Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

2002 2.0 A4 מול: מזדה 6 2003 2.3 פרמיום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתלבט בין שני הדגמים הללו. תקציב כ-60 אלש"ח. אשמח לקבל חוו"ד בדגש על הפרמטרים הבאים:

אחיזת כביש והנאה מנהיגה, זמינות כוח וגמישות של המנוע, אמינות (בעיקר אודי והגיר הרציף) צריכת דלק, עלויות אחזקה (בעיקר ביטוח), גיר.

ראיתי שבאודי, כמעט ואין הבדל במחירון בין ה 2.0 ל 1.8 טורבו. למישהו ישנה המלצה (בדגל של הנאה מנהיגה ואמינות)? האם הטורבו מגיע גם עם גיר רציף?

במאזדה גם כמעט ואין הבדל בין ה 2.0 לפרמיום 2.3. בפרמיום האבזור טוב בצורה משמעותית (חשוב לי רכב מפנק). האם גם בפרמיום הגיר הוא של 4 הילוכים בלבד? האם הפרמיום יקר יותר לתחזוקה מהגדם 2.0 ליטר הרגיל?

פורסם

דיי ברור שהטיפולים במוסכים של אאודי לא יעלו כמו במוסך של מאזדה, וזה לא שבמאזדה זולים הם פשוט פחות יקרים.

בפרימיום יש גיר אוטומטי 5 הילוכים. סביר להניח שאין הבדל גדול במחירי התחזוקה והביטוח בין דגמי ה-2 ליטר לדגמי ה-2.3 אבל הפרימיום ככל הנראה תהיה מעט יקרה יותר לאחזקה.

הגיר בטורבו ובמנוע ה-2 ליטר האטמוספרי הוא רציף בשני המקרים. לפי הביקורות המאזדה 6 היא מכונית מהנה למדי לנהיגה, אבל חווית הנהיגה באאודי היא שונה, היא מעניקה תחושה גרמנית, אין מילה אחרת. זו תחושה ששמורה לנהיגה ונסיעה במכוניות גרמניות בלבד (או כאלה שמיוצרות על ידי גרמנים:wink:). ודרך אגב אני לא אדם גבוה או שמן במיוחד אבל הנהיגה באאודי היא אחד הדברים בכי פחות נוחים שעשיתי, הראש קרוב לתקרה והסף העליון של השמשה מסתיר חלק מהדרך ואין מקום לידיים, בקיצור צפוף!

לי אגב יצא לנהוג על גרסת הדיזל עם ה-140 כ"ס והמנוע פשוט מדהים ומאיץ כאילו אין מחר. אבל הגרסה הזאת היא הרבה מעבר לתקציב שלך.

נראה לי שבתקציב כזה לא כדאי לך לקנות רכב שהאחזקה שלו יקרה, אמנם מחירה של האאודי הוא לא יקר ביחס לתמורה אבל לתחזוקה של מכונית "פרימיום" (סוג של...) יש פרמיות נוספות כמו ביטוחים יקרים אגרת רישוי גבוה יותר וטיפולים יקרים. לטורבו בכלל אני לא מציע להתקרב משום שרכבי טורבו דורשים אחזקה קפדנית ואם לא מקפידים עליה במהלך השנים יווצר בלאי שיגרום לתקלות ושוב תיקונים באאודי של מגדשים ומנועים הם בטח לא זולים.

בהצלחה!

• תוכן חדש...