Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
פרנקוס

אין שנאה ואין בטיח.

זכותך בתור עסק לעשות מה בראש שלך.

אבל אם אתה מפטר אנשים וזורק אותם לכלבים ולא בגלל שאתה בקשיים או בבעיה פיננסית אלא רק בשביל להרוויח יותר - אז זה כשר בהחלט - אבל זה מסריח כמו חרא בביוב סתום.

ואם אתה בכלל מתייחס לעובדים שלך בתור נטל - כאלה שבאים ב 8 עד 5 ומחתימים כרטיס ולא אכפת להם מכלום - אז אתה בכלל בבעיה מוסרית קשה.

אתה עסק - סבבה. תהנה ותעשה חיים. ברגע שאתה לוקח עובדים אתה הופך בנוסף לאחראי גם עליהם.

אתה יכול לשחק בהם, לפטר אותם ולשנוא אותם. זה מותר אבל זה מראה מי אתה.

אייל, כל עסק3 נורמלי נלחם על העובדים שלו כי העובדים הוא המשאב הכי חשוב של כל עסק אבל כל עסק יכול להילחם עד רמה מסויימת.

אם אני צריך להתחרות עם המוצר שלי בשוק אני לא יכול למכור אותו במחיר גבוה מידי כי פשוט לא יקנו אותו וכשאתה מדבר על להרויח לא מדובר על המשכורת של המנכ"ל (בין אם הוא שכיר ובין אם הוא הבעלים) אלא על התשואה להון מושקע. אם העסק שלי דורש להקמתו 100K ש"ח והוא לא יישאר עם רווח נקי של 10K ש"ח בסוף השנה אחרי הוצאות אז העסק בינוני מאוד. כמנהל אני חייב לייצר תשואה לבעלי המניות (מה שכן, בתעשייה הפרטית לרוב מוותרים על התשואה הזו למען הרחבת העסק והשקעות בו. תעשייה היא בור ללא תחתית).

בקשר לעובדים מבוגרים, רוב בעלי העסקים שאני מכיר ועובד איתם מחזיקים עובדים גם 10 שנים למרות שהם לא פרודוקטיביים כדי להביא אותם לפנסיה בכבוד אבל מדובר במקקומות שיכולים לעשות את זה. לא כל עסק יכול לעשות את זה כלכלית ולא כל עובד ראוי לזה מוסרית (הכוונה לכאלה שמחליטים שהם מספיק וותיקים ובגלל שימשיכו להחזיק אותם הם יכולים להפסיק לעבוד).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מישהו פעם אמר שיש רק שלוש דברים בעולם שנותנים באמת כסף גדול: פוליטיקה, סמים ומחסר בנשק.

היה סרט מאוד יפה עם ניקולס קייג' שהוא היה בו סוחר נשק. הראו איך הוא התחיל ולמה הגיע.

לעשות כסף גדול ומהר אפשר או ע"י רעיון גואני וסופר מהפכני (יש מאט מאוד כאלה שמסוגלים), או לבנות את הדרך כלפי מעלה על חשבון גופות של אנשים שרמסת בדרך (לאו דווקא חיסלת פיזית, אולי על חשבון הבריאות, על חשבון הזיעה ומלאכה קשה של אותם אנשים, רכושם וכד').

זה ממש לא נכון. יש לא מעט עסקים (אני מכיר אישית כמה כאלה) שע"י שירות טוב יותר ומוצר מעולה הם מחזיקים קהל לקוחות רחב והם מצליחים מעולה לפרנס את הבעלים שלהם (שאגב עובדים בעסק מצאת החמה ועד שקיעתה וגם קצת אחרי) וגם לדאוג לילדים שלהם.

מצד שני ישנם עסקים שרק מנסים למקסם את הרווח של הבעלים שלהם תוך כדי פגיעה בעובדים. אני אתן למשל את שוק ההייטק שאני מכיר מקרוב.

נכון המשכורות בהייטק גבוהות והתנאים סך הכל מעולים. אבל עם פרוץ המשבר הזה, המון חברות שהרווח שלהן רק ירד מעט (לא חס וחלילה עברו להפסדים) ניצלו את ההזדמנות לפגוע במשכורות והתנאים של העובדים שלהן, בזמן שהמנהלים הבכירים והבעלים מושכים לעצמם בונוסים ודיבידנדים כרגיל. לדעתי זה פסול. (לא חוקית כמובן, אבל מוסרית) חברות כאלה "יהנו" מגלי עזיבה כאשר השוק יתאושש (והוא יתאושש) ויגלו שכמו שהן לא היו נאמנות לעובדים ככה העובדים לא יהיו נאמנים אליהן.

עובדים שאין להם את יכולת המיקוח של עובדי ההייטק נאלצים לבלוע את הגלולה ולהמשיך לעבוד למרות הפגיעה בתנאים שלהם.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
זה ממש לא נכון. יש לא מעט עסקים (אני מכיר אישית כמה כאלה) שע"י שירות טוב יותר ומוצר מעולה הם מחזיקים קהל לקוחות רחב והם מצליחים מעולה לפרנס את הבעלים שלהם (שאגב עובדים בעסק מצאת החמה ועד שקיעתה וגם קצת אחרי) וגם לדאוג לילדים שלהם.

יש הבדל בין יכולת לפרנס טוב את הבעלים לבין להיות עשיר באמת. אני היתיחסתי לאופן שאפשר להיעשות עשיר באמת.

כל העסקים שמתפרנסים בכבוד, זה דבר אחד. אבל רוב עסקים כאלה לא יכולים להרשות לעצמם להחזיק מטוס פרטי ואני מדבר על אלה שיכולים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

עסק לא מחזיק מטוס פרטי כי הוא יכול אלא כי הוא צריך. עושים שקלול של עלות זמן הבכירים מול עלות אחזקת המטוס ולפי זה מחליטים כמו כל החלטה עסקית אחרת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...