Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בשעה 13:00 נסעתי לתומי לעיר הגדולה לבצע מספר סידורים. הגעתי לאחד הצמתים המרומזרים היותר עמוסים בשעה זו של היום, צומת עם רמזורים חדשים, כאלו המותקנים בהם חיישנים המותאמים למצב התנועה, רק שהיום, כנראה אירעה במערכת תקלה קטנה. אני עומד עם רכבי בנתיב לפנייה שמאלה (הימני יותר מבין השניים), בערך העשירי בטור הממתין שהרמזור יתחלף לירוק. התנועה מצד ימין לנוסעים ישר - זורמת, וכך גם לבאים ממול, הנוסעים ישר - זורמת מהר.

עוברות 30 שניות, הרמזור לא מתחלף. עוד 30 שניות, וטור המכוניות רק הולך וגדל. עוברת עוד כדקה ועדיין הרמזור לא מתחלף לירוק. עוברות עוד כ-2 דקות לערך, כשהנהגים מתחילים למרוט שערות מראשיהם, ואז להפתעתי הרבה, הטנדר שבראש השורה, החל לגלוש לתוך הצומת, כשהרמזור אדום, וממתין שלא תהיה תנועה ממול. הטנדר נכנס אט אט ולפתע מאיץ, חוצה את הצומת לגמרי בפנייה שמאלה, ואחריו עוד מכונית, ועוד מכונית, ועוד אחת. סה"כ - 8 מכוניות(!!!) עוברות וחוצות אחת אחרי השנייה את הצומת המסוכן באור אדום, עד שנהג נורמלי אחד במדינתנו הקטנה החליט שמדובר בעבירת תנועה ואולי כדאי ומומלץ לעצור בקו העצירה!!!

לאחר שנייה אחת בדיוק הרמזור התחלף לירוק, והתנועה המשיכה כסדרה.

מה זה אומר "עלינו" כנהגים?

מה "ביקשנו"? להמתין 4 דקות ברמזור?

למה להם "מותר" ולנהג השני אסור?

איזו דוגמא אתם נותנים לנהגים בכבישי הארץ?

אז כן, גם במקרים כאלה אפשר להכיר את ה"עברייני תנועה" האמיתיים, מי זה ה"פראייר" שיעמוד 4 דקות ברמזור אדום ומי זה ה"גבר" שיהיה מסוגל לחצות את הצומת ולצפצף על החוק.

נ.ב.

לא... לא עמד שם שוטר שהכווין תנועה.

Xbox12341

פורסם

נ.ב.

לא... לא עמד שם שוטר שהכווין תנועה.

חבל מאוד - שכל אלו שעברו באדום היו חוטפים בראש.

שהתחלתי לקרוא כבר חשבתי שתכתוב שהשיירה התחילה לצפור,אבל לעבור באדום? טפשים. חבל,חבל שלא עמד שם שוטר ותפס את כולם.

פורסם

באמת חבל שלא עמד שוטר בצומת.

אם היה מישהו חכם, היה נותן וינקר ימינה ועושה פרסה בצומת שאחריה במקום לסכן את העוברים ואת משתמשי הכביש.

ישתבח הבורא, שגם היום אני נמצא.

פורסם

אני זוכר שיש רמזור שמאלה בעזריאלי שעובד רק בשעות מסויימות.

לפני שידעתי את זה הגעתי אליו וחיכיתי משהו כמו 10 דקות כמו טמבל, ולא מבין למה זה לא מוריק. רק אחרי שהסתכלתי קצת על התזמונים של שאר הרמזורים בצומת קלטתי שאין טעם לחכות והלכתי לחפש עיקוף.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

הם לא רק שמסכנים את עצמם, הם מסכנים את הנהג שיש לו ירוק ברמזור ומה לעשות במדינה שלנו ירוק לא אומר שיש לך זכות בצומת.

באזוה"ת החדש בנתניה ברמזור ליד סלקום בשעות הערב הרמזור מתחלף כל 3 דקות בערך-עמדתי שם והמתנתי מאז אני לא נוסע משם בערב וזהו...

HU: Pioneer DEH-X9550BT Comp: Hertz Energy ESK165 Amp: Phoenix Gold Octane R8.0:4 Sub: Hertz ES300

פורסם

אז כן, גם במקרים כאלה אפשר להכיר את ה"עברייני תנועה" האמיתיים, מי זה ה"פראייר" שיעמוד 4 דקות ברמזור אדום ומי זה ה"גבר" שיהיה מסוגל לחצות את הצומת ולצפצף על החוק.

ומה באמת אומר החוק?

כמה זמן מחכים במקרה של רמזור תקול?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אין שום חוק לגבי רמזור תקול, תעשה מה שהרמזור מראה לך, במידה והרמזורים לא עובדים בצומת תעשה לפי שלט/או לפי שוטר שמכוון תנועה במידה ויש.

אם רואים שהרמזור לא מתחלף לא יקרה כלום אם יוצאים מהפנייה שמאלה ממשיכים ישר ועושים פרסה ברמזור הבא.

Flash Red VW Corrado 16V

פורסם

אם רואים שהרמזור לא מתחלף לא יקרה כלום אם יוצאים מהפנייה שמאלה ממשיכים ישר ועושים פרסה ברמזור הבא.

ברוב המקרים, הנתיב הוא שמאלה בלבד, ולא ישר ושמאלה. במקרה כזה - אתה עובר עבירה של נסיעה בניגוד לסימון בנתיב. לא בטוח שבכל מקרה זו עבירה קשה יותר מאשר חציית הצומת אחרי שהקפדת בשבע עיניים שאין תנועה חוצה. חשוב על מצב בו פנית לפתע לנתיב שמימינך והפתעת נהג שבא במהירות מאחוריך.

עופר, למיטב ידיעתי המחוקק לא מתייחס למצב של רמזור "תקוע" באדום, והדרך היחידה לשמור על החוק היא לחכות עד שהרמזור יתחלף לירוק בכ"ז.

פורסם

מה לחכות? אם הרמזור מקולקל ? תקוע עד להודעה חדשה באדום , מה המחוקק אומר ?

קרה לי כבר פעמיים בהרצליה ובראשון , פשוט חוצים כשאין תנועה באופק, אין מה לעשות.

פורסם

אני גם בשתיים בלילה כשהכביש ריק וכשיש ראות יפה לכל הכיוונים לא הייתי מעיז לחצות צומת באור אדום.

וצומת ללא רמזור, בה יש תמרורים בלבד - אתה חוצה?

שלא ישתמע מההודעה שאני מעודד מישהו לעבור באור אדום, אבל במדינות רבות בעולם מקובל לאפשר חצייה באור אדום (לא עבירה על החוק) כל עוד ניתנת זכות קדימה. בעבר היו רוב הרמזורים בארץ הופכים למהבהבים בשעות הלילה כדי לאפשר לתנועה לזרום.

הרשויות בארץ מתעקשות להפוך את הנהגים לאוטומטים עיוורים, ללא שיקול דעת כלשהו.

זה עובד מצויין כל עוד אין סטייה של אף אחד מהכללים, אבל מכיוון שבבני אדם עסקינן, תמיד יהיה אחד שיטעה או יחרוג מאותם כללים, ובעקבות אותה סטייה נוצרת תגובת שרשרת שנגמרת לא פעם בתאונה עם נפגעים.

יש שתי אפשרויות :

1. מערכת אוטומטית לחלוטין, לנהג אין שום שיקול דעת, הוא מובל במכוניתו כאילו היא קרון רכבת.

2. מערכת שמחנכת נהגים לנהוג תוך הפעלת שיקול דעת ומלמדת אותו היכן צריך לשים לב ו/או להתחשב בנתונים שהשתנו.

מה שכתבת בהודעתך למעלה הוא בדיוק התוצר של המערכת הישראלית, ששוטפת את מוח הנהג הממוצע בססמאות נבובות, אבל לא מסוגלת לגרום לו לחשוב קצת על תוצאות הפעולה. לאדם אמור להיות התקן משונה מעל צווארו, אשר מסוגל להעריך ולחשב תוצאות של פעולות שונות. יואיל נא אותו אדם להשתמש באביזר זה, או שלא יקבל רשיון נהיגה.

ונסיים בפתגם האיטלקי הידוע:

"אם אני מגיע לצומת עם רמזור אדום, אני עובר, אין בעיות. אם אני מגיע והרמזור ירוק, אני מאט ומסתכל, אולי אחי בא באדום".
פורסם

לרוכבי הדו גלגלי מבינינו וודאי מוכרת התופעה של אותם רמזורים בעלי חיישנים. ברמזורים אלו משקל כלי הרכב מאותת למערכת כי מכונית ממתינה בצומת ואז מתחלף הרמזור לירוק. אבל מה לעשות שאם אתה לא רוכב על הונדה גולדווינג או K1200LT של ב.מ.וו רוב הסיכויים שתעמוד שם דקות ארוכות (ואם זה בשעות הלילה, אתה יכול גם לדומם מנוע ולהדליק איזו סיגריה בזמן שתחכה) לפני שמכונית תגיע ותואיל להפעיל את כובד משקלה (תרתי משמע).

במקרים כאלו, לא פעם ולא פעמיים גם אני נאלצתי לחצות צמתים באדום, אני משתדל לא לרכב דרך מקומות בהם אני יודע בוודאות שמותקן רמזור כזה, אבל לא תמיד זה אפשרי.

הבעיה היא שכאשר סיטואציה כזו ניצבת לפתחו של הנהג הממוצע, אולי לא ביום הראשון או השני ואפילו לא בשבוע הראשון, אבל מתי שהוא הוא יתחיל להתייחס לדבר הזה כמובן מאילו, אולי ילמד היתר לעשות זאת גם עם מכוניתו, ומשם זהו מדרון חלקלק שסופו חזית של מכונית.

שמר צודק לדעתי בהשקפה של חינוך הנהג לחשיבה ולא לאוטומציה, כפי הנהוג בחלק ממדינות אירופה או ארה"ב. אבל חוששני שעד שם הדרך ארוכה, ובינתיים המחיר עלול להיות גבוה מדי.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

שמר 12 נקודות + כרטיס לגמר ברומא:-) כדי שתוכל לבחון שוב איך הסיסטמה עובדת.

דרך אגב במקסיקו סיטי, אדום זה המלצה בלבד.:shock:

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...