Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז קודם כל בשעה טובה עברתי להגברה בתצורת BI WIRE , הרצתי ברכב RCA נוסף למונו של הסאב ואת הזוג שהיה מחובר בעבר למונו (חיווט של אודיסון) העברתי לערוצים 3 ו- 4 של המגבר המגביר את הרמקולים, הלוא הוא הסנדאון 100.4 ...

הסט נשמע הרבה יותר טוב ממה שהיה, יותר עמוק יותר נוכחות יותר הכל ....

עכשיו ככה:

יחידת ראש ALPINE 9887

כרגע כל החיתוכים מתבצעים דרך הקרוס של המכשיר ....אבל, יש אבל ...

כרגע גם הקרוס של המגבר חותך את כל הסט, גם המידבאסים וגם הטוויטרים ..

חוץ מזה, גם הקרוס של הסט עצמו חותך את הטוויטר על מינוס 3 DB ...

מה שאני בא לשאול פה בעצם, עד כמה כל החבר'ה הנוספים שחותכים לי את האות בעצם מורידים לי מאיכות האות ? מה אני עושה בשביל לעקוף אותם ואיך ? תנסו לשפוך קצת אור על הנושא...

***למה... להכניס... 3... נקודות... בכל סוף משפט? זה מיותר ומעיק***

HU - Alpine 9887 | Speakers - Hertz MLK2

Midbas Amplifier - GENESIS Series 3 dual mono

Twitter Amplifier - GENESIS Series 3 four channel

Subwoofer Amplifier - ROCKFORD 1001BD | Sub - IDMAX

פורסם

בעקרון כרגע אתה יכול להשתמש באלפיין רק בכדי לחתוך את היציאה של הסאב ואת היציאה לסט הקדמי - ללא חיתוך.

החיתוך של הHPF למידבאסים יתבצע ע"י המגבר שמרים את הסט הקדמי וכל שאר העבודה תתבצע ע"י הקרוס הפסיבי.

אתה יכול מצד שני להעביר את המגבר ששולט על הסט הקדמי לFULL ולחתוך בHPF בעזרת הHU את המידבאסים בסט הקדמי.

לגבי הסאב - אם למונו שלך יש אפשרות להעביר FULL ריינג' - אתה יכול באמת להשתמש רק בHU גם בכדי לחתוך את הסאב - אבל אם אין לך אפשרות -

אז אתה צריך לדעת שהרכיב שחותך בסלופ הכי גבוה מבין השניים הוא זה שקובע את מידת ההנחתה

הרכיב שחותך בנקודת חיתוך הנמוכה מבין השניים - הוא זה שקובע את נקודת החיתוך (אני מדבר על הסאב כרגע בכל מקרה)

כלומר - אם חתכת בHU ב63 הרץ אבל המגבר חותך ב50 - אזי הסאב שלך נחתך ב50 הרץ בפועל.

כלומר2 - אם חתכת בסלופ 24 דיבי (דרגה רביעית) בHU ובסלופ מדרגה ראשונה - 6 דיבי במגבר - האלמנט יונחת ב24 דיבי בפועל.

מה שאתה צריך לצפות במידה ואתה חותך עבור אותו האלמנט את אותו תחום תדר בעזרת שני קרוסים שונים (HU, מגבר, קרוס פאסיבי) הוא שתזוזת הפאזה או היפוך הפאזה תהיה משוכללת ואני לא מסוגל עד היום לאמר באיזה אופן - כאן אתה תצטרך לבצע משחקי פאזה בין אם הן חשמליות או דרך הHU או המגבר בכדי לקבל תוצאה מירבית.

או שאתה יכול כמובן לחתוך את הסאב בעזרת המונו בלבד - תלוי בגמישות של הקרוס שלו.

אבל לא הבנתי איפה פה הבי-וואייר?

בי-וואייר זה כשאתה מגביר בעזרת קרוס פסיבי אחד - את שני האלמנטים שלו על ערוצי הגברה נפרדים.

במצב זה הקרוס הפסיבי קובע אמנם את נקודות החיתוך בצורה קשיחה אבל הטוויטרים והמידבאסים מוגברים ע"י מגברים נפרדים או ע"י ערוצי הגברה נפרדים באותו המגבר...

מקווה שעזרתי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לפי מה שאתה מתאר אז השארתה גם את הקרוס של הסט אז בעצם יש לך שלושה קרוסים שכל אחד חותך בצורה שונה .

השאלה היא למה ?

תזכיר לי אתה עובד אם מערכת של שלושה חלקים או שתיים ?

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

פורסם

אתה כרגע עובד עם MLK 165 אם אני לא טועה נכון!?

אם כן אני יוכל לעזור לך קצת בנושא, אני עובד עם אותו סט ב- BI WIRE...!

זה נורא לא מסובך חוץ מזה שתצטרך להעביר מכל צד עוד כבל לכל אלמנט ולשנות כמה אופציות בקרוס עצמו!

hu:clarion dxz785usb|comp:hertz mlk165|amp: audison lrx 4.1k|sub:hertz hx300d|mono:sundown audio sae1000d

פורסם

דבר ראשון - באיזה סט קומפוננט מדובר?

כיצד מוגדר כרגע ה-HU, לתצורה רגילה או 3-way? או במילים אחרות - האם שני כבלי ה-RCA אשר מחוברים לסאנדאון מעבירים את אותו אות, או שיש בינהם חיתוך דרך ה-HU?

אם אתה ממש מתעקש לעבוד ב bi-wire ולבצע את החיתוך בין המידבאס לטוויטר דרך הקרוס הפאסיבי (ולקבל רק שליטה נפרדת בגיין) - אתה צריך לבטל את החיתוך במגבר ולכוון hi-pass ב-HU ליציאות הרמקולים (או רק למידבאסים עם ה-HU בתצורת 3way) לחילופין - ניתן לבטל את החיתוך ב-HU ולקבוע במגבר hi-pass למידבאסים בלבד.

אם כבר יש לך חיווט ו-HU שמאפשר זאת - למה לא לוותר על הקרוסים ולעבוד בצורה אקטיבית, כאשר החיתוכים נעשים רק ב-HU?

עריכה - חוץ מהוספת RCA, הרצת חיווט נוסף לקרוסים? בלי זה לא עשית כלום בעצם :wink:

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

מידבאסים+טוויטרים = 2WAY :-D

+ סאב = 3WAY בדיוק מה שהאלפיין תומך...

לא הבנתי למה אתה צריך בכלל לחתוך משהו במגבר (ובי וויאר? גם בקרוס?)

יש לך מכשיר נהדר,פחות אלמנטים על הקו = סאונד צלול שמכוון בדיוק איך שאתה אוהב

תוציא את הHU,תעביר בגב המכשיר ל3WAY (סוויץ),טוויטרים - REAR

מידים - FRONT

סאב - SUB

ויש לך שליטה מלאה

תעבור חזק על המניואל ו... זהו :wink:

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם
לפי מה שאתה מתאר אז השארתה גם את הקרוס של הסט אז בעצם יש לך שלושה קרוסים שכל אחד חותך בצורה שונה .

השאלה היא למה ?

תזכיר לי אתה עובד אם מערכת של שלושה חלקים או שתיים ?

אני עובד עם קומפוננט 2-WAY מקדימה + סאב

והבנת נכון , ככה אני עובד... עכשיו מישהו פה נתן עצה לשנות במכשיר ל-3WAY ואז לעשות את כל החיתוכים דרך המכשיר

בכל זאת, איך אני עוקף את החיתוכים של המגבר וחותך רק דרך ה-HU ??

HU - Alpine 9887 | Speakers - Hertz MLK2

Midbas Amplifier - GENESIS Series 3 dual mono

Twitter Amplifier - GENESIS Series 3 four channel

Subwoofer Amplifier - ROCKFORD 1001BD | Sub - IDMAX

פורסם

כמו שרומק אמר .

אני במקומך הייתי גם מוציאה את הקרוסים של הסט ועובד אקטיבית - כמובן שבזהירות אם הכיוונים והגיין , והHU במצב של 3WAY . :-)

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

• תוכן חדש...