Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מתעניין ברכב הנ"ל, ממש לפני שלקחתי את הרכב לבדיקה שמעתי שבערך אחת לשנה או שנתיים יש בעייה עם הגיר וצריך להחליפו, האם החברים מודעים לזה?

תודה.

עזי

פורסם

תראה, בעיקרון הבנתי שבעיות הגיר באלנטרה הוא לא מקרה נדיר..

לי יש אלנטרה שנת 2006 שקנינו אותה ועד היום שזה 3 שנים לא היה לנו בעיות עם הגיר

הבעיה היחידה היא שאחרי ששמעתי את הבעיות עם הגיר, החלטתי לבדוק שמן גיר

וראיתי שבקושי יש לה אז הוספתי..

אבל אשמח אם תתן יותר רקע לנושא

פורסם

זה כנראה עוד רב סרן שמועתי שעובר.

יתכן ויש תקלה ברכב כזה או אחר אבל בטח שלא משהו סדרתי כמו השסתומים בגיר של רכבי רנו/פיז'ו וחברותיהן.

חפש בפורום אם היו שרשורים כאלו של תקלות בגירים האלו.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הגיר ( ממסרה ) אוטומטית ביונדאי , טוב עמיד וללא בעיות מיוחדות .

הממסרות הנ"ל תוכננו ובוצעו עם ידע יפני של מיצובישי ומאזדה בעבר - כך שיש להן אמינות יפנית רגילה .

הבעיה - ממסרות אלה דורשות - נוזל ממסרה סינטטי בלבד ואיכותי , עם החלפה חלקית כל 45,000 ק"מ או 3 שנים :idea:

ומאחר וכולם יודעים יותר טוב מהיצרן , ולא פותחים ספר רכב או מתקשרים לשירות הטכני של היבואן .

לא מחליפים נוזל ממסרה בזמן, או אם מחליפים מכניסים נוזל ממסרה מינראלי לא תיקני הנשרף מהר וגורם לנזק .

ראה הודעות קודמות

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=155297&highlight=%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=257229&highlight=%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99

אני מצרף , הודעה קודמת, לגבי טיפולים - יונדאי ומיצובישי .

לנטרה/אלנטרה , אקסנט , גטס , מיצובישי גאלנט, " לנסר " - תואם לטיפולים ב " כריזמה "

( אפשר ורצוי לפנות למחלקה הטכנית של " כל מוטור " היבואנים, לבקש, ספר רכב, או טופס שגרת טיפולים, טל' 03-9154444 )

לא כל המוסכים מעודכנים בשגרת הטיפולים .

שמן כל 15K - או שנה, הקודם בניהם. ( חצי סינטטי - 40 - 10 זה היותר רצוי - של חברה מוכרת ) או 15-40

- פילטר מקורי. או חליפי ( MANN ) בלבד.

פילטר אויר כל שלושים אלף (אבל מומלץ לנקות כל 15K) - או שנתיים .

פלגים כל 30K - או שנתיים .מיועד לפלגים רגילים ( לבדוק סוג הפלגים שהותקנו בטיפול הקודם )

בדיקת בלמים , ובדיקה כללית למרכב , ומערכת ההגה .

מערכת קרור כל שנתיים - נוזל קירור איכותי - אפשרי פרסטון ירוק .או מקורי - ( החלפה חלקית ) כ 4 ליטר .50-60 ש"ח .

ממסרה (גיר) אוטומטי

נוזל ATF כל 45K - סינטטי מלא בלבד ( B. G ATF סינטטי - או A.E - אוVALVOLINE או דלק ATF סינטטי ) - או מקורי בלבד

http://www.delkol.co.il/subs_info.asp?sid=623&sname=%D7%93%D7%9C%D7%A7%D7%95%D7%9C%20ATF%20%D7%90%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%91%D7%A8%D7%A1%D7%9C%D7%99%20%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%AA%D7%98%D7%99 - מחיר כ 160 ש"ח לגלון 4 ליטר .

לא את הנוזל ממסרה המינראלי DEXRON III .

( החלפה חלקית )- כ 4 ליטר - מחיר כ 250 ש"ח אפשר לקנות, במוסכי החברה - ולבצע טיפול, במוסך אחר .

אם יש, פילטר שמן חיצוני לממסרה החלף , תואם פילטר שמן מנוע .

- חשוב מאוד - ולא כל המכונאים מבינים, בסוגי נוזל הממסרה האוטומטית, ברכבים אלו.

מצורף המלצת היצרן - החלפה כל 45.000 ק"מ .

שאלה: באיזה סוג שמן גיר ממליץ היצרן להשתמש בגיר אוטומטי?

Icon_Answer.gifתשובה: היצרן הוציא הוראה טכנית חד משמעית להשתמש בנוזל תיבת הילוכים מקורית בלבד (מסוג ATF - SP3 – כאשר על בקבוק השמן יופיע סמל יונדאי).

קישור לאתר יונדאי ישראל

http://www.hyundaimotors.co.il/Content.aspx?id=71

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הגיר של האלנטרה מצוין.

חשוב רק להקפיד כמו שאמרו פה קודם לשים שמן גיר מקורי SP III, ולהקפיד על החלפת המסנן גיר והאטם קרטר גיר לפי מפרט הטיפולים.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

יש לי יונדאי לנטרה אוטומט ויש לי בעיה עם הגיר במהלך הנסיעה הוא נתקע בהילוך 3 אני מכבה את המנוע למספר דקות והכל מסתדר אבל שוב חוזר לאוטו הבעיה השאלה שלי היא אם הלך הגיר או ש-אולי בעיה במחשב עדיין לא הלכתי לאף מוסך ואם יש מוסך טוב ואמין בבקשה תרשמו לי תודה

8)8)8)

• תוכן חדש...