Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ברוב המקרים, הנתיב הוא שמאלה בלבד, ולא ישר ושמאלה. במקרה כזה - אתה עובר עבירה של נסיעה בניגוד לסימון בנתיב. לא בטוח שבכל מקרה זו עבירה קשה יותר מאשר חציית הצומת אחרי שהקפדת בשבע עיניים שאין תנועה חוצה. חשוב על מצב בו פנית לפתע לנתיב שמימינך והפתעת נהג שבא במהירות מאחוריך.

עופר, למיטב ידיעתי המחוקק לא מתייחס למצב של רמזור "תקוע" באדום, והדרך היחידה לשמור על החוק היא לחכות עד שהרמזור יתחלף לירוק בכ"ז.

תהיה בטוח שאיתות ימינה ומעבר נתיב כאשר אתה יכול(כחוק) זה לא עבירה תעבורתית, ולעבור באור אדום זה כן.

אבל שמע, אחרי הכל ההחלטה היא שלך. יש לך שתי אופציות :

הראשונה - להמשיך לסוע, עוד 10 דקות אבל לעבור בבטחה באור ירוק. (תוסיף פה את אופציה 2, ותבין כמה מסוכן לעבור באדום)

השנייה - לעבור באדום, ונהג יטיס אותך לכל כיוון כאשר עפת דרך השמשה הקדמית 50 מטר ונמרחת על הכביש(חו"ח).

מבין השתיים, אין אחד שיעדיף את השנייה. אולי אני טועה ...

ישתבח הבורא, שגם היום אני נמצא.

פורסם

אמנם החוק אינו מגדיר מצב כזה, אבל כשם שנדרש מהנהג להפעיל שיקול דעת לפי "חובת הזהירות הכללית" כלומר לנהוג בזהירות גם שלא עוברים על שום חוק, שיקול הדעת צריך להיות מופעל גם במקרים שבהם נוצר מצב בלתי אפשרי ואין מנוס מלעבור על החוק.

לדוגמא - נכנסתם לרחוב חד סיטרי וגיליתם שהרחוב נחסם מסיבה כלשהי (בגלל תאונה, בגלל משאית תקועה, בגלל בור ענק, בגלל הצפה וכו'). האם דינכם להיתקע שם ליום, יומיים, שבוע ? ברור שלא.

באותה מידה רמזור מקולקל, טרקוטור או רכב אחר שנוסע ממש ממש באיטיות לאורך קטע ארוך של פס לבן רציף, רכב תקוע בנתיב ומחייב עקיפתו דרך השוליים, וכיו"ב - כולם מקרים בעיתיים.

אני רוצה להבהיר שאני נגד מעבר ברמזור אדום וזו בעיני העבירה החמורה ביותר שקיימת ולכן אני עומד באדום גם ב-3 בלילה באמצע שום מקום וממתין לירוק.

אבל מאחר ואין הגדרה בחוק לגבי כמה לחכות במרזור, אני יכול להבין את הנהגים שהפעילו שיקול דעת וחשבו שהמתינו זמן סביר. מה שככל הנראה לא היה סביר במקרה הזה הוא זמן ההמתנה לירוק. בהיעדר שילוט המסביר על משך ההמתנה או שהמרזור מתחלף לירוק בכל מחזור שני, המעבר באדום אינו תלוש מהמציאות ובלבד שהדבר נעשה בצורה זהירה, בטוחה, ותוך מתן זכות קדימה.

דני G.

פורסם

אפרופו סבלנות של הנהג הישראלי - הכל משתנה כשאתה עם עגלת תינוק.

כמעט תמיד כשעמדתי עם עגלה ליד מעבר חצייה, התנועה נעצרה.

אפילו נהגי הסיוויק עם המוזיקה המזרחית הרועשת שנוהגים בשכיבה עם סיגריה בפה, שבסיטואציה אחרת היו שולפים סכין.

כשהם רואים שתרמת למאזן הדמוגרפי היהודי הם נותנים לך כבוד.

פורסם
שמר 12 נקודות + כרטיס לגמר ברומא:-) כדי שתוכל לבחון שוב איך הסיסטמה עובדת.

דרך אגב במקסיקו סיטי, אדום זה המלצה בלבד.

בינתיים קיבלתי רק עשר נקודות על מעבר הצומת באדום, האם השתיים הנוספות מחכות בדיוטי פרי ? :lol:

לא רק במקסיקו סיטי אדום הוא המלצה, גם בת"א. השאלה היא אם יש נורמה מקובלת. בת"א ובכלל בישראל, אין נורמה. יש נהגים שחושבים שהם במקסיקו, כאלה שחולמים על ברלין, חלק ב-NYC, חלק באבוג'ה. כל אלה ביחד יוצרות תוהו ובוהו ו/או תאונות.

תהיה בטוח שאיתות ימינה ומעבר נתיב כאשר אתה יכול(כחוק) זה לא עבירה תעבורתית, ולעבור באור אדום זה כן.

אז זהו, שגם מעבר הנתיב בתוך הצומת (גם התחום מסביב הצומת נחשב לצורך העניין) הוא עבירה ונתתי לך דוגמה בה המעבר הזה עלול להיות גרוע בהרבה מאשר לחצות צומת בה יש לך שדה ראייה נקי. דני הסביר את העניין מצויין ואם לא הובן - אני ממש לא בעד מעבר באדום, רק ציינתי את עניין חוסר שיקול הדעת שניתן בארץ - מה שמוביל לא פעם להתנהגות אוטומטית, אבל שגוייה.

שמר צודק לדעתי בהשקפה של חינוך הנהג לחשיבה ולא לאוטומציה, כפי הנהוג בחלק ממדינות אירופה או ארה"ב. אבל חוששני שעד שם הדרך ארוכה, ובינתיים המחיר עלול להיות גבוה מדי.

על איכות משלמים :wink:.

פורסם

זה פשוט מרגיז,אני בתור אחד שבשלבי נהיגה מתקמדים,צופרים לי כאילו עוד שניה מת העולם,ממהרים כאילו עוד שניה תיפול פה פצצת אטום.

פורסם
זה פשוט מרגיז,אני בתור אחד שבשלבי נהיגה מתקמדים,צופרים לי כאילו עוד שניה מת העולם,ממהרים כאילו עוד שניה תיפול פה פצצת אטום.

תתחיל להתעלם. אז מה אם צפצפו?

אז זהו, שגם מעבר הנתיב בתוך הצומת (גם התחום מסביב הצומת נחשב לצורך העניין) הוא עבירה ונתתי לך דוגמה בה המעבר הזה עלול להיות גרוע בהרבה מאשר לחצות צומת בה יש לך שדה ראייה נקי. דני הסביר את העניין מצויין ואם לא הובן - אני ממש לא בעד מעבר באדום, רק ציינתי את עניין חוסר שיקול הדעת שניתן בארץ - מה שמוביל לא פעם להתנהגות אוטומטית, אבל שגוייה./quote]

מעבר נתיב בתוך הצומת? הנה תמונה(בצייר) שתמחיש את כוונתי.

http://www.siz.co.il/my.php?i=cixdntkjmzn2.jpg

אתה הרכב הרביעי ברמזור כמו שנרשם ב"איור", היכן הבעיה אם אותת לצד ימין, בדקת במראות שמעבר הנתיב הינו חוקי ופנוי, ועברת ?

פורסם

כמדומני ש-12 מ' מסביב לצומת נחשבים לצורך העניין, לא חפרתי בתוך התקנות (אפשר, אם זה חשוב). כל עוד מסומן על הנתיב חץ לפנייה שמאלה בלבד, זו עבירה.

פורסם
כמדומני ש-12 מ' מסביב לצומת נחשבים לצורך העניין, לא חפרתי בתוך התקנות (אפשר, אם זה חשוב). כל עוד מסומן על הנתיב חץ לפנייה שמאלה בלבד, זו עבירה.

מעבר נתיב הוא אינו עבירה על החוק.

פורסם

נראה לי שפספסתם את הנקודה. פותח השרשור ציין שהרמזור הפך ירוק כמה שניות לאחר ששמונת ה"גבר-גבר-ים" חצו את הצומת באדום.

אבל טוב לדעת שיש פה כמה שלוקחים את החוק לידיים :roll:

מה שcarter ציין לא נראה לי פסול,הרי כל אלה שעוברים נתיב לפני הרמזור בשביל להרגיש שהם התקדמו קצת,עוברים על החוק? לדעתי אין שום בעיה עם לפנות ימינה לנתיב לפניה ישר ולהמשיך ישר.

פורסם
מעבר נתיב הוא אינו עבירה על החוק.

נסיעה בניגוד למסומן בנתיב הינה עבירה על החוק. אם מישהו ייכנס בך, אתה תהיה אשם.

פורסם
צומת עם רמזורים חדשים, כאלו המותקנים בהם חיישנים המותאמים למצב התנועה, רק שהיום, כנראה אירעה במערכת תקלה קטנה.

עוברות נ.ב.

לא... לא עמד שם שוטר שהכווין תנועה.

הנהגים מכירים כנראה את הכביש, ויודעים שהרמזור מתחלף אחת לדקה, וכשתמו יותר מ3 דקות ללא תוחלת, הבינו שמשהו מקולקל שם, ואולי הרמזור לא יתחלף יותר לעד, ולכן הפעילו שיקול דעת מחושב, כפי שכתבו פה רבים, ובמידה והנהגים האלו אכן חצו בזהירות הנדרשת, אין כ"כ קייס לעליהום המרוכז המתנהל נגדם.

פורסם
נסיעה בניגוד למסומן בנתיב הינה עבירה על החוק. אם מישהו ייכנס בך, אתה תהיה אשם.

אז מה שאתה אומר, שנידונו לסוע על פי הסימון על הכביש, ויהי מה? אסור לנו לעבור נתיב?

בקיצור, אדם צריך לדעת מתי להודות בטעותו. פה אתה צריך.

מעבר נתיב וביצוע פרסה ברמזור שאחריו זו הדרך החכמה והבטוחה יותר.

פורסם

אם הייתה טעות, הייתי מודה בה.

קרא שוב על מה מדובר - לא עודדתי אף אחד לעבור באדום, ציינתי שמעבר נתיב במצב כזה (שאתה עומד ברמזור בנתיב לפנייה שמאלה) הוא אסור בהתאם לתקנות התעבורה, ולכן הוא גם עבירה (אמנם פחות חמורה מאשר מעבר צומת באדום, אך גם היא עבירה). אין קשר בין דבר זה לבין מעבר נתיב, כל עוד לא מסומן בנתיב בפירוש כיוון הנסיעה (לא משנה אם ישר, ימינה או שמאלה), מותר לעבור באופן חופשי (בלי להפריע לשאר המשתמשים בדרך, כמובן).

פורסם

לכל המתחסדים, מה קורה אם אתם מגיעים לצומת, קצת פחות עמוס (ככה שלא יווצר פקק של מכוניות באותו רמזור ולא יתחילו לצפור לכם) ומחכים באור אדום. ניתן לראות שרמזורים אחרים מתחלפים ואתם רואים בוודאות שכבר היו שני מחזורים ועדיין לא הגיע הירוק המיוחל.

עכשיו אפשר להיות כמה קיצוניים שרוצים, אבל נגיד וחיכיתם 5 דקות ואפילו 10 דקות והרמזור לא מתחלף, מה תעשו? תמשיכו לחכות? ואם אי אפשר לעקוף את הצומת המדובר ואם אתם נוסעים שם על בסיס קבוע ויודעים שלא מחכים בד"כ יותר מדקה באור באדום. תמשיכו לחכות?

יש גבול, הוא אמנם תלוי בסבלנות של הנהג, אבל לכל אחד צריך להיות הגבול שלו בו הוא צריך להפעיל שיקול דעת.

אתם הרי לא תכבו מנוע ותחכו עד שיבואו לסדר את הרמזור.

אני אישית לא הייתי עד היום בסיטואציה כזאת ואף פעם לא עברתי באור אדום בטח שלא מבחירה.

אבל אם אגיע למצב כזה, יש גבול לזמן שאני אחכה.

• תוכן חדש...