Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ABS-כולםםםםם לקרוא את ההודעה .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתוך תיאור המקרה, שהיה מפורט וסיפק הרבה נתונים, לא נראה היתה בעיה ב- ABS.

כח האחיזה בגלגלים התחלק הן לבלימה והן להפנית הרכב בסיבוב. כיוון שירד גשם והכביש היה חלק וגם עוצמת הבלימה היתה חזקה מידי לתנאי הכביש, נשאר פחות אחיזה לביצוע הסיבוב.

אחת העובדות שתומכת בהשערה זו היא שברגע שהרגל הוסרה מהבלם (ואפילו הועברה לדושת הגז) רדיוס הסיבוב התהדק.

נסו את התרגיל הבא כדי לבצע פניה נכונה בכביש רטוב.

1. התחילו את הבלימה מעט מוקדם מכביש יבש.

2. כאשר התקרבתם לסיבוב (במהירות נמוכה מכביש יבש) הפנו חזק את ההגה לכיון הסיבוב ובמקביל הפחיתו משמעותית את הלחיצה על דוושת הבלם (ממש לטיפה ולא יותר).

3. אם הרכב נכנס לסיבוב, יתכן אפילו עם זריקת זנב תקנו את כיוון ההגה והוסיפו מעט גז.

אם הרכב מסרב לפנות יתכן וזוית הסיבוב של הגלגל הקדמי חדה מידי. הגדילו את רדיוס הסיבוב (ישרו הגה מעט) ותראו שאתם מיד מקבלים אחיזה ומתחילים בסיבוב.

צפויים עוד ימים גשומים.

מצפה לתגובה.

רונן.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טלאור, בו נגיד, לדוגמא, שפגשת מישהו שסיפר לך שהוא לימד את עצמו שחייה לבד בבריכה ושהוא שחיין מעולה, היית חושב שהוא שחיין ברמה? ואם אותו שחיין בלימוד עצמי היה אומר לך שהוא דוחה עצות של מדריך שחייה מדופלם, לא היית חושב שהוא שחצן ללא כיסוי?

אז כשאנשים שנהיגה זה המקצוע שלהם, כמו דני, אומרים לך משהו - תקשיב ותפנים. יש סבירות די גבוהה שמה שהם אומרים זה נכון ומה שאתה אומר זה... בא לא נאמר "שטויות" אבל נגיד "לא מדוייק".

לגבי ה-ABS, בכללי בתירגול סללום בכביש רטוב הייתי מעדיף לעבוד בלי ABS ולטפל בנעילת הגלגלים בעצמי. אבל בגלל שרוב הזמן אני נוהג על כביש בדרכי מ-א' ל-ב' ואני לגמרי לא משוכנע שבמקרה של אזעקת אמת כל מה שאני יודע על בלימה נכונה לא יפרח ממוחי, אני משאיר את ה-ABS מחוברת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

רק שניה מה אתם מפגרים. :?::?::?:

מישהו כאן נהג על המכונית שלי,והוא יגיד לי האם הABS שלי תקין או לא?

אז לכל הקופצים כאן.

נמצאה בעיה ב-ABS והיא תוקנה.

הבעיה היתה מהגלגל הקידמי שמאלי .

כעת האוטו יוצר הרבה יותר טוב.

שוב פעם "מה אתם קופצים?????????"

ועד אשר אתם לא תיסעו על האוטו אתם לא יכולים לרשום כאן כאלה תגובות. ממש לא בא לי לצטט כאן תגובות שנרשמו(רק היום ראיתי את השירשור שלי).

לכל מי שלא הבין שיקרא את ההודעות הקודמות מתחילת השירשור.

פורסם

התגובות היותר מתקיפות שנכתבו נכתבו על העובדה שקטלת את מערכת הABS בכלל ולא על זה שעלולה להיות תקלה בABS שלך

טוב מאוד שסידרו לך את זה ני מקווה שעכשיו תוכל להינות מכל העולמות בטיחות והנאה בכביש ובמנחת\חניון\מגרש

אני והקליאו כבר לא ביחד

אווווי הגעגועים

פורסם

אמרתי שלפי דעתי ה-ABS שלי דפוק ואני מפחד לעצור איתו.

לא כתבתי שה-ABS של כל היצרנים הוא דפוק ואף אחד לא צריך אותו.

כל השירשור הענק הזה היה על מצבו של ה-ABS שלי.

ובסוף הוא גם נתגלה כלא תקין.

כולם כאן צעקו"הוא לא מבין"

"אנשים יותר גדולים ממנו מבינים"

הקיצר זיינו כאן את השכל טוב טוב.

אנשים כאן אפילו התחילו להגיד לי עד כמה אני דפוק כי בחיים לא בלמתי עם ABS .

וואלה עצבנתם אותי אחושרמוטה. ואפילו אתם לא נהגתם על האוטו שלי לפני שתקפתם אותי.

עזבו על הזין שלי,אני למדתי לקח רציני.

אל תקשיב לקופצים בראש. :lol::lol::lol::lol::lol::lol: (זה כדי לשמח אותי)

פורסם

ראשית אני מברך אותך על כך שתקנה את ה- ABS.

בהחלט אף אחד מאיתנו לא רשאי לחוות דעה על אוטו שהוא לא נהג בו ובהחלט טענת שיש בעיה כללית במערכת. כל הכבוד כיוון שמרבית הנהגים לא היו מבחינים בכך.

באשר לפניה על המגרש, אני עומד על דעתי שהפרטים שמסרת מעידים שהבעיה היתה בדרך ביצוע הפניה ולא במערכת ה- ABS.

ובל שוב, אי אפשר ללמוד או ללמד נהיגה בהתכתבות. ובטח לא לקבל החלטה גורפת לבטל את ה-ABS.

רונן.

פורסם
$^&$% אני מזמין אותך להצטרף לנסיעה קטנה בחניה הגדולה ביום שישי במפגש.

מה שפשוט מאוד אני יראה לך זה איך האי בי אס שלי בולם.

לפי דעתי משהו בו לא נכון......האוטו לא עוצר נכון.

אני מתכוון לבלימה בסיסית(בלימת חרום ישרה)

"יום אחד,

בא טלאור וקבע - ABS זו מע' דפוקה ועדיף בלי.

הוא גם קבע כי המע' שיש לו בפיז'ו מפריעה לו, והוא יכול לבלום טוב יותר בלעדיה.

יתר על כן, הוא גם קבע כי גם אם מישהו אחר יבדוק את המע' ברכב שלו ויקבע כי היא תקינה, הוא לא יאמין שזה בסדר.

קטונתי מלהתווכח עם מומחים שכאלו. "

:?::?::?::?::?::?::?::?::?::mad:

"

פורסם

מה לעשות, טלאור, אין שום דבר בתיאור הראשוני שלך שרומז שיש בעיה ב-ABS.

פורסם

תקרא שוב גבר ואתה תראה כמה פעמים שכתוב-"האוטו לא עוצר נכון"

"אני לא סומך עליו"

"אני מעדיף בלעדיו"

"אני חושב שה-ABS שלי דפוק".

???????????????????

מה רצית להגיד?

פורסם

תגיד דני .

בקורסים שעברתי בצבא על משאיות מעל 15 טון לימדו אותי שבאותו הרגע שאני מרגיש החלקה ולא משנה איזה סוג של החלקה דבר ראשון צריך ללחוץ על הקלאץ כדי למנוע העברות משקל מיותרות .

בפועל על המשאית זה עבד לדעתך זה נכון גם על פרטי ?

:idea:

פורסם
תגיד דני .

בקורסים שעברתי בצבא על משאיות מעל 15 טון לימדו אותי שבאותו הרגע שאני מרגיש החלקה ולא משנה איזה סוג של החלקה דבר ראשון צריך ללחוץ על הקלאץ כדי למנוע העברות משקל מיותרות .

בפועל על המשאית זה עבד לדעתך זה נכון גם על פרטי ?

:idea:

עקרונית לא.

במשטח החלקה/כביש מוצף/קרח - לפעמים...

פורסם

ראשית - תשובה לטלאור,

הסיבה שקיבלת תשובה מהסוג ההוא היתה שבדיוק, אבל בדיוק אתה אותם המילים שמעתי כבר עשרות פעמים מאנשים בהדרכות נהיגה. כולם בטוחים שה- ABS לא טוב (כל אחד וסיבותיו עימו) וטיעונים בסגנון "לא משנה מה יגידו לי, אני יודע", מוסיפים שמן למדורה.

אף אחד לא שלל את האפשרות שקיימת בעיה ב ABS שלך,

אנחנו טענו שלראות ב ABS מע' דפוקה לכשעצמה ו/או לחיות בדיעה שנהג לא מיומן מסוגל לבלום טוב יותר מהמע' הזו במצב חירום, זו טעות !!

יתר על כן,

אני שמח שאכן נתגלתה בעיה וזו תוקנה. כך אני מקווה שבטחונך במע' יחזור עד כדי שאתה תשתכנע לנהוג כשהיא מחוברת.

לבועז,

הסיבה לשלילת לחיצת הקלאצ' היא שרכב שגלגליו אינם מקושרים למנוע הופך להיות עצבני מאד ויכול לעבור בין תת-היגוי להיגוי-יתר באחת. במשאית זה קצת אחרת, ובכל מקרה אני רוצה לראות את אותו מדריך יוצא מהיגוי-יתר בצורה הטובה ביותר תוך שימוש במינימום רוחב כביש - ללא שימוש בדוושת הגז ....

דני G.

פורסם

כל אחד התייחס לדבר שונה.

אני אישית דיברתי שאני לא סומך על ה-ABS שלי באותו הזמן בגלל אי תקינותו.

טוב חפיף לפחות זכית לתיקון ה-ABS.(ללא תשלום).

:wave2::wave:

• תוכן חדש...