Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכירת אוטו - מה צריך לדעת ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

פעם ראשונה שאני מוכרת אוטו. כולם מבקשים ייעוץ בקניית רכב ואני דווקא זקוקה להדרכה במכירת רכב.

שאלותי -

1 - כאשר לקוח מתעניין ברכב, האם נהוג לנסוע ביחד למוסך עפ"י בחירתו?

2 - האם נהוג לתת את הרכב ל"נסיעת מבחן"...כאשר אני ביחד איתו?

3 - איך מתנהלת הפרוצדורה הכספית? מה לבקש מהקונה?

4 - כל נושא העברת הבעלות, איך מתנהל?

בקיצור, צריכה בבקשה הסבר מפורט לכל השלבים.

מוכרת דייהטסו סיריון 2007.

תודה רבה על העצה והעזרה

אילוש

פורסם

1. כן. מוסך או מכון בדיקה לבחירתו של הקונה. כמובן שמקובל שמקום הבדיקה יהיה קרוב אליך ולא ידרוש נסיעה ארוכה מידי.

2. כן, אם כי צריכים להיות מעט חשדנים כלפי הקונה.

3. תבקשי כמה שיותר כסף. מזומן, המחאה בנקאית או הפקדה ישירות לחשבון הבנק שלך.

4. הולכים לכל סניף דואר עם תעודת זהות שלך ושל הקונה, מבקשים לבצע העברת בעלות, משלמים את האגרה וממתינים שהפקידה בדואר תעשה את עבודה. כל התהליך לוקח כמה דקות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לאחר העברת הבעלות - השאירי אצלך את טופס ביטוח החובה, ואישור העברת הבעלות.

את קונה רכב אחר במקום ? אם לא - תוכלי לקבל החזר על תקופת הביטוח שלא ניצלת (גם למקיף וצד ג').

אם כן - תוכלי להקפיא את הביטוח, עד שתקני רכב אחר, ולעבירו אליו.

אל תשכחי להוריד מהרכב אישורי חניה למינהם (מדבקת תושב וכו'), את מדבקת הפורום (נדירה בימים אלו), וחפצים אישיים.

לענין העברת הבעלות - אם הקונה מבקש לא להעביר בעלות, או לקבל את הרכב לידיו ולהעביר בעלות "בימים הקרובים" בכל מיני טענות משונות (או מבקש צילום מת.ז. שלך כדי להעביר בעלות בעצמו במועד אחר) - עלייך לסרב.

ללא העברת בעלות בדואר אל תמסרי את הרכב.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לגבי ביטוח החובה. רוב האנשים מבקשים שתשאיר להם "עד מחר -מחרתיים" עד שיעשו ביטוח.

אני מודיע לקונה הנכבד שברגע העברת הבעלות אני מרים טלפון לסוכן ומבטל את החובה. לא משאיר לו אותו אפילו לעוד 10 שניות.

הוא יכול להתקשר לסוכן שלו מיידית ולתת לו פרטים לעשות ביטוח חובה.

את לא צריכה ש100 מטר אחר כך תהיה תאונה חלילה וחס, ואת "תסתבכי" כי הביטוח עדיין שלך.

לגבי כסף, אם זה צ'ק בנקאי (לדעתי עדיף ממזומן - בייחוד אם זה סכום של כמה עשרות אלפי שקלים), את הולכת עם הקונה לבנק שלו ורואה בענייך כיצד הפקיד מכין ומוסר צ'ק בנקאי לקונה. כבר היו מקרים של זיוף צ'ק בנקאי.

את מכינה גם טופס זכרון דברים (אפשר גם להוריד כזה מאתרים באינטרנט). בטופס הזה כתובים כל פרטי המכירה, הדגם, הסכום, והתחייבות של הקונה כי מרגע העברת הבעלות, אין לו ולא יהיה לו כל טענות ומענות עתידיות לגבי מצב הרכב , שכן מצא אותו לשביעות רצונו המלאה.

את לא משאירה שום מסמכים, תעודות, ושאר דברים לקונה. הולכים לדואר , מבצעים העברה ושלום על ישראל.

זה לא מפחיד כמו שזה נשמע, סה"כ תהליך פשוט מאד, אבל פשוט תחשבי רק על עצמך וכסי עצמך מכל החינות. אל תתפתי למשהו ממה שנכתב למעלה, גם אם הקונה הכי נחמד והכי נראה לך. ככה נראים נוכלים:wink:

בהצלחה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
לגבי ביטוח החובה. רוב האנשים מבקשים שתשאיר להם "עד מחר -מחרתיים" עד שיעשו ביטוח.

הם טועים.

בפוליסה עצמה רשום במפורש - שהביטוח תקף רק אם הפוליסה על שם בעל הרכב.

ברגע שהעברת בעלות לקונה - אין לרכב ביטוח חובה בתוקף. (גם אם הוא מחזיק ביד את הביטוח שעל שמך בהסכמתך).

על הקונה לדאוג מראש לביטוח (אפילו זמני).

אם לא דאג לביטוח - אסור לו לנהוג ברכב - עד שיקבל לידיו ביטוח חובה חדש על שמו.

השארת הביטוח שלך אצלו - אין לה תוקף.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם
למי הולך רישיון הרכב לקונה או למוכר?

למוכר בצמוד לטופס העברת בעלות המכיל את פרטי הקונה.

טופס רישוי חדש עם פרטי הקונה מגיע בעת חידוש הרישוי השנתי.

פורסם

לא נכון.

הקונה מקבל את הרשיון המקורי, עם פרטי המוכר, ועליו להצמידו לטופס העברת הבעלות עם שמו, עד שיקבל את הרשיון המעודכן במועד הטסט השנתי.

הוא יכול גם לפנות למשרד הרישוי ולקבל רשיון מעודכן עם פרטיו.

המוכר אמור להשאר עם ביטוח החובה ועם טופס העברת הבעלות (והכסף).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

1 - כן - עד גבול מסויים - אל תתני למישהו לשרוף לך חצי יום ואחרכך לספר סיפורים "תורידי 30% ויש על מה לדבר".

2 - כמובן - אף אחד לא יקנה רכב בלי נסיעה אבל יש להזהר לא לרדת מהרכב כאשר הוא מונע והקונה יושב ברכב, כבר היו מקרים של גניבת רכב בצורה כזו וכמובן שהביטוח לא מכסה מקרה כזה.

3 - כדאי צק בנקאי - הכי פשוט, העברת בעלות בדואר (בדרך כלל מתחלקים בעלות) והעברת הצק לידייך במעמד זה.

4 - העברת בעלות בדואר - יש צורך בתעודת זהות בלבד (לא רשיון) לשלם כ 160-170 שקלים.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

אצלי - כשאני קונה המוכר משלם.

כשאני מוכר - הקונה משלם.

בקיצור - זה פתוח למו"מ.

בכל מקרה האחריות לביצוע היא על המוכר.

אל תמסרי את הרכב ללא העברת בעלות.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

• תוכן חדש...