Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שיתנהגו כמו בני אדם ולא יגידו משפטים בסגנון של העובדים לא מעניינים אותנו הם סתם כלי בהם אנו משתמשים לקידום צרכינו.

בן אדם זה לא כלי.

גם אם הוא מרוויח פחות ממך.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפני שפותחים כזה שרשור צריך לבדוק את העובדות, והעובדות הן שזהו המפעל האחרון בארץ שמייצר מזגנים. דווקא צריך לצל"ש את הנהלת תדיראן שהחזיקו מעמד עד עכשיו בעוד כל המתחרים מזמן העתיקו את הייצור לסין.

פורסם
שיתנהגו כמו בני אדם ולא יגידו משפטים בסגנון של העובדים לא מעניינים אותנו הם סתם כלי בהם אנו משתמשים לקידום צרכינו.

בן אדם זה לא כלי.

גם אם הוא מרוויח פחות ממך.

חבל שאתה מסלף את הדברים שלי לדברים שלא נאמרו מעולם, הכוונה של בעלי העסקים לא עובדים בשביל העובדים זה שאין לשום בעל עסק כוונה לחסוך ברווחים שלו על מנת שלעובדים יהיה עבודה, לא משנה אם הם מרוויחים הרבה או מעט.

כנראה אתה מימיך לא ראית איך עסק מתנהל, מה גם אני בטוח שלא ראית מה זה התנהלות של עסק מול המדינה ומול העובדים.

אתה לא מבין את השיטה הקפיטליסטית ואת חופש העיסוק, בעצם אני בטוח שאתה לא מבין מהחיים שלך כלום באיך בכלל עסק עובד ואיזה עומס ולחץ מופעל עליו והבעלים שלו.

כאשר אני אישית רוצה לשאוף הכי גבוה והכי רחוק לי ולמשפחתי זה אומר שהעסק שבבעלותי צריך לייצר כמה שיותר רווח. אם אני שהמדינה שוחטת אותי בכל מס אפשרי עקיף וישיר מכל הכיוונים צריך גם להתמודד עם עובדים בין היקרים בעולם גם אם זה לעבודות בסיסיות, לחלוטין לא יכול להחזיק עסק חיי...

אז נכון אותך זה לא מעניין מה אכפת לך אתה בא מ8 עד 5 דופק כרטיס והולך הביתה אבל אני שגם צריך לחיות מהעסק ולחסוך לא יכול להמשיך ככה ואם זה אומר להעביר את המפעל לסין ולשלוח את כל העובדים הביתה כדי שאני עם העסק שעמלתי להקמתו וירקתי דם ולקחתי חובות ואני נאבק יום יום על מנת שיהיה כסף לשלם משכורות ימשיך להתקיים אז זה מה שיהיה.

עכשיו תצא מהראש הקטן והממורמר על "בעלי ההון" וכל השטויות שאכלת במהלך חייך כי לא כל בעל עסק הוא שרי אריסון ותאמין לי שלבעלי עסקים יש יותר בעיות מאשר לעובדים.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם
לא זכור לי שקוראים להם תדיראן ביטוח לאומי או תדיראן שירותים סוציאלים בע"מ.

בתור אחר שבא ממשפחה שמחזיקה עסק ומכיר את המאבק שלהחזיר עסק בישראל אני מבין אותם.

הם לא חייבים לאף אחד שום דבר, אם לא קיבלו מענקים או הטבות מוגזמות זכותם לעשות עם העסק שלהם מה שהם רוצים.

אם נראה להם שבסין יותר טוב אתה לא תגיד לבן אדם... תשמע תרוויח רק שקל במקום 100 כי אחרת למשה וחיים לא יהיה עבודה, זה לא בעיה שלהם והם לא צריכים לדאוג לזה.

אם המדינה הייתה דואגת שכלכלית יהיה כדאי לייצר בארץ אז המפעל היה נשאר כל עוד יש להם אפשרות להרוויח יותר אז זו זכותם, אף אחד מאיתנו בעלי העסקים לא עובד בשביל העובדים.

ועל זה נאמר ** הערה שנמחקה ע"י הנהלת הפורום **

כסף כסף כסף וכמה שיותר יותר טוב, גם על חשבון האנשים שגורמים לי לעשות אותו.

חבל שאני לא יודע מי אתה ומה אתה מייצר. הייתי מפרסם את המשפט שלך ברחבי האינטרנט והעולם ומיידע את העבדים שאתה מעסיק ואז מעניין איך היתם מרוויחים.

מה החזירות הזאת? קשה להתחלק ברווחים עם אחרים? צריך לבלוע את הכל?

אתה חושב שבתכריכים יש כיסים? מקבלים שם מזומן?

אתה מחזיק עובדים שנותנים לך את הנשמה בשביל שתצליח והם בעלי משפחות ואתה מוכן לזרוק אותם בהינד עפעף בשביל להרוויח עוד 100 שקל?

"עובדים מ 8 עד 5 דופקים כרטיס והולכים הביתה" - עם כזה יחס לעובדים אני מתפלא בכלל שיש לכם כאלה.

בכלל כדאי שלא תעביר יצור לאף מקום. תעבדו אתה והמשפחה שלך המורחבת לבד וככה גם לא תצטרכו להוציא כסף למשכורות - הכל ישאר במשפחה והכל יהיה בסדר.

אני שמח שבעל העסק שאצלו אני עובד מחזיק עובדים לא פרודוקטיביים וגם מבוגרים ומוגבלים כדי שהמשפחות שלהם לא יאכלו זבל מפחי האשפה.

אני גאה בו ובעסק שלו.

ואם אתה חושב שהוא לא מרוויח - אתה מוזמן לבדוק את המניות שלו ולחפש את הנתונים הפיננסיים.

תתבייש.

פורסם

עריכה:

כתבתי תשובה ארוכה מאוד שמגינה על בעלי החברות ועל החירות שלהם להחליט איפה העסק שלהם.

אחרי מה שראיתי שאנשים כותבים כאן נגד החברות, אני חייב למחוק את זה כי אני רואה שהשנאה כלפי בעלי עסקים היא כל כך גדולה, שאי אפשר אפילו להסביר להם איך עסק עובד ומה השיקולים של בעל עסק.

פורסם

פרנקוס

אין שנאה ואין בטיח.

זכותך בתור עסק לעשות מה בראש שלך.

אבל אם אתה מפטר אנשים וזורק אותם לכלבים ולא בגלל שאתה בקשיים או בבעיה פיננסית אלא רק בשביל להרוויח יותר - אז זה כשר בהחלט - אבל זה מסריח כמו חרא בביוב סתום.

ואם אתה בכלל מתייחס לעובדים שלך בתור נטל - כאלה שבאים ב 8 עד 5 ומחתימים כרטיס ולא אכפת להם מכלום - אז אתה בכלל בבעיה מוסרית קשה.

אתה עסק - סבבה. תהנה ותעשה חיים. ברגע שאתה לוקח עובדים אתה הופך בנוסף לאחראי גם עליהם.

אתה יכול לשחק בהם, לפטר אותם ולשנוא אותם. זה מותר אבל זה מראה מי אתה.

פורסם

זה בדיוק העניין, שאין כאן עניין של שנאה או של אידיאולוגיה כלשהי שנועדה לדפוק את העובדים.

זה מה שאנשים לא מבינים!

הנה ההודעה המקורית שלי, אחרי ששני אנשים כבר ביקשו שאני אעלה אותה בכל מקרה:

נכון, לא כל מי שיש לו עסק מתייחס לעובדים שלו כמו זבל, והאמת היא שברגע שהעם מתחיל לשלוט בעסקים שיעשו בדיוק מה שהוא רוצה, זה בדיוק מה שיוביל להתמוטטות של עסקים.

בעל עסק רוצה להתקיים ולקיים את העסק שלו. החובה שלו היא לא רק לעובדים.

NAKAMICHI:

אתה בטח מאלו שאומרים שכל בעלי העסק הם חלק מהאליטה ומעולם לא ניהלת עסק.

זה לא כל כך פשוט לנהל עסק עם עובדים ולא כל עסק הופך את הבעלים שלו למיליונר.

בתור מישהו שגדל בתוך אווירת תאגידים וחברות, אני יכול להבטיח לך שיש המון בעלי עסקים שמתייחסים לעובדים שלהם בכבוד וצריכים לקבל צל"ש על זה, כי מירמור של עובדים זה משהו די אוניברסלי ולא תמיד קשור לחברה שבה הם עובדים.

אם תדיראן הייתה חברה ממשלתית, הייתי מאוד כועס.

אבל העובדה היא שהם לא חייבים לנו כלום.

חוץ מזה, מה הבעיה בלתת פרנסה לסינים? הם מוכנים לעבוד יותר מהישראלים, אז הם יקבלו כסף על זה.

הם לא אנשים?

אתה מאלו שיגיד "לא צריך לתת פרנסה לגוים האלו"?

עוד 50 שנה כולם ישימו לב שהזירה הכלכלית העולמית היא אחת ושלא משנה מה יעשו, החשיבות של מקום המפעל לא יהיה שיקול כלכלי. כרגע אין להם אפשרות אחרת, כי ישראלים לא מוכנים לעבוד, בגלל שהמשכורת לא מספיקה להם לקנות את הפלזמה ב24 תשלומים לחדר השינה.

אני רואה את זה עכשיו, כשחברים שלי לא מוכנים לעבוד עבור 30 ש"ח לשעה כי זה "לא שווה את הזמן שלהם".

(הכוונה היא שישראלים מבזבזים כסף על שטויות ועל נסיעות לטורקיה וליוון במקום לחסוך ולחיות כמו בני אדם).

פורסם

אני יפסיק להתנגח איתך כי בהחלט יש בך שנאה ואטימות כלפי בעלי העסקים, אין לי מושג מה עברת בחיים אבל אין לשנאה הזאת שום ביסוס.

ותפסיק גם אתה לסלף את הדברים לפי מה שנוח לך, אתה מנסה ליצור קונפליקט בכוח.

לא משחקים, לא נטל, לא שונאים ולא בטיח יש בעסק עובדים שעובדים יותר מ12 שנה והעסק הוא כמו משפחה.

אבל האמת הקפיטליסטית היא זאת, לא שלי... של כל בעל עסק, אם זה נראה לך או לא.

אני יגיד לך עוד דבר, הורי מטעמים אידיאולוגים בוחרים להשאיר את העסק בישראל.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

עוד 50 שנה כולם ישימו לב שהזירה הכלכלית העולמית היא אחת ושלא משנה מה יעשו, החשיבות של מקום המפעל לא יהיה שיקול כלכלי. כרגע אין להם אפשרות אחרת, כי ישראלים לא מוכנים לעבוד, בגלל שהמשכורת לא מספיקה להם לקנות את הפלזמה ב24 תשלומים לחדר השינה.

אני רואה את זה עכשיו, כשחברים שלי לא מוכנים לעבוד עבור 30 ש"ח לשעה כי זה "לא שווה את הזמן שלהם".

(הכוונה היא שישראלים מבזבזים כסף על שטויות ועל נסיעות לטורקיה וליוון במקום לחסוך ולחיות כמו בני אדם).

אני אציג לך את המקרה שלי ותגיד לי מה דעתך.

סיימתי לימודים באיזה מקצוע והלכתי לעשות התלמדות של שבועיים (חינם בניגוד לחוק אבל זה היה חשוב לי אז לא עשיתי בלגן בגלל הכסף), בזמן ההתלמדות היחס שקיבלתי היה מתחת לכל ביקורת, כל הזמן התלוננו שאני לא עובד מספיק מהר, וזה בידיעה שרק סיימתי ללמוד ואין לי ניסיון בתחום.

אחרי זה עברתי לעבוד בת"א (אני גר ברחובות) במקום מאוד מוכר, נכנסתי לשם בדיוק שהבוס היה בחופשת מחלה, 3 ימים שהבוס לא היה וכל העובדים האחרים היו מרוצים ממני מעל הגג וכל הזמן אמרו כמה שאני עובד טוב וכ"ו, רק הגיע הבעלים והתחילו הצעקות שאני עובד לאט ושאני ככה וככה. בנוסף בשני המקרים האלה תנאי העבודה מבחינת המקום עצמו היה פשוט גרוע, עבודה פיזית ללא מיזוג בעבודה עם תנורים גדולים שנמצאים מטר מאחורי הגב שלך.

ואז ניסיתי להתקבל למקום שלישי בת"א, שם נאמר לי שצריכים אותי למשמרות לילה וסופי שבוע, אבל הם לא מוכנים לשלם לי נסיעות על הדלק ועל החניה, וזה למרות שהם דורשים ממני להגיע ברכב כי אין תחבורה ציבורית בשעות העבודה.

וכמובן כל זה במשכורת מינימום.

אז תגיד לי אתה, אתה לא הית מתחיל לחפש מקומות שישלמו לך יותר תמורת היחס שאתה מקבל והתנאים הגרועים?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

התופעה הזאת של העברת מפעלים יצרניים למזרח (לא רק לסין) היא תופעה כלל עולמית. לא מדובר בתופעה ייחודית לישראל.

הטבות ומענקים למפעלי ייצור לא ימנעו סגירה שלהם, במקרה הטוב רק ידחו את הקץ. בסופו של דבר הבונוס החד-פעמי יגמר וההנהלה שוב תחפש דרכים לקצץ בעלויות הייצור. זה מה שקרה עם לא מעט מפעלים בעבר וכל עוד אנחנו חיים במדינה קפיטליסטית זה גם מה שכנראה יקרה בעתיד.

אם רוצים להגן על מפעלי הייצור המקומיים הפיתרון צריך להיות הטבות מס למוצרים מייצור מקומי והעדפה של תוצרת מקומית במכרזים ממשלתיים, בניגוד למה שקורה היום. זה כמובן לא כולל את הלקוח הפרטי שרגשי פטריוטיות אמורים לגרום לו לרצות לרכוש מוצרים מתוצרת מקומית, מה שגם הפעם לא תמיד קורה.

אגב, תסתכלו על הצד החיובי של הדבר. חלק ניכר ממוצרי הצריכה שלנו הוזלו משמעותית מאז שהמסה העיקרית של הייצור עברה לסין.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ומה עם האיכות?

אני גם לא בטוח שחלה הוזלה, אלא היצרן לקח לעצמו את ההפרש וככה הרוויח יותר כי זאת כל המטרה שלו

אם תדיראן רוצים להרוויח יותר, זה או שהם יעלו את המחיר, או שהם ישאירו את המחיר כמו שהוא אבל יוזילו עלויות, ותדיראן בחרו באפשרות השניה מה שמבחינת הלקוח בסופו של דבר לא משנה כי המחיר נשאר זהה ואולי האיכות משתנה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

הנכס הכי חשוב לעסק זה לא הלקוח.

אלו העובדים.

אני רואה את זה בעיניים שלי.

מי שחוסך בעובדים, מקמץ במשכורת ובתנאים מקבל בסופו של דבר את העובד שבא להחתים ב 8 וללכת ב 5 ולעשות כמה שפחות.

למה?

זה סוג האנשים שמוכנים לקבל מינימום.

אני מכיר אישית 2 חברות הייטק ענקיות שנמצאות היום בקשיים.

קשיים כלכליים.

למה?

בגלל רמת שירות נמוכה.

למה רמת שירות נמוכה? כי כל עובד שמגיע אליהם מקבל מקלחת קרה שקוראים לה:"מה אתה חייב לעשות".

בסעיף של מה החברה נותנת לך - יש שכר שהוא לא הרבה מעל המינימום אבל בלי שום תנאים מינימאליים ושעות העבודה הן גלובאליות.

מי מגיע לעבודות כאלו? אנשים שצריכים לרכוש נסיון במקצוע שלהם ומוכנים להתכופף ולהחנק בשביל הנסיון.

אחרי שנתיים או שלוש הם נעלמים.

ואיתם כל הידע והנסיון שרכשו.

במקום שהחברה תשכיל ותיקח עובדים, תשקיע בהם ותקבל את הפירות בדמות נסיון ונאמנות הם מקבלים 0 ברמת שירות.

לפני 3 שנים התקבלתי לעבודה בבנק ישראל בתור מנהל מחלקת HELPDESK.

עברתי את כל הראיונות כולל עם 6 בכירים שם.

בראיון האחרון הדגישו בפני שמדובר בעבודה ל 3 שנים בלבד.

למה?

בשביל שאני לא אצבור וותק ואקבל קביעות.

שאלתי אותם אם לא שווה להם להשקיע במישהו לאורך זמן והם אמרו שלא.

אז כל 3 שנים הם מחפשים מישהו ורמת התחזוקה שם מתחת לכל ביקורת.

תראו את יפן. מארץ גוססת הם הפכו למעצמה בכל תחום ובעיקר בתחום הרכב.

וזה למה? הם השקיעו בעובדים. עובד בתחום הרכב קיבל ג'וב לכל החיים עם הטבות מפליגות.

את התוצאה רואים עד היום.

אבל היום הבעלים רוצים להרוויח יותר גם על חשבון המוצר הסופי. העיקר עוד כסף לכיס.

זה לא יעבוד ככה להרבה זמן.

פורסם

אז זהו, עליתם על העניין.

זה לא שכל מי שיש לו עסק מתאכזר לעובדים שלו.

יש לנו בעיה בארץ, של יחס גרוע לעובדים.

זו גם הסיבה למה אני לא מוכן לעבוד בשביל מישהו כל עוד אין לי תואר שני.

בינתיים אני עצמאי ומרוויח די טוב.

למדתי את זה אחרי שניסיתי לעבוד במקומות שונים (תחנות דלק, באולינג, טלמרקטינג) ואצל כולם קיבלתי יחס של זבל והרגשה שיכולים להחליף אותי תוך דקה אם הם רוצים.

אבל זה לא קשור לבעלי עסק או לא, אלא לבעיה תרבותית שיש בישראל.

לשתי העובדות שאני מעסיק אני מתייחס טוב מאוד ומשלם להן משכורת טובה מאוד, למרות שזה על חשבוני לפעמים.

הבעיה בארץ היא העובדה שיש לנו הרבה אנשים שרוצים להיות מנהלים, אבל מעט מאוד אנשים שיכולים להיות מנהלים.

אז זה לא קשור לאם מישהו הוא בעל עסק או לא.

זה קשור באם הוא בן אדם טוב או לא.

אחת הבעיות בארץ היא גם המיסים שאנחנו משלמים, שלא מאפשרים לאדם נורמלי לחיות כמו שצריך.

אם לא היו מיסים כל כך גבוהים ואנשים היו יודעים שנשאר להם בסוף החודש כסף מספיק בשביל לחיות, יותר אנשים היו יוצאים לעבוד.

פורסם

כל הזמן כותבים כאן שאנחנו חייבים להתאים את עצמנו למצב הכלל העולמי.

מדינת ישראל שונה מבחינה חברתית בהמון מובנים משאר העולם. אין צורך לפרט.

אני לא רוצה להישמע דמגוג ,אבל יש ויהיו השלכות חברתיות רציניות על מהלכים כאלה.

רוצים "דמגוגיה" קבלו אחת מיני רבים :

נער שאביו עבד קשה בעבור פרוטות במפעל ישראלי ונזרק משם לטובת מדינה קומוניסטית שמעסיקה עבדים ,יתחיל לחשוב אם כדאי להשקיע כאן את הביצים שלו בצבא ולאחר מכן במקרה הטוב את הידע שלו.

מי שחושב שאני דמגוג שיקפוץ לי. זה אמיתי ואת התוצאות תראו בעוד מספר שנים לא רב.

אנחנו מוכרים את המדינה ,את האנשים ויהיו לכך השלכות קשות . המדינה הזו תימחק.

ארה"ב מלקקת את פצעיה בגלל יבוא סיני, וביצעה מספר מהלכים חוקיים לצורך האטת התופעה ,אך ללא הועיל ,מאוחר מידיי.

להבדיל ,ארה"ב לא נמצאת בסכנה קיומית וגם לא רוב מדינות אירופה.

הקפיטליזם החזירי נותן למיעוט כסף ביד יותר ממה שהוא יכול להשתמש .תופעה זו קיימת בכל העולם ,אין לי ספק.

אם תשאלו אותי ,אולי עדיף להביא מנכ"לים סיניים צנועים וענווים .על הדרך נחליף גם את שרי הממשלה בסינים וישאר לנו עוד הרבה כסף.

תרבות מגעילה בעידן מגעיל עוד יותר בו האדם נחשב פחות מרכוש.

כתב פה אחד החברים והביע בכך את היחס הכללי לנושא :

"כאלה שבאים ב 8 עד 5 ומחתימים כרטיס ולא אכפת להם מכלום ".

אז אני רוצה לומר לך מספר דברים :

20 שנים בזבזתי מחיי לטובת חברות עם שמות גדולים .נתתי את הנשמה בשביל פרוטות .החברה התקדמה ורכשה עוד ועוד חברות כשאת העובדים שכחה ותמיד נתנה להם את ההרגשה שהם צריכים לומר תודה שהם עובדים בכלל.

המנכ"ל על A8 - לבריאות . בונה ווילה חדשה - לבריאות .

רק שיפסיק לבכות על הנשמה ,ולזיין את השכל .

חבל שלקח לי כל כך הרבה זמן ל"התבשל" ולהבין מה באמת חשוב בחיים .

היום אני עצמאי קטן שמתפרנס בכבוד ונותן את השרות הכי טוב שאני יכול.

יש לי יותר זמן לעצמי ואפילו מסוגל לתרום יותר ממה שעשיתי פעם.מסתדרים ישתבח שמו לעד.

עם מודל 1991 מסתובב בכל האזורים וטוב לי .יש ימים שקצת מודאג כי יש פחות עבודה ולפעמים אין ,אבל לא ארעב ללחם.

לא מתבייש לכתוב כאן בפורום שאני מחרבן על כל החומרנות הזו .

אנחנו זמניים כאן ולא ניקח איתנו שקל לעולם הבא.

שכחנו את המילה פטריוטיות ,אנושיות ,חמלה ,עזרה לזולת.

מה לעזאעזל יש לפתח במזגן ??

יש לי תדיראן 15 שנה עם אפס תקלות ! אפס ! מקפיא ביצים בלי אינוורטר ופילטרים עם נעליים.

כשמייצרים משהו טוב ,תמיד יהיה מי שיקנה .

לכו תמכרו את המדינה בשם הקידמה והקפיטליזם והביביזם .

פאק על פוליטיקה ,אני לא שמאלני ,לא ירוק ,לא כחול ,ואין לי שרוואל במבצע ב- 19.90.

בלבולי ביצים של "אתם לאט יודעים איזה בלאגן יש לבעלים" - יאללה קח ממחטה וצא לעבודה ב-20 שקל לשעה.

בברכה

והמון צער על ישראל הנעלמת

מוטי

• תוכן חדש...