Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיום אני נימצא בפני החלטה האם לרכוש רכב מדגם פונטו ספייס שנתונים 2002\2004 ונודע לי על כך שישנם אין ספור תקלות ובעיות עם הגה הסיטי של הרכב, אני מבין שיש בעיות עם מסרק ההגה ובעיות חשמל נוספות אשר עלותן גבוהה מאוד ואמינותם ירודה מאוד.

רציתי לדעת האם ידוע לכם משהו בנידון? האם יש למישהו מושג וידע מנסיון? האם אתם יודעים מהו סדר גודל המחירים לתיקונים אלו...??

תודה מראש אורי

פורסם

אכן בהגה החשמלי של הפונטו יש מספיק בעיות אך הכל תלוי באיך הבעלים הקודמים טיפל ברכב. אם הוא טיפל בו היטב, אין לך מה לחשוש. אם הוא לא טיפל בו היטב התרחק מהרכב כמו מאש. בעניין לחצן הסיטי - הלחצן מרכך את ההגה יותר ממה שהוא רך, כדי שתוכל לתמרן ביתר קלות בכניסה לחניה או סתם בתוך העיר.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

יש פורום יעודי ליעוץ ברכישת רכב. אנא עשה בו שימוש.

בגדול בעיות ההגה הן עניין סטטיסטי, ותלוי מאוד גם איך התנהגו עם הרכב. יש סברה שהמעטה בשימוש

במצב CITY תגרום להגה להחזיק יותר זמן - אבל קשה להוכיח את זה.

לגבי בעיות חשמל אחרות - אין משהו מסויים למיטב ידיעתי.

פורסם

מיניסיון!!!

היו לי 2 פונטו ספייס

2001 ו2005

בשניהם היו בעיות בהגה-אני יד 1

שניהם טופלו במרכזי{ ב.ט ב"ש}

ומשיחות עם בעלי פונטו זה קיים כמעט בכולם.

בזמנו אף חשבתי להגיש תביעה יצוגית

רכב די טוב חוץ מזה....:wink:

פורסם

HOTRIDE, מתוך עניין גרידא: (וגם למען הדורות הבאים)

האם מצב הCITY היה דלוק באופן קבוע?

האם אתה זוכר כמה ק"מ עבר כל אחד מהרכבים כשהופיעה התקלה?

היו סימנים מקדימים ?

פורסם

ההגה החשמלי בפונטו הוא אכן מחלה ולא זול לתיקון.

ברכב שקניתי לפני שנתיים הלך המנוע החשמלי של ההגה ובמוסך מורשה ביקשו 3000ש"ח עבור החלפה.

עיון בהיסטוריית הטיפולים של הרכב הראה שזו פעם שנייה שזה קורה ומדובר ברכב שעשה 60,000 ק"מ.

עשיתי בירור במוסך אחר ושאלתי אם ניתן לשפץ ונעניתי בחיוב - 1000 ש"ח בלבד, עד הפעם הבאה....

קיימת בעיה נוספת בהגה של חיישנים שעלולים להתקלקל והבנתי שפה עלות התיקון דומה או אפילו יקרה יותר.

עם זאת קח בחשבון ששאר התיקונים בפונטו זולים יחסית.

עצה שלי, קנה רק את הדגם עם 80 כוח סוס, הדגם שלי רק 60 ולא סוחב עם מזגן.

בעיקרון הפונטו לא אמינה במיוחד אבל אם תמצא אחת עם קילוטרז' נמוך ובדיקה חיובית יש סיכוי שלא תראה מוסכים יותר מדי.

אנשים נוטים להשמיץ את הרכב אבל לדעתי הוא נותן תמורה טובה למחיר - יכול להיות שתגיע 4 פעמים בשנה למוסך עם תקלות מעצבנות אבל לרוב לא קריטיות, ותשלם במצטבר פחות מכניסה אחת למוסך עם רכב אחר.

• 6 שנים מאוחר יותר...
פורסם

יש לי פונטו ספייס 2004 אוטו.

לפני כמה זמן החלו רעידות קלות בהגה בזמן עמידה גם בנסיעה איטית

כשמסובבים את ההגה קלות מורגשת ויברציה ורעש של רעידות קלות

מישהו מכיר את התופעה האם הבעיה בהגה החשמלי?

אשמח לתשובה דחופה

פורסם

אצלנו במשפחה הפונטו הוא רכב כניסה (ראשון ) היו במשפחה כב כ 6 פונטו לדורותיהם באף אחד לא היתה בעיה כזו

לכן אני ממש מופתע

פורסם

היה לי פנדה 2006 עם אותו הגה ללא תקלות

לא הייתי משתמש במצב סיטי שהוא מיותר לגמרי

אם כבר היה צריך לעשות כפתור לנהיגה בכבישים מהירים שמקשיח את ההגה

פורסם

גם אני עברתי את סיוט הפונטו ספייס הישנה, ואני ממש ממש ממש לא ממליץ על הרכב הזה. בקצרה - בשנתיים הספיקו להתקלקל אצלי ברכב: ראש מנוע, הגה חשמלי, גיר (!!!), רדיאטור. זה בנוסף לעובדה שהאוטו היה רוטט בעמידה ברמזור, מתחמם כל יומיים, מלא רעשים וקרקושים מכל מיני חלקי פלסטיק שלא מורכבים טוב. קניתי אותו יד 2 עם 100K ק"מ ומטופל בצורה סבירה.

לעניין ההגה - קבל קטע: יום אחד אני נוסע להנאתי (לא באמת נהנתי, אבל נזרום) באיילון ופתאום ההגה הופך להיות קשה כמו אבן. כמעט ולא ניתן לסובב אותו, ממש סכנת חיים. עצרתי בצד דוממתי והנעתי שוב וזה הסתדר. ככה קרה עוד כמה פעמים עד שהחלטתי לגשת למוסך. במוסך התלתן בפ"ת רצו 2000 ש"ח על תיקון. ניגשתי לבחור בשם "משה קצב" שהומלץ בפורום אחר, והציע לי 750 על שיפוץ מנוע חשמלי של ההגה. החלטתי שנמאס לי לזרוק כסף על הרכב המתפרק הזה, והחלטתי לקנות מנוע מפירוק. יום לפני הרכישה פירקתי את המנוע החשמלי לבד והרכבתי חזרה, ע"מ שיהיה לי ניסיון בהרכבה כשאני קונה מהמפרק. מאותו רגע הבעיה הפסיקה לקרות. אני מניח שהייתה בעיית מגע בסך הכל וההתעסקות שלי עם המנוע החשמלי פתרה את זה.

לסיכום - אם אתה רוצה ניסיון במכונאות רכב, התעסקות עם ראצ'טים, ברגים משושים וכוכבים, נוזל קרבורטורים, נוזלי קירור מיוחדים ויש לך ים זמן פנוי לגשת למוסכים ולקרוא בפורומים - לך על פונטו ספייס. אחרת, חפש לך רכב נורמלי.

• תוכן חדש...