Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צום קשה?

erez59
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרב הראשי פסק, (לפחות כך שמעתי) שלצום אסור להיות קל ולכן כל ברכה של "צום קל" אסורה על פי ההלכה. כמו כן הוא פסק שאסור ללכת ביום כיפור על "קרוקס" מאחר והם נוחים מידי והרי בצום צריכים לענות את הגוף ואת הנפש. לכן אני מאחל לכל הצמים צום קשה אך יעיל ושכל החטאים שטרחתם לחטוא במהלך השנה יכופרו לכם בעשרים וארבע השעות של הצום.

ארז רונן

פורסם
כמו כן הוא פסק שאסור ללכת ביום כיפור על "קרוקס" מאחר והם נוחים מידי והרי בצום צריכים לענות את הגוף ואת הנפש. .

כנראה שהוא לא התייחס לזה שהנעליים מכוערות ברמה של עינוי הגוף והנפש. צום קל.

-

פורסם

יש דוקא רבנים, שכן מאשרים ללכת בנעלי קרוקס (לא זוכר שמות. אולי הרב מצגר)

ההלכה הזו, שלא ללכת בנעלי עור ביום כיפור, היא מין העבר, שנעלי עור (שזה מין הסתם מה שהיה אז...) נחשבו לנוחות, ולכן רצו שיום כיפור באמת לא יעבור כ"יום קל". אבל כולנו יודעים שכל נעל ספורט, יכולה להיות נוחה מנעל עור...

ההלכה נשארה כמות שהיא. הזמנים וההנעלה לא בדיוק...

צום קל למי שצם (אני מכיר אנשים שמתעקשים לצום, וזה מאוד קשה להם. לכן אני מרשה לברך ב"צום קל").

alfa 156 2.5.

פורסם

כל פעם שאני חושב שאי אפשר להיות יותר פרימיטיביים, מגיע איזה רב "אובר-חוכם" ומוכיח לי שאני טועה

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

אפשר להיות יותר פרימיטיביים.

לצערי חלק ממייצגי הדת עלי אדמות מעדיפים להתעמק בקמיעות ולחשים ובזוטות העניין של הדת, במקום להבין שהיהדות היא בראש ובראשונה דרך חיים עם הרבה מאוד יופי ומוסר.

היופי והמוסר נעלמו ונותרה רק התחשבנות קטנונית להחריד עם בורא עולם.

צר לי, אבל הרבנים שחיו לפני מאה שנה היו מתקדמים בהרבה מאלה של ימנו, שלטעמי האישי בכלל אינם יהודים.

פורסם

ההגדרה של "יהודים" משתנה עם השנים, ולפיכך היא לא ממש מתאימה לאופי הקשיח של הדת.

מבחינתי, מי שמרגיש שהוא יהודי ויכול להתחבר לשורשים התרבותיים של היהדות, הוא יהודי.

אני לא אלך היום עם קרוקס מסיבות אידיאולוגיות.

אני לא חושב שצריך לצאת מהבית ביום כיפור, אלא אם זה לנסיעה באופניים.

חוץ מזה, הן מכוערות מדי ואני רק משתמש בהן בקמפינג כשאני הולך לשירותים ולא רוצה לדרוך על שתן של אחרים.

קרוקס הם המקבילה המודרנית לשקפקפים.

2832592_132.jpg

פורסם

לכבשים תמיד יש מנהיג עם פעמון על הצוואר, והם הולכות אחריו לכל מקום.

כאשר מגיע העת לשחיטה, הכבש עם הפעמון מוביל את העדר בלא ידיעתו למשחטות.

הרי אם לא עדר כבשים אלו שמקשיבים לרבנים, מי הם?

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

זה לא עדר של כבשים, אלא עדר של צבועים.

יחי ההבדל הקטן.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...