Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6224 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכנסתי מזדה 2 לטיפול ראשון במוסך מורשה-מזדה גדול בירושלים.

עמדתי ליד האוטו ואז נאמר לי "אתה עומד לנו על הראש" ועד שלא התרחקתי לא התחילו לעבוד בטוענות שונות.

לפי הקבלות הוחלפו שמן מנוע ( 5w30 (fa d10053 וכן פילטר שמן (m b6y114302) וגם דיסקית נחושת.

משום מה, אני מסתובב עם הרגשה שלא החליפו לי כלום למרות שהשמן צלול.

קראתי ששמנים מהסוג הנ"ל לא משחירים כך, שאותו השמן שהיה קודם הוא שנשאר,איך ניתן לדעת האם בוצעה בכלל העבודה?

תודה.

פורסם

אני לא יודע איך בודקים, אבל מה זה השטויות האלה "אתה עומד לנו על הראש"!? איזו חוצפה יש לאנשים. רכב שקנית מכספך שעמלת עליו רבות, ואין לך זכות לראות את הטיפול שעושים עליו?! הגזימו. להבא אל תחזור לשם - זו ההצעה שלי.

מה מחיר הטיפול אגב?

אצלי ב-2 החליפו המון שמנים (יחסית) + עידכון - טיפול בבקרות (לא יודע איזה), כ-750 ש"ח.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

בעקרון שמן משומש אמור להיות בצבע שחור עד זהוב. שמן חדש אמור להיות די צלול. אם אתה זוכר מה היה הצבע של השמן על המדיד לפני ההחלפה זה יכול לתת לך אינדקציה. בנוסף אפשר לבחון את פילטר השמן. אם הוא מאובק מאוד כנראה שלא הוחלף. אם הוא די נקי אז סביר שזהו פילטר שהותקן לא מזמן.

פורסם

יכלת לעמוד מרחוק ולהסתכל אם מרוקנים את השמן מתחתית הרכב.

אגב, במוסכים המורשים לא אוהבים שעומדים ליד הרכב לא ביגלל שמסתירים משהו, בגלל הבטיחות, משהו עלול ליפול עליך, תקבל מכה, הרכב חלילה יפול מהליפט.

פורסם

ba323f......יכלת לעמוד מרחוק ולהסתכל אם מרוקנים את השמן מתחתית הרכב.

אגב, במוסכים המורשים לא אוהבים שעומדים ליד הרכב לא ביגלל שמסתירים משהו, בגלל הבטיחות, משהו עלול ליפול עליך, תקבל מכה, הרכב חלילה יפול מהליפט.

נכון במוסך מורשה גם לי אמרו לא לעמוד ליד הרכב מבחינת בטיחות ...

בד"כ במוסך לא מורשה אפשר לעמוד ליד הרכב לראות מה עושים ...

פורסם

יש תקנות שאוסרות על הלקוח להסתובב בשטח המוסך. לרוב יש גם שילוט בעניין הזה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אפשר להסתכל מרחוק אם מרוקנים שמן, ממרחק של 5-10 מטר אפשר ליראות אם פותחים את פקק ריקון השמן והשמן מתנקז.

פעם שהייתי מטפל במוסך מורשה הייתי עומד ממש צמוד לרכב, לא היו אומרים לי כלום לאורך כל הטיפול.

ומי שיושב בחדר המתנה, ישנו חלון שקוף ענק, שרואים דרכו מה עושים לרכב, ומשם לפעמים הייתי מצליח לראות שמרוקנים שמן.

פורסם

יש גבול, גם מוסך לא אמין לא ירמה בדבר פעוט כמו החלפת שמן, כמה אתה חושב שעולה למוסך השמן והפילטר בכדי שהוא ישקר לך.

לדעתי, רמאויות במוסכים לא אמינים יקרו בדברים גדולים יותר, כגון החלפת חלקים יקרים ללא צורך וכדומה, אבל, לא בהחלפת שמן במוסך מורשה מאזדה.

כך שאתה יכול להינות מהרכב ולישון בשקט.

אני נוסע הרבה במאזדה 2 של חבר קרוב (נסיעות בינעירוניות משותפות 3 פעמים בשבוע), הרכב שנת 2008 עם מעל 80,000 ק"מ, בנתיים מגלה אמינות מלאה, והרכב עובר חיים לא קלים כלל..

פורסם
אני לא יודע איך בודקים, אבל מה זה השטויות האלה "אתה עומד לנו על הראש"!? איזו חוצפה יש לאנשים. רכב שקנית מכספך שעמלת עליו רבות, ואין לך זכות לראות את הטיפול שעושים עליו?! הגזימו. להבא אל תחזור לשם - זו ההצעה שלי.

מה מחיר הטיפול אגב?

אצלי ב-2 החליפו המון שמנים (יחסית) + עידכון - טיפול בבקרות (לא יודע איזה), כ-750 ש"ח.

המון שמנים? יש לך 4, 2 מהם זהים, אחד מהם לא צריך להחליף בקילומטרז' כזה.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

השמן אחרי 15 אלף ק"מ חייב להיות מעט שחור. במיוחד ששמים את המדיד על טישו או מגבת לבנה. לאחר ההחלפה השמן החדש זהוב וצלול. קשה לי להאמין שבמוסך מורשה ישחקו ולא יחליפו שמן. לדעתי אתה יכול להיות רגוע. רק תוודא שלא מילאו יותר מדי שמן או פחות מדי.

טיפול 15K זה חרטה של טיפול - שמן+פילטר, קצת בדיקות ושלום על ישראל.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

משום מה, אני מסתובב עם הרגשה שלא החליפו לי כלום למרות שהשמן צלול.

תתחיל בלבדוק את עצמך .

אם אתה חי בתחושה שלא החליפו לך כלום אז אתה בבעיה רצינית חביבי .

• תוכן חדש...