Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הטעות היא שאת התוצאות אנחנו לא נראה בשנים הבאות, התוצאות כבר פה.

כל אותם רופאים ודוקטורים שעוברים לעבוד בחו"ל כי בארץ לא משלמים להם מספיק, זאת הבריחה של המוחות שהיו יכולים להכניס למדינה הרבה מאוד.

כל מי שחוזר מארה"ב לארץ, ישר שואלים למה ואחרי זה אומרים לו שהוא אידיוט.

בארץ כיום אדם בודד לא יכול להחזיק לבד בית ממשכורת מינימום כי רק המשכורת הולכת על השכר דירה, אבל בחו"ל אפשר יופי לחיות לבד.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שהבעיה העיקרית היא שאין פירגון הדדי. אין סולידריות.

בגדול, אני מסכים עם נקמיצ'י - שצריכים להיות אנשים יותר הומניים ופחות תאבי בצע.

שלושה דברים:

1. אנשים שכירים חושבים שבעלי עסקים ממש מליונרים. וזה ממש ממש לא נכון! (אני מדבר על טכנאים,חשמלאים, רופאי שיניים, וכו' כו'..אולי הם מגלגלים הרבה כסף, אבל בגדול, לא נשאר להם הרבה).

2. המדינה מטילה פה כ"כ הרבה מיסים וכ"כ מקשה על בעלי העסקים שאני עשוי אולי להבין את אלה שלפעמים "מעגלים פינות" אם אתם מבינים למה אני מתכוון.

3. את העובדה שאנשים פה בארץ רוצים לקנות הכל ובזול - אנחנו רואים בדמותם של אלה שמשלמים את המחיר (כי מישהו צריך לשלם את המחיר... אם אנחנו רוצים מזגן ב2500 שקל, ולא כמו פעם, שעלה 6000 שקל).

נ.ב לצערי קשה לי להאמין שמישהו התעשר מאוד מאוד באמצעות עבודה קשה. רוב האנשים במשק פועלים פשוטים, שמרויחים בין 5000 ל6000 נטו.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

באסה למרות שהאיכות בטח לא תיפול ,אני קניתי 2 מזגני תדיראן 3/4 כוח והם מצויינים ושקטים .

שימשיכו באיכות והעיצוב הזה ויהיה טוב...

מה שקניתי גם תוצרת סין אז זה לא כזה משנה.

השאלה היא האם מקפידים על בקרת איכות בזמן הייצור ..

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
רוב מי שהתעשר, עשה זאת באמצעות עבודה קשה.

שלום לסוציאליסט הדגול.

יש לך משהו שעליו אתה מבסס את דבריך, או שכרגיל אתה לוקח את השערותיך ומציג אותן כעובדות?

לדעתי רוב העשירים ירשו את עושרם.

ופועלים פשוטים (ייצור) לא מרוויחים בין 5-6 נטו, אלא בד"כ בין 4-5.

צביקי

פורסם

היום אין שום אפשרות להתעשר.

אלא אם ירשת הון או עסק שכבר מתפקד. ואז זה עניין של גלגול כספים ואם אתה לא מטומטם גמור, ההון יגדל.

בתנאים של היום (הכל בשקל מסין) והתחרות הענקית שקיימת בכל מקצוע אפשר לכל היותר להתפרנס טוב.

משכורות העתק של תחילת העשור בהייטק כבר לא קיימות.

מה שכן - אם אתה תככן בעל מרפקים וקשרים - תוכל להתברג בתור עובד מדינה בתפקידי ניהול.

שם יש תנאים ומשכורות שיש רק בחלומות.

פורסם
שלום לסוציאליסט הדגול.

יש לך משהו שעליו אתה מבסס את דבריך, או שכרגיל אתה לוקח את השערותיך ומציג אותן כעובדות?

צביקי

אלו עובדות.

רק תחשוב על כמה אנשים היו עשירים בעבר, וכמה היום, והתזוזות של הכסף בעולם. הוא לא נשאר באותו מקום במשך יותר מ3 דורות בדרך כלל.

בסדר, אתה מתעסק רק עם אנשים עם קשיים כלכליים ואתה רואה את העולם מנקודת מבט של אדם שצריך להילחם כל יום עם חוסר שוויון, אבל תזכור שלא כולם רואים את העולם כמוך.

אתה חי בבועה הישראלית, ובתוך בועה קטנה יותר של החרדים ושל אנשים קשי יום (אתה עובד סוציאלי אם זכור לי טוב).

יש מציאות אחרת.

אני ראיתי אנשים מתעשרים מהר מאוד בכוחות עצמם, בלי שום סוג של עזרה ובלי קומבינות וקשרים.

כל מה שצריך זה טיפה שכל וידע, וזה לא כל כך קשה להשיג, במיוחד כיום.

אני לא סיימתי בית ספר כמו שצריך ולא הייתה לי תעודת בגרות.

באתי לארץ לפני 6 שנים לבד לגמרי והסתדרתי.

כיום אני מסיים שנה שלישית במקצוע שלי, וכל זה רק בזכות עצמי.

אני יכול לחיות לבד אבל מעדיף לחיות עם ההורים בשביל לחסוך כסף ולהשקיע אותו בעתיד בעסק משלי.

אם הייתי רוצה הייתי יכול לעשות הרבה כסף כל חודש, אבל אני מקדיש את הזמן שלי לדברים אחרים.

לא הכל מכור, לא הכל דפוק, ומי שלא יכול לעמוד בקצב פשוט לא יתעשר.

הכל תלוי בבן אדם עצמו ודווקא אפשר להתעשר אם יודעים איך עושים את זה.

פורסם

אגב- קראתי את הכתבה בידיעות אחרונות ומסתבר שקרייר זה חברה אמריקאית אז זה מסביר למה הם שקטים כל כך.

בנגוד למה שכתוב בכותרת אני מהיום ימליץ רק על תדריאן מקווה שאני לא יצתרך לקנות.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אני ראיתי אנשים מתעשרים מהר מאוד בכוחות עצמם, בלי שום סוג של עזרה ובלי קומבינות וקשרים.

מישהו פעם אמר שיש רק שלוש דברים בעולם שנותנים באמת כסף גדול: פוליטיקה, סמים ומחסר בנשק.

היה סרט מאוד יפה עם ניקולס קייג' שהוא היה בו סוחר נשק. הראו איך הוא התחיל ולמה הגיע.

לעשות כסף גדול ומהר אפשר או ע"י רעיון גואני וסופר מהפכני (יש מאט מאוד כאלה שמסוגלים), או לבנות את הדרך כלפי מעלה על חשבון גופות של אנשים שרמסת בדרך (לאו דווקא חיסלת פיזית, אולי על חשבון הבריאות, על חשבון הזיעה ומלאכה קשה של אותם אנשים, רכושם וכד').

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
משפט מגעיל שמראה גישה מגעילה של אני אדון וזה שאני משלם 20 שקל לשעה לבן אדם הופך אותו לעבד שלי ואני יכול להעיף אותו מתי שבא לי.

אתה יודע מה? אתם בעלי העסקים לא עובדים בשביל העובדים.

אבל אתם עובדים בשביל הלקוחות.

וחבל שאתה לא אומר לי איזה עסק יש לך, כי אני בתור לקוח יודע שאת הכסף שאני מרוויח בקושי רב אני שמח להפנות למקומות שבהם יש אנשים יותר הומניים.

עם כל הכבוד, ולמרות שזה נראה ככה בשנים האחרונות, כסף זה לא הכל בחיים. זה בעיקרון חתיכת נייר.

אנחנו בני אדם, וההתנהגות שלנו היא זו שמבדילה אותנו מהבהמות, הבעיה היא שהמון אנשים שוכחים את זה ואז הם צועדים צעד אחד אחורה באבולוציה.

אני לא יודע מה המצב של תדיראן אבל אני יודע שהמון חברות רק מחפשות איך לעשות עוד גמה שקלים בעוד שלמנהלים שלהן יש יותר כסף ממה שהם יוכלו לבזבז אי פעם.

אנחנו בתור חברה ומדינה צריכים לתת לאנשים להתפרנס בכבוד.

זה שנעביר הכל לסין זה לא עסק. גם אם זה יותר זול.

גם ככה העסקים הקטנים היום במשבר נוראי.

כולנו בשלב כזה או אחר עבדנו בעבודות "קריעת תחת" של סטודנטים וכו' במפעלים, חברות ועסקים קטנים.

מי שהיה לו מזל התקדם והגיע לאנשהו, ואילו יש אנשים שנותרו "סתם פועלים", ואין מה לזלזל בזה. להפך.

כולם רוצים להיות מנהלים, אבל יש מנהל אחד והמון עובדים. וזה לא בושה להיות פועל. אני גאה בזה.

אין קשר בין הטענות שלך לבין העובדה שבעלי העסקים לא עובדים בשביל העובדים.

כדי שאוכל לשלם משכורות אני צריך להצליח למכור את התוצרת שלי. אני יכול לשלם גם 100K לחודש לעובד לא מקצועי אם יהיה מי שיקנה את התוצרת במחיר שהיא תעלה.

אני נלחם בשיניים לא להוציא ייצור לחו"ל ועד היום בהצלחה אבל אני נמצא בתחום שאני יכול לתת ערך מוסף למוצר שיצדיק מחיר יותר גבוה. אם הייתי בתחום מוצרי הצריכה לא בטוח שהייתי יכול לעשות את זה.

אתה צריך להבין שבעל עסק שהעסק שלו עולה כמה מליונים צריך להרויח על ההשקעה שלו אחוז סביר שיצדיק את הסיכון שבה בדיוק כמו שכשאתה שם כסף בקרן נאמנות אתה מצפה שהיא תרויח עבורך אחוז סביר שיצדיק את הסיכון. מעניין אם כסוציאליסט כל כך גדול היית מוכן שקרן הפנסיה שלך תשקיע את כספך במפעלים מפסידים על מנת לתמוך בעובדים שם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

סין מהווה איום על כלכלות רבות.

תכל'ס זה לא שונה בהרבה מלקיים קשרי מסחר עם מדינת אוייב, חבל שעדיין לא התגבש גוש חזק של מדינות כדי לאכוף

השוואת תנאי עבודה , ולמחוק את היתרון הלא הוגן המבריח יצרנים לשם.

פורסם

לעשות כסף גדול ומהר אפשר או ע"י רעיון גואני וסופר מהפכני (יש מאט מאוד כאלה שמסוגלים), או לבנות את הדרך כלפי מעלה על חשבון גופות של אנשים שרמסת בדרך (לאו דווקא חיסלת פיזית, אולי על חשבון הבריאות, על חשבון הזיעה ומלאכה קשה של אותם אנשים, רכושם וכד').

או על ידי בניית עסק טוב, שבו מאזן הכספים הוא חיובי.

לא תמיד הכל קשור לניצול, ולא תמיד אנשים נדפקים.

כשהייתי קטן, היה להורים שלי כפר נופש שהכניס לנו די הרבה כסף. תגיד לי בבקשה איך ההורים שלי בדיוק רמסו אנשים וניצלו אותם.

משגע אותי שאנשים לא מבינים שעם תכנית הגיונית אפשר לעשות המון כסף וגם לא לנצל אנשים אחרים.

יש הבדל בין ניצול ובין העסקה.

בלי בעלי חברות פרטיות, לאף אחד לא היה כסף.

ולכל מי שתוקף כל הזמן בעלי חברות ואומר שהעובדים עובדים קשה כל הזמן:

חשבתם מה קורה לבעל עסק כשהוא חוזר הביתה?

הוא צריך להמשיך לחשוב על מה שקורה בעסק, לקבל החלטות, להמשיך לעבוד בבית וללכת לישון תוך שהוא חושב על העבודה.

שכיר יכול הרבה פעמים (לא תמיד) ללכת הביתה אחרי שעות העבודה, והוא חופשי. אין לו דאגות חוץ מהמשפחה ומה שהוא רוצה לעשות.

שכיר יודע שאם הוא יעבוד עוד שעות, ישלמו לו יותר.

בעל עסק יודע שגם אם הוא יעבוד יותר, הוא יקבל את אותה כמות כסף בסוף החודש.

לשכיר גם אין את האחריות על חיים של הרבה אנשים והרבה משפחות. בעל עסק יודע שאם העסק שלו קורס, הוא אחראי על מה שקורה לאנשים והוא אחראי לזה שהם יאבדו את העבודה שלהם.

פורסם

אני לא מצליח להבין איך אתה תמיד מסיט את הנושא.

לא מדובר פה על כך שזה לא בסדר להיות עצמאי או בעל חברה, ואף אחד לא טן שהם חיים יותר טוב מאשר השכירים.

אתה זה שמעלה טענות לא מבוססות (סליחה, מבוססות על נסיונך האישי ותו לא) ומנסה להכליל על בסיסן את המציאות הכלכלית - חברתית בישראל.

על כך מנסים להעיר לך, אז אתה בורח שוב לנושא אחר.

צביקי

• תוכן חדש...