Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם!

סיימתי תואר ראשון, אני מחפש עבודה "של גדולים" והחלטתי שהגיע הזמן שיהיה לי, סוף סוף, רכב משלי. בגלל שאני קצת קלולס בנושא, החלטתי להתייעץ כאן ואשמח לעזרתכם.

התקציב - לכתוב בין 20 ל-30 אלף ש"ח זה בסדר או כללי ועדיף לתת טווח מחירים יותר מצומצם? אני מניח שאפשר למתוח את זה קצת, אבל לא בהרבה. בכל זאת צריך כסף ליישור קו אם יידרש, ביטוח וכו'.

הדרישות שלי מהרכב המיועד הן - עדיפות לשנתון כמה שיותר גבוה; אין לי בעיה עם ידני, להיפך - אני מעדיף רכב ידני ולא אוטומטי; אני מאוד רוצה רכב חסכוני (אפילו על חשבון ביצועים וכו'...); אמין, עד כמה שאפשר בהתחשב בתקציב ובשנתונים המיועדים; בטיחות (בואו נגיד שלא הייתי רוכש יונדאי גטס ברמת גימור GLF, עם כרית אוויר אחת וללא ABS. אז מן הסתם איני מחפש רכב עם ESP, אבל ABS, למשל, נראה לי משהו די בסיסי שצריך להיות ברכב). זהו בגדול. כול השאר - נוחות נסיעה, ביצועים, מראה וכו' יהיו בגדר בונוסים נחמדים ותו לא.

ההעדפה היא לרכב "קטן" - דהיינו, סופר מיני. אני לא בעל משפחה וכנראה שלא תהיה בזמן הקרוב. מה שכן, אם משהו יותר גדול נכנס לתקציב והוא מהווה בחירה טובה/מעניינת/מוצלחת אז אני לא שולל.

"תוכנית העבודה" לרכב - בעיקרון נסיעות עירוניות עד בינעירוניות קצרות יומיומיות (נגיד מנתניה לאיזור היישובים המקיפים אותה, או נתניה עד חדרה וכו'), ואולי פעם בשבוע נסיעות קצת יותר ארוכות (למשל, לתל-אביב וכדומה. לא משהו חריג יותר מדי).

המממ, נראה לי שזהו, לא? החסרתי עוד פרט חשוב?

אשמח מאוד לעזרה. תודה מראש!

פורסם

מצטרף להמלצתו של לאון. אני לא חושב שיש רכב בסכומים שצינת עם ESP.

אל תשתמש בכל התקציב, תשאיר כסף ליישור קו, ביטוחים, טסט, תקלות וכו

בפונטו יש בעיה עם ההגה החשמלי שעלות התיקון שלו יכול להגיע ל 3K מאוד תלוי איפה ואיך אתה בוחר לתקן.

בנוסף תמיד יש הוצאות מעבר, ולכן אמליץ לך לקחת רכב בשווי 20 לרכב ראשון ואת כל השאר תשאיר לאותם הדברים שצינתי.

אני אתן דוגמא על עצמי:

שווי הרכב: 19

אזעקה בפיר + קודן + התקנה :1200 ש"ח

יישור קו מאסיבי : 3600 ש"ח

ביטוח נהג חדש+צעיר מקיף וחובה: 6700 ש"ח (זה הכי כואב)

הוצאות אחרות: כיסוי הגה, כיסוי למושבים, כמה פחיות ריח, חומרי ניקוי, נוזל לרדיאטור, מים מזוקקים למצבר, מראה פנורמית, נוזל שמשות, כיסוי חיצוני, 3 מגבים של בוש, מראה צדדית (חוליגנים),גאנטים של HGT ועד כל מני דברים שבטוח כבר שכחתי וחברת האשראי לא.

עד עכשיו הלך 32K לא כולל דלק

כמובן שאתה לא חייב גאנטים וכיסוים למינהם אבל רק שתקבל את התמונה הכללית.

פורסם

יש עכשיו מבצע בהשכרות של פונטו ב-30K, שנת 2006. נראה לי שאם תיקח את הסכום הנ"ל בתשלומים שהם מציעים, לא תתרושש ולא תצטרך גם לנסוע ברכב שמצריך יותר מדי טיפולים.

פורסם

אוקיי. קודם כול תודה רבה על התגובות ועל ההמלצות. שנית, שאלה לי אליכם - יש לי בן דוד שעובד כבר כמה שנים בחברה להשכרת רכב כך שיש לו ניסיון רב עם דגמים שונים, והוא אמר לי בזמנו שפונטו הוא רכב עם המון בעיות, בעיקר חשמל, ושהטיפולים שלו יחסית יקרים ומצריכים עבודה רבה על מחשב הרכב וכו'. האם יש דברים בגו, או שהרכבים הללו הם מקרי קצה - רכבים מהשכרה, שעוברים מאות אלפי קילומטרים, על-ידי נהגים לא עדינים במיוחד (בלשון המעטה)?

תודה רבה!

פורסם
יש עכשיו מבצע בהשכרות של פונטו ב-30K, שנת 2006. נראה לי שאם תיקח את הסכום הנ"ל בתשלומים שהם מציעים, לא תתרושש ולא תצטרך גם לנסוע ברכב שמצריך יותר מדי טיפולים.

האם לדעתכם זהו רעיון טוב, או שעדיף לשלם יותר (ואולי לרדת שנתון) ולקנות מפרטי, עם הרבה פחות קילומטראז'? שמעתי דברים לא יפים על אופי התיקון של חברות השכרה למיניהן.

תודה :)

פורסם

יש רכב אחר שתוכלו, בבקשה, להמליץ לי עליו? או שאני יכול לקנות פונטו ספייס בראש שקט יחסית (כמובן אחרי בדיקות מתאימות ומציאת רכב במצב טוב)? והאם כדאי למתוח את התקציב ולרכוש גרנדה פונטו?

פורסם

המבצע הזה מעפן לגמרי, הם מוכרים רכבים As Is, כלומר בלי טיפול או אחריות. נציג שלהם אשכרה הראה לי מכונית בלי מגב אחורי שנתלש מתישהו, שלא לדבר על איך שפנים האוטו נראה. בשביל האחריות וההשבחה שלהם הם דורשים עוד 6000 ש"ח, ובמחיר הזה המבצע שלהם כבר הרבה פחות שווה.

• תוכן חדש...