Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טוב חברים לאחר הרכבת כל העסק עם מסנן דלק חדש, החלפת צינורות דלק סדוקים הבעיה נשארה. הבעיה עשתה רושם מובהק של בעיית הצתה. מאחר וחוטי ההצתה, כפי שהזכרתי, היו חדשים יחסית ומקוריים לא שללתי אותם. החלטתי לקפוץ לרון לקבל את ההתרשמות שלו ולבדוק עם חוט הצתה אחר.

רון ראה ושמע, מייד אמר שמדובר בבעיית הצתה. לאחר כמה בדיקות ומשחקים עם חוטי ההצתה הוחלף חוט הצתה של צילינדר 2, מה שפתר מייד את הבעיה. בנתיחה שלאחר המוות התגלו התמונות הבאות:

attachment.php?attachmentid=173668&stc=1&d=1254571228

attachment.php?attachmentid=173667&stc=1&d=1254571228

הסדק בגומי לא היה במקור אלא הוא תוצאה של שבירת הגומי על ידינו.

הניצוץ הצליח לפרות למעטפת המתכת של ראש החוט ולכן לא הגיע לפלאג- ממש יצר חור בגומי. כיוון שהניצוץ פרץ ישר למעטפת לא ראו שום בריחת ניצוץ בבדיקה בחושך. בדיעבד אני יכול לומר ששמעתי רעש פריצה אבל לא ידעתי למצוא אותו, עכשיו ברור למה.

המסקנה מהסיפור הזה- אם משהו נראה ונשמע כמו בעיית הצתה כנראה זו בעיית הצתה. לא לסמוך גם על חלקים מקוריים ואיכותיים (למרות שהחוט תפקד כהלכה זמן רב). אני גם מזכיר שהתנגדות החוטים תקינה לחלוטין. הבעייה הייתה רק בריחת ניצוץ.

חקר הכשל יכול להצביע על כמה כיוונים:

1. חומר בידוד לא איכותי (הגומי נשבר בקלות כשמכופפים אותו).

2. פלאגים שלא הוחלפו מעל 30K והמרווח שלהם יצא התנגדות גבוהה יותר מהתנגדות הפריצה של הגומי.

3. כשל בייצור, כמו בועת אוויר בגומי או משהו בסגנון, שגרם לנקודת תורפה.

בהזדמנות זו תודה לכל החברים שעזרו, בפועל או בייעוץ מרחוק. טוב שיש על מי לסמוך.

אגב עוד נקודה מעניינת, על מעטפת הפח של החוט המקורי יש את הסמל של VW, המק"ט וכן רשום Bremi. על החיבור בצידו השני של החוט (למפלג) רשום Beru. נקודה למחשבה...

IMG_2729.jpg

IMG_2730.jpg

פורסם
מדובר בפולו 96 1600 מנוע AEE

שבוע שעבר ביום שני תדלקתי מיכל מלא ממיכל כמעט ריק. יום למחרת הרכב נסע נסיעה של כ-50 ק"מ. יומיים אחרי עם ההתנעה הרכב גמגם בצורה חזקה, ריח חריף מהפליטה וגמגומים בעת לחיצה על הגז (מנוע מהסס).

בהתחלה חשבתי שמדובר בבעיית הצתה. החלפתי מצתים, מכסה מפלג, רוטור ואף ניסיתי להחליף סליל הצתה (תודה למוסך רון על העזרה עם החלקים). חוטי ההצתה לא הוחלפו אם כי מסופקני ששם הבעיה כיוון שהם הוחלפו לפני כשנתיים לחוטים מקוריים ואיכותיים. בנוסף בדקתי אותם אוהמית ולא מצאתי חוט שנראה לא תקין.

.

אביב ידידי היקר !

הטעית את חברייך המלומדים ואת רון חברנו גם יחד בגלל שהסתמכת על אפשרות של דלק מהול, ולא בעיית חשמל/ הצתה.

הסתמכת על חוטי הצתה בעלי שנתיים, החשודים כמזוייפים ולא חוטי בירו, ופיספסת את הכשל וחבל, קורה.

בברכת חג סוכות שמח, לך ולכל חברי הפורום.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה החוטים אמנם עברו קרוב לשנתיים אך אין חשד להיותם מזוייפים. ההערה שהכנסתי לגבי Beru/ברמי היא ברמה שמעניין מה השיתוף פעולה ביניהם לבין VW. החוטים בוודאות לא מזוייפים. אם היה לי חוט זמין בהישג יד זה הדבר הראשון שהייתי בודק. שאר העבודה בוצעה בעיקר ליישור קו ולא בגלל ששללתי על הסף בעיית הצתה. זו הייתה הזדמנות טובה לנקות ולבדוק את המזרקים, פעולה שרציתי זמן רב לעשות. כנ"ל לגבי צינורית הדלק שכבר צעקה הצילו ופילטר דלק שלא הוחלף כמה שנים.

פורסם

אביב שלום רב !

יתכ וחוטי ההצתה אכן איכותיים, ומתוצרת בירו, אך הכשל בבידוד, שנגרם בידי יד אדם ומצתים בעלי 30.000 ק"מ, אכן מסבירים את הבעייה , התנגדות גבוהה, שיכלה לגרום לנזק לסליל ההצתה ולמודול.

בברכה

צביקה

פורסם
דניאל ידידי שלום רב !

אביב כתב בפירוש שחוטי ההצתה לא הוחלפו.

אני מניח שהשרשור עומד להצביע על דלק לא מהול, אלא על צירוף מקרים של תקלה שעדיין לא הובחנה, ועומדת להפתיע את כולנו בפשטותה?.

אביב אני כולי תקווה שבעייתך תפתר במהרה, על הצד הטוב ביותר.

בברכה

צביקה

אכן תקלה, שהפתיעה אותנו בפשטותה.

בברכה

צביקה

פורסם

קודם כל שמח לשמוע שפתרת את הבעיה.

דבר שני, רציתי להוסיף בעיה דומה שהייתה לי, שתדעו לחסוך עבודה וכסף בעתיד.

קניתי כבל הצתה של BERU לפג'ו 205 שלי, ממש התאמצתי להשיג אותם, אני גר בשדרות ונאלצתי להוסיף לבעל החנות של עמנואל (חיפה) 50 שקל כדי שישלח לי אותם בדואר רשום עד אלי.

אחרי 4 ימים של שימוש המנוע התחיל לקרטע קשה, גם בסרק וגם בנסיעה, זה קרה בדיוק אחרי שעליתי על שלולית מים ענקית, הייתי בטוח שמשהו נשרף, התקלקל, קצר, פיוזים, בקיצור מיליון ואחד דברים, הדבר היחידי שלא שללתי זה את כבלי ההצתה כי הרי הם חדשים חדשים מהניילון ואין מצב שזה הם.

קניתי פילטרים, פלאגים, נפתח הקרבורטור, מה רק לא עשיתי, מה התברר בסוף? הכבלי הצתה עוברים ממש מתחת למצבר, ובדיוק באותה התקופה המצבר היה ישן, הוא פלט קצת חומצה ונשפך על אחד הכבלים מה שגרם להמסת הבידוד ובריחת ניצוץ קלה.

אם לא הייתי שולל ישר את הכבלים הייתי חוסף מלא כסף שבוזבז על חלקים שהיו תקינים והרבה עצבים וזמן, סה"כ מה שהייתי צריך לעשות זה לפרק כבל הצתה בתורו ולבדוק תגובת מנוע.

לסיכום רכב זה רכב והכל יכול להיות, צירוף מקרים כמו שהיה עם השלולית, ובעיות פתאומיות כמו עם הכבלים והחומצה.

חג שמח.

פורסם

עכשיו אחרי ניקוי המזרקים, נכון האוטו מטוס?

גם אני עשיתי ניקוי מזרקים אצל חיים, מומלץ ביותר!

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תראה לפני הניקוי ביצענו בדיקה- המזרקים ריססו בצורה שווה וטובה. לא היה ניתן לצפות לאיזה הבדל רציני, אם כי יש שיפור כלשהו.

• תוכן חדש...