Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי יומיים שלא נהגתי ברכב, ניסיתי הניע אותו אך ללא הצלחה. המצבר התרוקן לגמרי. אבא שלי עזר לי עם כבלים המנוע התחיל לעבוד אבל ממש בקושי, כל הזמן עמד לכבות עד ללחיצה על דוושת הגז. 5 דקות בערך עמדתי עם האוטו במקום עם צ'וק עד הסוף וגז כל כמה שניות בשביל לראות שהמצבר נטען ושהבעיה היא לא באלטרנטור ולא במצבר.

לאחר חמש דקות האוטו התחיל לקרטע והלחיצות על דוושת הגז לא עזרו בכלל והאוטו נכבה.

עכשיו הוא לא מניע.

למישהו יש מושג מה יכול היה לקרות?

נ.ב

האוטו עם קרבורטור

Renault clio RT 1994

פורסם

אוי הצרפתיות.

מכוניות רנו מהשנתונים הללו סובלות הרבה ממערכות דלק והצתה בפרט בבקרים קרירים ולחים.

בגלל הלחות באוויר יש סיכוי שמערכת ההצתה נרטבה מעט ואז יש קשיים בהתנעה.

תנסה להניע במשך הצהרים כאשר חמים יותר.

יתכן ויש לך בעיה במערכת הדלק,כדאי לבדוק אם אתה לא זקוק לניקוי קרבורטור,יתכן שגם הצפתה את המנוע בנסיונות ההנעה הרבים.

אם לפני יומיים המנוע הניע בסדר ולאחר יומיים של השבתה היו בעיות בהנעה סביר יותר להניח שהבעיה במערכת הצתה.

האם הרכב מטופל באופן סדיר?.

פורסם

גם אבא שלי אמר שיכול להיות שישנה הצפת דלק בגלל ניסיונות הצתה רבים. עם הכבלים המנוע הונע בלי בעיה אך פעל בחולשה רבה וקרטועים ועמד לכבות כל רגע עד שלחצתי על הגז.

אם הבעיה היא הצפת דלק, מה עושים?

Renault clio RT 1994

פורסם

אם הבעיה בהצפת דלק בגלל בעיה חד פעמית יש ללחוץ על דוושת הגז עד הסוף להניע ברצף עד שכל תערובת הדלק תיפלט ממערכת הפליטה והרכב יניע, (בלי צ'וק כמובן).

אם הבעיה חוזרת על עצמה, והבעיה באמת הצפת דלק יש להוועץ במכון קרבורטורים מוסמך-יש חבר פורום מכובד שבטח ייעץ לך בהמשך.

אבל יתכן שיש לך בעיה במערכת ההצתה ומכאן הבעיות בהתנעה.

פורסם

אני לא חושב שהבעיה היא במערכת ההצתה מכיוון שעם הכבלים היתה הצתה רגילה.

כנראה שבגלל שהאוטו עמד 5 דקות עם צ'וק מורם עד הסוף וגז כל כמה שניות המנוע התמלא דלק והפלאגים נרטבו?

אני אנסה את השיטה שלך עם הגז עד הסוף אבל במקרה והפלגים רטובים ואין ניצוץ, כמה זמן בערך צריך לחכות עד שייתייבשו?

Renault clio RT 1994

פורסם

כפי שהסברתי,המערכת רטובה מדלק,הדרך הפשוטה ביותר "ליבוש" כפי שהמלצתי לך.

אגב,אתה יכול לפרק את המצתים ליבש אותם,לחכות זמן מה עד שכל התערובת תתנדף ואז לנסות להניע.

פורסם

שלום רב אלכס !

יוסיסופר נתן לך עצות זהב, כדאי לך לפעול לפי המלצתו.

נסה להתניע מחר בבוקר שוב בעזרת כבלי התנעה.

נסה להמנע מלהתניע עם צוק משוך לאורך זמן כל כך ארוך, או המנע משימוש בכלל בצוק.

במידה והרכב יותנע תן לו לעבוד על סלד גבוה יותר מהרגיל, על מנת שישרוף את עודפי הדלק, והמצתים יתנקו מעודף הפיח, פרוק המצתים וניקויים מפיח, מומלץ בהחלט, לפני ניסיון ההתנעה הראשון.

במידה והרכב לא ישמור על סלד יציב, ויתכבהכל הזמן, בעת שאתה מוריד את הרגל מדוושת התאוצה, ועשן שחור יפלט מצינור הפליטה, ותריח ריח של דלק, יש לפנות בהקדם למכון קרבורטורים אמין ומומלץ, לשם שיפוץ הקרבורטור.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

היום בבוקר הנעתי עם כבלים והאוטו הניע כרגיל. עשיתי סיבוב של בערך רבע שעה, באמצע הנסיעה המערכת התחילה להפעיל את עצמה מחדש, האור לא פעל והחלונות חשמל בקושי עלו. לאחר כיבוי האוטו לא הצלחתי להניע אותו שוב פעם. איך אני יכול לדעת אם הבעיה היא המצבר או האלטרנאטור?

נ.ב

הנורה של המצבר לא נדלקה אפילו פעם אחת בזמן הנסיעה

Renault clio RT 1994

פורסם

אלכס שלום רב !

בסבירות גבוהה, שאין לך טעינה, התנע שוב את הרכב עם כבלים, וגש לחשמלאי מוסמך ואמין, על מנת שיבדוק טעינה.

בברכה

צביקה

פורסם

שלום רב !

בתשובה לשלתך בשרשור החדש שפתחת, מסתמן בעעיה של ק'צר בעת הדלקת אורות גבוהים, מומלץ לבדוק את מתג האורות האם הוא לא מקצר.

לגבי המלצה על חשמלאי ברחובות, המתן לרפי לין.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה תודה רבה, עזרת לי מאד.

אני מאד מקווה שהבעיה היא אכן קצר כלשהו כי להוציא עכשיו בסביבות ה1000 שקל על אלטרנטור\מצבר יהיה קצת בעייתי בשבילי כרגע.

עוד שאלה,אף פעם לא הייתי במוסך, או אצל חשמלאי ואין לי כל כך מושג איך זה הולך.

אם אני אקח את הרכב לחשמלאי מחר, הוא יבדוק את הרכב ויגיד לי בדיוק מה הבעיה ללא כסף? או שגם בדיקה עולה כסף?

Renault clio RT 1994

פורסם

אלכס שלום רב !

לא תאמין אך גם בדיקה , גם מחייבת תשלום, שמן וידע של בעל מקצוע עולה כסף !

אך אם יתברר שיש להחליף מצבר אלטרנטור, אן לתקן מתג אורות מקצר, מחיר הבדיקה, יקוזז או יגולם במחיר התיקון.

עריכה:

לאחר שמתברר שהאלטרנטור הוחלף במקום לא מורשה שלא מספק אחריות על האלטרנטור, הדבר מחייב גם אלטרנטור.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...