Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ABS-כולםםםםם לקרוא את ההודעה .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לך באס 16 אי בי אס????????

תשמע אני כמעט בטוח שהאי בי אס שלי דפוק לכן אני רוצה להוריד אותו.

אם וכאשר אתם תעלו איתי לנסיעה קטנה ותגידו לי"טלאור האי בי אס שלך פועל כראוי" אני עדין לא יאמין לכם.

האי בי אס שלי שרוט

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם ככה אל תנסה ABS של לאנטיס. הוא מתחיל לעבוד עוד בזמן שאתה חושב על בלימה.

עד היום יש בשדות רחובות פס מפואר של פסי בלימה שלי כי ה-ABS נכנס בלי התראה ובלי סיבה. רק מעיכה מאסיבית של הברקס הביאה כח בלימה כלשהו (בלימה בקו ישר ,לא סיבוב ולא כלום).

פורסם

גבר אני לא יודע מי נסע על הלנטיס......אבל

נסעתי על לנטיס מעל חצי שנה ולפי דעתי האי בי אס שלו די טוב.

שנה 00 מנוע 1600 אוטומתי

האוטו היה בבלימות דיי בסדר.

פורסם

שנה 00 מנוע 1600 אוטומתי

אז המצב של ה XSI גרוע.......... :wink:

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

בחיית אוהד נסענו כמה פעמים ביחד.

תיסע איתי שוב ביום שישי בחניה הגדולה ואני יראה לך מה זה אי בי אס דפוק.

שוב אני אומר לפי דעתי האי בי אס שלי דפוק

של הלאנטיס לא עד כדי כך גרוע......

פורסם

שנה 00 מנוע 1600 אוטומתי

אז המצב של ה XSI גרוע.......... :wink:

מסכים עם יאשה

וגם עם הפצפוצים

המצב של ה-ABS של הלאנטיס לא משהו....

האמת שלדעתי בלאנטיס מן הראוי לנתק את הפיוז

אם אתה טוען שאצלך המצב גרוע יותר יש לך בעיה, או שתנתק את הפיוז, או שתנסה לפתור אותה במוסך (עדיף קודם לקבל חו"ד במפגש כמובן)

יובל.

פורסם

יובלי.....

לא למהר להוציא פיוזים !

ל ABS יש חסרונות ויש יתרונות , אז תפסיק לרוץ לאוטו ולחפש את הקופסת פיוזים.... :wink:

ואני מדבר מניסיון אני בעל פיוז קצר ביותר...... ( לא קשור.... אז מה ? )

לטלאור , חוש הומור.....

חוץ מזה , אולי יש לך בעיה ב ABS...... ( לא התכוונתי שהאוטו עצמו דפוק.... אני לא אומר דברים כאלה "בפנים"...... :lol: )

אל תשכחו,

פורסם

שנה 00 מנוע 1600 אוטומתי

לא יודע איך להגיד לך בעדינות ,אבל בוא ננסה .

מישהו שמע צעקה :ACTION :!:

:?::?::wink:

פורסם

ישבו מהנדסי רכב בעולם יחד עם אנשי הבטיחות בדרכים יחד עם מיטב המומחים בנהיגה בעולם וחיפשו פתרון לנהג ההדיוט (וגם לאידיוט), אשר יאפשר לו לבלום בלימת חירום ותוך כדי כך לשמור על יכולת ההיגוי של הרכב.

חיפשו, חשבו, דיברו, ניסו.

בסוף המציאו מערכת שתמנע את נעילת הגלגלים בבלימה ובכך תשמור על ההיגוי.

הם קראו לה : ABS

Antilock Braking System

בשנים הראשונות לפעולת המע' (שנות ה 70), היא לא היתה מוצלחת במיוחד בעיקר בשל הפגיעה ביכולת הבלימה של הרכב. עם חלוף השנים והמעבר על שנות ה 80, שוכללה המע' תוך שהמחשב תפס את מקומו כחלק ממנה ואיפשר לה להיות יעילה יותר.

עם פרוץ שנות ה 90, בשלה המע' לכדי כך שמחירה ירד ויעילותה עלתה פלאים.

כך, החלו יצרני רכב רבים להכניסה לשימוש ברכביהם ועם הזמן הפך הדבר לסטנדרט הכרחי.

המע' עצמה שופרה והפכה כה מתוחכמת עד כי המע' החדשות ביותר היום מסוגלות לבלום על יבש באותו מרחק כמו רכב ללא ABS ועל רטוב הן מסוגלות אף לקצר את מרחק הבלימה לעומת רכב ללא ABS.

הסיבות ליעילתה הגבוהה של מע' ABS מודרנית הן רבות אבל ניתן למנות בין השאר : פעולת מאד מהירה, טיפול בכל גלגל בנפרד, מניעת ציפה של הגלגל על המים עקב עקרון פעולתה ועוד ועוד ...

עם זאת, את כוחות הפיזיקה מע' ה ABS אינה יכולה לשנות ועל כן הכוחות הפיזיקליים הפועלים על הרכב בסיבוב עדיין עומדים מנגד ואינם מקבלים פתרון מספק לבעית מעגל האחיזה של הצמיג (למי שיודע מה זה).

יום אחד,

בא טלאור וקבע - ABS זו מע' דפוקה ועדיף בלי.

הוא גם קבע כי המע' שיש לו בפיז'ו מפריעה לו, והוא יכול לבלום טוב יותר בלעדיה.

יתר על כן, הוא גם קבע כי גם אם מישהו אחר יבדוק את המע' ברכב שלו ויקבע כי היא תקינה, הוא לא יאמין שזה בסדר.

קטונתי מלהתווכח עם מומחים שכאלו.

דני G.

פורסם

דני , לא יפה .

טלאור רוחש לך כבוד ואתה...... ( לא יפה ! )

תכוון , תלמד...... סך הכל הוא הציע לך שתבדוק לו ( אפרופו רחישת כבוד )

ייתכן וזו בעיה אצלו באוטו .

אל תשכחו,

פורסם

המממ, דני אתה מסכים איתי שאת ה-ABS בלאנטיס עדיף לנתק (כמובן אם יש טיפה ידע בלהסתדר ללא המערכת), הוא לא תורם לכלום רק מעיק

אם טלאור אומר שאצלו המצב קיצוני ("יותר גרוע מלאנטיס") וה-ABS הביא אותו למצבי כמעט תאונה בשל חוסר בלימה, ניתן להסיק שהמערכת אצלו מקולקלת!!

אני אישית בינתיים הייתי מוציא את הפיוז כי כמו שהוא תיאר את זה, המצב מסוכן

הגעתי במהירות לפקק שאף אחד לא שם לב אליו........לחיצה עצבנית על הברקס הראתה לי שאני לא יכול לסמוך עליו(על האי בי אס) עזבתי את האי בי אס שלי לאחר פעולה של אולי שני מטר.......ישר עזבתי אותו והנמשכתי לכיוון המכונית מבלי יכולת בריחה.....

לא יודע מאיפה זה בא לי שפתאום מולי הופיעו שוליים ענקיות(לאחר ווינגיט לכיוון צפון)

וברחתי לשם מהר........

וטלאור אני באמת מקווה שאתה מדביק את הדוושה ולא עוזב אותה, פשוט יש אנשים שמפחדים מהרעידות וזו טעות גדולה

יובל.

פורסם

לא נכון.

כבוד ועזרה אפשר לקבל ממני בשפע !!

אבל טלאור כתב :

אם וכאשר אתם תעלו איתי לנסיעה קטנה ותגידו לי"טלאור האי בי אס שלך פועל כראוי" אני עדין לא יאמין לכם

ובנוסף בהודעות אחרות הוא גם הוסיף וסיפר שהוא מנע תאונה ע"י כך שהוא וויתר על הבלימה והתחמק לשול. לעיתים אכן צריך להתחמק אבל לא כתחליף ל ABS !!

ובכל מקרה, לנהג שמיומנותו אינה מהגבוהות ביותר - אין שום סיבה לא לסמוך על ה ABS (לא כולל ABS של לאנטיס דור I).

דני G.

פורסם
לא נכון.

כבוד ועזרה אפשר לקבל ממני בשפע !!

אבל טלאור כתב :

אם וכאשר אתם תעלו איתי לנסיעה קטנה ותגידו לי"טלאור האי בי אס שלך פועל כראוי" אני עדין לא יאמין לכם

ובנוסף בהודעות אחרות הוא גם הוסיף וסיפר שהוא מנע תאונה ע"י כך שהוא וויתר על הבלימה והתחמק לשול. לעיתים אכן צריך להתחמק אבל לא כתחליף ל ABS !!

ובכל מקרה, לנהג שמיומנותו אינה מהגבוהות ביותר - אין שום סיבה לא לסמוך על ה ABS (לא כולל ABS של לאנטיס דור I).

דני G.

אני מכיר אותך דיי טוב !

אתה לא צריך לספר לי שאתה מוכן לעזור..... אני יודע ! אבל במקום להגיד לו נחכה ונבדוק . נתת עקיצה.....

הבנתי למה התכוונת , ובצדק אבל לי אישית.... זה לא נשמע טוב . לדעתי היית צריך להיות יותר עדין בניסוח .

וטלאור בסך הכל אחלה של בחור . ( הוא נותן טרמפים חופשי.... )

וה ABS של הלנטיס לא טוב , את זה אני יודע .

בגלל זה רשמתי שיש לו בעיה באוטו ( לפני 2 הודעות כאן או 3 , מי סופר... )

הקיצר הכוונה שלי היתה שלא תריבו ! זהו .

אל תשכחו,

פורסם

רגע,

אם אתה אומר שאנחנו רבים,

אז ביחיד אני - רב ?????

עד כאן - בלי לקלל !! :twisted:

ובכלל,

המקור למה שכתבתי לא היה תוקפני אלא לגרום לו להבין עד כמה הוא רחוק מהמציאות.

ולמען הסר ספק - אין ולא היתה שום כוונה לפגוע.

דני G.

פורסם

נהגת פעם בלי ABS במצבי חירום?

תראה אני באמת עשיתי את הקורס עם דני ( שסבל את הזוויות גלגול של הקורסה והבלימות העקומות שתוקנו ד"א :) ) ונסעתי גם ברכב עם מישהיא בעלת ABS

( שלא לדבר על זה שלרכב השני שלנו בבית יש ABS ) ... אני אישית מציע לא לנתק...... כי אם אתה לא רגיל וזה לא בא לך בתור אינסטינקט לבלום נכון ברגע אמת ( כשאתה ללא ABS זה לא למעוך את הדוושה...... ממש לא אפילו... סכנת חיים ) זה רק יסכן אותך יותר...... הרבה יותר.

אם יש לך ניסיון ארוך כמעט יום יומי בלי ABS אז מילא..... אבל גם בחורף? הייתי הולך פשוט למוסך ובודק את המערכת..... ואד אז..... ממש לא מנסה להסתכן או אפילו להתאמן במגרשים ריקים........ ואפשר לזרוק בכל מגרש פשוט תבא ברדיוס יותר גדול ותעזוב את הגז עם סיבוב נכון של ההגה........ ( ואפשר גם להחזיר)

אישית...... הקורס ממש עזר לי לפתור הרבה סוגיות התנהגות ברכב...... שאלות שאצלך לא ממש פתורות לפי הסיפור ...

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...