אוקטן בתחנות שונות מניב תוצאות שונות לחלוטין.

לכן צריך למצוא את התחנה עם התוצאות הטובות ביותר הקרובה לביתך ולתדלק שם קבוע.

נ.ב - אביב , האיש נקרא הבאבא ברשד - ולא סתם...

• תוכן חדש...