Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאחד שמחזיק רכב אוטומט אחרי שנים של ידני - אני חושב שהגורם המשמעותי הוא הנהג.

אישית אני מנצל היטב את אפשרויות השליטה בהילוכים בתיבה האוטומטית, פשוט אין מצב שהיא תדע יותר טוב ממני מה לעשות.

ההבדל המשמעותי לדעתי נעוץ בתנוחת הנהיגה - רבים מבעלי הרכבים האוטומטים פשוט יושבים רחוק מאוד, מה שברכב ידני לא מתאפשר בגלל הצורך התכוף לעבוד עם הקלאץ'. באוטומט מספיק רק קצה הרגל כדי להזיז את הרכב.

אני מקפיד תמיד לשבת בתנוחת נהיגה נכונה, מה שמעצמו מכניס לאוירת נהיגה ומונע הירדמות או היסחפות למחוזות אחרים.

להורי יש טויוטה פראדו. כל פעם, אבל כל פעם שאני נוהג בו אני בשוק מכמה הוא לא משרה אווירת ביטחון. הגובה, הרכות, הכוח והמסה האדירה הזו דורשים הרבה תשומת לב כדי להימנע משטויות מסוכנות. גם בפעולות טריוויאליות כמו בלימה לדוגמא אתה מרגיש את כל המערכות ברכב עובדות כדי להילחם בפיזיקה. לא פעם ולא פעמיים לקחתי את אימא שלי לסיבוב עם הערות. כשנתתי לה סיבוב על הרכב שלי (Runx) היא הייתה בהלם כמה הנהיגה קלה וזורמת יותר. אני משוכנע שהורי חייבים להחליף רכב למשהו כבישי הרבה יותר, אבל לך תשכנע זוג שאוהב לטייל ועושה זאת הרבה (למרות שיש גם 4X4 יעודי לשטח בבית).

ודבר אחרון - הרכב הבא שלי יהיה שוב ידני. משעמם לי תחת.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני מאד מקווה שאתה לא רציני במה שכתבת,

זה קרה לך "מלא פעמים" ???

למה אתה לא מתקן את זה ? אתה מחכה לתאונה בשביל לתקן ?

או שאתה באמת חושב שתמיד תצליח להסתדר ועם כל מצב ?

דני G.

אני רציני עד כדי הנקודה והפסיק שכתבתי, כתבתי קרה בעבר, עכשיו מן הסתם שתיקנתי את זה - רציתי לציין שכשזה קרה לי (עוד פעם בעבר) לא התרגשתי במיוחד. עצרתי את הרכב בצד פתחתי את המכסה וסידרתי(מן הסתם שזה היה משהו פשוט ולא דרש מכונאי).

עם הרכב כמו שיש לי - אני מצפה להכל ושום דבר לא מרגש אותי.

פורסם
תודה! אני בהחלט אשתמש בקישור הזה בפעם הבא שמישהו מנסה לבסס טיעונים קלושים על "סטטיסטיקה".

אתה מתאר את הפגם היסודי הזה בגיר האוטומטי כבעיה טכנית.

לטעמי, הפגם היסודי הזה הוא הרבה יותר מטכני.

לכל אורך ההסטוריה - אם אתה רוצה לגרום לכלי התחבורה שלך להתקדם, אתה צריך לבצע פעולה אקטיבית. בין אם זה ללחוץ על הגז באוטו, לדחוף דוושות באופניים, להזיז מצערת במטוס, להכניס דורבנים על סוס וכו'.

במכונית עם גיר אוטומטי, האוטו מתקדם בלי שהנהג צריך לבצע פעולה פוזיטיבית. זה אנטי-אינטואיטיבי ונוגד את כל ההגיון של השליטה של האדם בכלים שלו.

אני לא מבין כלום בפסיכולוגיה, אבל כל התפיסה הזאת לא נראית לי בריאה, וזו אחת הסיבות שאני שונא לנהוג על רכב עם גיר אוטומטי (זה והממיר מומנט שמבטל את הקשר הישיר בין המנוע לגלגלים).

ובגדול - אני מסכים עם דני G. לדעתי גם - סוג האנשים שיעדיפו גיר אוטומטי הם גם סוג האנשים שיותר סביר שהם נהגים פחות טובים. כמובן שאין לי כל בסיס עובדתי להשערה הזאת. רק תחושת בטן.

תיקון, המצערת במטוס לא עובדת על אותו עקרון של הדוושה ברכב.

המצערת במטוס נתפסת ולא דורשת לחיצה קבועה על מנת להתקדם,

במטוס שלא כמו ברכב נדרשת מהירות מינימלית על מנת להשאר באויר.

אולי "אנטי-אינטואטיבי" למי שנוהג ברכב אבל מאוד אינטואטיבי לטייס לשמור את המטוס ב"אנרגיות חיוביות" ששוות ערך לחייו.

אז דווקא כאן, מצערת שנתפסת תורמת משמעותית לעלייה בשליטה והורדת המתח. :)

• תוכן חדש...