Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדלק שנמצא במסנן עם הלכלוך שהצטבר פשוט הגיח לעולם.

תחליף מסנן וסע מספר קילומטרים ופרק שוב פעם את הצינור ותראה שהדלק יוצא נקי.

גם אני ניסרתי מסנן של גולף דור 4 וניתקלתי בתופעה שציינת (דלק שחור).

איזה כייף לי :)

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מרק מה שאתה אומר נשמע מאד הגיוני לכניסת המסנן ולא ליציאה. הרי כל לכלוך שיש ביציאה יעוף למזרקים.

בינתיים הכנסתי ברזל חשוף לתוך מעט דלק. נראה אם הוא יחליד עד מחר.

• ספונסר פורום
פורסם

אביב ,אני חושב שאתה סתם נטפל לעינין הדלק לדעתי הוא לא קשור

לעינין .

הצבע שעל המזרקים נורמלי לחלוטין ולא מעיד על כלום ,כל מזרק משומש

שנסע 200 K יוצא עם צבע כזה .

הבדיקה שהציע לך דניאל יכולה לכוון אותך לאותו הצילינדר שתורם הכי מעט למנוע

עיי ניתוקו ,זה כמו ניתוק הצתה אבל זה לא אומר שהבעיה הינה במזרק עצמו .

לעיניין הליכלוך שיצא לך מהמסנן ,אני משוכנע שטעית בכיוון שממנו יצא הליכלוך

כי אנחנו יודעים שמסנן הדלק בפולו ממוקם בגישה לא קלה ולא ניתן לדעת איזה צינור

הולך לאן ,והליכלוך שראית הוא בדיוק אופייני לצד הכניסה כי הרי אם הוא היה בצד

היציאה הוא לא היה נשאר לשבת שם אלא נוסע קדימה אל המזרקים.

מניסיון רב עם הרכב הזה אני אומר לך אתה לא בכיוון ואתה סתם מבזבז זמן .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

גם אני הייתי בטוח שאביב התבלבל בין כניסה או יציאה אך הוא משוכנע שלא התבלבל.

מזרקים כאלו אפשר למצוא מנסיוני במנוע מפירוק שעמד זמן רב, למנוע פעיל זה ממש לא אופייני, לפחות במנועים שאני נתקלתי בהם. אדי השמן בסעפת היניקה לא נותנים לקורוזיה להתפתח.

אם כבר הוחלפו מצתים, חוטי הצתה והדחיסה תקינה נשאר לנו רק מזרק לא תקין או אולי משיכת אויר לצילינדר באיזור צילינדר 2.

זה יכול להיות אטם סעפת או הגומיה הקרועה של המזרק שרואים בתמונות.

יש להתקין גומיות חדשות ולהרכיב את המזרק #2 לצילינדר אחר. אם התופעה נפתרה - יופי ואם לא יש לבדוק האם הזיוף עבר לצילינדר אליו שודך מזרק #2.

פורסם

רון מה שאתה אומר הגיוני בהחלט, בייחוד לאור אי הימצאותם של ממצאים חד משמעותיים.

זו הזדמנות טובה להחליף מסנן דלק, לנקות ולבדוק מזרקים ולהחליף צינוריות דלק שנסדקו. אני בעצמי חושב שיש סיכוי סביר שהבעיה במקום אחר. לגבי כיוון הפילטר אני בטוח ב- 99.9% שלא טעיתי.

פורסם
מדובר בפולו 96 1600 מנוע AEE

שבוע שעבר ביום שני תדלקתי מיכל מלא ממיכל כמעט ריק. יום למחרת הרכב נסע נסיעה של כ-50 ק"מ. יומיים אחרי עם ההתנעה הרכב גמגם בצורה חזקה, ריח חריף מהפליטה וגמגומים בעת לחיצה על הגז (מנוע מהסס).

בהתחלה חשבתי שמדובר בבעיית הצתה. החלפתי מצתים, מכסה מפלג, רוטור ואף ניסיתי להחליף סליל הצתה (תודה למוסך רון על העזרה עם החלקים). חוטי ההצתה לא הוחלפו אם כי מסופקני ששם הבעיה כיוון שהם הוחלפו לפני כשנתיים לחוטים מקוריים ואיכותיים. בנוסף בדקתי אותם אוהמית ולא מצאתי חוט שנראה לא תקין.

לאחר שכל אלו לא שינו דבר ניגשתי לסדרת בדיקות כלליות:

1. וואקום סעפת יניקה- בתחום התקין, מחט לא רוקדת.

2. לחץ דלק בכניסה לחליל ונפילת לחץ לאחר כיבוי המנוע- תקין בהתאם למפרטי יצרן.

בעצתו של דניאל ביצעתי בדיקה של ניתוק המזרקים בזה אחר זה ובחינת תגובת המנוע. התוצאה הייתה שניתוק מזרק מס' 2 שינתה .

.

דניאל ידידי שלום רב !

אביב כתב בפירוש שחוטי ההצתה לא הוחלפו.

אני מניח שהשרשור עומד להצביע על דלק לא מהול, אלא על צירוף מקרים של תקלה שעדיין לא הובחנה, ועומדת להפתיע את כולנו בפשטותה?

השאלה מופנית לרון , דניאל וחיים יוד.

בינתייים אסתפק באיחולי שנה טובה , ושנת תש"ע תיהחה טובה יותר מקודמתה, וגמר חתימה טובה, לכל חברי הפורום והמנהלים העוסקים במלאכה.

אהיב אני כולי תקווה שבעייתך תפתר במהרה, על הצד הטוב ביותר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

האמת שלפני שהתחלתי לפרק רציתי לבצע סריקה בכל מקרה (לא מזיק לשמוע מה המחשב חושב על העניין), אך גיליתי שהלפטופ שאני משתמש בו עם VAG-COM הגיע לסוף ימיו.

בהתחלה היה קשה לי לזהות שהבעיה בצילינדר מס' 2, כיוון שתגובת המנוע לא השתנתה מהותית בניתוק המזרקיןם. לבסוף לאחר כמה ניתוקים שמתי לב להבדל.

עם כל זה למרות שיש לי חוש טכנ מפותח, הבנה טובה, היכרות מעולה עם הרכב ואת כל נתוני ופרוצדורות היצרן אני תמיד מודע לזה שאת הניסיון הנרחב בתחום אין לי ולכן מתייחס לאבחנות שלי בעירבון מוגבל.

דבר אחד עדיין לא ברור לי- נניח שצילינדר אחד לא מקבל דלק או לא מדבר ניצוץ- אין זה יבוא לידי ביטוי בוואקום הסעפת (נמוך יותר למשל)?

פורסם

וואקום סעפת מודד וואקום סעפת, כל עוד המנוע יונק אויר ופולט בצורה תקינה וואקום המנוע לא ישתנה משמעותית כאשר צילינדר מסויים חלש או לא פעיל.

יש אפשרות לראות בצורה גרפית עם סקופ אוסציליציה של הוואקום מנוע ע"י מתאם יחודי הממיר מדידת וואקום לוולטז'. אז יתכן כי אפשר יהיה לראות שינויים בעקומת הואקום של צילינדר בודד כאשר הוא מפסיק לתרום או תורם פחות לעבודת המנוע.

השינויים הקטנים בוואקום, מקורם בעליית לחץ קטנה יותר בזמן חפיפת שסתומים של הצלינדר החלש.

פורסם

דניאל, לא שאני חס וחלילה מזלזל באביב, אך אני החלטתי לקחת ריזיקה שבה החלטתי כי האבחנה שלו לגבי צילינדר 2 אינה מדוייקת ומקור התקלה של הזיוף הוא בקריאה לא נכונה של חיישני המנוע, לכן שאלתי את שאלתי.

מי כמוך יודע שמספיק נתון אחד שמגיע ולא פותח קוד תקלה אך מגיע נתון לא מדוייק יכול לגרום לזיוף במנוע.

אביב שאלה המנוע ממש חותך או שהזיוף עדין?

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

למרות שהצעתי לאביב את עזרתי בבדיקה וניקוי של המזרקים אני בדעה שהסיכוי שמזרק בודד יסתם חלקית באפן פתאומי הוא קטן ביותר מפני שלמע זו קיים קו עודפים.

כל תקלה בחיישן זה או אחר תשפיע על כול עבודת המנוע כך שהסיכוי לזה הוא קטן (לדעתי).

ההיתי בודק תקלה מכאנית כגון קפיץ שסתום פליטה שנשבר - דבר שלא יראה בבדיקת דחיסה אך יגרום לצילנדר הבודד לא לעבוד או לעבוד חלקית - הדבר יכול להיות סיבה הגיונית לתקלה הפיתאומית.

בכול מקרה לא יזיק לבדוק ולנקות את המזרקים ולהחליף את גומיות האטימה.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

יש לי עליך פשוט יתרון, אביב דיבר איתי ותאר במדוייק זיוף של צילינדר. בסרק זה פחות מורגש אך שמנסים להאיץ בצורה חופשית את המנוע הקרטוע נעשה משמעותי מאוד ומתאים לצילינדר לא מתפקד, (לפחות לפי הרעש מנוע שאביב ניסה לחקות...:wink:).

פורסם

טוב חברים בעזרתו האדיבה והמקצועית של חיים יוד המזרקים נבדקו ונמצאו תקינים. אף על פי כן בוצע ניקוי ובדיקה חוזרת.

אחרי הכיפור אני אחליף פילטר דלק, צינורות סדוקים, ארכיב את המזרקים גומיות חדשות ונראה איך העסק מנגן.

• תוכן חדש...