Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתעניין ברכישת רכב משפחתי. חבר הציע לי לקנות את אחת מהמכוניות ההיברידיות האלו. יש לי כמה שאלות, שאשמח אם מישהו מכם יכול לתת לי תשובה על אחת או יותר מהן :

א. האם המכונית גדולה מספיק בשביל להסיע משפחה של 5 נפשות : זוג הורים+ 3 ילדים בגילאי 11,4 ושנה?

ב. איזו מכונית עדיפה?

ג. מה לגבי השוק של המשומשות- האם יש שוק כזה בכלל למכוניות כאלו?

ולכל מידע נוסף - אודה.

תודה

פורסם

שלום!

גם סיוויק הייבריד וגם טויוטה פריוס מספיק גדולות להסעת 5 אנשים. אומנם לסיוויק תא המטען יחסית קטן (350 ליטרים), הפריוס מבחינה זאת קצת יותר שימושית. הונדה אינסייט לדעתי קטנה ל-5 איש.

קשה לקבוע מי עדיפה כאשר מדובר מחירון מלא. מבחינת החיסכון יוצא פחות או יותר אותו דבר אולי יתרון מזערי לפריוס, תלוי בסיגנון הנהיגה. סיוויק קצת יותר זריזה ברמזורים, אך חלשה יותר בכביש מפריוס. פריוס בולמת יותר טוב, אך מרגישה מנותקת ואנמית. לסיוויק יש שדה ראייה לקוי וזה מקשה בחניות הצפופות, אך יש לה בידוד רעשים טוב יותר. סיוויק מאובזרת הרבה יותר טוב מפריוס בגירסה הבסיסית: יש לה בקרת שיוט, צ'נז'ר ל-6 MP3 הנשלט מההגה, חומום מושבים וכו', היא לטעמי האישי גם יותר יפה.

לסיוויק יש קלף מנצח: ההנחה המשמעותית ברכישה. עוד בשבוע שעבר היה ניתן לקבל את המבצע שנתיים דלק חינם ואני מאמין כי זה קיים גם היום. מדובר בכרטיסי פז בסכום 12000 ש"ח או הנחת מזומן של 10000 ש"ח. לאחר מיקוח ניתן לקבל הרבה יותר. אני בזמנו קיבלתי הנחה בסך 17000 ש"ח, אחרים קיבלו אף יותר. כמובן שמתן הנחות עונתיות אלה (בד"כ בדצמבר, מאי ואוגוסט) משפיע גם על המחירון. רשמית היא יותר חלש מהמחירון של פריוס. אבל לאלה שקיבלו את ההנחה מצב המחירון פשוט מצויין. כך למשל בזמנו (לפני 9 חודשים) רכשתי את הרכב עם התוספות ב-133 K ש"ח, והמחירון יד 2 כיום עומד על 133500 ש"ח. לפריוס כאמור אין הנחות באותם סדרי גודל, מקסימום מדובר באלפי ש"ח בודדות וזה אחד הרכבים כיום עם המחירון החזק ביותר. אבל סביר להניח שלא יהיה המצב בו לאחר 9 חודשים המחיר יד 2 יהיה זהה למחיר הרכישה. חוץ מזה הפריוס בקרוב (אולי לקראת סוף השנה) מוחלפת בגרסה מוצלחת בהרבה והדבר עלול להשפיע בצורה שלילית ביותר על המחירון.

• תוכן חדש...