Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם הידני "חזר לאופנה"?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון אני שם לב שהרבה רכבים חדשים מגיעים גם עם התיבת הילוכים הכל כך טובה אך הנשכחת,האם זאת תחילתה של אופנה חדשה? או אולי רק הזיה? אני נתקל בהמון טויוטה קורולה וגטס ידניות על הכביש(ולא של ל' או מונית),גם אתם שמתם לב למגמה או שזה רק אני?.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

לא ממש שמתי לב. אולי המיתון ועליית מחירי הדלק התחילו לגרום לאנשים סוף סוף להתחיל לוותר על הפינוק של תיבה אוטומטית.

פורסם

לא הייתי מגדיר את זה בתור מגמה.

הקורולה הידנית הוצאה כאן למכירה כתחליף לגיר הרובוטי שלא נחל הצלחה גדולה בארץ. עכשיו כשהגיעה הקורולה האוטומטית אני אישית צופה שהמכירות של הגרסא הידנית והרובוטית ירדו משמעותית.

גטס ידנית תמיד היתה ותמיד נמכרה לא רע, בעיקר לחברות השכרה שחיפשו רכב זול, פשוט ועמיד לקבוצת המחיר הנמוכה יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צודק, הקורולה והגטס לא ממש דוגמא.

אבל לדעתי, יש סיכוי טוב שיהיו יותר מכוניות ידניות על הכביש, בגלל המיסוי הירוק.

כי הבנתי שהמס על רכב עם 1.6 אוט' יהיה יותר גבוה מאשר על אותו הרכב 1.4 ידני, לדוגמא.

אולי ככה הביקוש לידני באמת יעלה.

CoupéF7R

פורסם
צודק, הקורולה והגטס לא ממש דוגמא.

אבל לדעתי, יש סיכוי טוב שיהיו יותר מכוניות ידניות על הכביש, בגלל המיסוי הירוק.

כי הבנתי שהמס על רכב עם 1.6 אוט' יהיה יותר גבוה מאשר על אותו הרכב 1.4 ידני, לדוגמא.

אולי ככה הביקוש לידני באמת יעלה.

המיסוי יהיה רק על מנועים הגדולים מ2000 ככה ש1400 ו1600 ממש לא יפגעו

פורסם

המיסוי יהיה גם על מנועי 950, 1000, 1200, 1400 ו1500.

או בקיצור - כל רכב "יהנה" מהמיסוי החדש, בלי קשר לנפח המנוע שלו.

רכבים בעלי נפח מנוע קטן, בד"כ, יזהמו פחות ולכן יקבלו הטבה במיסוי וסביר שמחירם לא יעלה ואולי אף יפחת.

סוג התיבה (ידנית/רובוטית/אוטומטית) משפיעה גם היא על רמות זיהום האוויר של הרכב - ולכן במקרים מסויימים רכב בעל גיר ידני יקבל "דירוג ירוק" נמוך יותר (ולכן מס מופחת).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אני חושב שה"אופנה" לא נעלמה, תמיד היו רכבים ידיניים והקונים נאלצים לרכוש אוטומאתי בגלל שבדרך כלל אין ליבואן רכב עם גיר רגיל...

לצערי, היבואנים בארץ פשוט אטומים ולא נראה שהמצב ישתנה בקרוב :-(

ליעד.

פורסם

מה שכן, אנחנו נהייה עדים לשובן של ה"עגלות". אותן מכוניות זולות, שאח"כ נחשבות למכוניות סטודנטים.

אותה סוזוקי אלטו, שתעלה לחברות השכרה בסביבות 65K בתור חדשה, תימכר אחרי שנתיים בשירות בסכום של 40K - מה שהופך אותה למועמדת אידיאלית לסטודנטית מרמת השרון שמקבלת אוטו קטן לכבוד הלימודים.

אחרי 3 שנים, האוטו נמכר ב-20K בערך לסטודנט עם קצת פחות אמצעים.

כשהוא מסיים את התואר אחרי 3 שנים, הרכב נמכר ב-8K לתיכוניסט שרוצה אוטו קטן להתנייד בעיר.

זה בדיוק מה שקרה עם הסקסו מנוע 1100, סוזוקי אלטו הקודמת, דייהו מאטיס (עד לנקודה שבה אנשים החליטו שהיא שווה מיליונים).

פורסם

ידוע לי בירושלים על גטס ידניות להשכרה של תיירים

עוד תופעה שנראתה בשנה האחרונה, זה ייבוא גרסאות סטיישן של רכבי מנהלים שלא נמכרו קודם בארץ.

מונדיאו סטיישן, אקורד סטיישן, C5 סטיישן, אוונסיס סטיישן ואפילו יש דיבורים על הפיאט כרומה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לצערי, היבואנים בארץ פשוט אטומים ולא נראה שהמצב ישתנה בקרוב :-(

כשתהיה יבואן ותיתקע עם סחורה שאין לה ביקוש, נראה מה תעשה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

היבואן העיקרי שאליו אפשר להצביע כיבואן הראשי שמתעלם קליל מהגיר הידני הוא כמובן "דלק מוטורוס" שבחול המכוניות שהוא מוכר נמכרות אך ורק עם גירים ידניים ובארץ הן אפילו לא מוצעות עם כאלו.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...