Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זאת כנראה טעות סופר בקראוס

במחירון של collector car 911 79-16150$, 928-5300$ המחירים לרמה 3, ככה זה יהיה מן הסתם בכל מחירון.

פורסם

מזל טוב

הכלה הגיע בשלם ?

שמחתי לעזור עם הסיבוב והמידע על ה- 928 המדהימה שלי.

מקווה להפגש בקרוב להשוואות...

ספר לי בפרטי מה נגמר עם המכס.

פורסם

יש לבחור נוסף מהפורום בשם ארז אחת שנת 78, שרק אחרי שהוא נתן לי לראות את שלו, החלטתי לקחת את זו. מעבר לזה פנה אליי עוד בחור בשם יוני שיש בבעלותו אחת, וידוע לי שעמדה אחת במכס, לפני כמה שנים, לתקופה ארוכה אחת אדומה שנת 84 שהייתה אמורה להיות מיוצאת מכיוון שהשנתון לא הרשה לה להכנס. היא נמכרה ב 700 שקל אבל בסוף התגלתה כגרוטאה. אין לי מושג מה עלה בגורלה.

מעבר לזה, לפני כמה שבועות ראיתי אחת במפגש בנוקיה, אבל היא החזיקה לוחיות רישוי לדעתי של ירדן, ואין לי מושג מה קרה איתה.

אני מניח שיש עוד אחת או שתיים מסתובבות, ההחלטה נעשתה בגלל ש911 יש המון בארץ עד כדי כך שאני מרגיש כמו המזדה 3 של האפסנות, ועל פי כך החלטתי שאני לוקח משהו מיוחד יותר.

פורסם

אסף, ברכות, תתחדש ותהנה מרכב מיוחד.

אני לא יכול להתאפק מלשאול אותך: יש לך צי רכבים, 1,200 הודעות בפורום, חלום של שנים על פורשה - ובכל זאת הופתעת מהמחיר שלה בקראוס ומהמכס שנגזר מזה? תקן אותי אם אני טועה: כל ייבוא רציונאלי צריך להתחיל בצעד אחד קטן - רכישת מחירון קראוס, כדי לדעת איפה אתה עומד - והדוגמא שנתת היא ההוכחה הטובה ביותר. יותר חשוב ממיקוח עם המוכר, חיסכון בהובלה וכו'. אשמח לשמוע מדוע ההגיון שלך עובד כל כך שונה משלי, ובאמת שלא בשביל להתריס.

מזל טוב

רון

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם
אסף, ברכות, תתחדש ותהנה מרכב מיוחד.

אני לא יכול להתאפק מלשאול אותך: יש לך צי רכבים, 1,200 הודעות בפורום, חלום של שנים על פורשה - ובכל זאת הופתעת מהמחיר שלה בקראוס ומהמכס שנגזר מזה? תקן אותי אם אני טועה: כל ייבוא רציונאלי צריך להתחיל בצעד אחד קטן - רכישת מחירון קראוס, כדי לדעת איפה אתה עומד - והדוגמא שנתת היא ההוכחה הטובה ביותר. יותר חשוב ממיקוח עם המוכר, חיסכון בהובלה וכו'. אשמח לשמוע מדוע ההגיון שלך עובד כל כך שונה משלי, ובאמת שלא בשביל להתריס.

מזל טוב

רון

ובכן, רון,

זה הרכב אספנות הראשון שלי.

היה לי מידע לגבי שנת 78 ושנת 80 בקראוס, וביססתי את המידע שלי על כך שאין סיכוי ש79 יעלה פי 2.5 משני השנתונים (המחירון שלהם די זהה).

ייבוא של רכב אספנות לא אמור להגיע ממניעים רציונלים, אתה לא מיבא רכב אספנות מרציונליות, הרי הוא ממש לא פרקטי, זה אמוציונליות במסגרת התקציב.

אתה צריך להבין שאנשים בלי כסף יחשבו על כך שהם פשוט ישלמו את המשכורות שלהם, אבל דווקא מי שיש לו כסף, הוא זה שינסה לחסוך בכל שקל, אני יודע איך הדברים מתגלגלים מהרגע שאתה עובד ועד הרגע שאתה מקבל את הכסף, ואם זה יגזול את שעות הערב שלי למצוא את הדרך לשלם פחות, אני גם אעשה את זה (במסגרת החוק).

לא הייתה לי בעיה לשלם 200 אלף שקל, אם המחיר היה מוצדק, הוא לא מוצדק כאשר ה911 זולה בחצי, וכך גם כל שאר השנתונים.

מאוחר יותר נתגלה לי שה79 שונה מכאנית, אבל לא עד כדי כך.

היום קיבלתי לוחיות רישוי, לפחות את השלב הזה סיימתי.

פורסם

אסף,

אין שום ספק שהתחביב עצמו הוא אמוציונאלי. כך גם אצלי. אבל את הגשמת החלום האמוציונאלי רצוי לדעתי לעשות בדרך רציונאלית, לפחות לגבי מי שעושה חשבון לכסף בחייו. בדיעבד, אם היית יודע שכך מתומחרת מודל 1979, האם היית רוכש אותה או מעדיף את שנת 1978?

מחירון קראוס והמיסוי המטורף מאלצים אותנו להתפשר לפעמים. לדוגמא, כשחיפשתי קדילק בארה"ב נדהמתי לגלות שבמחירון קראוס תצורות ה-2 דלתות עולות פי 2 מתצורות ה-4 דלתות מאותו הדגם (אגב, מחירן כחדשות בארה"ב היה הפוך, אך כמובן לא בכזה יחס). לכן ההחלטה הראשונה שקיבלתי הייתה ללכת על 4 דלתות. למי שמתעניין עוד בנושא, אני מפנה לכתבה שלי בגלובס - http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000508868&fid=3220

מה שכן, אסף - הסיפור הזה מן הסתם מבטיח שה-928 1979 שלך תהיה היחידה בארץ לעולמי עד... גם זה שווה כסף.

אגב, איזה מספר רישוי קיבלת? כזה שמתחיל ב-98 ומסתיים ב-68?

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

הלוחית מסתיימת ב69

לא הייתי לוקח 78 אחרי שהדבר נודע לי, מכיוון שנודע לי שה79 מכילה את כל השדרוגים של כל התקלות שנמצאו ב78, כולל מערכת היגוי ובולמים.

במקרה הכי טוב הייתי מחכה חודשיים וקונה 80. מצד שני, הייתי מרגיש רע, פסיכולוגית 80 נשמע חדש מידיי. עשור אחר.

ככה או ככה, זה מה שיש לפחות ל3 שנים הבאות. אני מקווה להיות מרוצה ממנה.

לגבי רציונליות, אם הייתי אומר שאין לי מספיק כסף, וצריך להתפשר, סביר להניח שלא הייתי קונה אוטו בכלל.

אתה לא מתפשר על אהבה.

לגבי ה79, אין לי מושג אם אני היחיד, אני מקווה שלא, כדי שלפחות תהיה לי המחשבה שאפשר להשיג חלקים :)

תודה לכולם.

יש לי שאלה, ברשיון שקיבלתי, לחודש, לא רשום רכב אספנות, מה שגרם לי לעשות ביטוח חובה של רכב רגיל, לפחות לעכשיו.

מה עושים עם זה?

פורסם

אסף,

הרשיון הוא זמני,

תעודת ביטוח חובה עולה הרבה פחות שהיא של אספנות

המספרים שקיבלת הם מספרי אספנות-תראה במסמכים שקיבלת

ממשרד התחבורה-מבית המכס חיפה

• תוכן חדש...