Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לאחר נסיעה בירידה, מחוג חום מנוע יורד מ90 לאזור ה60 מעלות. כאשר המזגן מופעל, לוקח הרבה זמן (כ-10 דקות) עד שהמחוג מתייצב ב-90 (אפילו 91 בערך) ככל הנראה תרמוסטט לא תקין/לא קיים. מה מחיר החלק + עבודה "על הדרך" ברצוני להתקין קולר חיצוני לגיר. מה מחיר הקולר + העבודה הרכב הוא VW בורה שנת 2001 מנוע 2.0 אוטומט תודה מראש ושבת שלום

פורסם

תרמוסטט אתה יכול להחליף בעצמך.

קנה תרמסוטט מקורי בלבד בצ'מפיון+שני מיכלים של נוזל קירור G12 PLUS וגש לעבודה.

עלות תרמוסטט בסביבות 250 שקלים+2 מיכלים של נוזל קירור כ-120 שקלים (ההערכה מכיוון שהמחירים כנראו עלו)

עלות התקנת קולר ברר עם חבר הפורום מוסך רון או ספי שהינו בעל מכון לשיפוץ תיבות.

איזה כייף לי :)

פורסם

לי גם יש בעייה כזו בגולף,שהמחוג לוקח לו זמן לעלות ל90,אחכ צונח ל 0 ושוב חוזר ל90.בזמן האחרון זה מתייצב על 90,אבל מדיי פעם זה צונח,לעיתים רחוקות יותר מבעבר.

אפשר לסדר את זה איכשהו בלי להחליף את החיישן?קיבלתי פה כבר תשובה לגבי החלפת חיישן,אבל אולי אפשר לסדר בלי החלפה?ניקוי או משהו כזה?

פורסם

מרק תודה, כצפוי ממך, תשובה מהירה ומדויקת! יכול להיות שמדובר בחיישן חום ולא בתרמוסטט? המחוג עולה ממש לאט ואז נמצה באזור ה-70 מעלות גם בימים החמים, עד שעולה למצבו התקין. כמה זמן בערך לוקח להחליף תרמוסטט, ככה בשתי מלים עד כמה עבודה מסובכת?

פורסם
מרק תודה, כצפוי ממך, תשובה מהירה ומדויקת! יכול להיות שמדובר בחיישן חום ולא בתרמוסטט? המחוג עולה ממש לאט ואז נמצה באזור ה-70 מעלות גם בימים החמים, עד שעולה למצבו התקין. כמה זמן בערך לוקח להחליף תרמוסטט, ככה בשתי מלים עד כמה עבודה מסובכת?

בגולף/בורה וגם בגולף דור 5 הזמן שעובר עד שהטמפ' של נוזל הקירור מגיעה ל-90 מעלות הוא בערך בין 5-10 דקות תלוי בטמפ' החיצונית, הסל"ד,והעומס על המנוע.

אצלך הבעיה שהמחוג יורד מ-90 ל-70 מעלות צלזיוס שזה לא תקין ולכן הייתי מתחבר לסורק תקלות בכדי לבדוק האם היוניט חום תקין לפני שמחליפים תרמוסטט.

האם בעבר ביצעת פירוק'הרכבת תרמוסטט וריקון מערכת הקירור מנוזל קירור ?

האם אתה רוצה לעשות את העבודה בעצמך ?

פורסם

הנה ציטוט מפירוט הטיפול האחרון שעשיתי לפאסאט 2002 שלי:

בסריקה הממוחשבת שלאחר טיפול התגלה שהחיישן שמשדר את חום נוזל הקירור תקול whatb.gif .

עבודה (פרוק והרכבת חיישן) - 72

חיישן - 180

נוזל קירור - 60

טבעת - 5.80

סה"כ כולל מע"מ - 365.45

רק אח"כ נזכרתי שנתקלתי כמה פעמים בותה תקופה בתופעה של ירידת מחוג החום בצורה מוגזמת בנסיעה בירידות ארוכות.

פורסם

בימים חמים כמו היום, לוקח כ-10 דקות להתחמם, שזה הרבה לפי דעתי.

הרכב אצלי שבוע ימים, לכן אינני יודע מי החליף ומתי את התרמוסטט בפעם האחרונה.

יכול להיות שיש אוויר במערכת? או שהתרמוסטט לא קיים בכלל.

הרכב חובר לסורק, וזה כל מה שהיה:

X431 DIAG Report LAUNCH

------------------------------

SMARTBOX: 980245799700

DATE 8/13/2009

------------------------------

Total codes : 002

CODE001:

16519 P0135 02 sensor

circuit, Bank 1-

sensor

Electrical

fault

:CODE002

16518 p0134 02 sensor

circuit, Bank 1-

sensor 1: no

activity

detected

================

Total codes 002

CODE001:

01274 Motor for air sporadic

recirculation

flap-v71 Defective

================

PASAT04 - איך בדיוק היה אצלך, המחוג ירד עד לאפס, או היה יורד לאזור 60-70 מעלות.

לפני דעתי אצלי מדובר בתרמוסטט עייף.

במזדה / מיצובישי פירוק התרמוסטט הוא עניין של 2 ברגים (גג 5 דקות)

והבדיקה פשוטה מאוד, ע"י חימום מים בהדרגתיות, ובדיקה וויזואלית (בהתאם לטפמ' המדויקת הוא נפתח ונסגר)

האם גם כאן ניתן לבצעה את הבדיקה ?

פורסם

אין לך אוויר במערכת מכיוון שבבורה אין צורך לבצע תהליך ניקוז אוויר מיוחד.

במקום לשאול שאלות תפרק את התרמוסטט ותהליך והבדיקה שלו דומה לזה שרשמת.

התרמוסטט צריך להתחיל להיפתח ב-86 מעלות צלזיוס.

1. רוקן את מערכת הקירור

2. פרק את שני הברגים של הפלאנ'ז ושלוף את התרמוסטט.

פורסם

צודק, זה בדיוק מה שתוכתן לעשות. קראתי הרבה שרשורים (ולא חסר כאן בפורום) לגבי מערכת בקרת יציבות ESP בגולף IV / בורה. לאחר שיחה עם צ'אמפיון, אין את המערכת בבורה/גולף מנוע 2.0 ו- TDI של אותם השנים. מה שכן, ישנה מערכת EDL המונעת החלקה הזמן העצה, ומכאן בא הבלבול!

פורסם

בהתנעה ראשונה בבוקר כאשר המנוע קר ועובד רק בסל"ד סרק ללא נסיעה לוקח לפחות 10 דקות עד שהמנוע יגיע לטמפ' של 90 מעלות צלזיוס.

קשה לי לומר לך בדיוק כמה זמן ייקח עד שהמנוע יגיע לטמפ' עבודה בזמן נסיעה מכיוון שזה תלוי בטמפ' החיצונית ובעומס על המנוע, אבל בין 5-10 דקות זה נורמלי.

כמובן שאם אתה כבר נסעת לפחות 10 דקות ולאחר מכן דוממת את המנוע ושוב פעם לאחר 30 דקות התנעת את הרכב במקרה כזה הזמן יכול להתקצר ל-2 דקות.

פורסם

PASAT04 - איך בדיוק היה אצלך, המחוג ירד עד לאפס, או היה יורד לאזור 60-70 מעלות.

לא, לא ירד ל-0, היה בערך בשליש הסקלה. זה קרה לי בירידת הקסטל, פעמיים/שלוש.

לגבי ESP, הייתה לי גולף 2001, 2.0 אוט' קומפורטליין, היה ברכב esp.

פורסם

לגבי ESP, זה מאוד מעניין. איך בדיוק ניתן לדעת עם יש בבורה שלי (שנת 2001, מנוע 2000)

בצ'אמפיון נאמר לי חד וחלק, אין ולא היה.

מצרף צילום של קטלוג גולף 2001 (תוספות בטיחותיות)

golf01.jpg

• תוכן חדש...