Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6128 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם כדאי בכלל לבדוק רכבים זולים (עד 15,000 ש"ח נגיד...) במכון בדיקה?

ואם כבר, על מי מוטלת האחריות לשלם על בדיקה?

פורסם

חובה לבדוק כל רכב לפני קניה, אם כי לא חובה במכון מורשה - לדעתי מוסך אמין ייתן לך חו"ד טובה יותר ובנוסף ייתן לך הצעת מחיר ליישור קו של הרכב.

עלות הבדיקה משולמת ע"י הקונה, אלא אם הקונה התחייב על שילדה לצורך העניין ונפל בבדיקה.

פורסם

עלות הבדיקה משולמת ע"י הקונה, אלא אם הקונה התחייב על שילדה לצורך העניין ונפל בבדיקה.

לא מאמין בזה, הבדיקה מוזמנת ע"י הקונה , מקום הבדיקה נבחרעל ידי הקונה ועל אחריותו, לא ראיתי שהמוכר לוקח אחריות על זה.

מעולם לא ראיתי שנחתן חוזה כזה לפני בדיקה.

ראה מקרה המומחה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=280190

איזה מוכר יחזיר עלות בדיקה שכזאת?

פורסם

אל תתבלבל בין שירות כגון "המומחה" שמציין במפורש שהבדיקה שלו היא אינה תחליף לבדיקה במכון ולמעשה הוא אינו נותן שום אחריות על הבדיקה, לבין מכון בדיקה מוסמך.

ובאשר לבדיקה - באם המוכר מתחייב לשילדה נקיה מתאונות (הנפוץ ביותר) ובעת הבדיקה מתברר שהרכב נחצה לשתיים ע"י רכבת, אז המוכר ישלם ועוד איך ישלם על הבדיקה. כמובן שעדיף לעשות זיכרון דברים לפני.

פורסם

נניח והמוכר לא רוצה לשלם למרות שהוא חתם.

איך אתה מתכוון לגבות ממנו את הכסף ?

תלך למשפט בשביל 400 ש"ח ?

פורסם

א. אני אישית כן :-) בתוספת הוצאות משפט, הפסד ימי עבודה ועוגמת נפש.

ב. לרוב נוכל לא יחתום על זיכרון דברים שכזה וכבר הרווחנו.

פורסם

גם איש ישר לא יחתום על זכרון דברים כזה.

בדיקה היא לא חובה בחוק.

הקונה בוחר את מכון הבדיקה ומשלם ולכן אחראי על התוצאות.

המוכר משקיע זמן, מרץ ומקריב את רכבו לבודקים המאד לא מקצועיים בד"כ (נראה אותך אם בודק יפגע ברכב בזמן בדיקה).

הקונה מצידו לא מתחייב לכלום, למה שהמוכר יתחייב.

יש גם קונים נוכלים שלהם קשר עם מכוני בדיקה, למה שאסמוך עליהם?

תמיד אחרי בדיקה הקונה מנסה להתמקח, גם כשהרכב מצויין, אם הקונה היה מוכן להתחייב שאם אין פגיעת שילדה הוא קונה את הרכב מיד במחיר נקוב אז אני בתור מוכר הייתי מתחייב.

מי שרוצה שיקח את הרכב לפחח טוב ולא ישלם 600ש"ח ויותר על בדיקת קישקוש.

אני בעקרון לא מתחייב על שום דבר שקשור לנוכלים האלה שקוראים להם מכוני בדיקה.

גם כשאני קונה רכב, זו אחריותי לראות מי עומד לפני או לבדוק את הרכב בצורה אחרת לפני שאני משקיע (יותר נכון - זורק) הרבה מאות שקלים על מכון בדיקה.

אל תשלו את עצמכם, קניתי ומכרתי עבורי ועבעור משפחתי די הרבה רכבים, מעולם לא ראיתי מישהוא מחזיר את עלות הבדיקה.

אם אתה חושב שנוכל לא יחתום על זכרון דברים אתה טועה, דווקא הוא יחתום ונראה אותך מדבר איתו אח"כ. נוכל יחתום על הכל.

אני מחשיב את עצמי איש הגון (מאד) ואני לא חותם על שום כלום בקניה\מכירה של רכב עד ששקלים מחליפים ידיים ורכב מחליף בעלות!

לא ממהרים לחתום, זכרונות דברים יכולים לסבך אותך בהתחייביויות שלא חלמת עליהם וכאדם הגון אני לא מוכן להתחייב על מה שאני לא מבין עד הפרט האחרון.

מי שמשלם למכון שלא יחלום לקבל את הכסף חזרה.

נתן.

פורסם
גם איש ישר לא יחתום על זכרון דברים כזה.

+1

הבעייה שלי עם מכון היא שלפני בכלל שהם שואלים איזה רכב ואיזו שנה רושמים את הכסתח"ים הרגילים ובמהלך בדיקה רק מוסיפים, התחלה בד"כ בסגנון כזה:

1. מנוע - נזילות, בלאי פנימי גבוהה, רעש שסתומים: לא תקין

2. גיר - שמן כהה, השהיה במעבר הילוכים, בלאי דיסקיות: לא תקין

3. וכו'

מפחיד אותי אפילו לחשוב מה יהיה רשום בתופס סיכום אחרי שמזמין בדיקה יגיד שנת יצור וסוג רכב, הרי ככל שרכב ישן יותר, כך יש לו סיכוי גדול יותר לבעיות, דבר שמאלץ את מכון הבדיקה לכסת"ח עוד יותר.

אחרי זה מאוד קשה לסנן מה תקלות אמיתיות ומה כסת"חים. לא פעם ולא פעמיים אני רואה בפורום אנשים מעלים דו"ח בדיקה (די מפחיד חייב להגיד שמראה רכב שיכול לשרת עוד 15 שנה כגרוטאה לפעמים) וחברי פורום אחרים עוזרים בסינון מה כסת"ח ומה לא. מעניין אותי (באופן תיאוטרי בלבד) לעשות ניסוי, לקחת רכב חדש מחברה שעשה הרצה בלבד בתנאים אופטימליים, לשים לו 150,000ק"מ ולשלוח למכון בדיקה. אני לצערי הרב חושש שרשימת ליקויים תיהיה כמו לרכב ליסינג בן שלוש שנים עם אותו קילומטרז'.

מצד שני, כמה שאני מבין למכון בדיקה יש ציוד לבדוק עובי צבע ודרכים אחרות לבדוק שלדה - זה אולי משהו שכן כדאי להתיחס אליו ברצינות ולבצע את הבדיקה. אני לא בטוח שפחח יעשה בדיקה בעזרת הציוד, אלא בדיקה ויזואלית וחיפוש אחרי תפרים של ריתוכים.

לאור הכסת"חים אני מעמיד בשאלה את מהמנות הבדיקה במכון ולכן בכל מקרה למוכר להתחייב על משהו זה צעד לא חכם, במיוחד אם מדובר ברכב שהוא לא יד ראשונה.

מצד שני, קונה בכל זאת צריך אינדיקצייה כלשהי על מצב הרכב ועיניין השלדה חשוב במיוחד ויכול להיות מעבר למשמעות מסחרית. זה לא שמצב מכני פחות חשוב, אבל איך לקבל אינדיקצייה אמינה ומדוייקת? דברים האלו מאוד חשוב לבדוק. איך? בדרך לבחירתו של מוכר. אבל לדרוש התחייבות על התוצאות זה להעמיד את המוכר במצב מאוד לא נעים, הרי גם אם הוא יד ראשונה ורכב ברשותו 10 שנים, איך הוא יכול לדעת למשל על מצד מנוע וגיר, הרי בכל מקרה במכון בדיקה ירשמו שמכלולים האלה לא תקינים ולא משנה מה המצב האמיתי שלהם עוד לפני שבכלל ידעו על איזה רכב מדובר. על עיניין השלדה אולי יש היגיון לדרוש התחייבות בתנאי שמוכר הוא יד ראשונה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...