Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאמור התנעתי בכבלים בעקבות אורות ששכחתי דולקים ליום.

אפרט כיצד:

חיברתי לקוטב החיובי של המצבר הריק של הקסנטיה, חיברתי לקוטב השלילי של מצבר רכב העזר (מזדה 6 אם זה משנה), וחיברתי לאוזן הרמת המנוע של הרכב שלי (כפי שצריך).

בזמן הזה ביקשתי להתניע את רכב העזר (כעת הבנתי שאסור לעשות כן!) ולאחר 2-3 נסיונות בהם התאורה בלוח המחוונים חזרה לחיים (ניצלתי את הרגע להוציא מP לN, באם יהיה צורך לגרור) אבל הסטרטר השמיע קולות לא נעימים והמנוע לא התניע. חיברתי בעצת העוזר את המצבר במקביל "רגיל" ( '-' ישירות ל '-', למרות הסכנה הכרוכה בכך, לא חשבתי יותר מדי באותו רגע), זה עזר והמנוע התניע אחרי הניסיון הראשון.

אדגיש:

היו 2-3 נסיונות בהם הסטרטר השמיע קולות לא נעימים ופסק כמעט מיד.

היו כמובן מספר קטן של ניצוצות בעת החיבורים (לא חיברתי קוטב חיובי לשלילי, לא בשביל הכיף ולא בשביל "לראות שהכל בסדר")

לאחר מכן מד סל"ד פשוט נתקע על מקסימום, יותר מ- 80X100 (ככה מודדים בצרפת) עד שנתקע בפלסטיק בתחתית למעשה.

עד עכשיו הממזר תקוע, המנוע פועל רגיל. סל"ד ניוטרל פחות מ- 1000 (לפי האוזן) מחליף הילוכים (AL4) היטב!

עד עכשיו ניסיתי:

לאפס את המחשב (ניתוק 2 קטבי המצבר ליותר מעשר דקות)

לנתק את ההצתה לראש המנוע, 30 דקות.

מד הסל"ד עדיין תקוע.

והשאלות:

1) איך מחזירים את מד הסל"ד לחיים? החלפת השעון עצמו תעזור/הכרחית? רעיונות יתקבלו בברכה.

2) למה בפעם הראשונה המנוע לא התניע? (הבנתי שלא צריך "זמן לטעינה" אלא הסטרטר שואב כח ממצבר העזר בלבד)

למשיבים האלופים כמובן תודה מראש!

פורסם

מחוג הסל"ד עשה סיבוב שלם ונתקע מתחת לפין שמחזיק אותו (במצב רגיל) מתחת ל-0 ?

אם כן, אני מכיר את המקרה וקרה לי בקסארה כמה פעמים גם כן (בזמן הנעה רגיל, לא מכבלים), פעם אחת פשוט פורק כל לוח השעונים והמחוג הוחזר ידנית, פעם אחרת ברגע שהנעתי את הרכב המחוג קפץ מעצמו וחזר לעצמו, מה שגרר :shock::lol::-D.

תראה אם הוא חוזר מעצמו, אם לא, כנראה שתצטרך לפרק את לוח השעונים.

בהצלחה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מד הסל"ד אכן תקוע, אבל לא מתחת למעצור אלא אחרי הקו האדום ("80") בערך ב("90") ופיזית תקוע בין הפלסטיקים של רצפת לוח השעונים לפלסטיק השקוף של תצוגת לוח השעונים ("שעה חמש" הפין קצת אחרי ה- "0" ב"שעה שבע", אצרף תמונה עוד מעט, אם זה עוזר)

קיצור הלוח בדרך לפירוק. ולדעתך השעון לא בהכרח מחייב החלפה, תודה על התגובה!

עוד מישהו?

פורסם

מצאתי עכשיו תמונה של לוח שעונים של קסאנטיה והבנתי איפה הוא נתקע.

אני הייתי נותן לו יום-יומיים להשתחרר, ואם לא, אז לפרק ולהחזיר ידנית.

ולא, לא נראה לי שיש צורך להחליף שעון, אבל שווה לבדזוק מה גורם לבעיה, לטובת הכלל

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ובכן, בשעה טובה מגיע עדכון:

מד הסל"ד חזר לאיתנו, וזאת לאחר הוצאת לוח השעונים מהמקום (הברגת כחמישה עשר ברגים ראש כוכב T20 אם אני לא טועה, 3 אורכים שונים אך דומים, בעידוד טלפוני מחבר פורום יקר).

כנראה שהפיכת לוח השעונים (בשלמותו) ומכות קלות היו מחזירות את השעון למקומו, אבל את זה גיליתי רק אחרי פתיחת עוד 10 ברגים (הפעם פיליפס "פשוט") והחזרת המחוג הסורר לנקודת המוצא שלו. בפעם הבעה אנסה פשוט להפוך את האוטו ולתת מכות קלות :lol:

עכשיו נשאר רק לנסות לנקות את ידית האיתות שמגלה חיים משלה, ולהחזיר את הקופסה של הרדיו כך שהדלת שלה גם תיסגר.

תודה על העידוד!

• תוכן חדש...