Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מוסך לרובר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההלן לכולם, (הרגע נרשתי לפורום)

בהיותי מחפש טרי לרכב הראשון שלי ביליתי מספר שעות בחיפוש דעות כאלה ואחרות לגבי רכבי רובר בכלל, וסידרת 200 בפרט.

ראיתי פה כמה שירשורים מעניינים לגבי המותג והדגם הספציפי, אין לי שום כוונה לשחזר אותם לכן אבקש מכול מאוכזבי המותג לנהוג באיפוק, אני מודע היטב לדעה הרווחת על המותג בשוק הישראלי.

ראיתי שקיים כאן גרעין מגובש ונאמן של בעלי רוברים למינהם ורציתי להפנות את השאלה אליהם.

אחת התובנות מהשירשורים שקראתי בנושא היתה שאת הרכב הזה צריך להתחיל לחפש ממוסך בו אתה הולך לטפל בו. לכן אני מתעניין במידע כללי לגבי המוסכים המורשים בחיפה ובחדרה, האם יש משהו שאני צריך לדעת באופן כללי עליהם, האם יש העדפה, מקצועיות, איכות העבודה וזמינות החלקים בהם.

ואם כבר פתחתי שרשור אז אשאל גם מה היא הערכה גסה להוצאות כספיות על המוסך, בהנחה שבאמת מצאתי רובר 214/216 שמור ומטופל במוסכים מורשים עם היסטוריית טיפולים, למה אני צריך לצפות מבחינת הוצאות תחזוקה. נכתב פה מספר פעמים שזה עשוי להיות יותר יקר מהנורמה, אבל לא פורט יותר מדי,

מה שאני צריך לדעת זה כמה כסף לשנה אני צריך להקצות לטובת ביקורים במוסך (אני לא אסע איתו הרבה, פחות מ 15000 בשנה).

תודה מראש

פורסם

קצת רקע - בתור בעל רובר 216 1997 אני לא מוצא את האחזקה שלה יקרה משמעותית מרכבים אחרים, מה גם שהבעיה המרכזית של הרכב נפתרה ביום שהוחלף לו אטם ראש מחוזק ומאז חוץ מאלטרנטור שהחלפתי ושהוחלף 6 שנים לפניי לא היה משהו משמעותי.

אני אישית מטפל אצל אבי ממוסך און גל אקפסרס ברחוב ששת הימים בחיפה וזה גם בתקלות כבדות או דברים שאין לי זמן, כמו החלפת טרמוסטט שזה סיוט להחליף ברכב הזה בלי ליפט לדוגמא. שאר טיפולי ה10K וכל מיני שטויות קטנות אני עושה לבד בעלות של 350 ש"ח לערך עם חלקים מקוריים ושמן מהרמות הכי גבוהות שיש.

אם תמצא רכב שמור הרווחת אוטו לשנים רבות.

נ.ב

יעקב אם אתה מגיב לשרשור חכה תראה מה הבאתי והולך להכנס אליי לרכב :D

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם

כנראה לשים כסאות של 600 בצבע שלך :D נראה איך ייצא, מצאתי כזה רכב בפירוקיה חדש חדש בפנים, רק אכל מכה קטנה מאחורה, המצחיק שהוא עדיין נוסע - ולא רע בכלל יש לציין

פורסם

ריפודי עור יפים חדשים לגמרי הרכב לא מוגדש אבל עדיין נוסע טוב, עשיתי איתו קצת שטויות במגרש(בכל זאת מושבת)

יש בו הכל ונראה טוב, באמת אחורה יהיה בעיה אבל לך תדע אולי ייצא מזה משהו יפה בסוף.

פורסם

בתור בעל רובר 214 שנת 98 ידנית אני מחזק את אלעד, אני לעומתו קצת התפרעתי אם הרכב וכרגע הוא יושב על רביעית קוני ספורט וקפיצי הנמכה, ג'אנטים של 25 +צמיגים חדשים, צבע חדש ועוד ועוד ועוד...

בקיצור כמו שבטח שמת לב שום דבר מהדברים שאני הוספתי אינו מחייב, הרכב היה יכול לנסוע גם בלי כול זה.

משהרכב אצלי הטיפולים המחייבים היחידים שעיתי הם ראש מנוע + משאבת מים + טיימינג כמובן שהוחלף לאטם ראש מחוזק, כל זה בעלות של 4K.

סליחה חוץ מזה היו לי עוד כמה דברים, מחזיר שמן גיר 250ש"ח כולל עבודה ורצועת הגה כוח 40ש"ח{שהוחלפה בגלל שהייתה גישה אליה באחד הטיפולים ולא בגלל שנקרע.

בנוגע למוסכים, יש את מוסך און גל אקספרס כמו שאלעד ציין ויש גם את תלתן בצ'ק פוסט.

אני את כל הטיפולים עושה בבית לבד כולל תרמוסטט {אלעד סתם עצלן עלות תרמוסטט ללא הבית 60ש"ח או משהו כזה אלעד כמה אני חייב לך?}.

עבודת הראש מנוע בוצע במוסך אקספרס אצל אבי, דרך אגב הם לא בדיוק מוסך מורשה של רובר אלה מוסך מורשה לשעבר.

בקיצור אם עוד לא רכשת אני מציע לך לצבור קצת ידע טכני ולדעת לתחזק את הרכב למה אם לא שומרים אז משלמים.

לגבי חלפים יש הכול מהכל כל מי שיגיד לך שאין הוא חרטתן, לעומת זאת עלות החלפים לא כמו של פיאט אונו יש חלקים זולים ויש יותר יקרים המלצה שלי לקנות הכול מקורי.

דרך אגב קח את הרכב לבדיקה, למרות המחיר הזול של הרכב אני לא מציע להתפשר על בדיקה.

איזה רובר אתה רוצה לקנות 214/6 אוט' ידני?

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

מאור חוץ מהבולמים/קפיצים הכל אצלנו זהה בערך במה שעשינו לו.

בקשר לטרמוסטט וואלק באמת אין לי כוח לפרק להרכיב, זה נראה לי הגיל עושה את שלו :)

ד"א

מה עם יוסי, לא רוצה לארגן לנו איזה מפגשון משהו ?

פורסם

בתור בעל רובר לשעבר האחזקה פשוטה ולא יקרה כמו שכולם אומרים.

רכב אמין למי שטופלה.

ממליץ על 216 ידני

אמנם רוב החלפים מקוריים אך לא כל כך יקרים.

ממליץ על רובר(4 שנים היו בבעלותי רובר).

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם

תודה על התגובות

את כול ההמלצות החמות וההגנה על כבוד הרכב מול משמיצים כבר קראתי בפורום זה והשתכנעתי לקנות אחד.

אני מחפש 214 ידני, כי הם יותר זולות ואני לא צריך יותר מזה, התוכנים לקנות אחת בסביבות 7000 ואז להשקיע בה 4000-5000 ליישור קו (כמוון לפי הצורך, לא סתם) כדי להיות רגוע.

חוץ מאטם ראש מנוע מחוזק שקראיתי עליו רבות, מה עוד כדאי לי להחליף, או לוודא שהוחלף לפני שאני מתחיל לנסוע על האוטו

נ.ב

מישהו מקיר את המוסך רובר בחדרה, אפי את בני בע"ם, בטלפון הם נשמעו נורא נחמדים ואפילו הציעו לי לעשות בדיקה לפני קנייה חינם...

פורסם

אם תטפל ברכב במוסך שלא מתמחה ברוברים אתה לא תראה את הסוף.

ראש המנוע זו הנקודה החלשה, גם הגיר הרציף אבל זה לא רלוונטי לגביך שכן אתה מחפש 214.

היסטוריית טיפולים ושימוש בחלקים וחומרים איכותיים אלו הנקודות הכי חשובות, בלי זה הרכב יהיה בור בלי תחתית .

Peugeot 208GTI

• תוכן חדש...